koka i po
|
IZVORNA PORUKA: emy24 eh drage moje evo i mene,odmah da kazem da sam prvo razocarana a zatim bijesna,kao sto mnoge znate udata sam,imam sina,radila sam na par mjesta tako da sam i prikupila par godina radnog staza,iskustva imam,komunikativna sam,znaci vecinu uslova za posao ispunjavam,ali na zalost ja NEMAM nikakve stele.Bila sam sa mamom na odmoru prosle sedmice i u pola odmora zvoni meni mobitel,ja se javim kad zovu me iz Fisa,na razgovor za posao,ja prvo pomislim neko se igra sa mnom,kad ono ozbiljno mi govore da se javim u petak u 9sati na razgovor,i drage moje ja prekinem ljetovanje i pravac za Vitez,dosla na razgovor ima nas vec fin broj,ali ja se nadam ,uđem u kancelariju ispricam svoju biografiju i kazu mi da cu biti pozvana,ja iscekivam kao ozeblo sunce,nadam se mobitel mi stalno pri ruci,kad subota zovu oni mene,da mi jave da nisam primljena i da mi zele vise srece drugi put,bez ikakvog objasnjenja,ja sam se prvo osjecala nekako beskorisno,ljuto,ma sve mi se sastalo ,kad danas saznajem da mi sve koje smo bile na razgovoru ni jedna nije primljenja nego je samo gazdarica dosla sa spiskom zena koje ce se primiti bez obzira dali one imaju iskustva ili ne,i tako sam drage moje htjela da podijelim iskustvo sa vama,jer je ovo stvarno zalosno sta se kod nas radi,i samo ne znam gdje ide ova drzava i dali ce ikad prestati ovakav nacin zaposljavanja,ja nemam nikave stele a bez obzira na iskustvo sjedim u kuci dok mi neka koja nema poima prvo o ponasanju,kad je upitam za pomoc recimo gdje se nalaze neke sitnice ona meni kaze TAM DOLE,ILI ja joj se fino obracam a ona se pravi da me ne cuje i jos molimte lijepo pjeva...ma da se ranis Sto puta mi se desilo ovo što je tebi. Ja sam svjesna da bez štele u ovoj državi nemožeš opstati,ali ne brini...ničija nije do zore
|