|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  930 931 [932] 933 934   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009/2010
15.6.2010 19:46:49   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: merjem

ispod pazuha oko 4 min sam mjerila malo se vrtila pa sam bas u dilemiuser posted image

pa ako je ispod pazuha ima je malo...ali to nije zabrinjavajuće...
pusti je sada da spava...provjeri za 2-3 sata ponovo...
mada mislim da je u pitanju temperatura tijela koja je zagrijana ovom vrućinom i njenom željom da pajki...

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu merjem)
Neposredna veza do poruke: 23276
15.6.2010 19:48:39   
merjem
iskreno se nadam da je tako jer uopste nije nervozna,fino rucka igra se sa sekom.vidjecemo kasnije hvala ti tako sam se nesto uspanicila kao da mi je prvo.

19.12.2006 Merjem
22.10.2009 Ajse

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 23277
15.6.2010 20:31:28   
mala86
nove cure dobrodosle user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

felix nema cijeli dan user posted image user posted image user posted image falix javi seeeee

mya sta je s minjicom,jel dobro?

mi se vratili iz setnjice,Leon odmah zaspouser posted image user posted image user posted image user posted image !cak smo se i ljuiljali,ja ga stavila u krilo!mama koristila priliku user posted image user posted image user posted image

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu merjem)
Neposredna veza do poruke: 23278
15.6.2010 21:27:51   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: mala8'
mya sta je s minjicom,jel dobro?

Kad je došla nije imala temperaturu...

Ali već dvije noći kad ide spavati je nervozna i plače i moramo je uspavljivati, a mlijeko joj dam kad zaspe jer ga neće piti prije...baš sam sad nekako user posted image user posted image i nadam se da je ovakva zbog zubića...nazire se druga jedinica i mislim da bi u ova dva dana trebala baš izaći...

Nema Felix danas...ne znam gdje je...nadam se da je sve OK user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 23279
15.6.2010 21:28:57   
samedi
Evo i menee jupii! Pozdrav svima na ovoj temi,jest mi drago,konacno mahaluse opet na okupu :-). Da se predstavim mamicama koje me ne znaju. Prije tacno 41 dan rodila se moja princeza,2850 teska i 51 duga. Nakon mjesec dana dobila je 350gr i doktor mi je predlozio Ad,sto sam odbila. Bilo je tu svega i svacega u vezi dojenja,da ne duzim sad,vec 7 dana pijemo samo Ad. I vec vidim promjene,zdrava je,mirna,vesela i bucnula je malo,u cetvrtak idemo opet doktoru pa cemo provjeriti stanje.
Zenice moje "stare" jesam se pozelila ispricati s vama,bas mi je drago da se sad i ja mogu ukljuciti u razgovore s vama! Imamo nekih privatnih problema,ali najvaznije je da je Nejra dobro i da napreduje. Vrucinu dobro podnosi,ali ja njoj nikad ne stavljam kapicu,uvijek se oznoji ko da ispod tusa izadje tako da sam odustala od kapica da su ne znam kolko slatke. Nismo jos primili vakcinu. Da se i ja pohvalim,dobili smo kolica i As Graco Ultima+ na poklon i super sam zadovoljna kolicima(malo su poteska) dok mh je As malo cudna,nije skroz lezeci polozaj pa uvijek strahujem kad stavim N.u nju. Evo je sad je zaspala,nakon uzasne ture grceva. Valjda ce se sad smiriti. Joj imam 1000 pitanja za vas,al polako,zasad je dosta od mene. Veeeliki pozzz svima!

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 23280
15.6.2010 22:36:59   
Anoniman
Dobro vece drage moje...
prvo Uni zelimo sve najbolje u zivotu i sretan prvi rodjendan... da bude zdrava i ziva puno godina zajedno sa svojim roditeljima... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
drugo, dobrodoslica za nase drage bivse trudnice a danas ponosne mamice... user posted image user posted image user posted image  samedi, Zoe, lilix, Sulty... pa vakat je vise i bio da nam se pridruzite...

joj kako vi podnosite ove sparine??? ja haman nikako a volim sunce i volim vrucinu... ali hvala Bogu Nane mi pravo dobro podnosi... doduse skinem ga pa je po cijeli dan gologuz... user posted image user posted image user posted image user posted image  danas smo bili kod moje sestre i skinula ga samo u pelene odmah je zaspao i pokrili ga samo peskiricom... dijete se razrahatilo pravo... a kad smo dosli kuci tusirala ga u tus kabini, jao njegove radosti i cudjenja gdje sam ga to ubacila... ali nije ga bilo strah jer mu je godilo... dok je bio u kadi osmijeh nije silazio s lica, ali cim smo ga iznijeli iz kupatila vriska... ipak je zaspao bez problema...

felix draga gdje si??? kako je Anelko???

ostale zenice saljem vam veeeeeeeeeliki user posted image

(odgovor članu samedi)
  Neposredna veza do poruke: 23281
15.6.2010 22:53:57   
Apotekarka
Eh moje zene kako sam pocela raditi nikako sve uskladiti...
Unici zelimo sve najbolje za njen rođendan...
Nove mame s bebicama dobrodosle na ovu temu,nadam se da ce vam biti ugodno druzenje...
Felix sta li je s njomuser posted image user posted image user posted image
Minja ah ti zuibici imam identicno stanje u kuci...Antonio je strasno nerovozan,lose spava,buidi se,ne spavamo,slabije jede,bit ce da je opet zub,gornje jedinice su nsam pravo provirile sta li je sad na redu,imamo 5 zuba...I dalje samo jednom dnevno spavamo,slusamo tetu,svaki dan kad mama hoce u drugu smjenu i Antonio hoce sa mnom...Puze ne mozes ga stici,dize se uz stvari,stoji ali slabo hoda...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu merjem)
Neposredna veza do poruke: 23282
16.6.2010 0:42:35   
iv@ncica
user posted image user posted image  za  sve  stare  i  nove  mameuser posted image user posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 23283
16.6.2010 8:14:00   
Mya_81 RR
Uh, neka kišica nam se sprema...nadam se da će nas bar rashladiti...i da ćemo bolje spavati...taman kad smo se počeli odvikavati od budjenja zubiči i/ili vrućina su nam poremetili stvar user posted image user posted image user posted image user posted image

Mi smo OK...temperature nema, možda je ono bilo od sunca user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 23284
16.6.2010 8:35:40   
idacha
dobro jutro, drage drugarice.. evo, da se i mi ''zvanicno'' prijavimo na ovoj temi, mada smo se vec kuckali u nekoliko navrata...
Moj frajer se zove Imran, 21. ce imati puna dva mjeseca, aBd.. pravo je mamino zlato.. fin, miran, nije naporan, sladak ko medic.. svi kazu da je na mamu.. hahahaha.. salu na stranu, kucnem u drvo milion puta dnevno sto je ovakav..
sve nam je hB dobro, samo se i dalje mucim sa dojenjem, odnosno sa pucanjem bradavica.. ptice na grani vec znaju moj problem, tako da i na ovoj temi nije nepoznat..
Buduci da smo se prelijepo druzile na temi trece trom., nadam se da nastavljamo u istom smislu i ovdje...

veliki pozdrav za sve mamice i bebice...

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 23285
16.6.2010 8:40:36   
Anoniman
jutroo
Mi smo spavali onak srednje budio se valjda zbog vrucine.Juce sam bila kod mame citav dan A.je ko slusao isla malo da odmorim.Kod nas nista novo zubi nemauser posted image haman cemo reko prvi rodjen.docekat krezaviuser posted image user posted image user posted image ahhh....
Ljubimo vas

(odgovor članu idacha)
  Neposredna veza do poruke: 23286
16.6.2010 8:44:15   
Anoniman
hvala sto,mislite na nas mileuser posted image user posted image user posted image user posted image kao sto,rekoh nisam bila kuci sinoc jedva cekala da zaspi da idem i ja tako nisam palila lapt.
Ovako,tesko stizem od A.da se javim jer kako je propuzao samo trcim za njim.Joj reko,djete milo tko te nauci puzatuser posted image sve je bilo dobro dok nije mrdo a sada tesko sta stignem od njega tesko.
Uzadnje vrijeme nece niko da ga cuva,mm u poslu sveki samo 5min.pricuva tako da sam s A.non stop belajim
Kud nece da spava u dani pa se vise ja smorim nego on.
Jos,ovo vrijeme da hoce kisa padat jedno 10 dana da razladi slabo se spava skroz.

(odgovor članu merjem)
  Neposredna veza do poruke: 23287
16.6.2010 9:22:12   
lilix
Dobro jutro,
veliko hvala svim "starim" mamama na dobrodošlici user posted image
nadam se da su bebe koje su juče imale problema sa temperaturom danas dobro i da je to bila samo lažna uzbuna...
Sulty što se tiče kupanja nadam se da će bebi da se opusti ubrzo, pa ćeš onda imati drugi problem, neće ti dati da je vadiš iz vode user posted image user posted image , kako s osipom je li se šta smirilo?
Zoe tvoja Farah kao i moja Beri, izgleda da su im zanimacije iste, doduše moju nekad uhvati dobra (kao sada) pa se raspava po 2-3 sata u komadu, inače bi samo bila na rukama i da joj se priča, priča do u nedogled, a kod nas u stanu sauna pa čim je malo uzmem sva bude mokra pa je sad više puta stavim u maxi-cosi, eh to joj je najdraže mjesto, da se nje pita ne bi izlazila iz njega
samedi evo i nas konačno user posted image , ni mi nismo primili vakcinu, nema ih a kad će doći pitanje je; nadam se da će kolica da vas slušaju i da će curetak da uživa u vožnjicama i šetnjama
Bambi kako ti i tvoja beba, čitala sam negdje da si bila nešto zabrinuta zbog zabacivanja glave unazad, je si li ga vodila doktoru zbog toga, nadam se da je sada sve OK...
idacha pa ja mislila ti sanirala taj svoj problem s bradavicama user posted image , baš mi je žao, nadam se da ćeš uspjeti to da riješiš brzo; kad aBd dolazite u Sa?
felix dobra si sa ovim puzanjem user posted image , eh period puzanja i prohodavanja to je stvarno period kad nemaš ni sekunde mira

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 23288
16.6.2010 9:33:10   
aida.
evo i nas.... E.se samo budi navece zadnje dvije noci user posted image bas slabo spava, cesto kaki... poceo hvatat predmete pa je stalno nesto u rukama-i u ustima, naravno...user posted image user posted image
svima saljemo jedaan veeeeelikiuser posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 23289
16.6.2010 9:52:34   
Hanady RR
o dobro juto...user posted image user posted image user posted image user posted image
šta to moje oke vide...čak tri nove bebe i mameuser posted image user posted image user posted image user posted image
neka ste nam došle ...ovo je najljepša generacija na dunjaluku.
lilix, idacha i semedi dobro nam došle...zoe sam već dobrodošlicu poželjelauser posted image

elem baš nam je fino...puno novih malih beba...kokad su ove naše porasle...gdje je beba mopja farah sa 17 kg...odpadoše i ruke i noge od njeuser posted image

i kažite raji iz čekaonice da ih jedva očekujemo...vidjele smo mi da ima nove raje u generacijiuser posted image user posted image user posted image

Za sva pitanja slodbodno budiete otvorene, ovdje ima mama sa mnogo iskustva...
slodne budite da pitate sve pa ćemo vas mi uputiti i na temu na kojoj smo o tome govorile...
svako vaše pitanje biće adekvatno odgovoreno...
znamo mi kakvi su početci...zbunjujući...a ovdje ima duplih mama svašta znaju a bome i ove sa 1 djetetom dobro su se upraksiraleuser posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 23290
16.6.2010 9:55:32   
aida.
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

o dobro juto...user posted image user posted image user posted image user posted image
šta to moje oke vide...čak tri nove bebe i mameuser posted image user posted image user posted image user posted image
neka ste nam došle ...ovo je najljepša generacija na dunjaluku.
lilix, idacha i semedi dobro nam došle...zoe sam već dobrodošlicu poželjelauser posted image

elem baš nam je fino...puno novih malih beba...kokad su ove naše porasle...gdje je beba mopja farah sa 17 kg...odpadoše i ruke i noge od njeuser posted image

i kažite raji iz čekaonice da ih jedva očekujemo...vidjele smo mi da ima nove raje u generacijiuser posted image user posted image user posted image

Za sva pitanja slodbodno budiete otvorene, ovdje ima mama sa mnogo iskustva...
slodne budite da pitate sve pa ćemo vas mi uputiti i na temu na kojoj smo o tome govorile...
svako vaše pitanje biće adekvatno odgovoreno...
znamo mi kakvi su početci...zbunjujući...a ovdje ima duplih mama svašta znaju a bome i ove sa 1 djetetom dobro su se upraksiraleuser posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image ma lijepa lutkica, mashallah...user posted image user posted image ma jasta su to sve nego nase bebace user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio aida. -- 16.6.2010 9:56:27 >

Neposredna veza do poruke: 23291
16.6.2010 9:57:10   
tajcika
evo i nas drage moje mame predosmo na ovu temu,kako sve mame predstavljaju svoje bebe evo i nas,moj bebac se zove Jusuf,ima 2 mj. i 7 dana,roden je sa 4300gr i 54cm dug sada imamo 6300gr a koliko smo naasli ne znamo,drago mi je da se nastavljamo druziti ovdje,bit ce tu savjeta i pomoci kao i uvijek
delfin kad idemo vani samo gledam da mu zastitimusi pa stavim trakicu ili maramu mada ne voli al eto
idacha dobro dosli u Sa
toliko za sada od nas jer spavamo kao i Farah na mami pa je malo nezgodno kuckati pozdrav svima

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 23292
16.6.2010 9:59:19   
aida.

IZVORNA PORUKA: tajcika

evo i nas drage moje mame predosmo na ovu temu,kako sve mame predstavljaju svoje bebe evo i nas,moj bebac se zove Jusuf,ima 2 mj. i 7 dana,roden je sa 4300gr i 54cm dug sada imamo 6300gr a koliko smo naasli ne znamo,drago mi je da se nastavljamo druziti ovdje,bit ce tu savjeta i pomoci kao i uvijek
delfin kad idemo vani samo gledam da mu zastitimusi pa stavim trakicu ili maramu mada ne voli al eto
idacha dobro dosli u Sa
toliko za sada od nas jer spavamo kao i Farah na mami pa je malo nezgodno kuckati pozdrav svima

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
dobro nam dosla tajcikauser posted image user posted image al stvarno gdje ste bile do sad user posted image user posted image user posted image veeeelikiuser posted image user posted image user posted image za naprednog dluga Jusufauser posted image user posted image

(odgovor članu tajcika)
Neposredna veza do poruke: 23293
16.6.2010 10:06:05   
Hanady RR

evo i nas drage moje mame predosmo na ovu temu,kako sve mame predstavljaju svoje bebe evo i nas,moj bebac se zove Jusuf,ima 2 mj. i 7 dana,roden je sa 4300gr i 54cm dug sada imamo '300gr a koliko smo naasli ne znamo,drago mi je da se nastavljamo druziti ovdje,bit ce tu savjeta i pomoci kao i uvijek
idacha dobro dosli u Sa

2 mjeseca  si čekala da nam dijete dovedeš...sram te bilouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu tajcika)
Neposredna veza do poruke: 23294
16.6.2010 10:08:21   
aida.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 23295
16.6.2010 10:08:40   
Zoe
Mi ćemo samo da pozz pa kad Farah zaspi javimo se, joj sva se unervozila, čujemo seuser posted image

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 23296
16.6.2010 10:28:09   
tajcika
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

evo i nas drage moje mame predosmo na ovu temu,kako sve mame predstavljaju svoje bebe evo i nas,moj bebac se zove Jusuf,ima 2 mj. i 7 dana,roden je sa 4300gr i 54cm dug sada imamo '300gr a koliko smo naasli ne znamo,drago mi je da se nastavljamo druziti ovdje,bit ce tu savjeta i pomoci kao i uvijek
idacha dobro dosli u Sa

2 mjeseca  si čekala da nam dijete dovedeš...sram te bilouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

user posted image

Neposredna veza do poruke: 23297
16.6.2010 10:39:59   
Zoe
Evo nas ponovouser posted image
sada mogu mirno kucatiuser posted image user posted image
Eh hvala vam svima na dobrodošliciuser posted image user posted image user posted image
Hanady, znači Farah istouser posted image user posted image , jel umiljata i lopužica, samo čekam da ova moja frajlica malo poraste, mislim da će nas sve motati oko malog prsta, što joj i sada dobro ideuser posted image
Vidim kod većine mamica, djeci su počeli zubići, nadam se da će što brže izbiti da se mame manje brinu a da i bebare manje boliuser posted image
Eto , ja opet moram ići, ako nije beba jeste mužuser posted image user posted image , čujemo se u idućem nastavkuuser posted image  

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

(odgovor članu tajcika)
Neposredna veza do poruke: 23298
16.6.2010 10:44:36   
Hanady RR
uh ne da je moja farah maza nego i više od toga...lopov je teške kateegorije...baš sinoć mm kaže...ova starija nam nije ni blizu ovako maza...a ova mala ima lopovske oče skroz...žuja plavokokauser posted image user posted image user posted image

samo nek su nam živi i zdravi a maženje i mali lopovluci sve to buzo prođe...eto ja još malo i nema bebe u kzući sve poraslo user posted image nekako brzouser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Zoe)
Neposredna veza do poruke: 23299
16.6.2010 10:49:42   
aida.
E da... kako sve brzo prodje a nekako kad pomislim da Erol uskoro nece bit beba, djeluje mi nestvarno user posted image
Eno ga zaspa, lopuza, sinoc kad sam ja htjela on nije user posted image a bori se sam sa sobom da ne zaspi, dok se oci same ne sklope, samo bi razgledo "muzevirio" user posted image sve ga zanima....luce moje... Hanady, tek sad pogleda tvoj Lilipie pa nisam znala da ti imas vec othranjenu djecu user posted image user posted image user posted image dvije velike cure... neka nama djecice a uvijek ce ba oni nama bit bebice user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio aida. -- 16.6.2010 10:50:34 >

Neposredna veza do poruke: 23300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  930 931 [932] 933 934   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  930 931 [932] 933 934   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *