Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ma ja vam mjenjam meni svaki dan ..Jedva čekam da mi više dođete samo razmišljam o jelima
Evo kako ja pravim tijesto za tabaskino a tako i za pizzu ne znam po mjerama odokativno malo brašna, germe, so, šećer, malo toplog mlijeka, i sve to zamjesiti sa mlakom vodom te staviti u vrećicu i frižder najbolje to napraviti navečer da bi ujutro imali super tijesto...prije upotrebe malo ostaviti da ostoji na sobnoj tem.
Dafri ne znam zasto ti se tako culo, mozda si bas potrefila Ja ga bas u zadnje vrijeme koristim, stvarno nisam odavno potkuhala tijesto i nije mi se to desilo. Probala sam i od Jami, al ovo mi je definitvno bolje.
Ja moram probati napraviti pizzu....daj recite mi samo koliko to tijesto treba da odstoji ako se stavlja germa vec moze li sad da potkuham, pa za jedno bar sat da pravim
Ja moram probati napraviti pizzu....daj recite mi samo koliko to tijesto treba da odstoji ako se stavlja germa vec moze li sad da potkuham, pa za jedno bar sat da pravim
nemojte mi se smijati al prvi je putttt
tjesto treba nadoci stavi ga blizu radijatora, brze ce nadoci i prekuhaj ga...pa onda radi s njim
hvala draga moja da i ti ako Bogda sto prije ugledas svoj
napisat cu ti ovdje dok nadjem recept za "ludo tjesto" ja ga uvijek imam u frizideru i spremno za picu ili hljebice, sendvice i sl (moze da stoji po 20 dana u frizideru)
mama ja sam probala tvoje "ludo tijesto" i prezadovoljna sam,ne koristim ga samo za pizzu vec i djeci pravim neke kiflice sa sirom,virslama,djemom,suhim mesom...ma za svasta ga koristim i stvarno je super
_____________________________
Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))
zna li neko dobar rcept za slane kifle?Za pizzu znam tijesto uvijek pravim i uvijek je pravo dobro samo sto kod mene nekad tijesto ne stoji jer nekad nabrzinu napravim 30 min.i pzza tu.tijesto i ne nadode jer pravim uvijek da tijesto bude tanko(ali kad ostoji 2-3 sata normalno bude jos ljepse)svu smijesu stavljam otprilike brasno,so,malo secera,germa,maslinovo ulje i zakuham sa kiselom vodom.
Ja moram probati napraviti pizzu....daj recite mi samo koliko to tijesto treba da odstoji ako se stavlja germa vec moze li sad da potkuham, pa za jedno bar sat da pravim
nemojte mi se smijati al prvi je putttt
tjesto treba nadoci stavi ga blizu radijatora, brze ce nadoci i prekuhaj ga...pa onda radi s njim
germu stavi u casu i malu kasicicu brasna malo secera i malo soli ,naspi malo vode ...par kasika ... izmjesaj i stavi na radijator ...brzo ce se dici a zatim to pomjesaj s branom pa pusti da odstoji pored radijatora...dovoljno je pola sata do 45 min
Moje tijesto sinoc....nadoslo , pizza se sva pojela, al zahvaljujuci mm tijesto je bilo pretanko....ma isto ko palacinak...al ONNNN je kriv...fol on nesto zna....
Hvala na pomoci....veceras cu ja ovo Ludo tijesto probati bez mm i ovaj Visnjin nacin, hvala vam punoo
zna li neko dobar rcept za slane kifle?Za pizzu znam tijesto uvijek pravim i uvijek je pravo dobro samo sto kod mene nekad tijesto ne stoji jer nekad nabrzinu napravim 30 min.i pzza tu.tijesto i ne nadode jer pravim uvijek da tijesto bude tanko(ali kad ostoji 2-3 sata normalno bude jos ljepse)svu smijesu stavljam otprilike brasno,so,malo secera,germa,maslinovo ulje i zakuham sa kiselom vodom.
stavi u kiflice malo sode bikarbone vidićeš kako će ti bit prhke i rahle.a za pizzu zakuhajem s mlijekom .
e to cu bas probati sa sodom,inace kifle pravim brasno,mlijeko,germa,jaje,so,secer-je li u to jos sodu da dodam?i trazila sam po google recept za tabaskino pa ako neko zna nek npise
Probala mnoge ovaj mi je najbolji recept: 1/2 kg brašna šolja (2 dl) jogurta isto ulja isto vode (toplog) isto mlijeka (toplog) 1 prašak za pecivo 1 kesica germe soli ( od ovog mogu 4 pice ispasti, ja sam stavljala pola mjere)...može i u zamrzivač predobro
_____________________________
...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:) Odjednom je sve dobilo boje...
Probala mnoge ovaj mi je najbolji recept: 1/2 kg brašna šolja (2 dl) jogurta isto ulja isto vode (toplog) isto mlijeka (toplog) 1 prašak za pecivo 1 kesica germe soli ( od ovog mogu 4 pice ispasti, ja sam stavljala pola mjere)...može i u zamrzivač predobro
[/quote nisam nikad stavljala tjesto u zamrzivac-kako ga zapakujete je li se moze razviti za pizzu i tako zapakovati ili kako ovo tjesto cu probati je li samo za pizzu namjenjeno
Probala mnoge ovaj mi je najbolji recept: 1/2 kg brašna šolja (2 dl) jogurta isto ulja isto vode (toplog) isto mlijeka (toplog) 1 prašak za pecivo 1 kesica germe soli ( od ovog mogu 4 pice ispasti, ja sam stavljala pola mjere)...može i u zamrzivač predobro
[/quote nisam nikad stavljala tjesto u zamrzivac-kako ga zapakujete je li se moze razviti za pizzu i tako zapakovati ili kako ovo tjesto cu probati je li samo za pizzu namjenjeno
i mi ovako pravimo tijesto za picu samo stavimo jos na vrhu noza sode bikarbone, a sto se tice tijesta u zamrzivacu, ja oblikujem loptice od tijesta, pustim jos malo da nadodje i fino oklagijom rastanjim, stavim u tepsiju i zamrznem, malo pomastim pleh naravno, kada vidim da se zamrzlo tijesto, izvadim ga iz tepsije i stavim u kesu i ponovo u zamrzivac i tako uvijek imam dvije tri kore za brzinsku pizzu
Probala mnoge ovaj mi je najbolji recept: 1/2 kg brašna šolja (2 dl) jogurta isto ulja isto vode (toplog) isto mlijeka (toplog) 1 prašak za pecivo 1 kesica germe soli ( od ovog mogu 4 pice ispasti, ja sam stavljala pola mjere)...može i u zamrzivač predobro
[/quote nisam nikad stavljala tjesto u zamrzivac-kako ga zapakujete je li se moze razviti za pizzu i tako zapakovati ili kako ovo tjesto cu probati je li samo za pizzu namjenjeno
i ja pravim slicno ovom recepti samo sto dodam jaje i malo ulja u smjesu
Probala mnoge ovaj mi je najbolji recept: 1/2 kg brašna šolja (2 dl) jogurta isto ulja isto vode (toplog) isto mlijeka (toplog) 1 prašak za pecivo 1 kesica germe soli ( od ovog mogu 4 pice ispasti, ja sam stavljala pola mjere)...može i u zamrzivač predobro
[/quote nisam nikad stavljala tjesto u zamrzivac-kako ga zapakujete je li se moze razviti za pizzu i tako zapakovati ili kako ovo tjesto cu probati je li samo za pizzu namjenjeno
i ja pravim slicno ovom recepti samo sto dodam jaje i malo ulja u smjesu
Ovaj Acudesin recept je mrak,sinoc sam opet pravila i odusevljeni smo Galija je mala laca za mene