|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: PROBLEMI U BRAKU
21.6.2010 20:50:22   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: medi87

Bebana duso iskreno meni se čini d života s tim čivjekom tebi nema, ma ja bi joj dusu izvadila cxuj molim te ona b na tebe digla ruku još sa djetetom u naručju, a on da nista na to ne reaguje još ih brani. Moja ti ne vjeruj ni svekrvi ni nikome, reci mu da zelis sa njim jendom da rascistis stvari do koga je njemu satlo do tebe i djeteta ili do njegove familije koja hoće da dize ruku na tebe, recdi da hoćes da rascistis jednom za sva vremena da li ima nade za vas da nastvaite zivjeti zajedno ili razlaz. Po meni druge opcije tu nema.

potpisujem

(odgovor članu medi87)
  Neposredna veza do poruke: 1001
21.6.2010 20:55:12   
Tidzi
Cure drage, kako sam ja shvatila iz Bebaninih postova, on uopce ne zeli niti pristaje na razgovor. Jednostavno covijek ne zeli razgovarati ni o kakvom problemu. A ako on ne zeli razgovarati, ona tu ne moze nista uciniti.

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

"Zivot je procitan roman, samo sto se u romanu mozes vratiti na predhodne stranice, a u zivotu nikad na prosle dane!"

(odgovor članu Banana)
Neposredna veza do poruke: 1002
21.6.2010 20:57:50   
Anoniman
Ne daj Bože nikome ovakve situacije, ali ja mislim da bi bila u stanju oči da mu iskopam, jedino ako ima pištolj pa ti njime prijeti, sve ostalo brate prsa u prsa, pa kud puklo mili moji.

I još nešto, radila sam na suicidima, i osoba koja govori da će se ubiti u 99 odsto slučajeva ne izvrši suicid (samoubistvo), to uglavnom rade osobe koje nikada nisu pomenule čin podizanja ruke na sebe.

Nego još jedno pitanj, Bogati kako se ti uda za njega, jesi li pobjegla ili si se normalno udala, jer ti tvoji roditelji mi nisu nikako jasni.

(odgovor članu Banana)
  Neposredna veza do poruke: 1003
21.6.2010 21:01:17   
Banana
Ako ne želi da priča, onda mora naći način da ju sasluša. Vjerujem da će se smekšati ako čuje da ona prihvata krivici, iako ne zna kakvu, da priznaje da je nešto pogriješila. On je zapravo izvor problema, on je crvav, sad treba skontat šta ga je zacrvalo. Međutim, ako mu žena priđe i počne ga okrivljivat naravno da će se on još više začahurit. bebana mora reagovat strateški, ako je potrebno prvo da mu se potčini pa onda, kad shvati s čim ima posla, skrene vodu na svoju stranu.

Ja Hadi, Ja Mudžibu...

3 IUI -

user posted image došlo samo

i drugo user posted image došlo samo

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 1004
21.6.2010 21:04:55   
kupina
meni je stvarno zao bebane..i znam da joj je tesko..ja jednostavno ne znam sta da joj savjetujem jer se bojim da necu nesto pogresno..u jako teskoj je situaciji...ja bih samo rekla da niko ne ucini sebi nesto nazao zbog nekog drugog,jos zbog nekog ko to nije vrijedan.nikog mater nije rodila da ga drugi gaze..nadam se da ce bebana uskoro rijesiti svoj problem.

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 1005
21.6.2010 21:16:35   
Medić*
IZVORNA PORUKA: bebana27

problem je u tome sto on mene 15 dana ignorise istjerava me iz kuce(pa ja nemam gdje da idem)
niko ne moze da razumije dok to ne dozivi
jeste li ikad bile gladne da li vam je ikad zalagaj bio pregovoren
meni jeste i ja znam kako je to..........
danas sam pocela da pricam sa njim da napokon rijesimo sve a on je na to nazvao svoju mamu i rekao joj da dodje po pare a ja svom djetetu nemam za pelene pa zar je to ispravno
nemam podrske roditelja sta bi vi uradile da ste na mom mjestu
mozda mislile na ono najgore kao sto sad ja mislim

ja jednostavno nemam rrijeci za ovako nesto, ovo samo bezobrazan i nenormalan covjek moze raditi zeni koja mu je podarila tako krasno dijete user posted image
mila, razumijem da ti je pretesko, ne bih da s nadjes uvrijedjena, molim te izjasni se treba li ti finansijska pomoc, ne mora on znati za to, cuvaj  kod sebe i za ono sta ti treba, molim te reci, vec su ti cure rekle i ja im se pridruzujem, izjasni se nije nikakva sramota, sramota i grehota nek idu njemu na dusu. imas pp

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 1006
21.6.2010 21:34:51   
Anoniman
Pratim sve cijelo vrijeme i moram da napisem ljutile se vi ili ne-da ja mislim da Bebana nece rijesiti nista.Jer podsvjesno ona uopste nije ni u jednom trenutku onako istinski pomislila da ga ostavi.
Takodjer-nemogu da vjerujem da nema za pelene i td...Zene,nemojte misliti da ja pisem da mozda Bebana laze,Boze sacuvaj,ali ruku na srce i same ponekad iz ocaja malo uvecamo neke stvari.
Pisala je da su za maloga svi jako vezani.sto vjerujem.I kao takvi mislim da nebi dozvolili da djete nema za pelene.Sto se tice njenih roditelja bas da su joj rekli da nemoze kod njih-i tu mi nesto malo smrdi...Opet ne kazem Bebana da lazes-da me pogresno ne shvatite,ali ili im nisi rekla sve kako je,ili su oni mislili na to kada si im se pozalila da njih ne mjesas u to,da rjesavas sama svoj problem..,da si se udala svojom voljom i da sama sa svojim muzem sve rijesis.Dali su ti oni rekli bas ovako-nemozes kod nas,ne primamo te,trpi i suti.Uz duzno postovanje,mislim da nisu.I da oni znaju da nemas sta jesti,a da ne reaguju-ne vjerujem.
Zene drage,naravno sve smo mi na Bebaninoj strani jer je "nasa" ali zar ne vrijedi ona da uvjek treba poslusati dvije strane pa tek onda suditi nekome.Ili iznjeti neko misljenje.Mislim da bi trebalo poslusati i stranu njenog muza.
Ne zelim vise pisati-samo za kraj opet cu ovo jos jednom napisati-mislim da ga nikada nece ostaviti,sve ste iz dobre namjere davale savjete ali i nakon ovih zadnjih poruka nikada se jos nije izjasnila sto zeli,vec onako izbjegava da napise.Naravno,problem se nije desio preko noci,pa se nemoze preko noci ni rijesiti.Ali valjda u glavi covjek nesto zeli,pa polako to realizuje.Ali ovdje ne vidim nista. Kako god,Bebana ja ti od srca zelim puno srece u zivotu,i cuvaj tu malu bebicu.Toliko od mene na ovu temu.

(odgovor članu kupina)
  Neposredna veza do poruke: 1007
21.6.2010 21:44:08   
klemzi
Draga bebana,danima pratim tvoju priču i sve se nadam da će biti bolje,da ćeš naći neko rješenje...Lutko moja,vidi koliko nas je ovdje koje imaju želju i volju da ti pomognu,ali najviše za sebe možeš učiniti ti sama.Vjerujem da nije lahko donijeti tako veliku odluku,ali moraš mila brzo nešto poduzeti.Zamisli kako bi bilo lijepo budit se ujutro i znati da si sam svoj gazda,da ne moraš trpjeti ničiju torturu...Znam,lakše je i ljepše udvoje,ali eto kod tebe nažalost ne ide,nisi ni prva ni posljednja. A svi,baš svi će te više cijeniti kad vide da si odlučila uzeti vlastiti život u vlastite ruke. Mora postojati bar jedna "stvarna" osoba koja će ti pomoći u početku,dok se ne snađeš. A poslije,kad se snađeš,vjerujem da ćeš sama sebe iznenaditi koliko si jaka.Čovjek ne može ni da pojmi koliko je jak dok se ne nađe u nekoj teškoj situaciji. Zato mila moja,brzo poduzmi nešto,vjerujem da ti se neke opcije vrte u glavi i kreni hrabro,a Bog će ti pomoći,uzdaj se u njega. Ja sam,kao i mnoge forumašice prije mene,spremna da ti pružim pomoć i podršku,nemoj da ti bude neprijatno tražiti je. I čuvaj sebe i svoje milo biće. Grlim vas oboje!

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1008
21.6.2010 22:33:58   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: Anoniman

Ne daj Bože nikome ovakve situacije, ali ja mislim da bi bila u stanju oči da mu iskopam, jedino ako ima pištolj pa ti njime prijeti, sve ostalo brate prsa u prsa, pa kud puklo mili moji.

I još nešto, radila sam na suicidima, i osoba koja govori da će se ubiti u 99 odsto slučajeva ne izvrši suicid (samoubistvo), to uglavnom rade osobe koje nikada nisu pomenule čin podizanja ruke na sebe.

Nego još jedno pitanj, Bogati kako se ti uda za njega, jesi li pobjegla ili si se normalno udala, jer ti tvoji roditelji mi nisu nikako jasni.

ovo je istina ziva

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1009
21.6.2010 22:49:39   
Trnoruzica

IZVORNA PORUKA: Trnoruzica

Bebana, dobila si hejbet savjeta, a vidim za neke se nisi ni osvrnula.. Mozda sam gruba, mozda grijesim, onda mi halalite, mozda ce ovo zvucati ruzno, ali bebana, hoces li odgovoriti na onaj post moj od prije par dana.

Sta ti zelis u svom zivotu?

Nece ti mila moja, nikakve socijalne sluzbe spasavati brak (ukoliko zelis da se on spasi). Nece ti ni svekrva ni zaove spasavati brak, nego ti. Nece ti ni sluzba za socijalni rad, ni svekrve, ni zaove unistavati brak (ako ga ti ne das). Sve je do tebe draga moja. I moram napisati jos nesto, halali zivota ti, ako se uvrijedis, ali de zeno reci nam sta ti hoces od svog zivota, molim te?
Hoces li s muzem, jel ga volis? Hoces li negdje sama sa djetetom.

Jer po tvojim postovima, nisi nigdje napisala da ti hoces da sjednes pa da pricas sa njim, pa 24 sata, 24 sata, ali da se nesto napravi. Sve de zovi mater, de oca. de svekrvu, de socijalni rad.
Nit su vas oni sastavljali, ni ce vas oni rastavljati (osim, naravno, ako vi to ne zelite).

Sjedi bona sa svojim muzem popricaj, ostvi dijete kod svekrve kad ga toiko vole, i rijesi nesto u svom zivotu. Ali ti poduzmi korak. A ne neko koga ces nazvati, da ti on rjesava.

Ne znam, isto kao da ove jadne zenice pisu u prazno savjete, a tebi samo kroz glavu prolaze, pa kad ti naleti neki, e ovako cu. I pisu, pisu jadne, a ti u svojoj glavi nemas definisano sta hoces.
I to dizanje ruke na sebe. Jel zelis da tvoj Ibrahim nema nikoga da zove majkom user posted image Jel to zelis?
Saberi se, zeno, imas dijete, kakvo dizanje ruke na sebe. Nemas vise 15 godina. K''o sto bi stari rekli, k''o od brda odvaljena, bori se za sebe!

Ja cu samo sebe opet citirati. Bebana, jel se tebi ostaje sa njim?

Sjedi zeno draga i pricaj sa svojim muzem! Kad ste mogli pricati kad vam je bilo fino, mozete brate dragi i sad kad je lose, ako vam je oboma stalo da sacuvate brak. I sta si ti uopste rekla svojima?
A uz to se i pomalo slazem sa ovom posljednjom porukom od neke anonimne.
Halalite mi opet , ali ova prica meni ima pofino rupa i rupica, koje ne mogu da sklope sliku u mojoj glavi. A bebana ne zeli da odgovori, kako vidim, na sva pitanja koaj joj se postavljaju. Ok, zbunjena, ne zna sta ce. Ali, kad pogledam datume kads e prvi put pozalila, pa do danas, zar se dosad bar nesto nije trebalo iskristalisati?!?

I opet pitam bebanu, bebana, sta bi ti uradila, ne slusajuci nikoga, zaboravljajuci sve ove komentare????

I pusti bona price o samoubistvu, odrasla si ti zena, imas dijete. Iskreno, mene bi bilo stid o tome pricati, a nije mi jednom "gorilo" pod nogama!

(odgovor članu Trnoruzica)
Neposredna veza do poruke: 1010
21.6.2010 23:37:27   
Apotekarka
Bebana ja bi njega zaskocila i reklsa mu sve sto me muci ili bi mu oci iskopala..
Pa draga upali se nemoj se gasiti nek te i ne slusa ti reci sve sto imas...Probleme cutanjem rjesiti neces...A kakvo samoubistvo znam da ti je tesko(nije mi jednom bilo)ali zahvali bogu sto imas zdravlje ti i tvoj Ibrahim,budi jaka rtadi malog slatkisa,njemu si potrebna sad najvise...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

Neposredna veza do poruke: 1011
21.6.2010 23:39:56   
Srculence
Ja ne znam ali mi se čini da je bebana rekla da će njeni doći uskoro iz Bihaća pa da će pričati?Možda kad ljudi dođu i vide šta je i kako je onda će shvatiti koliko joj je teško.
Stvarno želim sve najbolje ovoj ženici i da joj dragi Bog da snage da izdrži sve ovo.
Bebana malo si me iznenadila u ovoj priči o samoubistvuuser posted image ..daj saberi se mila tvoja beba te treba!

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

Neposredna veza do poruke: 1012
21.6.2010 23:40:41   
jasmin
Znam da ce neke cure mozda osuditi ovaj moj nacin pisanja,ali zaista je neodvojivo od moje licnosti.
bebana,mila...vjerujem da si dosla u jako tesku situaciju i koliko god se ja trudila da te razumijem,ne mogu u potpunosti,jer samo ces ti nocas leci u postelju sa bezbroj ovakvih i onakvih misli,a ja cu,iako misleci o tebi,ipak vjerovatno zaspati.
Draga,zivot je more iskusenja,nizaju se jedno za drugim,a mi nekad bezuspjesno pokusavamo isplivati iz svega i uzeti makar malo zraka.Ali to sto zivot ide takvim tokom nije nesto sto bi te trebalo natjerati da dizanjem ruke na sebe prekratis te muke.
Ako smo imalo vjernici,a akobogda jesmo,onda znamo da ce nam tek tada doci pravi zivot i ono sto smo ovdje posijali,tamo cemo poznjeti.A koliki je to grijeh necu pisati.No ovdje se ne radi samo o tome...nego,zar zaista mislis da bi se na taj nacin rijesili tvoji problemi???NE!!!Sigurno ne.Tvoj sin treba majku,treba najdraze bice uz koje ce rasti,kome ce poklanjati svaki svoj osmijeh,svaki korak ka uspjehu,svaku svoju srecu.Znam da ti nije lahko,ali zar ces zbog jednog covjeka unistiti svoju srecu sa malim sincicem?!Znaj da toga niko nije vrijedan.Mozda volis svog muza i sigurno ti je neopisivo tesko zbog svega,ali draga moja,zivot ide dalje.Pogledaj oko sebe i vidjeces da ti ZASLUZUJES DA SRETNO ZIVIS.Ako ti neko stalno kopa rupe u koje uvijek upadas i zadobivas teske rane,hoces li i dalje da mu dajes motiku i ujedno se smijesis kao da se nista ne desava?!Nemoj,mila,
misli na sebe i na svog sina,misli kako ces mu pruziti lijepo djetinstvo.Znam da je i otac jednako bitan u zivotu svog djeteta,ali je majka bitnija,jer davno je receno:MAJKA,MAJKA,MAJKA.......pa onda otac.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

Neposredna veza do poruke: 1013
21.6.2010 23:45:09   
Ilhana RR
Evo citam vas i neznam sta da kazem, milion savijeta al nijedan dobar cim se nista nedesava...

Meni moja mama uvijek kaze, sto je nego gori prema tebi ti budi jos bolja prema toj osobi jer to im najvise ide na zivce i to ih pojede... i ja se uvijek drzim toga...

A svima neka je Bog na pomoci, nedaj Boze nikome ovakve probleme pa ni najvecem neprijatelju.

Ljubim vas i saljem puno zagrljaja!!!

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1014
21.6.2010 23:54:35   
Anoniman
bebana, svi mi makar jednom u životu imamo pravo gadan problem user posted image  ali ne smijemo razmišljati tako!! Evo, večina nas ima djecu, nismo mi više centar svijeta (bračni drugovi), br. 1 su nam djeca, htjeli ili ne, moramo misliti na njih. A ako prestanemo misliti, egoiste smo! Dići ruku na sebe je bijeg, rješavanje samo svojih problema a stvaranje dubokih rana osobama kojima smo bitni (djeci, roditeljima....). Da li su te osobe to zaslužile, smijemo li ih toliko povrijediti, smijemo li na taj način uništiti im život.....? Mislim da ne bi bio fer.....

(odgovor članu Ilhana RR)
  Neposredna veza do poruke: 1015
22.6.2010 2:50:39   
Anoniman
Mislim da ne vrijedi više ništa pisati,ima milion savjeta ali Boga mi svaki je dobronamjeran i koristan,nije do savjeta,ne može se reći "da nisu dobri" biće da je do bebane,slažem se da će najvjerovatnije ostati sa svojim mužem kakav god on bio,jer čini mi se da je i nje sramota razvesti se,a i strah je kako dalje sama,šta će reći narod i ostali,sve ja to razumijem,svi mi želimo ostariti pored svojih muževa ali ako ne ide onda ne ide!
Fali ovdje dio priče.Čitam sve postove,i sve mi manje jasno,njegovo ponašanje nimalo ne opravdavam,pogotovo prigovaranje za hranu i ovo za peleneuser posted image ali neki dan si pisala da ćeš uzeti pare za frizuru (ne znam da li jesi) pa i ako bude galamio,ne kontam,imala si tad možda 10 ak pelena,pa meni bi u takvoj situaciji zadnja frizura bila na pameti,ili si spominjala dolazak u sa,a ako je on baš onakav kakvim ga opisuješ malo koja bi se i usudila ga to pitati,ne smatram da je takav odnos ok,ali realno gledajući ja bih se bojala svađe ili udarca.
Sve mi je to malo čudno,čudno mi je da se on toliko promjenio,a ti nikako ne možeš ni naslutiti koji je razlog tome.
A vezano za svekrvu da ti ispričam nešto,moja prijateljica je bila u sličnj situaciji,goroj,njen muž je počeo hodati,piti,nju tukao,vezao,nije imala kud,sina imala od 2 god. njena svekrva joj dala pare da ode od njega,i 1.5 god. njoj i malom slala pare od svoje penzije,on nije znao gdje je,prestao je piti,našao posao,danas su opet skupa,imaju i curicu,ja ne mogu vjerovati da e to taj isti čovjek,hvala Bogu ljudi se mjenjaju ipak moguće je,ali da je ostala s njim Bog zna kako bi završila,a njenoj svekrvi SVAKA ČAST,treba joj noge ljubiti,kada joj je njena majka okrenula leđa ona joj bila podrška.
A ti se uzdaš u svoju svekrvu i vjeruješ da će ona sve riješiti,a tvoj maleni nema pelena...ma goni je!
Draga,uzmi život u svoje ruke (ili ga ostavi ili riješi problem),od srca ti to želim,ne dozvoli da tvoj Ibrahim sutra gleda kako njegov babo i mama nemaju šta progovoriti međusobno,pa to je žalosno.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1016
22.6.2010 7:44:18   
Leva
Bebana zaista mi je zao zbog situacije u kojoj si se nasla...
Zenice su ti dale toliko dobrih savjeta. Hanabanana ti je tako dobro objasnila kako stvari stoje sa pravnog aspekta i da ama bas nista osim tog imbecila od muza nemas izgubiti.
Trgni se malo molim te! Ne mozes nastaviti tako zivjeti. Ako te roditelji ne zele primiti nije ni to smak svijeta nadji posao bilo kakav (nije sramota posteno zaraditi hljeb tako sto ces cistiti, kopati i sl.) i kada dobijes prvu platu pokupi Ibrahima i vase stvari i iseli se. Nemoj se ljutiti ali stvarno mislim da si tim povlacenjem u sebe pomogla svom  muzu da te jos samo vise ponizava. Suprotstavi se i ne dozvoli da okolo ti i dijete hodate gladni i bez pelena. U prvom trenutku ce vjerovatno biti tesko a poslije ce idiot vidjeti da te se ne tice to sto ima za reci sto ce tebi u mnogome olaksati zivot. Koliko je meni poznato takvi ljudi se hrane strahom i sve dok osjecas strah od njega on te kontrolise i izivljava se nad tobom.
Sretno!!

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1017
22.6.2010 11:20:20   
bimba
Bebana , zeno draga trzni se vise i idi iz te kuce. Nema tog problema koji se ne moze prevazici, mlada si i sigurna sam da ces naci neki posao da prehranis svog malog Ibrahima. Zivot je suvise kratak da bi ga provela u patnji. Izvini ako ti neces nista da uradis za sebe, ako nemas dovoljno hrabrosti da ustanes i kazes dosta, dzaba nasi savjeti ovdje. Izvini ali tako je, hocu, necu, sjedi sama i dobro se preispitaj i donesi odluku. Bojis se za Ibrahima, sve su ti zene rekle nema sanse da ga on dobije, za mene sve jasno, pokupi stvari i napolje.

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 1018
22.6.2010 11:25:58   
babina beba
Bebana idi do socijalane sluzbe, jer sjedeci i cekajuci da se samo rijesi neces docekati sigurno. Treba li ti novaca, pelene za bebu ili slicno da ti mi forumasice pomognemo koliko mozemo?

< Poruku je uredio babina beba -- 22.6.2010 11:26:23 >

(odgovor članu bimba)
Neposredna veza do poruke: 1019
22.6.2010 11:26:18   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: medic slatki

IZVORNA PORUKA: bebana27

problem je u tome sto on mene 15 dana ignorise istjerava me iz kuce(pa ja nemam gdje da idem)
niko ne moze da razumije dok to ne dozivi
jeste li ikad bile gladne da li vam je ikad zalagaj bio pregovoren
meni jeste i ja znam kako je to..........
danas sam pocela da pricam sa njim da napokon rijesimo sve a on je na to nazvao svoju mamu i rekao joj da dodje po pare a ja svom djetetu nemam za pelene pa zar je to ispravno
nemam podrske roditelja sta bi vi uradile da ste na mom mjestu
mozda mislile na ono najgore kao sto sad ja mislim

ja jednostavno nemam rrijeci za ovako nesto, ovo samo bezobrazan i nenormalan covjek moze raditi zeni koja mu je podarila tako krasno dijete user posted image
mila, razumijem da ti je pretesko, ne bih da s nadjes uvrijedjena, molim te izjasni se treba li ti finansijska pomoc, ne mora on znati za to, cuvaj  kod sebe i za ono sta ti treba, molim te reci, vec su ti cure rekle i ja im se pridruzujem, izjasni se nije nikakva sramota, sramota i grehota nek idu njemu na dusu. imas pp
user posted image user posted image toliko mi je zao sto si se nasla u ovakvoj situaciji mila jer te poznam odavno na rr.i jako si fina i draga zenica imas sina prelijepog borila si se za njega znam i kad si htjela zatrudniti bila si uporna kao sve mi
Tako,na sve to da ti tvoj muz priredi sram ga bilo kako moze :(((
Neka misli na to djete ,,,kojem treba sada najvise ljubavi i paznje a ne prepirke i sukoba i jos da dodje do razvoda braka ma fujjj mu :(
Kako,moze stvarno nemam rijeci mila
Zao mi je al najiskrenije
Samo nerazumim zasto te tvoji roditelji nepodrzavaju ???

(odgovor članu Medić*)
  Neposredna veza do poruke: 1020
22.6.2010 11:29:38   
Anoniman
I pusti bona price o samoubistvu, odrasla si ti zena, imas dijete. Iskreno, mene bi bilo stid o tome pricati, a nije mi jednom "gorilo" pod nogama!
ja mislim da je ona ovo rekla u napadu ljutnje bijesa tj.pomislila a nevjerujem da bi uradila i neka ti nepada na pamet zeno draga svakom dodje  crni 5 min.Al nepomisljaj na to misli nauser posted image i bori se za njega

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1021
22.6.2010 11:37:32   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: felix

ja mislim da je ona ovo rekla u napadu ljutnje bijesa tj.pomislila a nevjerujem da bi uradila i neka ti nepada na pamet zeno draga svakom dodje  crni 5 min.Al nepomisljaj na to misli nauser posted image i bori se za njega

ma da ovo nisi nikad pomislila!!!! zapitaj se šta bi tvoje dijete da se tebi nešto desi???? ko bi se brinuo i kako o njemu???? da ti dijete odrasta bez majke?????? da ga svak šutira!!!!!
Nikad da o tome više i ne pomisliš, pogledaj samo svoje nejako dijete, ono te treba!

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1022
22.6.2010 12:10:44   
Anoniman
Bebana, citam svaki post na ovoj temi i stalno mislim na tebe i tvoj brak...
Ne znam sta da ti kazem sto ti ostale zene nisu rekle?
Mnogo toga je konfuzno u ovoj tvojoj prici, mnogo me brines s tim pricama o suicidu...mada znam da ti o tome ne mislis ozbiljno...znam, da je to tvoj poziv da ti se pomogne.
Mila moja, niko ti ne moze pomoci ako ti sama sebi ne pomognes.
RAZGOVARAJ  muzem! Razgovarajte razumno s ciljem da rijesite stvar ko dvoj odraslih ljudi,...ne potezite tenzije...ne vicite, ne svadjate se...
Ibrahim i vas dvoje ste tu najbitniji!!!
Prje sam te savjetovala da odes...sada vidi da su stavri malo drugacije, hvala Bogu...
Mislim da je tvoj muz podlozan utjecaju nekih x osoba, da je nesiguran...labilan....ali da tu jos nije kraj.
Molim te, budi mudra, pametna i odlucna i razgovaraj s njim, jednom zauvjek rijesite te kljucne probleme. Pustite ljude sa strane...bitni ste vi i vas sin. Ostali su tu da se postuju i paze koliko zasluze. Privoli muza...zavedi ga..ne tjeraj inat...a ostale iscooliraj.
Zelim ti svu srecu ovog svijetauser posted image

(odgovor članu veeseelaa)
  Neposredna veza do poruke: 1023
22.6.2010 12:17:03   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: pahuljica farah

Bebana, citam svaki post na ovoj temi i stalno mislim na tebe i tvoj brak...
Ne znam sta da ti kazem sto ti ostale zene nisu rekle?
Mnogo toga je konfuzno u ovoj tvojoj prici, mnogo me brines s tim pricama o suicidu...mada znam da ti o tome ne mislis ozbiljno...znam, da je to tvoj poziv da ti se pomogne.
Mila moja, niko ti ne moze pomoci ako ti sama sebi ne pomognes.
RAZGOVARAJ  muzem! Razgovarajte razumno s ciljem da rijesite stvar ko dvoj odraslih ljudi,...ne potezite tenzije...ne vicite, ne svadjate se...
Ibrahim i vas dvoje ste tu najbitniji!!!
Prje sam te savjetovala da odes...sada vidi da su stavri malo drugacije, hvala Bogu...
Mislim da je tvoj muz podlozan utjecaju nekih x osoba, da je nesiguran...labilan....ali da tu jos nije kraj.
Molim te, budi mudra, pametna i odlucna i razgovaraj s njim, jednom zauvjek rijesite te kljucne probleme. Pustite ljude sa strane...bitni ste vi i vas sin. Ostali su tu da se postuju i paze koliko zasluze. Privoli muza...zavedi ga..ne tjeraj inat...a ostale iscooliraj.
Zelim ti svu srecu ovog svijetauser posted image

lijepo receno , bebana dobro razmisli posle ovog posta lijep svajet mada ti je i Visnja dala dobre savjete nadam se da ce se plodom uroditi

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1024
22.6.2010 12:23:39   
veda
IZVORNA PORUKA: Anoniman

Pratim sve cijelo vrijeme i moram da napisem ljutile se vi ili ne-da ja mislim da Bebana nece rijesiti nista.Jer podsvjesno ona uopste nije ni u jednom trenutku onako istinski pomislila da ga ostavi.
Takodjer-nemogu da vjerujem da nema za pelene i td...Zene,nemojte misliti da ja pisem da mozda Bebana laze,Boze sacuvaj,ali ruku na srce i same ponekad iz ocaja malo uvecamo neke stvari.
Pisala je da su za maloga svi jako vezani.sto vjerujem.I kao takvi mislim da nebi dozvolili da djete nema za pelene.Sto se tice njenih roditelja bas da su joj rekli da nemoze kod njih-i tu mi nesto malo smrdi...Opet ne kazem Bebana da lazes-da me pogresno ne shvatite,ali ili im nisi rekla sve kako je,ili su oni mislili na to kada si im se pozalila da njih ne mjesas u to,da rjesavas sama svoj problem..,da si se udala svojom voljom i da sama sa svojim muzem sve rijesis.Dali su ti oni rekli bas ovako-nemozes kod nas,ne primamo te,trpi i suti.Uz duzno postovanje,mislim da nisu.I da oni znaju da nemas sta jesti,a da ne reaguju-ne vjerujem.
Zene drage,naravno sve smo mi na Bebaninoj strani jer je "nasa" ali zar ne vrijedi ona da uvjek treba poslusati dvije strane pa tek onda suditi nekome.Ili iznjeti neko misljenje.Mislim da bi trebalo poslusati i stranu njenog muza.
Ne zelim vise pisati-samo za kraj opet cu ovo jos jednom napisati-mislim da ga nikada nece ostaviti,sve ste iz dobre namjere davale savjete ali i nakon ovih zadnjih poruka nikada se jos nije izjasnila sto zeli,vec onako izbjegava da napise.Naravno,problem se nije desio preko noci,pa se nemoze preko noci ni rijesiti.Ali valjda u glavi covjek nesto zeli,pa polako to realizuje.Ali ovdje ne vidim nista. Kako god,Bebana ja ti od srca zelim puno srece u zivotu,i cuvaj tu malu bebicu.Toliko od mene na ovu temu.

Slazem se u potpunosti sa ovim.Ovdje nebih nista oduzela.
Jos samo da nadodam da nikakva svekrva nece rijesiti taj problem. Smjesno...
Kakva socijalna sluzba.Sto ce oni napraviti-reci njenom muzu da promjeni ponasanje i bude pristojan.Koliko znam tu nije bilo nikakvog nasilja.Odlazak tamo samo ce pogorsati stvar.Imam prijateljicu koja je slicno napravila pa sada imaju neki nadzor ili kako se vec zove-stalno joj kuci dolazi teta iz socijalne sluzbe jer ipak tu je maloljetno djete pa prate situaciju u kuci.Zar ti Bebana treba jos ovaj problem?
Imaju dvije opcije ili kupi stvari i idi od njega,ili lupi sakom u stol i rijesi to.Kazes-nemozes sa njim razgovarati.Draga,onda ces se nacekati.Nego ti mjenjaj sebe,svoje ponasanje-Ljude nemozes promjeniti-ali sebe mozes.
Ove zene ovdje su ti dale toliko savjeta,jer ti si ih i trazila .Toliko su se zivcirale,piskarale do kasno u noci-a sto si ti napravila.Cak nisi ni na poruke pojedine reagovala,vec ih ignorisala.Zapravo zelis da drugi rijese tvoj problem.Ove zenice ovdje,Socijalna sluzba,svekrva,samoubistvo.Imali tebe tu negdje?Sto god da su ti predlozile bilo je uzalud.Opravdanje si imala za sve.Ok-razumijemo.Ako nemas gdje,ako nemas od cega zivjeti osim one dvije opcije imas jos jednu a ta je da nastavis ovako i da si upropastavas zivot. .Mi mozemo danima pisati i pisati,ali na kraju ces ti sama napraviti.I ja licno mislim da svoga muza neces ostaviti.Ok,nemoj.Ali onda rijesi u svoju korist.Najlakse je kukati i izigravati zrtvu.Nego draga moja trgni se vec jednom.

Mene zivot nije mazio.Mogla bih knjigu napisati..Bila sam povrijedjena i slomljena vise nego se moze zamisliti.A sta sam trebala.Ubiti se,kukati.Ne,niko ti nemoze pomoci onoliko koliko mozes sama sebi,tako sam i ja.Ono sto me nije ubilo,ucinilo me je jacom. Sada je sve iza mene,sama sam se izborila za ovo danas.Kroz trnje sam prolazila,ali je postojao cilj.  Mogla bih satima pisati ali cemu?
Sve smo ti napisale,milion savjeta.Do tebe je draga.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *