Hanady RR
|
prenos postova IZVORNA PORUKA: helena_7 Izvinjavam se ako postoji tema-ja je nisam mogla naći. Voljela bih čuti iskustva onih koje su već bile i koje će tek ići sa svojim malim bebama! Šta je najvažnije za ponijeti, koji lijekovi, trebaju li mali bazencici, kako prebroditi put (koliko stajati i sl.) , sta treba imati na plaži,.....koje su plaže najbolje (pjescane ili kamene),.... IZVORNA PORUKA: bambi7 uh, extra tema!!! mi smo sa prvom malom isli u Crnu Goru kad je imala 6mj. 8h putovali naravno sa pauzama na nekih 2-3h. a i stajali smo vise sto je nama bio cejf da stanemo gde god nam se svidio pogled na more. bili 8 dana i malu nisam ni osjetila, a tome mogu najvise zahvaliti dojenju, ma ljepota! mi smo bili na pjescanoj plazi,mada tako maloj bebi to puno i ne znaci, vec kad je bila malo veca naravno da joj je draze igrati se sa kanticama i praviti dvorac nego bacati kamencice u vodu.sad cekmo drugu princezu i planiramo aBd kad joj bude 3mj na odmor, a do tad dajte zenske da cujemo i ostala iskustva. i jos jednom sve pohvale za temu.... IZVORNA PORUKA: koka i po antibiotik,lijekove protiv temperature,protiv proliva i povracanja,sinopen mast radi ujeda komaraca,bebi kremu za suncanje... na plazu...koju pelenu,sesiric,pamucnu majicu...pomalo na sunce do 10 ujutro a nakon toga debela hladovina IZVORNA PORUKA: SailorMoon Mi 16.96 letimo za Tursku na 11 dana. Mala ce mi tad imati 7,5 mjeseci. evo sta ja sve mislim ponjeti, i ako je Hotel 5* i All inklusive Paket Pelena Pelene za plivanje 1,5 paket AD 14 teglica slanih, 5 slatkih paket keksolino krema za sunce 50 bazencic posteljinu, peskire,ogrtacic, ljetnu vrecu za spavanje Kuhalo, termosflasu, flasice, dude, kasikice, tanjiric,# garderobice, igracki kisobran kolica koja sam extra kupila za mora higenska strestva, ljekove sve sto mi Dr. kaze da mi treba IZVORNA PORUKA: helena_7 KOji su lijekovi za proljev i povracanje? Sailormoon....kakve su to pelene za plivanje? Ja kontala svoju da mi gole bude,a na plaži ću obične pelene I ja sam kontala bar 2 teglice dnevno (slana i vocna) IZVORNA PORUKA: Iman83 IZVORNA PORUKA: helena_7 KOji su lijekovi za proljev i povracanje? Sailormoon....kakve su to pelene za plivanje? Ja kontala svoju da mi gole bude,a na plaži ću obične pelene I ja sam kontala bar 2 teglice dnevno (slana i vocna) Linex baby ti je za povraćanje a mislim i za proljev. Ja hvala Bogu bar hranu neću morati nositi, jer idemo kod mm tetke, pa ću joj moći praviti domaće. Ponijeću joj samo za dan- dva isto tako dvije na dan, plus koja banana da se nađe. Nama je put najgori, baš me strah. Ja ću se ukočiti za 10-12 sati putovanja, kamoli ona, koja se unervozi kad se vozi 1-2. Uh, nek nam je Bog u pomoći. IZVORNA PORUKA: helena_7 Ma Iman ne sekiraj se - uvijek bebe lakse podnesu nego sto mi mislimo. Al znam da ne mozes da ne mislis se, jer ja cu do Zadra (inace voznje oko 4-5 sati),pa se mislim hoce li izdrzati ili biti nervozna. Još ću ja voziti jer će MM malo kaskati za nama. Al ide i njegova sestra s nama da pazi pozadi bebu. IZVORNA PORUKA: helena_7 P.S. Negjde sam citala da je bolje na plaži imati platnene pelene umjesto peskira-brze se susi,manje prostora zauzmu i mozes svaki dan drugu-da ne ispires kao peskire. IZVORNA PORUKA: SailorMoon IZVORNA PORUKA: helena_7 KOji su lijekovi za proljev i povracanje? Sailormoon....kakve su to pelene za plivanje? Ja kontala svoju da mi gole bude,a na plaži ću obične pelene I ja sam kontala bar 2 teglice dnevno (slana i vocna) Helena imas u DM-babylove schwimmwindeln, bas za bazena i mora. Ima 11 komada u njima. Ja sam 2 ta pakovanja kupila i ponjeju jedno od 56komada normalno pampers baby dry IZVORNA PORUKA: aya 05 Linex je za proljev,da se normalizira crijevna flora.najvaznije je ponijeti infuzionu otopionu,U kesicama ima Humana ili neka druga,u slucaju proljeva ili povracanja.Najbitnije je da beba ne dehidrira.