|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
16.6.2010 10:08:23   
Behar
user posted image   MasaAllah, divno je to...

Allah gives and forgives, man gets and forgets...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 901
16.6.2010 10:11:06   
veeseelaa
Dozvoljeno je ženi da predvodi žene u namazu, i ona žena koja predvodi stat će u sredinu saffa, a ako sa njom klanja samo jedna žena, ta žena će stati sa njene desne strane.

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Behar)
Neposredna veza do poruke: 902
16.6.2010 10:15:54   
moja barbika
IZVORNA PORUKA: Behar

Pa u pravu ste, "ucinilo" mi se nekako da je ova tema striktno vezana za hidjab, medjutim sad kad sam ponovo procitala prvu poruku vidim da nije tako i da mozemo sva pitanja postaviti i ovdje.
user posted image

Moje prvo pitanje: ako klanjaju dvije ili vise zena u isto vrijeme, zajedno, da li je bolje da klanjaju svaka za sebe ili u džematu tako da jedna od njih uči naglas onako kako uči imam, tj. da jedna bude imam ostalima. Da li uopšte može žena "biti imam", naravno drugim ženama, znam da muškarcima ne može.
Allah vas nagradio za odgovor koji znam da ću dobit user posted image

Draga Behar,zene treba da klanjaju u dzematu a ne pojedinacno,zena koja najvise poznaje Kur¸:an treba da bude imam ostalim zenama.Naglas se uci  na sabahu,aksamu i jaciji,a na podne i ikindiji se ne uci naglas.Dzemat je bolji i za muskarce a i za zene,..jer vuk napada ovcicu koja je izoluje iz stada...

(odgovor članu Behar)
Neposredna veza do poruke: 903
16.6.2010 12:11:36   
jasmin

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Dozvoljeno je ženi da predvodi žene u namazu, i ona žena koja predvodi stat će u sredinu saffa, a ako sa njom klanja samo jedna žena, ta žena će stati sa njene desne strane.

Masaallah ove veeseelice.:)

Potpisujem je!Znaci ako se zene nadju zajedno,nema smetnje da klanjaju zajedno i da jedna od zena imami.A sto se tice odlaska u dzamiju na namaz,dozvoljeno je,ali je namaz vrijedniji kad ga zena obavlja u svojoj kuci,cak vrijedniji od namaza u Poslanikovom mesdzidu,i ovo se odnosi samo na zene,jer je za muskarce obavezan namaz u dzematu.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 904
16.6.2010 12:19:48   
mamine oci
za sve moje sekeuser posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 905
16.6.2010 12:27:38   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: mamine oci

za sve moje sekeuser posted image

samo da uletim malo
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
nedostaješ ženo nedostaješ

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 906
16.6.2010 14:50:46   
mamaajna

IZVORNA PORUKA: jasmin

IZVORNA PORUKA: mamaajna

hidzab je naredba.a nikab i rukavice je bolji jer stiti zenu bolje od pogleda.to zna nekoliko sestara ovde pa nemogu bas odjednom stezati sve zene na forumu postepeno treba polakouser posted image .

ja se svome moru nadam u Dzennetu insaAllah

Ovisi,seki,sta koja ulema smatra hidzabom :).Neki smatraju da je objavljeni ajet o pokrivanju zene ustvari potpuno pokrivanje,kako je i prakticno pokazao Abdullah ibn Abbas kad je upitan o tom ajetu,a znamo da je on jedan od najucenijih mufesira,tj,tumaca Kur`ana.Dok neka ulema smatra drugacije.

Hannan draga,bas sam dosta razmisljala o ogradjenom prostoru u kojem mogu da se krecem bez da odijevam vanjsku odjecu.Znam dosta pokrivenih zena koje imaju ogradjeni prostor oko kuce i zaista je nesto prekrasno,pogotovo kad ima livadice,pa se moze i bazen montirati...ma svasta.

....ko se bude klonio rasprave pa makar bio upravu

nezelim da kazem nesto sto ce mi se objesiti na ledza na Sudnjem danu,a sejtan radiuser posted image

poslusajte predavanja na bh-dawa radiju.ELVEDIN PEZIC,prof.SAFET KUDUZOVIC I DR.

sestre koje imaju neku zelju za nekim predavanjem mogu poslati mailom

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 907
16.6.2010 14:55:58   
mamaajna
mamine oci pa gdje si ti zeno

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

trudimo se za trece

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 908
16.6.2010 14:56:08   
jasmin
Nemoj ti meni,mila,sta zamjeriti,ja jednostavno volim da kazem ono sto znam,ako znam.I nije mi nijjet rasprava.Halali ako si stekla takav dojam.Allah ti dao hajr.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 909
16.6.2010 21:58:08   
Behar
Kad ste vec kod rasprave, samo da kazem da mi se jaaaako svidja ova ovdje tema jer nema suvisnog raspravljanja, kad god slucajno naletim na neki forum (i na ovaj sam slucajno naletila, hvala Allahu user posted image ), dvije-tri recenice normalne i onda sama rasprava i svadjanje, ccc...

Hvala vam na odgovorima, Allah vas nagradio...
A bas me zanimalo i to je li zenama bolje da klanjaju u kući, mislila sam da jest, ali nisam bila sigurna jer nisam bila sigurna da li se hadis u kome se kaze da je puno vrijedniji namaz u džamiji odnosi samo na muskarce.  Eto sad znam, i hvala Allahu da je tako, puno nam je olakšao s tim da klanjamo u kući. user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 910
16.6.2010 22:01:48   
Behar
Eh sad imam još jedno pitanje... nadam se da vam nisam dosadna user posted image

Znam da je zabranjeno u kući imati slike sa likovima, ja nemam slika, poskidala sam sve, ali imam puno plišanih igračaka (meda, maca itd...) po sobi i u ormaru sa providim staklom koji je bas napravljen s tom svrhom da redam u njega plišane igračke :-)    Da li je to dozvoljeno?

(odgovor članu Behar)
Neposredna veza do poruke: 911
16.6.2010 22:21:17   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Behar

Eh sad imam još jedno pitanje... nadam se da vam nisam dosadna user posted image

Znam da je zabranjeno u kući imati slike sa likovima, ja nemam slika, poskidala sam sve, ali imam puno plišanih igračaka (meda, maca itd...) po sobi i u ormaru sa providim staklom koji je bas napravljen s tom svrhom da redam u njega plišane igračke :-)    Da li je to dozvoljeno?

Ja mislim,ali nisam 100% sigurna,da su plišane igračke dozvoljene samo ako služi kao igračka djetetu,za ukras ne.Pa ih bolje smakni negdje gdje se ne vide.
Ali možda se javi neko ko bolje zna.

(odgovor članu Behar)
  Neposredna veza do poruke: 912
17.6.2010 17:13:23   
mamaajna
nisu dozvoljene,ili im poskidaj oci da bi izgubile lik.nece melek u kucu

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

trudimo se za trece

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 913
17.6.2010 17:20:12   
mamaajna
a da i kada klanjas veoma je bitno da ispred tebe nestoji lik ili novine s likovima ili igracke.....

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

trudimo se za trece

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 914
17.6.2010 23:55:24   
merima_s

A sto se tice odlaska u dzamiju na namaz,dozvoljeno je,ali je namaz vrijedniji kad ga zena obavlja u svojoj kuci,cak vrijedniji od namaza u Poslanikovom mesdzidu,i ovo se odnosi samo na zene,jer je za muskarce obavezan namaz u dzematu.

Namaz u Poslanikovoj, sallallahu 'alejhi ve sellem, džamiji je kao hiljadu namaza na nekom drugom mjestu

Mamino srce kuca samo za vas dvoje....moje sve H&H

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 915
18.6.2010 0:27:38   
jasmin
IZVORNA PORUKA: merima_s

A sto se tice odlaska u dzamiju na namaz,dozvoljeno je,ali je namaz vrijedniji kad ga zena obavlja u svojoj kuci,cak vrijedniji od namaza u Poslanikovom mesdzidu,i ovo se odnosi samo na zene,jer je za muskarce obavezan namaz u dzematu.

Namaz u Poslanikovoj, sallallahu ''alejhi ve sellem, džamiji je kao hiljadu namaza na nekom drugom mjestu

Jeste mila,i namaz u Mekki je kao 100.000 namaza na nekom drugom mjestu...ali za zene je vrijedniji i od toga u njihovoj kuci.
Potvrda za to su rijeci naseg Poslanika:
Abdullah b. Suvejd el-Ensari prenosi od svoje tetke Ummu Humejd, žene Ebu Humejd el-Sa''idija, da je došla Poslaniku s.a.w.s., rekavši mu: O Allahov Poslaniče, ja volim klanjati namaz za tobom – našta joj on reče: „Znam da voliš klanjati namaz za mnom, ali, namaz kojeg ćeš klanjati tamo gdje spavaš ti je vrijedniji od namaza kojeg ćeš klanjati na drugom mjestu u sobi, i namaz obavljen u sobi ti je vrijedniji od namaza kojeg bi obavila negdje drugo u kući, i namaz obavljen u svojoj kući ti je vrijedniji od namaza kojeg bi obavila u lokalnoj džamiji, i namaz u lokalnoj džamiji ti je vrijedniji od namaza obavljenog u mojoj džamiji!“ Reče: Naredila je da joj se napravi mesdžid na kraju svoje kuće, kojeg je zastrla, i u njemu je klanjala sve dok nije umrla! (Ahmed, br.27135., Ibnu Huzejmeh, br.1689., Ibnu Hibban, br.2217.. Šejh Albani rhm., ocjenjuje ovaj hadis: hasen ligajrihi. Pogledaj: Sahihul-Tergib vel-Terhib)

< Poruku je uredio jasmin -- 18.6.2010 0:28:31 >

(odgovor članu merima_s)
Neposredna veza do poruke: 916
18.6.2010 18:49:39   
jasmin
Evo jedan prekrasan video za moje cure.

http://www.youtube.com/watch?v=3fiGHNQV-4c&feature=related

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 917
19.6.2010 19:28:19   
Behar
 Evo moj malo zakašnjeli odgovor: ja sam bila u Ulcinju prije 2-3 god., ali nisam bila na plaži za pokrivene, nisam pokrivena NAŽALOST, plaža je oooogromnaaa, pješčana, vjerovatno negdje u sklopu nje ima i dio za pokrivene jer je baš ogromna, svidjelo mi se jer je plaža velika i nema gužve uopšte, međutim tamo nema hlada skoro nikako, imala sam suncobran ali pošto je sve ravno, brda se i ne vide, puno puše vjetar i suncobran bukvalno trebaš čuvat da ne odleti. Mjesto gdje smo bili smještani je bilo užasno, malo je izvan grada (mislim da je u gradu neka mala plaža i da je tu gužva) i stalno je nestajalo struje i vode, užas živi, planirali smo ostat duže i na kraju nismo mogli izdržati više od 2 ili 3 dana, ne sjećam se tačno.

Eto, to su moji utisci

Hmmm... kako se život mjenja, hvala Allahu, prije dvije godine sam bila na moru, a sad više žudim za tim da se pokrijem i izađem napolje i skuham se od vrućine na 40 stepeni i budem svjesna da je sve to u ime Allaha, nego da odem na more... I naravno ne pada mi na pamet da više ikad odem na more, osim kad se ako Bog da pokrijem-ako bude odgovarajućeg mjesta na koje ću moći ići.
IZVORNA PORUKA: chuci

selam alejkum
ne nosim hidžab,, ali vam malo ulijećem na temu da zamolim za savjet. tetka mi je pokrivena, i kontala je djecu (3 curice) slati sa babom na more, a ja sam joj obećala da ću joj se raspitati gdje bi mogla i ona ići s njima. ulcinj im nikako ne odgovara zbog zdravstvrnog stanja, jer im je predaleko voziti.

znate li neko mjesto u hrvatskoj, gdje bi mogli naći izolovanu plažu, pa da i ona ide s njima na more.
hvala unaprijed na odgovorima

selam

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 918
19.6.2010 19:38:21   
Behar
Ovo je čini mi se prvi put da pišem na nekom forumu pa ne mogu da skontam kako da citiram nečiju poruku tako da izvorna poruka u onom bijelom kvadratiću bude prva, a moj odgovor ispod. Pomoć???

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Behar)
Neposredna veza do poruke: 919
19.6.2010 19:41:14   
Behar
jel ovo znači da je najbolje klanjati u sobi u kojoj spavamo?

IZVORNA PORUKA: merima_s

Namaz u Poslanikovoj, sallallahu ''alejhi ve sellem, džamiji je kao hiljadu namaza na nekom drugom mjestu

Jeste mila,i namaz u Mekki je kao 100.000 namaza na nekom drugom mjestu...ali za zene je vrijedniji i od toga u njihovoj kuci.
Potvrda za to su rijeci naseg Poslanika:
Abdullah b. Suvejd el-Ensari prenosi od svoje tetke Ummu Humejd, žene Ebu Humejd el-Sa''idija, da je došla Poslaniku s.a.w.s., rekavši mu: O Allahov Poslaniče, ja volim klanjati namaz za tobom – našta joj on reče: „Znam da voliš klanjati namaz za mnom, ali, namaz kojeg ćeš klanjati tamo gdje spavaš ti je vrijedniji od namaza kojeg ćeš klanjati na drugom mjestu u sobi, i namaz obavljen u sobi ti je vrijedniji od namaza kojeg bi obavila negdje drugo u kući, i namaz obavljen u svojoj kući ti je vrijedniji od namaza kojeg bi obavila u lokalnoj džamiji, i namaz u lokalnoj džamiji ti je vrijedniji od namaza obavljenog u mojoj džamiji!“ Reče: Naredila je da joj se napravi mesdžid na kraju svoje kuće, kojeg je zastrla, i u njemu je klanjala sve dok nije umrla! (Ahmed, br.27135., Ibnu Huzejmeh, br.1'89., Ibnu Hibban, br.2217.. Šejh Albani rhm., ocjenjuje ovaj hadis: hasen ligajrihi. Pogledaj: Sahihul-Tergib vel-Terhib)

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 920
19.6.2010 19:48:38   
jasmin
Klanjas ondje gdje najvise boravis.Neki cosak sobe.Mada ja volim po cijelom stanju da klanjam,da svaki dio gdje cinim sedzdu svjedoci da sam izvrsila ono sto mi je naredjeno(ako se Allah smiluje pa primi nasa djela).

(odgovor članu Behar)
Neposredna veza do poruke: 921
19.6.2010 20:17:06   
Behar
A ti jelde živiš u Medini... jel živiš u stanu il u kući, kako je tamo, ja to ne mogu ni da zamislim jer nisam nikad vidjela kako izgledaju npr. zgrade i kuće u Medini, samo džamije... Šta se sve nalazi oko tebe, tu gdje živiš? (nadam se da pitanja nisu glupa user posted image ) Jel ima tu puno turista, ja bih baš voljela tu nekad ako Bog da doći na godišnji odmor... user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 922
19.6.2010 20:27:23   
jasmin
Hahaha Beharchek...nadam se da ne mislis da zivim u sred pustinje :D?!
Naime,ja ti zivim nekih 5 minuta vozenje autom od mesdzida Allahova Poslanika.Blizu mene su trzni centri,cafe barovi,parkovi i sl...vidim asfalt i drvece hehehe.Zivim u zgradi i to na cetvrtom spratu.Medina je prekrasan grad.Odusevljena sam njom vjeruj mi.Ima dosta turista i to stalno.Negdje sam vec pisala,sto se tice zivota ovdje,nimalo ne zaostaje za naprednim zapadnim zemljama,ali ono sto je prednost jeste taj imanski `punjac`,sto ne mozes naci nigdje u svijetu.:)

(odgovor članu Behar)
Neposredna veza do poruke: 923
19.6.2010 20:52:56   
Behar
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ne mislim da živiš u pustinji user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Hmmmm.... prelijepo je to sve, kad bi ciljeli svijet bio takav... al biće ako Bog da kad Isa a.s. ubije dedžala user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 924
19.6.2010 20:57:41   
jasmin
Eh mila,bice insaallah bolje,samo radimo za Allahovo zadovoljstvo.

(odgovor članu Behar)
Neposredna veza do poruke: 925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *