Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Pošto vidim da još niko nije postavio ovaj recept evo i od mene mali doprinos 1 kg brasna 2 kvasca 1 prašak za pecivo 4 velike kašike šečera 4 male kašikice soli 4 V kašike ulja i dodati još masnoće po izboru iako ja uvijek stavljam malo vise ulja mlijeko U mlako mlijeko staviti kocku šecera i kvasac kada se pocne podizati istresti u brasno i dodati ostale sastojke a tijesto zamijesiti s mlijekom ja više od ovog tijesta pravim sendvice razvaljam tijesto otprilike na veličinu kao za picu obavezno stavim sve sastojke kao za picu i onda preklopim i dobro zalijepim krajeve a mozetei staviti sir i pavlaku nadam se da će vam se svidjeti
pola litre mlijeka dva fildžana ili šoljice za kafu ulja malo soli malo šećera germa ( ja stavim onu iz kesice) brašna po potrebi, odnosno koliko treba da se potkuha tijesto kao za pite obično stavim da nadođe i onda poklopim posudu i u friz može stajati nekoliko dana i svakim danom je sve bolje od ovog tijesta pravim uštipke tzv, lokume, pice, kiflice
lamka samo da pohvalim tvoj recept danas sam pravila sendvice (kako si napisala) i jos uz to sos od gljiva, ma fantasticno ukucani odusevljeni i jos dvoje ljudi bilo na veceri neplanski i oni odusevljeni svaka cast
< Poruku je uredio jasmina_mm -- 9.10.2008 19:08:11 >
_____________________________
dusha mamina 11.10.2007.
upravo zato sto je tako topao, osmjeh je ljepsi od bilo kojeg cvijeta na svijetu....
ja sam godinama pravila tjesto za picu i bilo je poprilicno dobro... a onda jednom mi moja zaova\jetrva (koja je btw trudnica i negdje se sunja po forumu) rece za Jami pizzu Maragaritu... Kupih, donesoh kuci i na nju svasta nakamarah : purecu sunku s vlascem, sampinjone, jos dosta naribala sira...zalila sa kecapom razmucenim sa maslinovim uljem i malo vode i stavila u to origanao - malo prokuhala ...i da prste polizes.... sad mi se ne moze desiti da tjesto ne uspije a raja dosla na picu... i sto je najvaznije ispece se za 5-6 minuta... hehehe a dugo sam sutjela o tome... pa kad neko dodje ja kazem ma ja je napravila
PRIPREMA brasno staviti u zdijelu i izdubiti u sredini. dodati so u udubljenje, i fino promijesati. u toplu vodu dodati secer i kvasac i promijesati.ostaviti 5 minuta da se kvasac "digne" i pustiti pjenu da se stvori... brasnu i soli dodati vodu sa secerom i kvascom, maslinovo ulje i mlijeko... sve umutiti drvenom kasikom... i onda pri kraju rukom. prekriti zdjelu najlonom ili vlaznom krpom i ostaviti da odstoji 30 min.
ja sam pravila navedeni recept uduplo mislila za dvije pizze... ostalo je jos tijesta za dvije pizze... jednostavno je tijesto naraslo mashallah pravo...a pizza je bila ukusnija nego ikad
< Poruku je uredio leli§ -- 5.12.2009 0:44:25 >
_____________________________
jos uvijek sretno samujemo
"...The future''s in the air I can feel it everywhere Blowing with the wind of change..."
Joj ja roman napisah, i net me zahebaje, pa moram ponovo
Od nekoliko picmajstora sam cula da prave tijesto samo od brasna, germe, vode i soli. Nikakvih sekanja i dodavanja mlijeka, jaja i ostalih stvarcica Al zato imaju krusnu pec, u kojoj i da govno ispeces bi bilo ukusno
Ja uvijek odokativno pravim i stvarno mi ispadne super. Brasno, germa s malo secera, so, malo mlijeka jedno jaje i ostatak vode koliko treba.
Vidim dosta vas pravi s praskom, pa kontam probati. Koja je razlika?
A iskreno, nesto mi najbolje ispada u zadnje vrijeme ono Ledovo tijesto
Magnolija_mo ja jednom kupila to ledo tijesto i kad sam ga ispekla nekako mi mirisalo na zamrzavanje,a i ukus mi e bio čudan.A baš bih voljela ponekad kupiti,ne znam da nisam naletila na takvo ili nisam dobro ispekla