Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ja sam,kako smo se vec prije dogovorili ja i muzek,za sehur pravila pire krompir i cufte s paprikama u sosu.Za iftar cemo dosta friskih hurmi i tecnosti,mozda neke salatice nesto.Nakon teravije cemo onda jesti,jer kad se najedem nisam u stanju ni da klanjam,a ne da razmisljam na namazu o onome sto se uci.Tako da...obrnuli smo tijek prehrane hehehehe.
sirnica, ako ti je vrijeme za onda to smećkasto računaš kao krv menstruacije, kao što bi računala i da ti na kraju kad već prolazi, bude smećkasto. Ja bih postupila kao da sam već dobila mengu, i prekinula post. Odnosno, ako je to menga, onda ti je post već pokvaren, a ti najbolje poznaješ svoje tijelo i znaš je li to najava menge.
< Poruku je uredio brzamala -- 12.8.2010 14:51:53 >
Selam svim postačicama. Imam jednu dilemu. Vrijeme mi je da dobijem . Jutros sam bila čista i zapostila sam. Sad mi se pojavio smećkasti iscjedak. Da li sam već izgubila post i moram se omrsiti ili da sačekam pravo krvarenje ?
We alejkumu sselam. Mila,ako ti je svakako vrijeme menstruacije,i taj iscjedak je iscurio na gacice,ja bih prekinula post,a taj dan trebas napostiti kad budes i ostale napastala.
Puno vam hvala na odgovorima. Ja inače imam problema s hormonima i s ciklusom općenito. Zadnjih nekoliko ciklusa to mi se pojavljivalo i 2-3 dana prije pravog krvarenja. Pa zato mi žao prekinuti post.
Visnja hvala ti na lijepim rijecima i neznam zasto ali si uspjela mi oci napuniti suzama. Ja i danas postim,jucer mi je dan bio lagan i nikakvu tegobu nisam osjecala.Danas sam jako prehladena nos mi smrca,glava teska...ali eto nedam se . Jos nisam nista smislila sta iftaru praviti i cekam da koja od vas da mi neku ideu
- kokosja supa (bez koje ja ne mogu da ıftarım) - riza sa povrcem i piletinom - burek s mesom i krompirom - parprike u pavlaci - salata slatko: ekmek kadayif (to je nesto kao hljeb natopljeno s serbetom i jede se s kajmakom prste da pojedes) i naravno 20 l vode sınoc sam popila puuuuuuuuuuuuno hladne vode pa mi se sve smucilo poslije iftara bilo.
mm izrazi želju da mu napravim puru sa 2 vrste sira, pavlaka, kajmak i paradajz. Ispuniti ću mu želju i dodati pileću supicu za svoj ćejf. + voćna salata ili lubenica vidjeti ćemo kakve budu lubenice u konzumu
Drage moje, sjecam se prosle godine je bila tema Iftari (koja se nekom nasom greskom pobrisala -a bila je jedna mirisljava riznica recepata)... Svaki dan sam ulazila na nju i citala sta pripremate za iftar ... Iako hriscanka imala sam zajedno s vama taj neki praznicni osjecaj... miris koji se sirio iz svakog posta... naucila sam i sama da pravim neka jela i svaki put kad napravim topu kazem ovo sam ja od mojh RR zenica naucila... Sjecam se da sam par puta kupila somune i zajedno sa MM pricekala znak za vrijeme iftara i "naumakala " se tope ... mozda je to nekom smjesno ali meni bio neki bas lijep osjecaj... I sada je lijepo osjecati vasa ushicenja zbog ramazanskog posta koji vam ispunjva dusu... I radujem se zajedno s vama kao bosanka koja je naucila da svetkuje, slavi sa svima i postuje sve... Bas zato vas molim da ovu temu "ne kvarimo" onim sto krsi pravilo foruma (linkovi, video zapisi, citiranja...) onog sto moze dovesti do "nervoze" i bilo kakvog vida sekiracije bilo koje od vas/nas... Lagan post vam zelim i srecu vama i vasim porodicama na iftarskoj sofri...
(sve neprikladne postove sam pobrisala)
Hvala ti Visnja od srca, iako se svi ne mozemo zvati muslimanima, bitno je da nam je jedan Bog, i hvala Njemu sto mogu da imam prijateljicu, osobu kao sto si ti
Kod mene sinoc bilo za iftar: limunada i hurme, domaca supica, sa puno povrca, krompirici, pohovani fileti, salata desert srneca leca, i malo kasnije dinja;
A za danas sam planirala: supa, rizu sa povrcem i teletinom, kupus salatu, a za deser upravo napravila puding
mm izrazi želju da mu napravim puru sa 2 vrste sira, pavlaka, kajmak i paradajz. Ispuniti ću mu želju i dodati pileću supicu za svoj ćejf. + voćna salata ili lubenica vidjeti ćemo kakve budu lubenice u konzumu
A kako dvije vrste sira? jel pospes po noj ili ! sad me zbuni zeno draga! ja pravim i pospem sirom i pavlakom Kako pravite topu? Ja pravim ako imam domaceg kajmaka,pomjesam sa puterom i eto! Mozda neka ima drugi recept? sa jajima?
Visnja jako lijep post sva sam se nekako najezila sto postoje takvi ljdi poput tebe. Ja se sjecam vog djetinjstva i prijateljice koja je bila katolkinja i koje se samnom zajedno radovala Bajramu i birala odjecu sta ce obuci za taj dan naravno na Bajramskom rucku je uvijk bila kod nas sa svojim roditeljima ali tako isto se sjecam i Uskrsa i Bozica koje sam docekala u njenoj kuci sa toliko topline radovala se farbanj jaja i ponockama na koje nas je vodila njena baka isla sam i ja to je za mene bio jedinstven osjecaj moze me neko osuditi ali ja sam imala sretno djetinjstvo i nadam se da sam bogatija sa ovim iskustvima.
A kako dvije vrste sira? jel pospes po noj ili ! sad me zbuni zeno draga! ja pravim i pospem sirom i pavlakom Kako pravite topu? Ja pravim ako imam domaceg kajmaka,pomjesam sa puterom i eto! Mozda neka ima drugi recept? sa jajima?
Pospem odozgo sa dvije vrste sira...nista posebno ali mm voli kad su 2 različita sira a da niti jedan nije suhi. Na našoj trpezi je obavezan sir koji mi zovemo po proizvođaču "poljorad" + još jedan koji nije tako slan pa konbinujem koji trenutno imam u frižideru, obično zeničku bijelu krišku
Visnja, sad da nisam na poslu rasplakala bih se, u grlu me gusi... Stvarno si stvorenje posebno. Uvijek sam govorila i govorit cu da si ti od samog pocetka na RR meni uvijek bila posebna.
Pospem odozgo sa dvije vrste sira...nista posebno ali mm voli kad su 2 različita sira a da niti jedan nije suhi. Na našoj trpezi je obavezan sir koji mi zovemo po proizvođaču "poljorad" + još jedan koji nije tako slan pa konbinujem koji trenutno imam u frižideru, obično zeničku bijelu krišku
Ja topu pravim tako što istopim puter, izrendam ovčiji travnički sir, dimsi sir i pustim da s etaj sir istopi. Zatim dodam pavlaku, sve izmiješam i na kraju jaja.
Visnja, sad da nisam na poslu rasplakala bih se, u grlu me gusi... Stvarno si stvorenje posebno. Uvijek sam govorila i govorit cu da si ti od samog pocetka na RR meni uvijek bila posebna.
Eh pa ne moze svako biti administrator.Za Visnju .
Ja sam sinoc spremila supu,przeni krompir i parike i sutlijas. Za veceras sam napravila Ilhanin cokoladni kolac,poslije cu napravit neku juhicu i rizu s piletinom i povrcem. Nadam se da cu veceras nesto pojest za razliku od sinoc.
Jel sramota sto ja nemam pojma sta vam je ta "topa" Zainteresovana sam za neki lagan recept.
ja sam za večeras za iftar spremila: supa od teleće koljenice bamja sa mesom teleće koljenice pohovano pile i patlidžan i tikvice domaći jogurt integralni domaći hljeb somuni i vjerovali ili ne jaffa torta je frižideru hladi se
e tako a sutra imamo goste... pa pravim plan valjda se uplaniram... samo mi je bitno da mi muž noćas do sehura tortu ne smaže jer samo na pravljenju kolača izgubim vrijeme
P.S Višnja kakvu ja drugaricu imam Ilhana...haman nam je ista
Ja sam sinoc spremila supu,przeni krompir i parike i sutlijas. Za veceras sam napravila Ilhanin cokoladni kolac,poslije cu napravit neku juhicu i rizu s piletinom i povrcem. Nadam se da cu veceras nesto pojest za razliku od sinoc.
Jel sramota sto ja nemam pojma sta vam je ta "topa" Zainteresovana sam za neki lagan recept.
uh topa ima raznih kako sma ja prošle godine skontala.... ali baza im je ista samo zavisi ko šta dodaje....
ja ovako pravim... istopim malo putera i ulja i kašiku pavlake.... pa u to stavim sira torotana ( onaj suhi) a može i mladi i to još zagrijavam na tihoj vatri , a onda u to umješam 1 ili ako veću količinu pravim 2 jajeta i brzo mješam da se sjedini....
svako sebi izvadi iz sahana u tanjir i umače somunom i soli po želji i dodaje ako želi još torotana ili dimnjenog sira ( tzv. zarica)