|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  973 974 [975] 976 977   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009/2010
7.7.2010 9:30:41   
megi
pozzz

mi smo imali neko jutarnje budjenje u nevakat al sta ces im proci ce valjda nekad

adna za razliku od minje nece iz krevetica kad se ustane bar 15 minuta, ona se nesto igra prevrce odguruje prica doziva al ako je pokusas izvaditi sve bjezi po kreveticu smijesna pravo

naravno najveci je problem strpati je navece u taj isti krevetic, sinoc sam se pitala kad ce proci ova faza plakanja pred svako spavanje,

pusa svima 

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 24351
7.7.2010 11:26:42   
Anoniman
jutroo
Mi smo bili u gostima sinoc anel je slusao ko foluser posted image al bilo nam je lijepo.
Skoro zaspo pa malo poradjivala po kuci sad odmaram
Ljubim sveuser posted image bolesne da nam sto prije ozdraveuser posted image user posted image

(odgovor članu megi)
  Neposredna veza do poruke: 24352
7.7.2010 13:31:03   
mala86
cao svima

joj djete mi je jedva zaspalo!neki kreteni u stanu iznad jutros od 8 nesto rade,zvukova svakavih,djete se jadno istraumiralo,nista mu nije jasno,sve gleda oko sebe  sta se dogadja user posted image !sad su se smirili samo da ne pocnu opet

mi aktivni jutros od pola 6,frajer se probudio i smije se,hoce se igrat!oko 15 do 8 se vratili oboje u krevet-onda nas ti kreteni iznad probudili!on poslije nervozan,uz njega i ja user posted image

juce smo islo kod mame(mm mi radi vec 2 dana duze)i to po najvecem pljusku izasli iz taksija,stajali na stanici dok nije prosla,a trebali samo prec cestu do zgrade...ovo vrijeme nikad doc sebi,pa ljetooooo je!

popodne idem s jednom prijateljicom narucit tortu za svadbu,joj jedva cekam(ko da sebi narucujem,a i jest od iste zene user posted image user posted image user posted image user posted image )

a sutra cemo u Trogir,prekosutra u Split pa u Supetar,mozda se vratimo u subotu-nedelju,a mozda ostanemo i sljedece sedmice koji dan user posted image user posted image user posted image user posted image

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 24353
7.7.2010 13:44:59   
Pretty mamma
Jooooj Leena, ja zaboravila na časopis.
Idem ga odmah kupiti!
Zaboravih da sam poslala sliku povodom rođendana. Mi smo ti prošle godine bili beba mjeseca u časopisu,a i na OBN-u isto user posted image

Laura je u mom naručju!

Neposredna veza do poruke: 24354
7.7.2010 13:53:26   
Honey3
dobar dan od nasuser posted image evo da vas na brzinu pozdravimo...ja evo rucak pravim a beba je vani sa sestrom,pomalo se spremamo za more,trebali bi u petak ako Bog da....zamislite koliko ja stvari trebam spremiti za petero,gdje sve strpatiuser posted image Pretty mama ti izgleda imas pravo pretty bebuuser posted image zinanina drago mi je da bebi nema vise tureuser posted image user posted image ljubimo vas sve redomuser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Pretty mamma)
Neposredna veza do poruke: 24355
7.7.2010 14:16:35   
Sonja

IZVORNA PORUKA: felix

eejjj,drage moje hvala svima na cestitkama i lijepim zeljamauser posted image
Ja,umorna ko pasuser posted image al bilo je lijepo veselo anel uzivao ko odspavo pa sve bilo potaman muuser posted image obozava djecicu igrali se on ih cupo user posted image stipo,ma supeerrr sve puno sam dojmovauser posted image .Bas mi srce puno ko kuča
Skoro ga spremila i zaspo,ja se zadala po kuci poradila sta se moze pa cemo sutra nastaviti dok odmorim.
Nemogu,da vjerujem da godina ovako  brzooo prodje.Na danasnji dan sam ga sebi rodio u 19.45
U ova doba mama lezala u sobi ,a anel u inkubatoru.Nije ga mama uspjela ni vidjeti,cjelu noc sam razmisljala o njemu,kakave su mu rukice,lice,kosa ,na koga lici
Jedva cekala da ga ujutro vidim.
A,sada evo ga ko veliki lezi pored mene ,i nikoga vise od mene nece ,nikada odvojiti ni na sekundu
Volim ga punooooooooooo.Majcinstvo je nesto najljepse na svjetu
Jesu me emocije spičile sto,mya rece al od sreceuser posted image
Volim vas i ljubim svihu
P.S.slikice budu nemam sad vremena za prebacivati na lap.mozda da stavim dvije posle cu ostale
Pussa

draga rasplakala si meuser posted image user posted image user posted image user posted image

pozzz i od mene..ja opet kod mameuser posted image dosadit cu zeni heheh
adin pajki a i ne pajkio koliko trci..al bukvalno trci..on vise ne zna hodatuser posted image vec samo trcat ...
sad mu je fora da hoce da pije iz case..cak je i naucio da kaze casa hehehh
mi jos nisamo bili na vakcini..kontam ove ili slijedece sed. ako mu nos OPET ne procuri..

pusa svima velika

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 24356
7.7.2010 14:51:22   
Mya_81 RR
Pitanje za mame malo starijih bebara - je li se vasim bebama zatvorila fontanela?

Nama nije pa sam neštouser posted image user posted image user posted image Jer sve kontam da treba do prvog rodjendanauser posted image user posted image user posted image

Tražila temu 'fontanela' i kad je izlista u nadjenim temama prebaci me na temu o boji stolice kod bebe user posted image user posted image user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 24357
7.7.2010 14:58:45   
marinčii
mya ja nemam pojma jel se M  zatvorila fontanela ali koliko sam ja upućena da je normalno sve do 18 mjeseci da se zatvori,valjda će to sad pedijatar gledat na ovom pregledu s godinu dana,neznam jeste li vi bili?pa eto najbolje da pedijatra pitaš

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

Neposredna veza do poruke: 24358
7.7.2010 15:07:54   
Lejla Ka
Fontanela se zatvara do 18 mjeseci i nije ni dobro da se zatvori pre rano ili pre brzo.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 24359
7.7.2010 15:48:42   
Mya_81 RR
Hvala cure...smirile ste me...ja baš bila uvjerena da se to zatvori do prve godine...

Marinčii, nismo bili na kontroli...sve nešto odgadjam vakcinu...i to onu sa 6 mjeseci

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 24360
7.7.2010 15:55:23   
marinčii
uh i ja ko i sve mame mrzim vakcine,nama sad ide ona MMR za koju kažu da može imati svakakve reakcije i ja ću malo je opdgoditi barem tamo nekad za kraj ljeta

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

Neposredna veza do poruke: 24361
7.7.2010 16:59:50   
melly__
Pozdrav drage mame i drage user posted image ...
Evo da vam se i mi ovdje prikljucimo,nikako da se naviknem da sam sad mama pa se jos uvijek slepam na trece tromjesjecje trudnoceuser posted image ali necu vise...
Nadam se da cete nas prihvatiti u drustvouser posted image ..mom djecaku je danas punih 20 dana a vec su mu danas dali prvi dio te neke vakcine sto se prima sa mjesec dana user posted image ne znam da li je to normalnouser posted image ...bas smo se prijatno iznenadili kako su svi ljubazni u skolskom dispanzeruuser posted image jer jos imamo trauime od bolnickog osoblja na porodjajnomuser posted image ..pa eto bar su negdje ljubazni..i samo da vas pitam da li je neka od vas koristila Novalac hranu protiv zatvora ???'mi smo na Hippu jer nemam mlijeka a dr je preporucila ovu hranuuser posted image ..Eto toliko od nas za sad .. lijep pozdrav i user posted image user posted image za sve vas...

17.06.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 24362
7.7.2010 17:07:09   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mya_81

Pitanje za mame malo starijih bebara - je li se vasim bebama zatvorila fontanela?

Nama nije pa sam neštouser posted image user posted image user posted image Jer sve kontam da treba do prvog rodjendanauser posted image user posted image user posted image

Tražila temu 'fontanela' i kad je izlista u nadjenim temama prebaci me na temu o boji stolice kod bebe user posted image user posted image user posted image

nije ni A.se zatvorila ja dajem jos d3.kapi tj.jos ovaj mjes.tako nam ped.savjetovalauser posted image
Nemas sta brinuti,mislim !
Sonja,ljubi sveznalicu maluuser posted image
Mi idemo abd.13estog,na vakcinu rekla nam da dodjemo kad prodje 10.dana od rodjendana.

Neposredna veza do poruke: 24363
7.7.2010 17:26:31   
marinčii
felix i mene baš zanima dokad treba davati d3 kapi ,ja kontala do rođendana i onda prestatiuser posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 24364
7.7.2010 18:15:53   
Mya_81 RR
Melly, dobro nam došli user posted image

A što ste ranije išli tamo? Nešto nisam čula da se prima prije prvog mjeseca išta osim one vakcine u bolnici, ali ne vjerujem da ne znaju šta rade tamo...inače, tamo nisu neljubazne, ali onaj dio gdje ideš s bebom kad je bolesna je user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image zbog čekanja...bože, nisam nikad bila a da više od dva sata nisam sjedila i čekala....uvijek gužva, a one spore i nigdje im se ne žuri user posted image user posted image user posted image user posted image Baš su po tom pitanju grozni i neorganizirani user posted image user posted image user posted image user posted image

Eh, što se tiče AD mlijeka...taj Novalac ima raznih vrsta (protiv zatvora, grčeva itd) Mi smo pokušavali s nekoliko različitih jer je na svakom imala grčeve užasne, a opet ti nije poželjno baš tako mijenjati...ali u koliko vidiš da bebici ne paše promijeni AD. Mislim da ti je i Aptamil dobar izbor, a na tebi je da odlučiš mada znam da ti je to sad muka jer nikad ne znaš kako će njemu koje mlijeko odgovarati. Isto tako sam na forumu pročitala da za tvrdju stolicu naprave i malo rijedje mlijeko (recimo umjesto 4 kašikice stave 3)...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 24365
7.7.2010 18:32:39   
rose 87
pozdrav veliki i od nas,kako ste nam
nas nije bilo par dana,pozelili smo se druziti s vama,inace smo dobro,mama umorno a mali samo grize i vristi,puno brblja i prica nesto,bas mi je zanimljiv
felix slicice su superuser posted image user posted image user posted image

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

Neposredna veza do poruke: 24366
7.7.2010 18:35:46   
Meri29
Da vas malo pozdravim, mi vise nemamo temperaturu, ali imamo osip po tijelu, valjda je trodnevna groznica user posted image To je mama sama zakljucila da se smiri, a ujutro odosmo dr. Ja sam kao izgubljena ovih dana, bas sam se prepala za svoju curicu, tako je mala, a tako je bila vruca user posted image user posted image

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 24367
7.7.2010 19:08:53   
marinčii
meri već sam ti pisala jučer da smo i mi imali trodnevnu virozu i stvarno 3 dana imali visoku temperaturu bez ikakvi popratni stvari tipa kašalj,nos da curi ili začepljen eto samo u nas nije bilo tog osipa,al to ti je to ..u ovo doba godine ima puno tih viroza baš se treba i za to pripremit 

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 24368
7.7.2010 19:59:19   
Meri29
Vidim sada i Dafri i ti ste pisale, jao sta nam je bolesnih bebica user posted image Ja sam skroz zabrinuta pa i ne znam sta procitam. Dobro je da znam sta joj je, a stvarno odjednom temperatura, ona nervozna, ne spava, vjerovatno ce i zubici uskoro. Taman prode to, onda osip, a ja sam sklona alergijama puno, to me jos vise prepalo

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 24369
7.7.2010 21:29:40   
marinčii
a  znam i ja sam takva panična ,najbolje da je odvedeš na pregled makar da sebe smiriš  ali vidit ćeš sve će tobiti uredu,ljubi curicu slatku

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 24370
7.7.2010 21:46:51   
Leena
S.O.S! Mame sa vecim bebama, je li se nekomee desilo da mu se ubod od one vakcine iz bolnicee zagnoji?! ja maloprije kupala esmu, inace joj je to crveena tackica na ruci, a kad sam je umotala u peskiric-vidim curi gnoj iz tog uboda!!! nisam znala sta smijem s tim, pa sam samo ocisila i stavila sterilnu gazu na to mjesto prije nego sto sam je obukla... bas me strah da joj se to nesto ne inficira... ima li neko neki savjet?

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 24371
7.7.2010 21:51:43   
Mya_81 RR
Leena, nama se to nije desilo, ali sasvim je normalan taj gnoj. Nemoj s tim ništa raditi i ni slučajno taj gnoj ne istiskuj...pusti, samo će proći...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 24372
7.7.2010 21:52:40   
marinčii
lena jeli se radi o BCG od nje se stvori kao gnojni čir koji može potrajati i više tjedana nemoj to dirati ono će samo zarasti i otpasti i ostat će ožiljak znak da je cjepljenje bilo uspješno

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 24373
7.7.2010 21:52:53   
maja78 RR
leena ako je primila prvu bocu u dz to je reakcija boce koju je primila po rodjenju u bolnici, to je normalno i mora da se pojavi, nista ne brini, stavi malo bivacina i proci ce za par dana

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 24374
7.7.2010 21:54:11   
maja78 RR
e jesam vam uletila u temu user posted image

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 24375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  973 974 [975] 976 977   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  973 974 [975] 976 977   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Dali ste u djetinjstvu

bile

"princeze" (59%)

muskobanjaste (41%)

Broj svih glasova: 86

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *