mala86
|
IZVORNA PORUKA: ena23 ovaj post ce biti iskren do bola i upoucen je samo i samo bebani... bebana, dobro se sjecam kad si bila trudna da si se redovno javljala sa izvjestaima da ste set_ali, da ste se drzali za ruku, da ste svako vecer bili skupa, da si uvjek jela sladoled a on sjedio pored tebe i da ste pricali... ovo je preokret za 180 stepeni i ako sam iole dobro shvatila sve ovo sto pricas: on ima drugu. ili je se nalozio na drugu. ti si mu postala osoba koju moze s noge na nogu jer zna da nemas drugog izlaza. zna da si zatocena s njim i njegovom familijom, ma kakvi oni bili prema tebi. jer te tvoji nazad primiti nece. to su cinjenice draga i to treba da shvatis. isto tako, treba da shvatis da NIKO DRUGI nece promjeniti njegovo ponasanje, ni tvoj otac ni njegova mjaka ni socijalni radnik. niko, osim tebe. ako pokusas. ali zaista pokusas. dugo pratim sta se ovdje pise i znam da si ti divna mlada zena, predobra u dusi, ali da ti je samopouzdanje jako nisko. svi, od djeteta, majke, svekrve pa do muza te cjene samo onoliko koliko ti sama sebe cjenis. dakle, ja da sam na tvom mjestu prvo bi na tome poradila. -kupi sebi puder i maskaru i crnu olovku za oci i svako jutro kad ustanes prvo se dotjeraj, nasminkaj i kazi sebi da si lijepa. pocni citati kjnjige, casopise o ljepoti i zdravlju, pocni redovno set_ati. cesto se nalazi sa drugaricama, ili neka one tebi dodju, cesto vam zovi prijatelje na sjelo. ovo sve cisto da bi imala i drugih tema da razmisljas i da bi imala zivot i pored majcinskih i bracnih obaveza. znam da sam surova, ali draga niko ne zeli zenu koja je zapustena, koja ne prica niocemu osim o pelenama i koju mozes gaziti kako hoces. (da se ne shvati pogresno, znam da ti nisi ovakva ali kako je krenuo on ce od tebe bas ovo napraviti) - ako je ikako moguce nadji poso. ovo sve nemoj raditi njemu uz inat, jer, visnja je vec objasnila, vuku ces niz dlaku! ako prigovori zbog izlazaka mirno ces mu objasniti da i on izlazi navecer pa mozes valjda i ti po dani sa djetetom, ako prigovori radi sminke objasnit ces da je to da bi njemu bila ljepsa. - ponasat ces se kao one male lijepe glupe droljice (oprostite na izrazu ali kako ih drugacije nazvati?) koje se motaju kasno nocu po kafanama i zagledaju ozenjene muskarce, jer, svi su izgledi, da upravo jednu takvu i sam zagleda. bices fina, bices premazana, smijat ces se njegovim salama, grlit ces ga ljubiti i maziti, dizati mu samopouzdanje i neces mu praviti scene, pa cak i kad ti opsuje. sutradan ako treba razbijaj tanjire od bjesa, ali pred njim ces uvjek ostati smirena i dostojna. biti ces lavica u krevetu, domacica u kuci i dama u drustvu. ovo sve samo s jednim ciljem- da natjeras vodu na svoj mlin. da se sjeti zasto te je ozenio, da se sjeti kako vam je nekada bilo, dok ste set_ali i mazili se. da zaboravi na tu sto je sada ima ili zeli da je ima. poslje tek, a vjeruj mi, nadoci ce on, ce shvatiti koliko ti njemu vrjedis, da si ti njegova i samo njegova zena i da si majka njegovog djeteta. kad se sjeti- ti ces ga polahko na svoje navoditi. - od kukanja "boze sto me kazni" i razmisljanja o samoubistvu nema nista i jedino mozes potonuti jos vise sebi i drugima u ocima. mislim da si ti toga svjesna. ako ti ne promjenis sliku o sebi da ti NISI zrtva, odmah vise i neces biti. kad ti dodju crne misli pogledaj svog ibrahima, sjeti se da imas prelijepo djete kojemu si sve i koji te treba jaku, mirnu i stalozenu. bebana, znam duso da nisi iskvarena i da ne znas glumiti, znam da si cisto stvorenje i trenutno nema osobe na svjetu kojoj vise zelim da bude voljena. ali draga MORAS se promjeniti, radi sebe, svog zdravlja ,radi svog djeteta. koliko sam shvatila, ti nemas gdje drugo nego citav zivot s njim provesti, a jos ste mladi, jos grjesite i jos ima vremena da ga okrenes sebi, da sacuvas vas i da se vratite na staro. ja sam napisala kako bih ja postupala i svaku rjec sam napisala u najboljoj namjeri i molim te da tako i shvatis ovaj post, a ti opet znas najbolje... za savjete sto rece salmy za svaku zenu