|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  971 972 [973] 974 975   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009/2010
5.7.2010 23:07:45   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: tajra

Moze brze: Prokuhanu vodu ohladjenu na sobnu temperaturu drzis u termosci, saspes u flasicu , dodas prah i promuckas...

Ad mlijeko se ne smije mijesati s vrucom vodom jer tako ubijas dobre bakterije...

Nisam nikako uspjela naći neku dobru termosicu koja bi zadržavala toplinu vode...previše brzo mi voda u njoj postane premlaka tako da sam nakon kupnje tri termosice prešla na ovaj sistem.....

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 24301
5.7.2010 23:23:55   
idacha
Drage moje, hvala na brzim odgovorima... eto, nekoliko stvari nisam znalauser posted image user posted image danas sam mu malko zagrijala ad mljeko i dala.. stojalo je skoro 2 sata.. snahina je mala na ad od rodjenja i ona mi rece da mu slobodno malko podgrijem u toploj vodi i dam..

tajra, nisam znala recimo da se ne smije mijesati sa vrucom vodom.. ja uvijek prokuham vodu,  sipam u flasicu, dodam mjericu, promuckam i ohladim u hladnoj vodi..

Mya, hvala na savjetu, tako cu i ja od sada.. bas zvuci prakticno..
nego, ja sam pocela mom Imranu davati Ad tek prije nekoliko dana, a do tada sam ga samo dojila.. zato nemam bas iskustva..
ali, zato imamo jedne druge :) :)
Felix, Srculenceuser posted image user posted image

hvala puno

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 24302
5.7.2010 23:24:12   
Honey3
IZVORNA PORUKA: Srculence

IZVORNA PORUKA: zaha

IZVORNA PORUKA: Srculence

Zaha user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image poslala sam ti pp ali ne znam jeli prošla...elem ...sjećam se ja da je mene neko vodio ali lika ne mogu da se sjetim user posted image Evo već 20 min vraćam film i nikako da se sjetim....Imaš li profil na fb?Ako imaš da se tamo vidimouser posted image ..fakat bih voljela da se sjetim likauser posted image .
nisam primila od tebe pp a i ja sam tebi pokusala poslati ali ne prolaziuser posted image ja se tebe dobro sjecam,a nije cudo ako me se ne sjets u kakvim si mukama bila,ja sam te i umivalauser posted image a bila sam na drugom krevetu lijevo kad se udje u sobu,ti si bila dobra kad sam jea dosla ali su poslije pocele tvoje mukeuser posted image

kad sam vidjela slike sjetila sam se user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .Eto baš mi je drago da smo se ovdje našleuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .Hvala ti draga na svemu što si uradila za meneuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Felix super je frizuser posted image user posted image user posted image user posted image

ma draga moja Srculence nema na cemu,drugi put imaj laksi porod,mozda ja necu biti tuuser posted image user posted image user posted image user posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Srculence)
Neposredna veza do poruke: 24303
5.7.2010 23:27:27   
idacha
ah, da.. a, razlog sto dam da ''docekivala'' sa flasicom je taj sto se moj momak cim otovri okice TOLIKO razdere dok ne dobije hranu da me sramota komsiluka.. mada, meni je trebalo sigurno 15-ak min dok mu ohladim... za to vrijeme on se kucenio od placa.. ali, sada cu isprobati Myin recept, pa se nadam da cu se snaci brze :)

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 24304
5.7.2010 23:31:44   
idacha
Felix, mila, evo sada vidjeh slicice i datum.. user posted image user posted image user posted image user posted image
To ste imali prvi veliki rodjos... neka ti je ziv, zdrav i rahat sa svima vama jos dugo, dugo godina..
nadam se da ste lijepo proslavili..
momak ti je za deset, Bogami... bas trebas biti ponosna :) :) :)

Neposredna veza do poruke: 24305
5.7.2010 23:34:20   
amela2208
idacha:user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pa dje si ti, kako mali frajer kako se snalazis sa njim?? velika pusa za vas dvoje...

Sara&Mohammad

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 24306
5.7.2010 23:40:27   
idacha
ooooo, koga ja to vidim user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
baaaas mi je drago da si tu sada :)
mi smo super, amelice, hB... sem nekih porblemcica oko dojenja i mlijeka, sve je hvala dragom Bogu dobro.. moj momak napreduje, mashallah, momcina i po... sad mu je 2 i po mjeseca, i divan je.. :) hehehehe.. nije sto je moj :) :) :)

kako si ti. kako princezica????

(odgovor članu amela2208)
Neposredna veza do poruke: 24307
5.7.2010 23:48:51   
Mya_81 RR
Idacha, sve su ovo stvari koje se uče u hodu što bi se reklo...i meni je ovo pravljenje na početku bilo kao neka naučna fantastika user posted image a sad mislim da bih ga mogla praviti i zatvorenih očiju...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 24308
5.7.2010 23:54:27   
amela2208
hahaha vidi mame sto se utripovalauser posted image user posted image user posted image user posted image "nije sto je moj"user posted image user posted image user posted image , nego draga moja daj koju slıku da ga vidimo miuser posted image user posted image user posted image user posted image Hvala Bogu sto je sve u redu a zar ti njega ne dojis?Sto si pocela sa dohranom?ja sam evo tek sad sap pocela po malo da joj dajem kolıko da zna za druge ukuse osım mlıjeka :))
Mi smo dobro...ja i dalje ko bumbar ne silazim sa 69kg, Sara mashAllah ima 7kg i 65 je duga(danas je mjerili)
eh................ kod nnas ti se zavrsio maraton grceva sad je poceo maraton za zubice... Evo 4 noci ne spavam samo 2-3 sata. Uzasno je nervozna ali njena Dr kaze da joj nece jos zubiciuser posted image user posted image user posted image a ona ne bala vec pljuje da oprostis, trpa sve zıvo u uuser posted image sta, nema sta ne radi...
poljubi malog frajera pa se cujemo... za 2-3 mın cu tı poslat PP

Sara&Mohammad

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 24309
6.7.2010 7:01:30   
*pcelica*
Pozdrav za sve mame i njihove bebice. Internet mi nije radio sedam dana pa sad pokusavam pohvatati sve propusteno. Cestitam zubice korake i rockase, a malom Anelu sretan prvi rodjendan sa malim zakasnjenjem user posted image user posted image user posted image user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu amela2208)
Neposredna veza do poruke: 24310
6.7.2010 8:22:08   
bebacha
jutro.evo i mi da se prijavimo za danas.moj miki u svojoj lezaljci razgleda a mama pije kafuuser posted image user posted image nisam ja znala da to moze takouser posted image user posted image user posted image mi danas imamo kontrolu,ja se nesto ubrinula,sve kontam da nije dobio na kilaziuser posted image user posted image user posted image a vec se lijepo ptimjete obrascici.luda zena.glavna preokupacija nam je pupak koji jos nije otpaouser posted image user posted image i cuca koju nece pa neceuser posted image user posted image user posted image

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 24311
6.7.2010 8:27:01   
Mya_81 RR
Mi smo aktivni od ranog jutra...čim snimi fotelju hop na nju ... danas ide kod svekrve, a kod nje puno fotelja pa će se valjda izmoriti fino user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 24312
6.7.2010 9:30:51   
megi
pozdravcic raji

felix anel je ko med i mi cekamo da prodje to kumstvo sisanja pa da je mama sisne, bas joj je vruce znoji se svaki dan poslije spavanja kosica mokra

a mala  cuj ko bi uplavio curicu, pa ja user posted image user posted image  ja sam svojoj znala sve plavo obuci dok je bila manja pa je jos i pokriti plavom dekicom i svi pitaju kako decko slusa, ma ja volim plavu boju pa eto,

mi smo poceli ovih dana nesto raniti pa se cura probudi prije nego sto mama ode na posao pa onda hoce i ona sa mnom i naravno placeuser posted image
nadam se da ce se vratiti sve na staro i nastaviti dobro spavati

mya vidim minja postaje iskusna penjacica i moja tako kad se podigne u krevecu ili na kaucu ne mozes je odmaknuti dok nju ceif ne prodje, ali mi jos ne hodamo tako da nema previse samostalnih napada na kauce i fotelje

pusa svima

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

Neposredna veza do poruke: 24313
6.7.2010 9:45:09   
Srculence
IZVORNA PORUKA: bebacha

jutro.evo i mi da se prijavimo za danas.moj miki u svojoj lezaljci razgleda a mama pije kafuuser posted image user posted image nisam ja znala da to moze takouser posted image user posted image user posted image mi danas imamo kontrolu,ja se nesto ubrinula,sve kontam da nije dobio na kilaziuser posted image user posted image user posted image a vec se lijepo ptimjete obrascici.luda zena.glavna preokupacija nam je pupak koji jos nije otpaouser posted image user posted image i cuca koju nece pa neceuser posted image user posted image user posted image

nama je otpao tek 18-ti danuser posted image user posted image

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 24314
6.7.2010 9:52:10   
Honey3
jutro od nasuser posted image mi evo pili na tarasi kaficu,bebi je ganjala hodalicu,uziva dijete u toj jutarnjoj kafiuser posted image evo jos malo pa ce na spavanjeuser posted image pozdravljamo sve mamice i bebiceuser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Srculence)
Neposredna veza do poruke: 24315
6.7.2010 10:11:35   
mala86
bebaca ja sam svom malcu dudu dala tek nakon 3 sedmice,nije htio,ali ja nisam ni forsirala!par puta smo mu dali,njemu se ko povracalo,i jednom slucajno,mozda je imo i mjesec i pol kad je prihvatio

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 24316
6.7.2010 10:23:49   
megi
zaboravih malopre napisati da mi nikad dudu nismo koristili
i ja mislim da ne treba forsirati, ja sam narvno kupila dudu i prije nego sam se porodila
ali adna jednostavno nikad nije htjela ni da je uzme u usta kako treba tako da nam danas sluzi da se igramo s njom

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 24317
6.7.2010 11:05:46   
Anoniman
jutro
A.je dobro spavao zaspo oko 22.popio 190ml flase i NIJE  se budio NIKAKO ni cucu traziti do 6 jutros a miline nesmijem nista puno pricat urecu gauser posted image user posted image user posted image
Al,jutros poranio nije ni 8 bilo sati.
Skoro zaspo uh,HB a miline opetuser posted image da sta se poradi po kuci.
Jutros napravio prva dva koraka samuser posted image al brzo na guzu pao.
Ja mu jutros dala dvojni C.sokic da vidim sta ce sa slamkom onak bezz,kad anel pije kao da mu nije prvi put na slamku.Ja blehnula gledam on se smije nesto mu novouser posted image Luce moje drago.
Ljubimo vas svihu puno

(odgovor članu megi)
  Neposredna veza do poruke: 24318
6.7.2010 11:33:00   
Mya_81 RR
I ja ne mislim da s dudom treba forsirati, ako je beba neće onda neće...ali definitivno je spas u nervoznim situacijama user posted image

Zaboravih napisati da ju je M prihvatila od prvog dana...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 24319
6.7.2010 11:33:37   
Anoniman
ali definitivno je spas u nervoznim situacijama user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image tako je.....

Neposredna veza do poruke: 24320
6.7.2010 12:06:54   
Leena
Samo da vam pozelim lijep dan:)

Moja Esmica je sinoc u 8 zaspala i spavala do 8 jutros. Ja je u 11 presvukla, promijenila joj pelenicu, ona nista, malo se promeskolji i nastavi. Sad me mm zove, kaze opet spava... Koliko god da mi je drago sto se naspavala i ona i mi, nesto se brinem sto toliko spava... Mada ja stalno brinem, ako ne spava sto ne spava, ako spava sto spava, stalno je pipkam da vidim ima li temperaturu... Bas nekad mislim da pretjerujem i pokusavam se otarasiti tolike brige i strepnje, ali nikako ne mogu:(... Dešava li se to i vama? Nekad stvarno pomislim da mi treba dobar psiholog:(

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 24321
6.7.2010 12:52:05   
Mya_81 RR
Leena, naravnooooo....trebali bi ići na grupnu terapiju user posted image user posted image user posted image user posted image

I ja sam imala tih faza kad sam brinula što ne spava, pa onda naleti period kad samo spava, pa onda brinem i zbog toga. S nama uvijek nešto naopako user posted image Sad nemamo frke oko toga, jest da bi mi dobro došlo da malo odmori, maloooooooo dužeeeeeeeeeee user posted image user posted image user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 24322
6.7.2010 13:58:21   
Meri29
Evo i nas malo, naucila sam i ja nesto od ovog vasem mlijeka i keksa, ni ja nisam imala pojma, mi dojimo, ali ako zatreba dobro je user posted image

Majda jos uvijek ima temperaturu, popije sirup i malo se smiri pa ponovo bukne. Ne znam vise sta cu, ili je vakcina ili zubici, a ona se muci strasnouser posted image
Odoh opet na temu o temperaturi, dosla da vidim sta mi rade druge bebeuser posted image

Anel je presladak sa novom frizurom user posted image

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Neposredna veza do poruke: 24323
6.7.2010 15:25:39   
Anoniman
lenna ,samo da znas da su uvjek neke brige okouser posted image nikad rahatuser posted image dok neodrastu mislim....
Mery,bas mi je zao slatkice a joj od cegali je tura samo se moze nagadjatiuser posted image ,nadam se da ce brzooo sve proci abd.user posted image
I A.zaspo ja idem prat kosu pa veceras idemo u goste nadam se da ce slusati mada cisto,sumnjamuser posted image .Kad,gdje idemo to bude sve na vrat na nos sto bi,se reklo jer nemam mira da sjedim anel samo puzi i dira sve sto nesmije taj,se nicega nestidi i nebojiuser posted image

(odgovor članu Meri29)
  Neposredna veza do poruke: 24324
6.7.2010 15:30:23   
Pretty mamma
HEEEEEJ!
Evo i mene!
Ja zaista ne stignem da se javim jer me ubiše na poslu!
Evo pisala sam da kupujemo AS i niko mi ne može pomoći. Ima li koja od vas mama cybex AS?
Joj kod nas svega novoga. Laura hoda i to skroz stabilno, prohodala je 2 dana pred rođendan. Za sada smo na 8 zubića i to već koji mjesec (mislila sam da je i 9. izvirio, ali ga sada nema). Dojimo još uvijek, ja sam OPET imala upalu i to nakon godinu dana dojenja. Ovo je 6. po redu i temperatura je bila 38,5. Pa toliko sam se namučila sa dojenjem, kao nitko, ali ne odustajem. Zato i jesmo ovoliko dugo uspjeli dojiti.
Joj, ni sama ne znam što da vam pričam kad ima toliko toga, a nikako da uhvatim vremena jer me handre na poslu.
Malena je bula u jaslicama cca 10 dana i ispisala sam ju jer je stalno bila bolesna i zavrila na antibioticima. I pored svega, smršala mi je 400 g u jaslicama pa sam izludila. I tako je na granici sa težinom, i još to...
Sutra idemo na kontrolu pa ću javiti kako je.
Pozdravljam sve mame i bebe, pogotovo one s kojima sam se tipkala prošle godine.
Čujemo se sutra!

Laura je u mom naručju!

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 24325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  971 972 [973] 974 975   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  971 972 [973] 974 975   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

savjet
marny

s čim da zalijevam stablo koje želim da se osuši.

?! (95%)

?! (5%)

Broj svih glasova: 57

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *