|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
12.8.2010 17:39:49   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: maja78 RR

hanady sta je keske?
nesto mi poznato zvuci

keške obično prave pravoslavci i katolici češće ali je super hrana i ja je rado jedem kao i moji ukućani.
naime skuha se cjelo pile u šerpi sa vodom sve dok se ne raskuha i onda ja povadim sve kosti od pileta i naspe se geršla oko 400 gr na jedno pile od 1300 gr....i 3 litra vode.

I to se skuha , mješa se dok se ne sjedini u jednu masu....
to bude kao kaša....

i velika količina...
ja onda stavim na hladno...sada u frižider a zimi na balkonuser posted image i vadim po malo pa zagrijem na malo ulja i onda ucrvkam odzgo sa crvenom paprikom....

eto to je keškeuser posted image

hranjivo je jako a manje više dijetalno...

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 451
12.8.2010 17:41:01   
maja78 RR
e nisam to nikad jela :)

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 452
12.8.2010 17:43:33   
Hanady RR

e ješćeš abd ubrzo....

samo da neke obveze pozavršavam pa da se na Iftaru kod mene družimo....
ja često na Iftare zovem svoje drugove i drugarice koji nisu postači iz vjerskih razloga ali mi uveličaju svaki iftar i plaho im se sviđa....

planiram jedan moderatorski + adminitrator anđeo  samo da se ona ilhana više javi kad će vamouser posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 453
12.8.2010 17:44:08   
selina
gdje ste mile kako sa postom????ja jos nepostim ova moja user posted image jos nije prosla bas mi je dojadila.........ali moj muzek posti pa sam sad skontala sta da mu pravim za iftar

hurme na prvom mjestu i sok od limunade,kisela voda
filovani kropmpir sa trapist sirom zapecen i preliven umakom
uz to pohovani pileci fileti i
salata od kratsavca i pardajza
da ne zaboravim supu ali nasu domacu tarhanu sa piletinom
lubenica i dinja

mozda jos nesto dodam ako se cega sjetim!

za tu topu nikad u zivotu nisam cula to mi je bas nepoznato ili je ja znam po drugim nazivom,ima li bujruma da je probam kod vas user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 454
12.8.2010 17:45:27   
Hanady RR
ma bujruma vazda ima....

ja topu više i ne navodim...a kod nas je obaveznauser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 455
12.8.2010 17:52:41   
Hannica
A jel se ova topa jede topla ili hladna??? user posted image user posted image user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

Neposredna veza do poruke: 456
12.8.2010 17:57:40   
Anoniman

da se ubacimuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image nista nisi propustilauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ubit ce me Hanady i moja mama one izgleda to puuuuno vole a meni mrak na oci pane cim cujem rijec ćeskek ili keškeuser posted image

Neposredna veza do poruke: 457
12.8.2010 18:00:02   
Amela83
Što se mene tiče, za iftar bih non-stop jela ramazanske lepine s kajmakom + paradajz salata (budi mi lijepa sjećanja na iftare iz đačkih dana), limunada za piće i za desert neki sočan kolačićuser posted image

Mamina sreća *09.03.2009*

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 458
12.8.2010 18:17:37   
jasmin

IZVORNA PORUKA: noa

da se ubacimuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image nista nisi propustilauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ubit ce me Hanady i moja mama one izgleda to puuuuno vole a meni mrak na oci pane cim cujem rijec ćeskek ili keškeuser posted image

I ja ga plaho ne volim,mogu pojesti pomalo kad se zagrije na maslacu...a inace,slabo...
Ja evo iftarila prije 15 min.Idem sad prati sudje.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 459
12.8.2010 18:18:54   
Ilhana RR
IZVORNA PORUKA: jasmin

IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

Visnja, sad da nisam na poslu rasplakala bih se, u grlu me gusi... Stvarno si stvorenje posebno. Uvijek sam govorila i govorit cu da si ti od samog pocetka na RR meni uvijek bila posebna.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Eh pa ne moze svako biti administrator.Za Visnju user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Nije ona uvijek bila administrator al ga je vala i posteno zasluzila =)

Hanady, drugarice su nam predobre ;) A necu da ti javim kad stizem :P Ako Bog da usitnilo je i kod mene heheh...

Zene evo mene jos na poslu, cekam da mi prodje vrijeme da idem kuci... iftar u 21... skapa od zedja, valjda sto sam oko vode nonstop pa radi toga..
Sad sam muzu poslala sms da mi stavi dvolitrasu vode u zamrzivac da mi bude led ledena kad budem se omrsila =)

A juce mi je bila tako naumpala Coca Cola tako da cu svratiti sada sa posla pa kupiti da imam kod kuce...

Moram vam reci da je Allah cudo sto postoji... ovo je njegovi ruka dijelo da bas ove godine me ufati prvi dan ramazana slobodan a sasvim malo radni dana mi ostalo do godisnjeg... olaksava mi tim putem i mnogo sam time zahvalna... takodjer sam zahvalna sto cu za vikend kad budem radila imati sasvim malo pacijenata... a i to je samo Njegov cin =)

Moj iftar veceras je kod mame... bice gratirani krompir, meso i jos nesto neznam necuho babu sta rece kad sam pricala sa njim hehe...

Odoh sada da vidim imam li jos sta da uradim pa da idem kuci... jos malo pa cu otkinuti glavu kako me pocela boljeti...

Prijatno vam svim zelim i da ovo ostatka vremena ispostite bez problema =)

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 460
12.8.2010 18:19:37   
Ilhana RR
btw. hanady nemoj keske radi mene praviti :P Ja to nevolim! =)

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 461
12.8.2010 18:48:33   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Hannica

A jel se ova topa jede topla ili hladna??? user posted image user posted image user posted image

toplauser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 462
12.8.2010 18:49:24   
Hanady RR

ma hajde šta set se prepale kešketauser posted image user posted image user posted image user posted image
kod mene običaj da najmanje 7 različitih jela na stolu bude...ostalih 6 valjad potrefim šta volišuser posted image user posted image user posted image user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 463
12.8.2010 18:56:58   
maja78 RR
topu ja volim napraviti cesto, a cula sam za nju od prijateljice, i cak je prosle godine imalo se kupiti i sir za topu, bas tako pisalo na kutiji

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

Neposredna veza do poruke: 464
12.8.2010 19:14:19   
Visnja RR
evo pronasla sam u svojim folderima recept za topu koji sam  copy sa teme Iftari... i mnooogo je dobar user posted image

topa:
Potrebno je
4 jaja, 
kravlji sir ( 4 kasike ),
sir edamer (4 kasike ),
dimljeni sir, ( 4 kasike, )
zarica ( sir susen na dimu 4 kasike)
1kafena kasika kukuruznog brasna/palente,
pola kafene kasike obicnog bijelog brasna, 
1 solja mlijeka, so, 3 kasike ulja ili( 1kasike masla )
Priprema: ovu masu zamjesati zajedno sa sirevima i jajima, sipati u tavu u kojoj je vec predhodno zagijano ulje.
Napomena: ovi sirevi, edamer, dimljeni, zarica, se prvo izherendaju, i od oka se predpostavi da su to 4 supene kasike, mada moze i vise, po zelji se povecava ili smanjuje kolicina.

Pored svih sastojaka za topu dodala sam kasiku kukuruznog brasna i to zapekla u rerni, super je ispalo.
Bile su jos punjene paprike i punjene tikvice.

al se ne mogu sjetiti ko je ovaj recept  napisao... ako nekog sira nema nije frka user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 465
12.8.2010 20:03:54   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ma hajde šta set se prepale kešketauser posted image user posted image user posted image user posted image
kod mene običaj da najmanje 7 različitih jela na stolu bude...ostalih 6 valjad potrefim šta volišuser posted image user posted image user posted image user posted image

uh joj teska sam ti ja na ishrani :P al meni uhar 1 da potrefis i ja zadovoljna :P

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

Neposredna veza do poruke: 466
12.8.2010 21:36:54   
Ilhana RR
Evo mog iftara nocas =)

user posted image

Salata od kupusa, dinstane snicle u kajmaku i gratirani krompir =)

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

Neposredna veza do poruke: 467
12.8.2010 21:38:37   
jasmin

Evo mog iftara nocas =)

user posted image

Salata od kupusa, dinstane snicle u kajmaku i gratirani krompir =)

Ilhana,mila,tvoje slike su ocaravajuce.......masaallah,prava si kuharica.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Neposredna veza do poruke: 468
12.8.2010 21:41:35   
Ilhana RR
Jasmin ovo je veceras moja mama pravila =) jer sam ja radila do sedam...

A nadam se da sam i ja uspijela sa kuhanjem jer mama mi je kuharica, stara majka rahmetli a i mamina stara majka rahmetli su isto bile kuharice.... to mi je u krvi =)

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 469
12.8.2010 21:45:55   
jasmin

Jasmin ovo je veceras moja mama pravila =) jer sam ja radila do sedam...

A nadam se da sam i ja uspijela sa kuhanjem jer mama mi je kuharica, stara majka rahmetli a i mamina stara majka rahmetli su isto bile kuharice.... to mi je u krvi =)

Nimalo ne sumnjam :).Nakon ove slike salata od kupusa je obavezno kod mene za sehur akobogda.Tvoja mama ju je tako lijepo servirala.P.S:Nisam gladna hehehe.

Neposredna veza do poruke: 470
12.8.2010 21:50:37   
tajcika
selam drage moje kako ste mi,ja evo ljuljam svog svrcu pa onda da klanjam,mm i Lamija veceras malo pohitili jer se prije teravije klanja nafila salatu tespih,onda teravija pa zikr nema ih kuci prije pola jedan,moja Lamija ispostila evo hvala dragom Allahu dz.s. i ovaj drugi dan,moze se postiti nije tesko
vidim vi o iftarskim menijima,dale ste super ideja a onaj kolac od Ilhane je sljedeci na redu kad budem pravila,danas sam nam napravils onaj lagani i brzi gdje samo poredate petit keks u dva reda kao koru prelijete ga vrelim pudingom po zelji dodate nasjeckane banane na kolutice(a i nemora),prekrijete ponovo petit keksom ili piskotama i odozgo slag i naribana cokolada,brzo i ukusno
i veceras ne stigoh popiti kafu pa sam malo user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 471
12.8.2010 22:35:43   
mamica
Selam alejkum mile moje hanumice, kako ste mi danas? Jeste li uspjele prepostiti dan?
Ja evo zavrsila posao u kuhinji pa dosla ovamo mahsus da se Ilhani nasoj zahvalim za recept...
Draga moja pravila sam danas kolac i masallah ispao mi je da bolje nikako ne moze... kora me odusevila, sva dise, ama nikad ni jedna kora mi nije ispala kao ova... da te Allah nagradi sto si recept podijelila sa nama, s tim da sam je napravila mali dodatak, na koru sam stavila tri pudinga od cokolade na mlijeku skuhana pa po tome onda onaj fil koji si ti rekla.... carobno....mmmm... i znas, bila sam tako slobodna i dala mu ime : ILHANINE COKOLADNE KOCKE... suprug je bio odusevljenuser posted image user posted image user posted image user posted image ... hvala jos jednom! selam svima!

Sve sto je na zemlji prolazno je...
Ostaje samo Gospodar tvoj velicanstveni, plemeniti!

(odgovor članu tajcika)
Neposredna veza do poruke: 472
12.8.2010 22:43:01   
Saraya
http://www.boston.com/bigpicture/2009/08/ramadan_2009.html

Evo da vidite kako je u ostalim zemljama svijeta za ramazan...

(odgovor članu tajcika)
Neposredna veza do poruke: 473
12.8.2010 22:56:35   
Ilhana RR
Bas mi je drago da ti je uspio... i ja sam bila kontala puding od malina da stavim ali kakva sam zjaka ja sam neki dan spakovala skoro sve za kolace, ostavila samo pecivo vanilin secer i kakao hahaha... a to spakovano odnijela kod moji... reko i nako necu praviti kolace... al gdje ce iftar mom muzicu bez kolaca?

Haj bas mi je milo da ti je uspijelo =)

Meni svaka kora tako ispadne inace ;) neznam radi cega... al uvijek kao sto ti kazes sva dise =)

Sutra sam opet kod mame na iftaru samo nesjecam se jel no rece da ce biti patka ili curka ili neka druga od oni veliki pernati hahaha =)

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Saraya)
Neposredna veza do poruke: 474
12.8.2010 23:08:38   
mamica
super, uzivaj... mamina kuhinja je mamina kuhinja - uvijek najbolja od svih!
ako bude nesto jako ukusno, kazi nam pa da se i mi okusamo ponovo...

Sve sto je na zemlji prolazno je...
Ostaje samo Gospodar tvoj velicanstveni, plemeniti!

Neposredna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *