anidla
|
IZVORNA PORUKA: Trnoruzica IZVORNA PORUKA: bebana27 cijeli dan razmisljam da odem sutra u centar za socjalni rad pa da njima iznesem ovaj problem jer ne moze se dalje a da kasnije pozovu i njega na razgovor pa cemo vidjeti sta ce biti nadam se da ja to mogu jer odlucila sam jednom se to mora rijesiti Bebana, dobila si hejbet savjeta, a vidim za neke se nisi ni osvrnula.. Mozda sam gruba, mozda grijesim, onda mi halalite, mozda ce ovo zvucati ruzno, ali bebana, hoces li odgovoriti na onaj post moj od prije par dana. Sta ti zelis u svom zivotu? Nece ti mila moja, nikakve socijalne sluzbe spasavati brak (ukoliko zelis da se on spasi). Nece ti ni svekrva ni zaove spasavati brak, nego ti. Nece ti ni sluzba za socijalni rad, ni svekrve, ni zaove unistavati brak (ako ga ti ne das). Sve je do tebe draga moja. I moram napisati jos nesto, halali zivota ti, ako se uvrijedis, ali de zeno reci nam sta ti hoces od svog zivota, molim te? Hoces li s muzem, jel ga volis? Hoces li negdje sama sa djetetom. Jer po tvojim postovima, nisi nigdje napisala da ti hoces da sjednes pa da pricas sa njim, pa 24 sata, 24 sata, ali da se nesto napravi. Sve de zovi mater, de oca. de svekrvu, de socijalni rad. Nit su vas oni sastavljali, ni ce vas oni rastavljati (osim, naravno, ako vi to ne zelite). Sjedi bona sa svojim muzem popricaj, ostvi dijete kod svekrve kad ga toiko vole, i rijesi nesto u svom zivotu. Ali ti poduzmi korak. A ne neko koga ces nazvati, da ti on rjesava. Ne znam, isto kao da ove jadne zenice pisu u prazno savjete, a tebi samo kroz glavu prolaze, pa kad ti naleti neki, e ovako cu. I pisu, pisu jadne, a ti u svojoj glavi nemas definisano sta hoces. I to dizanje ruke na sebe. Jel zelis da tvoj Ibrahim nema nikoga da zove majkom Jel to zelis? Saberi se, zeno, imas dijete, kakvo dizanje ruke na sebe. Nemas vise 15 godina. K''o sto bi stari rekli, k''o od brda odvaljena, bori se za sebe! Trnoruzica, svaka ti je na mjestu sto se mene tice!