|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  239 240 [241] 242 243   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
31.7.2010 17:15:02   
de_de
Evo mi probali karfiol. Skuhala sam ga sa malo mrkve i davala mu komadice. Pa najmanje ga je zavrsilo u Keninim ustima, a ostatak po podu. Evo sad uklanjam ostatke. Sutra cemo ponovo pokusati.
Teacher sta se nalazi u onim HIPP kasicama za laku noc. A da ti od tih sastojaka napravis kasicu, mozda bi onda htjela.

Keno mamino zlato
22.11.2009.

(odgovor članu malena sharena)
Neposredna veza do poruke: 6001
31.7.2010 18:43:07   
teacher75
IZVORNA PORUKA: de_de

Evo mi probali karfiol. Skuhala sam ga sa malo mrkve i davala mu komadice. Pa najmanje ga je zavrsilo u Keninim ustima, a ostatak po podu. Evo sad uklanjam ostatke. Sutra cemo ponovo pokusati.
Teacher sta se nalazi u onim HIPP kasicama za laku noc. A da ti od tih sastojaka napravis kasicu, mozda bi onda htjela.

to je dobra ideja. maloprije je pojela pola jedne hippove kasice za laku noc- riza i banana. nije htjela vise. dok navikne valjda, poslije joj mogu tako nesto kombinovati

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 6002
31.7.2010 19:54:58   
Srculence
Kad smijem paradajz Dini davati? Za 4 dana će nam punih 11 mjuser posted image ?Kako da ga dam jel da skuham???

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 6003
31.7.2010 19:57:56   
koka i po
Dino je već momak,slobodno mu daj paradaiz.U početku malo da vidiš reakciju jer paradaiz može izazvati alergiju.

Možeš ga davati ili skuhanog u čorbici ili kao salatu

(odgovor članu Srculence)
Neposredna veza do poruke: 6004
31.7.2010 20:03:37   
Srculence
Hvala koki na brzom odgovoruuser posted image user posted image user posted image

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 6005
31.7.2010 21:24:49   
nerkica
smijem li bebi napraviti gotovu supu kad ima proliv?
zvala sam pedijatriju oni kazu moze i tjestenina
sad neznam kakva slana,neslana...
nismo je jos probali...a nevoli rizu ni rizinu sluz jedino u kombinaciji sa bananom

rodila se mala Nedzolina 19.12.2009
prvi zubic dobili 5.6.2010 sa 5 mjeseci i 17 dana

(odgovor članu Srculence)
Neposredna veza do poruke: 6006
31.7.2010 21:25:47   
teacher75
IZVORNA PORUKA: nerkica

smijem li bebi napraviti gotovu supu kad ima proliv?
zvala sam pedijatriju oni kazu moze i tjestenina
sad neznam kakva slana,neslana...
nismo je jos probali...a nevoli rizu ni rizinu sluz jedino u kombinaciji sa bananom

ako niste probali jaje, onda moras traziti bez jaja tjesteninu

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu nerkica)
Neposredna veza do poruke: 6007
31.7.2010 21:32:16   
nerkica
potrazicu tjesteninu bez jaja i blago posoliti

rodila se mala Nedzolina 19.12.2009
prvi zubic dobili 5.6.2010 sa 5 mjeseci i 17 dana

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 6008
31.7.2010 22:19:46   
nikita
u koliko sati smatrate da je vecera odnosno koliko sati prije spavanja smije jesti

< Poruku je uredio nikita -- 31.7.2010 22:20:55 >

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu nerkica)
Neposredna veza do poruke: 6009
31.7.2010 22:53:39   
lekica83
NEgdje sam citala da je beba najzadovoljnija pola sata nakon obroka pa mozda bi bilo dobro da jede pa nakon pola sata ide standardna rutina koju koristite za uspavljivanje. Mi jos uvijek nemamo neki red kad jedemo jer najcesce doji pa obicno i zaspe ili uz siku user posted image ili flasicu

Nase blago je zasjalo u maminom narucju 03.01.2010.

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 6010
31.7.2010 22:59:16   
Anoniman
Nikita ja dajem flasu oko 21,ili 22.to nam je bas rutina prije spavanja .
Lekica ,blago tebi zaspe uz flasu,sisku....
Ovaj moj posle flase jos koju rundu odigrauser posted image user posted image pa tek onda zaspi......

(odgovor članu lekica83)
  Neposredna veza do poruke: 6011
31.7.2010 23:49:23   
Visnja RR
mnoge odgovore mozete naci ako citate ovu temu od pocetka... i onda zapisete sto vam je najbitnije... mislim da skoro na svako pitanje potoji odgovor...
dakle kad vam je bas, bas dosadno sjednete i citate...
tako sam ja radila nekad... i onda bitne i zanimljive stvari zapisem u rokovnik ( moze i u neki folder ali ja volim da zapisujem u rokovnike user posted image )

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6012
1.8.2010 0:08:05   
idacha
hello, drage mamice.. imam jedno pitanjce.. pokusala sam naci odgovor iscitavajuci temu, ali je prosto nemoguce procitati skoro 300 stranica..
helem, moja beba ima 3 i po mjeseca, i na ad je, uglavnom.. nesto se borimo sa dojenjem, ali je na ad vec mjesec dana.. moje pitanje je kada poceti sa kasicama i sl... mislim na maaaaale kolicine, odnosno na kasicicu-dvije... ja sam kontala poceti kada napuni 4 mj, aBd..
bune me postovi tipa ''moja beba ima 4-5 mj i do sada smo probali to to i to''...
vidim da je tema 4,5-..., ali, kao sto rekoh, neki postovi malko zbunjuju..
dobila sam fantasticnu knjigu ''bebin kuvar'' sa svim tablicama, receptima i sl, i tamo stoji da jabuka, banana i jos neke stvari mogu se davati od 4-og mjeseca..

hvalaaaaa i veliki pozdrav

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 6013
1.8.2010 8:45:16   
lekica83
felix moja curica inace malo spava po danu pa mi je makar spas sto tako lakse zaspe navece user posted image mada se sada zbog zubica vjerovatno budi skoro svaki sat i po po noci user posted image user posted image
idacha najcesce se govori da dojenim bebama ne treba davati nista do 6og mjeseca a bebama na ad mlijeku moze ranije a najranije sa 4 mjeseca. Moj ti je savjet da ne zuris, bice vremena da bebi sve jede ali opet provjeri s pedijatrom jer neke bebe su spremne za nadohranu prije a neke poslije..

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 6014
1.8.2010 9:04:09   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: idacha

hello, drage mamice.. imam jedno pitanjce.. pokusala sam naci odgovor iscitavajuci temu, ali je prosto nemoguce procitati skoro 300 stranica..
helem, moja beba ima 3 i po mjeseca, i na ad je, uglavnom.. nesto se borimo sa dojenjem, ali je na ad vec mjesec dana.. moje pitanje je kada poceti sa kasicama i sl... mislim na maaaaale kolicine, odnosno na kasicicu-dvije... ja sam kontala poceti kada napuni 4 mj, aBd..
bune me postovi tipa ''moja beba ima 4-5 mj i do sada smo probali to to i to''...
vidim da je tema 4,5-..., ali, kao sto rekoh, neki postovi malko zbunjuju..
dobila sam fantasticnu knjigu ''bebin kuvar'' sa svim tablicama, receptima i sl, i tamo stoji da jabuka, banana i jos neke stvari mogu se davati od 4-og mjeseca..

hvalaaaaa i veliki pozdrav

Idacha, nemoj da te to buni...svaka mama radi po nekim svojim nahodjenjima. Dojene bebe obično kreću oko 6. mjeseca, dok bebe koje piju AD krenu i ranije pa se samim tim pravila razlika u samom startu.

Neka mama se drži tablica, a neka mama ne pa i tu nastaje razlika.

Mi smo pili AD i krenuli smo polako od 5.mjeseca. Moja cura je imala strašne grčeve tako da nisam htjela nešto žuriti s tom gustom hranom i krenule smo baš polako...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 6015
1.8.2010 9:20:25   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: nikita

u koliko sati smatrate da je vecera odnosno koliko sati prije spavanja smije jesti

Kod nas je večera oko pola 7, a oko 9 prije spavanja ima još bočicu AD-a.

Možda je recimo neka razlika od 2h OK. Ne vjerujem ni da sat prije spavanja bio neki problem da večera, jer bi večera ionako trebala biti nešto laganije. Ja sam napravila ovako da bi mi popila mlijeko, inače bi njoj to bilo previše.

< Poruku je uredio Mya_81 -- 1.8.2010 9:22:23 >

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 6016
1.8.2010 12:51:18   
Visnja RR
moje djete nije bilo dojeno ali smo poceli sa 6 mjeseci...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 6017
2.8.2010 1:02:31   
idacha
Aha.. vidim da, otprilike, vazi okvirno pravilo ''dojene bebe od 6., a bebe na Ad od 4.''..
Mene to zanima jer je Imran pola-pola, na Ad i mom mlijeku, mada vise na Ad.. ima 3 i po mj i jos uvijek je na Hipp PRE.. Probali smo razne hrane HiPP1, Humanu, Bebimil, ali je sve izbacivao u mlazu, tako da se sada ne usudjujem davati mu tj mijenjati Ad, u smislu prelazenja na jace. Jedino iz tog razloga sam planirala pooolako poceti sa uvodjenjem dohrane kada napuni 4 mj, jer mislim da ce mu PRE postati isuvise slabo, kako on jaca..
Nisam bas pristalica striktnog drzanja ''kako knjiga kaze'', ali mislim da je dobro ipak ostati u nekim okvirima koje su propisale kompetentne osobe..
KOntala sam poceti mu po malkice davati, cisto da osjeti neki drugi ukus..

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 6018
2.8.2010 9:35:47   
Mya_81 RR
Idacha, možeš krenuti sa sokićima....oni su blaža varijanta kašica...tako smo mi krenuli, prvih nekih 7 dana sam joj davala sokiće, ali po nekoliko kašikica dnevno, čisto da joj se probava navikne jer smo imali jake i česte grčeve...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 6019
2.8.2010 14:01:03   
lekica83
idacha evo opet citam savjete drugih mama i vidim kako je sve individualno, jer ja svojoj Lani sam probala malo sa sokicima medjutim i kod nas je bilo bljucanja na sve strane dok recimo kasice ne bljuca osim ako joj nekad dam kupovnu tako da je nase iskustvo takvo da smo jeli domace kasice i prolazili bez bljucanja i grceva a i dan danas ako popije malo vise sokica obavezno bljuca a sutra ce joj aBd 7 mjeseci user posted image

Neposredna veza do poruke: 6020
2.8.2010 14:53:07   
Mya_81 RR
Lekice, mi smo do 12 mjeseca bljucali svakodnevno i siperci su nam bili pod obaveznim user posted image Naravno, nije to bilo u količinama kao recimo sa 6, 7 mjeseci, ali je ipak bilo jedno 2 puta dnevno poslije obroka kad je malo više aktivna. I prije jedno 3 dana sam čini mi se ovdje pisala kako sad zvanično mogu reći da više ne bljucamo i vjeruj mi ona nakon jedno 2 sata bljucne user posted image user posted image user posted image  

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 6021
2.8.2010 22:42:53   
idacha
da, lekice, bas je individualno sve.. kontam da pokusam sa sokicima kada dodje vrijeme, po malo... sta savjetujete? domace ili kupovne? ja imam sokovnik i nama cesto cijedim prirodne sokove.. u ovom Bebinom Kuvaru citam da se moze napraviti cijedjena narandža, razblazena sa istom kolicinom vode..
sa cim ste vi krenule tj kojim sokicima?
jeste li davale prvi put preko flasice ili kasicice?

Neposredna veza do poruke: 6022
2.8.2010 22:45:01   
idacha
a, inace, i Imran bljuca redovno.. jako halapljivo jede, a i odmah nakon jela pocne da se igra, maltara rukama i nogama, pa me i ne cudi da bljuca.. u posljednje vrijeme sam pocela da ga ignorisem poslije hranjenja, ne bi li se bar malo ''sleglo''.. sakrijem se, pa ga posmatram.. svejedno on se koprca... sam sa sobom :)

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 6023
3.8.2010 10:11:31   
lekica83
mya a ja se nadala da je moja pred kraj bljucanja kad ono ima jos do toga user posted image user posted image

idacha moj savjet su ti domaci sokici opet razblazeni sa vodom jer ipak u kupovnim ima nekih hemikalija a kad vec imas sokovnik upotrijebi ga. Mozda da prvo pocnes sa sokom od jabuke, kruske i sl jer kazu da agrume tj narandju i limun ne treba davati bebi do oko 10og mjeseca radi moguce alergije. Takodje mozes kombinovati i sa mrkvom.

E a sada moje pitanje, kada ste bebi poceli davati grozdje, mojoj je danas 7 mjeseci user posted image a nigdje u tablicama nemam grozdjauser posted image user posted image

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 6024
3.8.2010 10:41:30   
de_de
Jutro svima.
Idacha kao sto je Lekica rekla najbolje ti je poceti sa sokicima od jabuke i mrkve, po mogucnosti domacim. I ja sam Keni pocela pomalo davati sokice oko 4 mjeseca iako ga dojim.
Lekice evo ima tema o grozdju pa malo procitaj. Cestitamo na malom rodjendanu; Ljubi nam drugaricuuser posted image

Mi smo jucer jeli za dorucak skoro citavu manju bananu, a za rucak karfiol  i mrkvicu na pilecoj supi.

< Poruku je uredio de_de -- 3.8.2010 10:42:21 >

Keno mamino zlato
22.11.2009.

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 6025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  239 240 [241] 242 243   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  239 240 [241] 242 243   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *