|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: PROBLEMI U BRAKU
22.6.2010 12:52:23   
Rina26
Pa gdje je bebana zašto se ne javlja.

21.10.2006. 12.07.2008.

(odgovor članu veda)
Neposredna veza do poruke: 1026
22.6.2010 18:08:35   
ena007
Sta se desava sa bebanom??

(odgovor članu Rina26)
Neposredna veza do poruke: 1027
22.6.2010 18:30:49   
sporty mamaa
Da joj nije muz skontao rr i da joj pisemo??? TKO ZNA... Nadam se da je dobro....

(odgovor članu ena007)
Neposredna veza do poruke: 1028
22.6.2010 21:08:52   
ena23
ovaj post ce biti iskren do bola i upoucen je samo i samo bebani...

bebana, dobro se sjecam kad si bila trudna da si se redovno javljala sa izvjestaima da ste set_ali, da ste se drzali za ruku, da ste svako vecer bili skupa, da si uvjek jela sladoled a on sjedio pored tebe i da ste pricali...
ovo je preokret za 180 stepeni i ako sam iole dobro shvatila sve ovo sto pricas: on ima drugu. ili je se nalozio na drugu. ti si mu postala osoba koju moze s noge na nogu jer zna da nemas drugog izlaza. zna da si zatocena s njim i njegovom familijom, ma kakvi oni bili prema tebi. jer te tvoji nazad primiti nece. to su cinjenice draga i to treba da shvatis. isto tako, treba da shvatis da NIKO DRUGI nece promjeniti njegovo ponasanje, ni tvoj otac ni njegova mjaka ni socijalni radnik. niko, osim tebe. ako pokusas. ali zaista pokusas.

dugo pratim sta se ovdje pise i znam da si ti divna mlada zena, predobra u dusi, ali da ti je samopouzdanje jako nisko. svi, od djeteta, majke, svekrve pa do muza te cjene samo onoliko koliko ti sama sebe cjenis. dakle, ja da sam na tvom mjestu prvo bi na tome poradila.

-kupi sebi puder i maskaru i crnu olovku za oci i svako jutro kad ustanes prvo se dotjeraj, nasminkaj i kazi sebi da si lijepa. pocni citati kjnjige, casopise o ljepoti i zdravlju, pocni redovno set_ati. cesto se nalazi sa drugaricama, ili neka one tebi dodju, cesto vam zovi prijatelje na sjelo. ovo sve cisto da bi imala i drugih tema da razmisljas i da bi imala zivot i pored majcinskih i bracnih obaveza. znam da sam surova, ali draga niko ne zeli zenu koja je zapustena, koja ne prica niocemu osim o pelenama i koju mozes gaziti kako hoces. (da se ne shvati pogresno, znam da ti nisi ovakva ali kako je krenuo on ce od tebe bas ovo napraviti)

- ako je ikako moguce nadji poso.

ovo sve nemoj raditi njemu uz inat, jer, visnja je vec objasnila, vuku ces niz dlaku! ako prigovori zbog izlazaka mirno ces mu objasniti da i on izlazi navecer pa mozes valjda i ti po dani sa djetetom, ako prigovori radi sminke objasnit ces da je to da bi njemu bila ljepsa.

- ponasat ces se kao one male lijepe glupe droljice (oprostite na izrazu ali kako ih drugacije nazvati?) koje se motaju kasno nocu po kafanama i zagledaju ozenjene muskarce, jer, svi su izgledi, da upravo jednu takvu i sam zagleda. bices fina, bices premazana, smijat ces se njegovim salama, grlit ces ga ljubiti i maziti, dizati mu samopouzdanje i neces mu praviti scene, pa cak i kad ti opsuje. sutradan ako treba razbijaj tanjire od bjesa, ali pred njim ces uvjek ostati smirena i dostojna. biti ces lavica u krevetu, domacica u kuci i dama u drustvu. 

ovo sve samo s jednim ciljem- da natjeras vodu na svoj mlin. da se sjeti zasto te je ozenio, da se sjeti kako vam je nekada bilo, dok ste set_ali i mazili se. da zaboravi na tu sto je sada ima ili zeli da je ima. poslje tek, a vjeruj mi, nadoci ce on, ce shvatiti koliko ti njemu vrjedis, da si ti njegova i samo njegova zena i da si majka njegovog djeteta. kad se sjeti- ti ces ga polahko na svoje navoditi.

- od kukanja "boze sto me kazni" i razmisljanja o samoubistvu nema nista i jedino mozes potonuti jos vise sebi i drugima u ocima. mislim da si ti toga svjesna. ako ti ne promjenis sliku o sebi da ti NISI zrtva, odmah vise i neces biti. kad ti dodju crne misli pogledaj svog ibrahima, sjeti se da imas prelijepo djete kojemu si sve i koji te treba jaku, mirnu i stalozenu.

bebana, znam duso da nisi iskvarena i da ne znas glumiti, znam da si cisto stvorenje i trenutno nema osobe na svjetu kojoj vise zelim da bude voljena. ali draga MORAS se promjeniti, radi sebe, svog zdravlja ,radi svog djeteta. koliko sam shvatila, ti nemas gdje drugo nego citav zivot s njim provesti, a jos ste mladi, jos grjesite i jos ima vremena da ga okrenes sebi, da sacuvas vas i da se vratite na staro.

ja sam napisala kako bih ja postupala i svaku rjec sam napisala u najboljoj namjeri i molim te da tako i shvatis ovaj post, a ti opet znas najbolje...

< Poruku je uredio ena23 -- 22.6.2010 21:23:07 >

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 1029
22.6.2010 21:19:59   
veda
ovo je preokret za 180 stepeni i draga moja, ako ti dosada nije jasno, treba sada da postane: on ima drugu. ili je se nalozio na drugu.

Draga Ena 23 nebih se mjesala ali mislim da nije u redu da ti tako Bebani pises za drugu kao da si 100% sigurna u to.Ok,da si napisala-mozda ima drugu,moglo bi vec i proci,ali tako samouvjereno pisati,neznam.Ionako je Bebana u osjetljivoj situaciji i jos tako pisati to je kao da si ulje na vatru nadodala.

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 1030
22.6.2010 22:30:02   
salmy
IZVORNA PORUKA: ena23

bebana, dobro se sjecam kad si bila trudna da si se redovno javljala sa izvjestaima da ste set_ali, da ste se drzali za ruku, da ste svako vecer bili skupa, da si uvjek jela sladoled a on sjedio pored tebe i da ste pricali...
ovo je preokret za 180 stepeni i ako sam iole dobro shvatila sve ovo sto pricas: on ima drugu. ili je se nalozio na drugu. ti si mu postala osoba koju moze s noge na nogu jer zna da nemas drugog izlaza. zna da si zatocena s njim i njegovom familijom, ma kakvi oni bili prema tebi. jer te tvoji nazad primiti nece. to su cinjenice draga i to treba da shvatis. isto tako, treba da shvatis da NIKO DRUGI nece promjeniti njegovo ponasanje, ni tvoj otac ni njegova mjaka ni socijalni radnik. niko, osim tebe. ako pokusas. ali zaista pokusas.

dugo pratim sta se ovdje pise i znam da si ti divna mlada zena, predobra u dusi, ali da ti je samopouzdanje jako nisko. svi, od djeteta, majke, svekrve pa do muza te cjene samo onoliko koliko ti sama sebe cjenis. dakle, ja da sam na tvom mjestu prvo bi na tome poradila.

-kupi sebi puder i maskaru i crnu olovku za oci i svako jutro kad ustanes prvo se dotjeraj, nasminkaj i kazi sebi da si lijepa. pocni citati kjnjige, casopise o ljepoti i zdravlju, pocni redovno set_ati. cesto se nalazi sa drugaricama, ili neka one tebi dodju, cesto vam zovi prijatelje na sjelo. ovo sve cisto da bi imala i drugih tema da razmisljas i da bi imala zivot i pored majcinskih i bracnih obaveza. znam da sam surova, ali draga niko ne zeli zenu koja je zapustena, koja ne prica niocemu osim o pelenama i koju mozes gaziti kako hoces. (da se ne shvati pogresno, znam da ti nisi ovakva ali kako je krenuo on ce od tebe bas ovo napraviti)

ovo sve nemoj raditi njemu uz inat, jer, visnja je vec objasnila, vuku ces niz dlaku! ako prigovori zbog izlazaka mirno ces mu objasniti da i on izlazi navecer pa mozes valjda i ti po dani sa djetetom, ako prigovori radi sminke objasnit ces da je to da bi njemu bila ljepsa.

- ponasat ces se kao one male lijepe glupe droljice (oprostite na izrazu ali kako ih drugacije nazvati?) koje se motaju kasno nocu po kafanama i zagledaju ozenjene muskarce, jer, svi su izgledi, da upravo jednu takvu i sam zagleda. bices fina, bices premazana, smijat ces se njegovim salama, grlit ces ga ljubiti i maziti, dizati mu samopouzdanje i neces mu praviti scene, pa cak i kad ti opsuje. sutradan ako treba razbijaj tanjire od bjesa, ali pred njim ces uvjek ostati smirena i dostojna. biti ces lavica u krevetu, domacica u kuci i dama u drustvu. 

ovo sve samo s jednim ciljem- da natjeras vodu na svoj mlin. da se sjeti zasto te je ozenio, da se sjeti kako vam je nekada bilo, dok ste set_ali i mazili se. da zaboravi na tu sto je sada ima ili zeli da je ima. poslje tek, a vjeruj mi, nadoci ce on, ce shvatiti koliko ti njemu vrjedis, da si ti njegova i samo njegova zena i da si majka njegovog djeteta. kad se sjeti- ti ces ga polahko na svoje navoditi.

- od kukanja "boze sto me kazni" i razmisljanja o samoubistvu nema nista i jedino mozes potonuti jos vise sebi i drugima u ocima. mislim da si ti toga svjesna. ako ti ne promjenis sliku o sebi da ti NISI zrtva, odmah vise i neces biti. kad ti dodju crne misli pogledaj svog ibrahima, sjeti se da imas prelijepo djete kojemu si sve i koji te treba jaku, mirnu i stalozenu.

bebana, znam duso da nisi iskvarena i da ne znas glumiti, znam da si cisto stvorenje i trenutno nema osobe na svjetu kojoj vise zelim da bude voljena. ali draga MORAS se promjeniti, radi sebe, svog zdravlja ,radi svog djeteta. koliko sam shvatila, ti nemas gdje drugo nego citav zivot s njim provesti, a jos ste mladi, jos grjesite i jos ima vremena da ga okrenes sebi, da sacuvas vas i da se vratite na staro.

ja sam napisala kako bih ja postupala i svaku rjec sam napisala u najboljoj namjeri i molim te da tako i shvatis ovaj post, a ti opet znas najbolje...

svaka ti je zlata vrijednauser posted image user posted image user posted image user posted image poucno za sve ne samo za Bebanuuser posted image

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 1031
22.6.2010 23:19:37   
mala86
IZVORNA PORUKA: ena23

za savjete user posted image user posted image user posted image user posted image
sto rece salmy za svaku zenu

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 1032
22.6.2010 23:47:58   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: veda

ovo je preokret za 180 stepeni i draga moja, ako ti dosada nije jasno, treba sada da postane: on ima drugu. ili je se nalozio na drugu.

Draga Ena 23 nebih se mjesala ali mislim da nije u redu da ti tako Bebani pises za drugu kao da si 100% sigurna u to.Ok,da si napisala-mozda ima drugu,moglo bi vec i proci,ali tako samouvjereno pisati,neznam.Ionako je Bebana u osjetljivoj situaciji i jos tako pisati to je kao da si ulje na vatru nadodala.

draga veda,
ako procitas knjigu a ne samo naslov vidjeces da je u nastavku iste recenice upotrijebila i mogucnost... znaci da nije 100% sigurna vec da je pretpostavka da ILI IMA ILI ZELI DA IMA...

ena, ljepoto moja, svaka ti je zlatna i bas si napisala sve ono sto bebani u stvari i treba, samo da procita ispravno... user posted image

sto se tice bebane, danas mi se javila sms-om da su sinoc do kasno razgovarali ona, njen hairlija i njena svekrva i da su izgleda rekli sto je trebalo da se kaze i malo smirili tenzije... jos nije na sigurno sta ce izaci iz te price, ali ona je bolje i ima vjeru u bolje sutra...

(odgovor članu veda)
  Neposredna veza do poruke: 1033
23.6.2010 2:13:11   
Miau
IZVORNA PORUKA: bebana27

...mi dodje da dignem ruku na sebe a zao mi djeteta.

Bebana moja, sjecam te se jos dok smo bile trudilice, uvijek si bila dobra, njezna, plaha i nakon sta sam ovo procitala moram ti reci - ma zeno ne budi luda! Nije on zasluzio da suzu pustis zbog njega, a kamo li ovako nesto da pomislis! Ti mu rodila dijete, brines se za sve, kuhas, peres, cistis...a on tako. Sta on sebi umislja da je on??? Pa takvih idiota kao sta je on koji ce te ponizavati, vrijedati, izbjegavati, izgladnjavati, tuci mozes naci svaki dan drugog ako te volja! Sta on to tebi pruza u zivotu? Koja je korist od njega? Ni ljubavi, ni paznje, ni podrske, tu nema nicega! Razumijem te kad kazes da zelis sve rijesiti na lijep nacin, ali zar ne vidis na s njim lijepo ne ide??? Daga moja pokazi i ti malo zube, pa da on vidi da ti nisi otirac i da se ne moze na tebi izivljavati i raditi sta mu padne na pamet! Ovo sta on tebi radi je zlostavljanje htjela ti to priznati ili ne! Skupi dijete i odi svojima dok ti je na vrijeme (kad im se pojavis na vratima sigurno te nece izbaciti). Pa kad ostane sam doci ce mu iz g... u glavu! A onda ti dobro razmisli zelis li uopce natrag u taj pakao! Ako da postavljaj svoja pravila igre! I nemoj dopustiti da te sludi, vidis koliko je vec uspjesan da te je uvjerio u nemoguce - da ce ti oduzeti sina. Zauzmi se za sebe i za svoje dijete, ako neces ti nece nitko drugi!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1034
23.6.2010 8:26:20   
ena23
IZVORNA PORUKA: Bambi09

danas mi se javila sms-om da su sinoc do kasno razgovarali ona, njen hairlija i njena svekrva i da su izgleda rekli sto je trebalo da se kaze i malo smirili tenzije... jos nije na sigurno sta ce izaci iz te price, ali ona je bolje i ima vjeru u bolje sutra...

joj kako mi je drago sto ovo cujem, hvala Bogu. 

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1035
23.6.2010 12:34:42   
Anoniman
drage moje,
evo da vam javim, maloprije sam dobila od bebane sms... riknuo joj net, pa ne moze da se javi, ali cim napravi javice se... a druga i ljepsa stvar je ta sto je razgovarala sa muzem i rijesili su problem... sinoc kaze zajedno isli na babine kod zaove sto se porodila skoro i bilo je sve oki doki... kaze da ce krenuti iz pocetka, bez svadje i tenzija... cak je bila jutros kod frizera, nabacila novi friz, osisala se...
iskreno se nadam da je problem stvarno rijesen i da ce dobiti postovanje i ljubav koje zasluzuje...
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ena23)
  Neposredna veza do poruke: 1036
23.6.2010 12:35:27   
Hanady RR

drage moje,
evo da vam javim, maloprije sam dobila od bebane sms... riknuo joj net, pa ne moze da se javi, ali cim napravi javice se... a druga i ljepsa stvar je ta sto je razgovarala sa muzem i rijesili su problem... sinoc kaze zajedno isli na babine kod zaove sto se porodila skoro i bilo je sve oki doki... kaze da ce krenuti iz pocetka, bez svadje i tenzija... cak je bila jutros kod frizera, nabacila novi friz, osisala se...
iskreno se nadam da je problem stvarno rijesen i da ce dobiti postovanje i ljubav koje zasluzuje...
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

na sve ostalo nisma imala vise sta reći
a na ovo user posted image user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1037
23.6.2010 13:18:07   
brzamala

drage moje,

Tako mi je drago što ovo čujemuser posted image user posted image Sigurno će trebati vremena da stvari budu onakve kakve bi trebale, i vremena i truda, ali bitno je da oboje imaju volju da riješe probleme.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1038
23.6.2010 13:23:27   
Medić*
Hvala dragom Bogu pa je bebana krenulo na bolje, samo nek potraje aBg

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu brzamala)
Neposredna veza do poruke: 1039
23.6.2010 13:27:06   
Blue rose RR
Bebana drago mi je što tvoja situacija ide ka boljem.
Amin, da se tako i nastavi.

Brak je "interes" ulaganja, ali sa obje strane,

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1040
23.6.2010 13:31:08   
medi87
Bebana drago mi je zbog tebe puno, user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image nadam se da će i u buduće sve biti super user posted image user posted image user posted image user posted image

RR porodica :-)))

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 1041
23.6.2010 14:17:22   
mynxlee
user posted image

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu medi87)
Neposredna veza do poruke: 1042
23.6.2010 15:46:34   
Mona Mohamed
Hvala Bogu pa su napravili prvi korak..Oboje..Sretno do kraja aBd da bude.

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1043
23.6.2010 15:48:12   
emy24
i ja se slazem mona sa tobom bitno je da se pocelo nesto desavatiuser posted image user posted image user posted image user posted image

Emin & Ejna
23.04.2007.
26.07.2012

(odgovor članu Mona Mohamed)
Neposredna veza do poruke: 1044
23.6.2010 15:48:25   
anidla
daj Boze da se nesto popraviuser posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1045
23.6.2010 15:51:18   
salmy
IZVORNA PORUKA: anidla

Nista od setnjeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 1046
23.6.2010 15:53:58   
anidla
IZVORNA PORUKA: salmy

IZVORNA PORUKA: anidla

Nista od setnjeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ode ti OT, ajd na FB online chat user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1047
23.6.2010 15:55:44   
Trnoruzica
Iskreno se nadam da je sada sve ok user posted image user posted image
Treba to polahko rjesavati, ne moze sve u jednom danu. Ali, krenulo je user posted image

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 1048
23.6.2010 16:25:29   
mala86
user posted image user posted image user posted image user posted image za bebanu

cucu sta je s tobom?

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 1049
23.6.2010 17:28:15   
sporty mamaa
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za bebanu...
Taman sam se mislila javit na ovu temu, jutros se ja i mm zakacili, zapravo ja se naljutila sto se zamjenio smjena, pa otisao danas na drugu, mislila da izademo malo veceras... I tako se ja durila cijeli dan, kad on meni salje sms : "Zamjenio sam se smjena, jer sam te mislio vodit sutra na koncert, to je trebalo biti iznenadanje"... Eto drage moje, zbog kakvih se glupih sitnica desavaju svade u braku....
A ja sam bas takva da svaka sitnica utjece na mene, stvarno mi je to grozna mana i ne znam kako da je popravim...

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 1050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *