|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: autosjedalice - proizvodjaci
14.7.2010 14:15:00   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: de_de

Hvala Lejla Ka za odgovor.
Jeste ta je sjedalica-korpa. A bas moram provjeriti gdje mu glava bude-na to nisam ni obracala paznju.
On se vec dize uz mene da stoji, al jos ne hoda.
I jos nesto, kako god namjestim ovu sjedalicu-korpu; on se ispravlja, nikada nije naslonjen, vec u njoj bude savijen kao lopta; valjda sam dobro opisala.

Jeste, ovo je jedna od loših strana, kako god je zavežeš ona polako klizi prema dole i uspravlja dijete. Mi smo našu  dodatno učvršćivali tako da prednje sjedište malo gurnemo pozada i tako zaglavimo sjedalicu. Od naših sjedaličara sam dobila i savjet da ispod sjedalice, u onom djelu između naslona sjedišta i sjedalice smotam neku dekicu ili peškir pa napravim kao podlogu i dodatno učvrstim sjedalicu.
Beba bi morala potpuno samostalno ustati, znači npr. dopuzati do stola, primiti se rukicama i iz klečanja se oprjeti i ustati.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 726
14.7.2010 14:18:58   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: sara.at

IZVORNA PORUKA: shejla

evo gledam ove ADAC testove autosjedalica i ni jedna nema "vrlo dobro" ocjenu... osim toga vecina ih i nema kod nas. Od ovih sto ima dobra je maxi-cosi Pearl. Da li neko zna moze li se ona postaviti BEZ Isofix-a u autu, jer nemamo isofix u golf4 user posted image ???

jesi sigurna da nemas izofiks u Golfu4 moja kolegica ga ima pregledaj malo bolje pozada jer oni znaju biti dosta uvuceni. Ja koliko se sjecam kad sam preuzimala kolica i maxicocu da nam je prodavacica pokazala izofix koji se moze sa pojasom pricvrstiti al to je za malu bebu tj cabrio maxi al sad se nesjecam dal je ona vezala sa pojasom i ovu familiy izofix user posted image  mogu da nazovem i pitam ako ti nije hitno???

Svaka sjedalica koja je prilagođena za montiranje ISOFIX sistemom može se montirati i bez njega, samo uz pomoć auto-pojaseva! Važnije je da se neka željena sjedalica može dobro montirati u vaše auto, jer neke sjedalice odlično liježu u neke modele automobila, a u neke druge se nikako ne mogu dobro fiksirati. Eh, sad kod nas ne postoji praksa da prodavač omogući da se neki model sjedalice prvo isproba kako leži u automobilu pa onda kupi user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 727
14.7.2010 14:21:44   
sara.at
IZVORNA PORUKA: shejla

evo gledam ove ADAC testove autosjedalica i ni jedna nema "vrlo dobro" ocjenu... osim toga vecina ih i nema kod nas. Od ovih sto ima dobra je maxi-cosi Pearl. Da li neko zna moze li se ona postaviti BEZ Isofix-a u autu, jer nemamo isofix u golf4 user posted image ???

sejla sad sam sa mm pricala i on kaze da mora biti gurni dobro ruku medju siceve,jer i kod mene je bilo isto tesko za naci a kod nas je auto 1g staro.... a pearl moras stvarno sa izofix da pricvrstis,opet sigurno nazvat cu trgovinu u kojoj sam kupila svoju autosjedalicu pa cu da pitam postoji li mogucnost da se sa pojasom pricvrsti user posted image

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 728
14.7.2010 14:32:21   
Lejla Ka
Evo se izvinjavam, sad sam pročitala, za MC Pearl mora postojati ISOFIX sistem!

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 729
14.7.2010 14:37:59   
sara.at
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Evo se izvinjavam, sad sam pročitala, za MC Pearl mora postojati ISOFIX sistem!

da jer ona se pricvrciva na family-fix a on nemoze bez izofix u autu mada ja mislim da ona ima izofix samo ga je u nekim autima tesko naci....
mi smo maxi-cosu novi model kupili moze se bez izofixa tako sto se maxicosa pricvrsti za sic sa pojasom mada meni je to bilo blesavo kad vec imamo i ja i mm izofix da svaki put vezem autosjedalicu pa smo uzeli familiy-fix i nju mozes koristi do 4god sa razlicitim sjedalicama razlicitog uzrasta user posted image user posted image  znaci sad samo sjedalicu mjenjam a klik ostaje u autu fixno montiran user posted image  rahatluka sto bi moja nane rekla

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 730
14.7.2010 17:40:40   
shejla
e bas cu reci mm da pogleda odmah ima li isofix.... Odoh ga zvati da izadje s posla i provjeri user posted image user posted image user posted image

I meni se cini da ova pearl mora na isofix... Ali svakako smo skontali da cemo uzeti MC Tobi ili Roemer king, aBd....od bajramluka user posted image

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 731
14.7.2010 22:09:25   
Lejla Ka
To će vam biti najbolje uložen bajramluk, vjeruj. Znam ja user posted image . Vidiš dobra ideja, valjat će i nama za malog novu uzimat, hvala na podsječanju Shejla user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 732
18.7.2010 21:12:38   
mojbebac
molim vas zna li neko ima li gdje u gradu kupti maxi cos priori XP ... mi je imamo, ali moja prijateljica hoce da kupi, a nije je uspjla naci u TL kojima je gledala .... ako neko ima da mi javi ako moze ..... unaprijed zahvalana .....

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 733
23.7.2010 13:43:52   
Mara
Golf IV  (2000 god. ) nema mogućnost ugrađivanja ISOFIXA, bar nema ovaj moj user posted image , može ona baza od Chico AS, ali Isofix sa kopčama i tako ti folovi, nema , ja tražila i šupala po autu, i na kraju zvala VW salon za svaki slučajuser posted image

L´amore basta a se stesso...

(odgovor članu mojbebac)
Neposredna veza do poruke: 734
23.7.2010 13:59:53   
Lejla Ka
A zbog čega je problem, ISOFIX nije pod moranje, ima jako dobrih sjedalica koje se montiraju bez ISOFIX-a?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Mara)
Neposredna veza do poruke: 735
23.7.2010 14:03:53   
Atarka
Ja cu OT, Lejla molim te hajde mi odgovori na temi Prirodni prestanak dojenja. Hvala user posted image

30.09.2009

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 736
23.7.2010 16:23:37   
sara.at

A zbog čega je problem, ISOFIX nije pod moranje, ima jako dobrih sjedalica koje se montiraju bez ISOFIX-a?

nije moranje al bez izofix onda moras sa pojasom svezati a znas kako je fino vezati korpu a vani pada kisa user posted image user posted image  
dok zavrsis gujca mokrauser posted image a sa izofix stavis korpu i ono napravi onaj KLIK i gotovo user posted image user posted image  

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 737
23.7.2010 18:04:17   
anidl
moze li mi neko preporuciti dobru autosjedalicu za bebe od 9 mjeseci, znaci imamo onu malu korpu i prerasli smo je i sad zelim kupit neku trajniju koja  ce duze trajati, ne znam koju da kupim....nemam predtsvae...

u ponedjeljak idemo za karlovac i zagreb pa hocu tamo da kupim ali trebam vasu pomoc...

hvala user posted image

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 738
23.7.2010 23:31:53   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: sara.at

nije moranje al bez izofix onda moras sa pojasom svezati a znas kako je fino vezati korpu a vani pada kisa user posted image user posted image  
dok zavrsis gujca mokrauser posted image a sa izofix stavis korpu i ono napravi onaj KLIK i gotovo user posted image user posted image  

Sve je to OK, ali ako imaš auto bez ISOFIX-a teško da ćeš se za novi odlučiti samo zato što nema ISOFIX, a postoje veojma dobre sjedalice bez ISOFIX-a.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 739
23.7.2010 23:35:33   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: anidl

moze li mi neko preporuciti dobru autosjedalicu za bebe od 9 mjeseci, znaci imamo onu malu korpu i prerasli smo je i sad zelim kupit neku trajniju koja  ce duze trajati, ne znam koju da kupim....nemam predtsvae...

u ponedjeljak idemo za karlovac i zagreb pa hocu tamo da kupim ali trebam vasu pomoc...

hvala user posted image

Beba bi u korpi trebala ostati što duže. Beba je korpu prerasla kad vrhovi ušiju počnu viriti iznad bočnih strana sjedalice ili ako po težini prelazi 13kg.
Zašto misliš da je beba prerasla korpu?
Ako želiš kupiti novu sjedalicu Hr, možeš, ali nisam sigurna da je beba spremna da pređe u veći razred, a predpostavljam da želiš sada uzeti slijedeću grupu sjedalica?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu anidl)
Neposredna veza do poruke: 740
24.7.2010 17:39:39   
leona81
mi imamo 12 kg dakle uskoro moramo nabaviti vecu AS...da li je bolje odmah uzeti onu do 12 godina ili ovu sljedecu grupu do 3,5 godine pa onda od 3,5 do 12? i sto se tice tih do 12 godina koju bi mi preporucili?

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 741
24.7.2010 23:27:01   
Hannan
Leona, ja mislim da ti je bolje uzimati postepeno.moje nekakvo iskustvo, mali uvijek ili jako cesto zaspi u autu, te sjedalice  do 18kg uglavnom se mogu staviti u polulezeci polozaj,i dijete mirno spava. Mi sad koristimo od 18-36, to je samo "podizac" iako ima naslonjac, on kad zaspi, glavica mu jadnom padne ruzno, sav se iskrivi...a mislim da te kombinovane nemaju te polulezece polozaje.
A mene zanima ove Graco sjedalice, sto se mogu uzeti u setu sa kolicima, jesu li do 9, ili 13kg?

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 742
26.7.2010 23:38:00   
leona81
hvala puno

For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 743
27.7.2010 10:09:45   
Lejla Ka
Leona, godine su loša odrednica za sjedalice. Ispravna gradacija su kilogrami težine djeteta. Djete od 12 kg mora biti vezano pojasevima koji su integrisani u sjedalicu i imaju 5 tačaka učvršćivanja. Sjedalice koje koriste pojaseve vozila su za djecu koja imaju 18 ili više kg. Koju sada sjedalicu koristite?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 744
27.7.2010 13:01:39   
leona81
hauck zero plus...ona je do 13 kg...

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 745
27.7.2010 13:21:18   
Lejla Ka
Vi sada prelazite u slijedeći razred I.
Evo nešto malo više o ovom razredu: http://autosjedalice.info/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=21&Itemid=39

Ako beba nije prerasla sjedalicu po visini, tj. da joj vrhovi ušiju ne vire iznad bočnih zaštita na sjedalici, bilo bi dobro da još ostane u staroj sjedalici do punjenja granične težine ili prerastanja po visini. Bebe u sjedalicu okrenutu prema naprijed smiju tek kad se krenu ustajati samostalno ili uz pomoć namještaja na svoje nogice. Tad mišići vrata postaju dovoljno jaki da podnesu sile udara u slučaju sudara.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 746
27.7.2010 17:51:42   
leona81
pa skoro je prerasla, tj mislim da cemo je moci koristiti jos mjesec dana...beba se jos ne moze dici samostalno na nogice ali pokusava vec tako da mislim da ce za mjesec, dva moci preci u drugu kategoriju pa ja vec pomalo gledam AS...dakle svakako da idemo na ovu od 9 do 18 kg...?

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 747
27.7.2010 22:44:53   
Lejla Ka
Da, to je slijedeći razred. Ne možete preći iz najnižeg u najviši. Jedino što postoje kombinovane sjedalice I+II+III, pa one duže traju, ali ja ti ne bih preporučila, jer ovi osnovni razredi bolje liježu u automobil i daju ipak više sigurnosti.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 748
27.7.2010 23:22:05   
leona81
mi smo mislili uzeti tu kombinovanu od 9 do 36 kg...znaci ipak ne...a koju bi mi preporucila od 9 do 18...gledala sam testove i jako ih je malo ocijenjeno sa plusom?

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 749
28.7.2010 9:17:30   
Atarka
Mi smo na poklon dobili kombinovanu AS, ali nam ne odgovara jer nema zavaljeni polozaj. Mi smo cesto na putu po 7 sati, a bebi je jos mali da sjedi cijelo vrijeme puta pa smo je mislili prodati, ali slabo je interesovanje. Sta mislite, je li pametno da kupimo neku od 9-18kg, a ovu kombinovanu da koristimo kad beba preraste 18 kg?

30.09.2009

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *