|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost?
8.6.2010 21:16:56   
nova_
Anza, dok sam ja tipkala propustila sam tvoj post. Ne brini se i ja sam zadnja dva dana losije, imam i crne misli vec nekoliko dana, a bile su mi skroz prestale. I ja mislim da mi je PMS, a mozda je i jedna od kriza. Nije ih bilo vec dugo,  bar ne ovih sto traju cijeli dan. Pricaj sa svojim dr o lijeku ali mislim da ce ti biti dobro. Meni je trebalo vise vremena da lijek prodjeluje.

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 951
8.6.2010 21:59:18   
Strijelac79
Pozz svima,ja sam totalno fuj,ali ja ionako se trudim da šutim i patim sama u sebi.Tako mi je čitav život,sve nešto sakrivam od drugih.Moja neće ni riječ da čuju o mojim mukama i dalje misle da meni ništa nije,da sam ja sama izmislila šifru F1,bolje mi je da šutim da ne bi i mene i djecu s noge na nogu.Pitam se gdje nestade moja divna mama???Zamisli te kako je meni mjesecima bilo sa crnim mislima a tek sam sinoć saznala od vas da su te cne misli dio anks. .Ja sam mislils da sam ja počela stvarno luditi,da sam šizofreničar i sl.Ja sam danas imala fuuuuj NP ,u Sarajevu je danas bila promjena vr,prvo sunce pa jaka grmljavina i kiša ja sam se treslaa od straha,gušila se i imala pet puta proliv od nervoze.Sto se tiče cnih misli ne treba se plašiti jer ja sigurno znam da ni jedna od nas neće ništa učiniti.ONA OSOBA KOJA ŽELI SEBI NAUDITI ILI DRUGOME ONA TO I URADI NARAVNO SA ŽELJOM I VOLJOM A MI SE BOJIMO TOGA,TIH MISLI I TAKVIH DJELA,NIGDJE VEZE DAME,TI LJUDI SU DRUGE ŠIFRE. Ja sam imala na samom poćetktu intezivo CM npr,, bojim se noževa,tableta,sesrinog balkona i općenito visine da neću slućajno ko ptićica poletiti i ništa hb,zato bez sikiracije i panike.:mene obično hvataju naveće.po danu slabije i znate šta radim,ČITAM,bilo šta,časopis,knjigu,prva stranica ide teško ali ona ide lakše jer sam u radnji te knjige i tako zaboravi,Dobra je i molitva,na bilo koji način i bilo koja religija,bilo koji jezik Bog ćuje i odazvat će se.Pokušaj te

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 952
8.6.2010 22:04:14   
Strijelac79
Ne vidim dobro pa pišem nakaradno,je li neko pitao psih. da li je ovo prolazno,izljećivo ili je ovo borba za čitav život ili je individualno?

(odgovor članu Strijelac79)
Neposredna veza do poruke: 953
8.6.2010 22:04:15   
jana mk
Pusa svima, draga ANZA mila moja cuj dobro nikad niko nije uradio ko je bio anksiozan ko mi to sto mi umisljamo to su samo iluzije ,patim od iste te stvari te proklete crnjake su me doveli do ovoga da povecavam dozu i jos nisu prestale ima ih popijem heleh od 0,25 a kad mi je bilo najgore pila sam i po 2 odjednom nisu mi nesto pomagale ali bar sam malo bila smirenija te ostre predmete i strah od njih razumem te u potpunosti isto prozivljavam HOROR ,procice vremenom nebrini samo uzmi nesto za smirenje i kad osetis da oni naidu odma gutaj jedan heleh i izadzi ja sam setala gradom sama ko pijana misli ni sama neznam gde a ja buljim u izloge samo da nisam kuci ,ajde smiri se popij nesto i ili pokusaj da spavas ili izadzi i provodi se znam da nisi udata nemas obaveze mozes kad god hoces vani....ljubim sve vas anza izdrzi mila prolazno je ,niko nikad nije uradio tako nesto sto mi umisljamo neces ni ti veruj ajde sad pravac u provod ljubim anza...

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 954
8.6.2010 22:14:10   
taraG
Strijelac nakon prvog dijela svoga posta, procitaj drugi dio pa ces vidjeti da i ti mozes da se boris sa tim!
Anks. se cesto vraca, vjecita borba, moze se prevazici, ali ja vise vjerujem da se moze nauciti zivjeti sa tim i nauciti ju kontrolisati! Jer anks. je sastavni dio zivota svakog covjeka, a nije normalna kada krene da nas koci u normalnom zivotu, kao nas npr.! Sve vi se bojite da vi nesto ne uradite sebi ili nekome (pocela sam se i ja toga bojati nakon sto sam procitala tudje takve strahove), ali moje crne misli su vecinom vezane da mi se ne daj Boze nesto desi, da li vi imate takve? Kao neki ruzan osjecaj u zeludcu, neki predosjecaj ne daj Boze, da ce se nesto ruzno desiti! Pu pu pu daleko bilo!
Ja sam danas opet malo ucila, opet me malo drmao osjecaj kao da sanjam i tako! Trudim se uglavnom! Pusaaaaa!

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 955
8.6.2010 22:21:18   
Strijelac79
kakav je to lijek heleh,u ovom domu zdravlja gdje ja pripadam ima samo jedna dr psih. i vidim da nam je svima sa terapije propisala AD,taj BOSNIL ILI SULPIRID za to kucanje i nervozu u stomaku i APAURIN ILI LEKSILIJUM, Meni je propisala plivin serotax DEPREZOL se zove to izgleda niko pio nije,jesu li to kod vas moderniji lijekovi za smirenje?Cura sa terapije mi je rekla da je pila AD 8 MJ,dr, rekao 6mj a ona iz straha produžila na još dva i da je tako od AD sj..... krv i dobila trombocitopeniju pa da pita svakih koliko trba kontrolisati nalaze jer dok nam jedno lijeći drugu uništava.Inaće ta se cura oporavila radi opet kao profesor i povremeno popije nešto za smirenje.uglavnom nije loše živi i radi ali keže da ne može nikad povratiti staru psih.snagu.;Ja mislim da je ovo sranje za čitav život

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 956
8.6.2010 22:51:20   
nova_
Strijelac, helex ti je kao i xanax koji sam ja pila. Anksiolitik kao i ostali, na koji se jako brzo navuces pa se ne preporucuje dugo piti. Sto se tice AD ja pijem cipralex i moj mi je dr rekao da je to AD novije generacije, da se dobro podnosi i nema negativnih efekata. Sad da li je tako... Takodjer mi je rekao da ih moram piti minimalno godinu dana a mozda i duze. Svaka tableta necemu pomaze a  necemu skodi, a ja bih vala ove pila do kraja zivota ako treba samo da se ne vrtim na stanje u kojem sam bila.
Sto se tice izljecenja i to nam niko ne moze garantirati. Ali Boze moj, bitno je da naucimo kontrolisati ovo stanje. Ima jos masa bolesti koje su neizljecive, a ipak ljudi moraju da zive sa njima. Ime i goreg od ovoga, ne daj Boze.

Neposredna veza do poruke: 957
8.6.2010 23:02:46   
taraG
Strijelac nemoj da slusas svakakve gluposti! Jer AD su lijekovi koji se piju na duzi period, jer to nije kafetin da ga popijes i prestane te boliti glava! Taj min. period je najcesce 6 mj., tako da to sto je onda pila 8 mj. nije dug period! Te rekla kazala, da prostis zajebi! I meni je riba rekla da joj je opala kosa od rivotrila, pa jbg, ko zna zasto, kako, od koje doze, bla, bla!
I dobro ti nova kaze, ljudi zive sa raznim vecim sranjima od ovoga! Samo daj Boze da ove crne misli se ne dese, ostalo se mozemo i izboriti s ovim!
Hocel' meni neko odg. za ovo prethodno pitanje u vezi crnih misli?

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 958
8.6.2010 23:43:08   
AnzA
ljubim i ja tebe jana hvala na rijecima i tebi nova i svim curama zenama...

cure odma mije bolje kad me tako utjesite grlim vas sve jako,cim pocnem citat kako pisete ,meni nekakko nadolazi sve lijepo tjera lose misli user posted image user posted image

ma mi se ovdje najbolje razumijemo,kod svake nas koje smo tu ,sve je to slicno,razlika u 5 grama.

sto se mene tice meni doktorica nije prepisala nista uz AD,al prije nego sam  pocela koristit ad i imala napade,popijem po 2 lexiliuma smao me smiri i uspava.

Tara ja se bojim da nesto sebi ne  uradim,i nekom drugom,al isto tako da mi se nesto ne desi,znaci isto kao sto se ti  bojis toga. i uvijek doduse prije AD ,uvijek cim  mi naidju misli,odma istog trenutka bol u zeludcu ,i povracanje ,ma zeludac me ''razvaljivao'',i pored toga odma na proljev,cim pomislim na te crne misli,tako sam i smrsala 5 kg.al evo odkako pijem ad vratila sam ih iako nisam htjela da se vrate al eto tu suuser posted image ..pozzzzzzzzzzzz pitajte ako ima kakvih pitanja,tu smouser posted image

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 959
9.6.2010 8:56:55   
nova_
Jutric cure moje, evo mene na sabahu da vidim jel koja sta nocas pisalauser posted image
Moram Tari odgovoriti, da i ja imam misli tipa sta ako se desi nesto ruzno. Npr. ako brat ode negdje dalje autom ja samo mislim ne daj Boze da mu se nesto ne desi, onda za roditelje, pa za sebe kako cu ja umrijeti a zamisljam ste bi oni bez mene pu pu pu. Povrh toga bojim se i samopovrjedjivanja, kad vidim ostre predmete, onda kad izadjem na balkon (a stanujem na 9. spratu) pomislim sta ako mi dodje da se bacim. Neki dan kod tetke, a i ona stanuje na 7. spratu, kaze ona meni da zatvorim prozor da nam nije propuh a ja kako sam prisla prozoru odmah me neka jeza. Nije mi uvijek tako, bile su mi skroz nestale ove misli a u zadnje vrijeme se opet javljaju. Eto draga moja vidis da nisi sama, sve je to grozno. Negdje sam na pocetku ovog mog sranja na internetu procitala odgovor jednog dr upravo na ovo pitanje prisilnih misli. Rekao je da se ne treba brinuti i da niko od nas nece uciniti ovo cega se plasi. Zato cure moje, znam da je grozno, i meni je, ali moramo se cupati.

Pusa

(odgovor članu AnzA)
Neposredna veza do poruke: 960
9.6.2010 10:08:56   
Anoniman
heloooooooooooooouuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu lady's... mozda i gentlmen's... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

vratia se Shime... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  evo vama vaseg dr. mr. spec. prim. i kako vec sta ide od prefixa dr. Ardislic (jel se ono tako zvao onaj iz Nadrealista?)

vidim koliko vidim imamo i novih clanova... da vam pozelim dobrodoslicu, na forum moze user posted image  al na ovu temu user posted image user posted image user posted image

no sta je tudekana je...

kako vako nako? vidim ima svega i svacega al najvise pozitive... namjerno necu da vam se javljam jer sam primjetila da ste pocele jedna drugu podrzavati i pruzati pozitivu sto je i najpotrebnije... znaci da vam ja i ne trebam... jedino ako treba malo baciti koju suplju filozofsku... user posted image user posted image user posted image user posted image

Strijelac, samo da ti reknem sto se tice kofeina, mm od kako je poceo piti AD izbacio je bosansku kafu iz konsumacije, a ubacio je Jacobs 2u1... mogu ti reci da mu pravo godi, a podjahkad i meni... user posted image user posted image user posted image user posted image

uglavnom, mi smo jucer bili na kontroli i presretna sam jer na nalazu pise "vidno poboljsanje" user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  kontrola za mjesec danova...
eto toliko od mene...

Zabiceeeeeeeeeeeeeeee user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

sanceeeeeeeeeeeezzzzz user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

novaaaaaaaaaaaaaaaa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

taraaaaaaaaaaaaaaaaa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

i sve ostaleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nova_)
  Neposredna veza do poruke: 961
9.6.2010 10:24:43   
Zabica27
Vidim nasa dr Bambi je tuuuuuuuser posted image Pusa mila moja, nadam se da ti je muz ok, a i svi tvoji...Cure iz Sa, ajmo na Zeljkov koncert, pa i ako nas uhvati pn niko nece znati dal vristimo zbog njega il sto vidimo Zeljka,ha ha,sala mala...Sad da odgovorim Anzi sto se tice tih prislinih misli, no sikiriki, nis od toga se nece ostvariti...Ja se sjecam prije kad sam jednom otisla kod jedne zene koja zivi na 9 spratu,kaze ona meni idem ja u granap, a ti sjedi na balkon...Hmmm balkon???Mislim si nema sanse, da se fiknem odozgo, jok,jok...Al onda mi predavanja na faxu bila na 9 spratu, i raja otvore prozor,zagusljivo, a ja fino na pauzi stanem na prozor i gledam, a onda krene " sta ako se ja sad bacim dolje?" i tako strah, noge se tresu, ovo ono, i nista, kontam pih, sta cu se bacati kad mi je drago zivjeti bez obzira na anks.Znaci hocu reci poenta je samo u tome sto se mi tih misli bojimo i ondda intenzivno razmisljamo o tome "sta ako?" al nista od toga se ne ostvari evo meni za 6 god se nikad,ali bas nikad, niti jedna od tih crnih misli nije ostvaria, pa da je trebala da se ostvari do sada bi vise bila realizirana.user posted image Tara ija sam imala isto i takve misli kao ti da se nesto ruzno ne desi meni il nekom mom,al nista svi hB zivi i zdravi, zato samo im ne pridaji znacaja.I upravu si anks. je sastavni dio zivota samo sto se mi nismo znalae u jednom momentu nositi sa njom pa se pojacala, jer smo je mi stavili u fokus svog zivota, al vremenom naucis zivjeti sa tim tako da ti ne predstavlja nikakav problem...Strijelac, ne daj se bit ce bolje vjeruj,samo polako...Pusa i svim ostalim koje izostavih, cmokac najveci...

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 962
9.6.2010 10:29:15   
Zabica27
Joj Bambi ti si moja pilula srece, hehe...user posted image user posted image user posted image Da si mi gdje blize samo bih se druzila sa tobom.user posted image Jako mi je drago sto cujem da ti je muz bolje,hvala Bogu.user posted image Saljem ti jedan veeeeeeeeliki poljubac i jos veci user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 963
9.6.2010 10:40:28   
Strijelac79
JUTRO SVIMA,mada nikog nema,mislim da ne trba pisati o CM jer meni još gore bude,bolje o tome ne raspravljati.Tara ja takođe imam taj gadni osjećaj u stomaku ali ništa se ne desi HB.Nisam vidovitauser posted image ,šalim se.Evo recimo danas djeca su mi otišla na izlet sa školom i ja ću čitav dan umišljati i panićiti.Sinoć vidim u hrvatskoj djeca nastradala u busu i ja sam danas sva u strepnji.Ako je suditi po vašim tvrdjama da što jače drma AD prvih dana ja ču vrlo brzo biti kao ptičćica jer malo je reći da sam nadrogirana.Može li mi neko reći da li je kroz anks.ušao i u depresiju jer meni se stalno plaće,bezvoljna sam totalno,sve radim preko volje čak i za svoju ljubljenu djecu.Znam da je strašno ali nisam oprala kosu sedam dana,nemam volje,ako neko zna da li će mi AD pomoći bar malo po tom pitanju.trba mi samo malo da me nešto aktivira,pokušavala sam svih ovih mjeseci sama protiv te bezvolje ali ne ide,ne da mi anksiozna glava.Ja nikako ne mogu da se pomirim sa tim da je ovo stalna borba,čak i poslije ako se oporavim toliko da mogu vani bitka se i dalje nastavlja. Sve samu sebe lažem da ću ja ozdraviti do kraja god i da se anks. i NP NIKAD VIŠE NEĆE VRATITI,meni je tako lakše. Nadam se da će mi se djeca vratiti živa i zdrav i da danas neće biti promjena,kiše i grmljavine.Baš sam danas u crnjaku pa odoh,neću da ovdje širim negativne vibracije,ako ste vi dobro i meni je bolje,cmoka

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 964
9.6.2010 10:48:16   
Strijelac79
Zabice ja sam za koncert samo bih trebala prije toga popiti šaku tableta za smirenje,ma ne zbog gužve i ne zbog anks. nego zbog onako zgodnog tipa na bini, jel da da je bolji kad je mršaviji user posted image joj ja sam totalno nadrogirana šta ste me ovo nagovorile da pijemuser posted image

Neposredna veza do poruke: 965
9.6.2010 12:59:30   
Anidae
Pozz svima, kako ste mi? Ja se moram pohvaliti da sam juce (nakon par mjeseci) izasla sama pred zgradu... Osjecaj je bio TRESUCI...haha... Sisla sam liftom (mojom fobijom takodje) ali uspjela... Otisla opet malo iz ovog stana koji me gusi, pogotov kad je napolju sunce... Kad je kisa trpim inekako a cim usja ja posasavim pa tako i prokinem napolje, makar i crkla na ulici... Hvala dragom Bogu, evo me jos sam ziva a i moja bebica u meni... I danac cu opet akobogda samo dok malo odmorim, napokju je 30 stepeni a u stanu jos toliko cini mi se user posted image
Drage moje s CRNIM MISLIMA da nemate tih misli sigurno nebi bile ni u ovom stanju i nebi imale napad panike... te misli su sastavni dio nas ali je do nas koliko cemo se truditi vezati za zivot ili smrt... Ja sam dugo bila vezana za zelju da umrem i da se ovako vise ne patim (s napadima i drugih 1000 fobija) ali jednog dana vidim ja nikako da umrem, ja i dalje ziva, pa reko da okrenem malo plocu... Pocnem se prisjecati u cemu sam uzivala prije, sta volim jesti, sta raditi, pocnem ugadjati malo sebi (umjesto da ocajavam) i tako prelomim jednu stepenicu u sebi... Kad uhvate crne misli ne treba bjezati od njih nego se suociti s njima... Analizirati samog sebe, vidjeti odakle one dolaze, jesu li objektivne i bukvalno popricati sa sobom do kojeg stepena se ta neka misao moze ublaziti... Kada sam prekinula terapiju psihijatrica mi je rekla da sam ja toliko razumna osoba, da meni panika (za koju sam se "vjencala") u zivotu ne treba i da mi samo treba da promjenim nacin razmisljanja... Ja zenu gledala u cudu, kontam reko ukida mi sve i ja kuci idem gora nego prije, medjutim, sjetim se i sad dosta njenih rijeci, savjeta, kako razmisljati u pozitivnom smjeru i misli stvarno krenu tamo, a sa njima i ja napredujem...
Ja licno sam misli usmjerila na rodjenje svoje bebice i kako da joj bude sto normalnija mama... Kako da joj ne pokazem svoje strahove (od doktora, polja i sl.) i onda se fakat odjednom skontam koliko ja u sustini imam pozitivnih osobina u sebi, pozitivnih stavova o zivotu i sl.... Dakle, drageee moje, ne trazite u sebi krivca, mane, hendikepe (ja nemogu napolje, bezvrijedna sam) negooo trazite u sebi pozitivne osobine (imate ih 100 %) i zivot tjerajte u tom smjeru... Npr. volim kuhati, odo napraviti rucak i tacka. Nema daljih analiza i sl. I tako redom za svaki segment zivota.....
Joj odulji ja opet user posted image user posted image user posted image user posted image

Mama i tata ocekuju svoga djecaka polovinom avgusta...
Prezivjeli smo sve i svasta i dogurali do 8.-og mjeseca :)

Neposredna veza do poruke: 966
10.6.2010 14:54:28   
Strijelac79
Pozz svima jas moj živa ali loše.Može li neko da mi odgovori naravno kad stigne da li trbam ići privatno psih,ako idem zubaru i ginekologu privatno mogu i psihijatru.Da li oni imaju neki bolji tretman nego po ovim dom.zdravlja?Ako je neko kao i ja patio od soc fob pa se isčupao neka mi kaže kako to ad djeluje,hoću li osjećati volju da idem vani ili se ublaži taj srah ili šta.Ja i sad ovako anks. imam volju da idem vani ,da radim,da idem na izlet,svašta nešto ali taj srah mi pravi blokadu u glavi.Kad bih samo jednom izašla vani pa makar i sa nekim u pratnji a da osjetim da ne osjećam user posted image ja bih dobila takvu volju pa bih sama izašla.Ja ću pokušati izgurati na 15 dana ovaj ad mada mi je tako loše pa ako ne bude poboljšanja da idem dr tražiti drugi?DR je rekla da će poboljšanje nastupiti nakon dvije do tri sedmice.Može li mi neko objasniti kako izgleda to poboljšanje je li organizam smireniji ili šta?Mislite li da sam zakasnila jer me ovo drži već šest mj,Tri mj,sam lutala ne znajući šta mi je ,pa psiho terap,a lijekove sam dobila prije mjesec.Da li sam kasno započela liječenje i da li će sad teže ići?Dajte neki utješan odgovor jer sam gladna,pospana,drogirana,to će me ohrabriti da izdrži.Pusa curke

(odgovor članu Anidae)
Neposredna veza do poruke: 967
10.6.2010 15:36:26   
Anidae
Poboljsanje nastupa u smislu da ti je u glavi bistrije, da osjecas manju paniku i strah... i nastupa minimalno poslije 10 dana, ako je osoba vise pod stresom onda treba vise sedmica... Meni je uvijek djelovalo kroz 7 dana user posted image Pila sam razne terapije ali iz zdr. razloga (na krjau i trudnoce) bila sam prinudjena nastavljati bez terapije... Ne forsiraj se da izlazis napolje dok se navikavas na terapiju, kad si izdrzala do sad strpi se jos koji dan... Pravi planove kad ti bude bolje gdje ces ici i sta raditi a nemoj razmisljati sta ce biti ako ti pozli i dobijes napad... Ako bas vise nemozes izdrzati u kuci nadji sebi pratnju pa izadji napolje... Panika ce biti 10-15 minuta i proci ce a tvoje je da izdrzis, strpis se i uzivas u setnji koliko mozes... Vrati se kuci za pola sata ako treba ali si barem izasla user posted image Sretno!

Neposredna veza do poruke: 968
10.6.2010 20:43:05   
AnzA
strijelac 79,poslusaj Anidae sto kaze upravu je,,,,,ja mogu jos dodat,odgovorit da ja idem kod psihijatra u domu zdravlja,i ja sam prezadovoljna,e sad zavisi i od doktora. Ja mislim da nemaju neki bolji tretman,to nam najbolje mzoe rec ko je bio i kod privatnog i u domu zdravlja.pa eto super je sto imas i takva volju da izadjes
,ja nisam imala volju izac osim lezat i plakat,i 24 h misli crne u glavi. moj ti je savjet da se strpis mjesec barem ,nemoj 15 dana,barem mjesec izdrzi ,meni je seroxat poceo djelovat  pa tako nakon nekih 15 i vise dana ,postepeno,osjecala sam kako pocinjem da mislim o izlazcima,vidis ti vec si pocelauser posted image bravo ,i onda da se druzim sto prije nisam,vjeruj to sve ide lagano ja sam cak tako pila nekih 5-6 dana i kao bila tuzna jao nista mi ne djeluje,al nemoze odma,i onda dan za danom,ide na bolje. Nisi zakasnila uopste i mene je drzalo 5-6 mjeseci pa sam otisla kod psihijatra,i sad sam potpuna drugacija osoba od one od prije 6 mjeseci. ne brini da si kanso zapocela terapiju,bitno je da si je zapocela ,to je najbitnije,i vidjeces da ce bit bolje.pozzzzzzzzzz

(odgovor članu Anidae)
Neposredna veza do poruke: 969
10.6.2010 20:46:54   
AnzA
user posted image .....molim vas da mi odgovorite,ja sam bila danas kod doktorice ,i prepisla mije opet zoloft kaze da je extra lijek da se strpim nemoze odma bit super pa da prodje sve odma,nek ide svojim tokom......eh da vas pitam negdje se sejcam da je neko pisao da koristi xanax,meni je danas doktorica prepisala uz ad i taj xanax,pa ako moze neko da mi nesto napsie o njemu,rekla mi je da ce me on fino opustit ,i lijepo cu spavat...najveci pozdrav za najbolje cure,zene user posted image

(odgovor članu AnzA)
Neposredna veza do poruke: 970
10.6.2010 20:55:01   
mamaajna
moj suprug ga je koristio,imao je super dejstvo,dok nije lagano povecavao dozu i poslije 5mjeseci je dosao na 4 tablete dnevno bez dejstva i 2 mjeseca odvikavanje od njih.pazi kod koristenja

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu AnzA)
Neposredna veza do poruke: 971
10.6.2010 22:46:43   
Anidae
IZVORNA PORUKA: mamaajna

moj suprug ga je koristio,imao je super dejstvo,dok nije lagano povecavao dozu i poslije 5mjeseci je dosao na 4 tablete dnevno bez dejstva i 2 mjeseca odvikavanje od njih.pazi kod koristenja

Joj oprosti na rjecniku ali koja mu je budala propisala tako veliku dozu xanax-a? On se smije piti najvise 10 dana, barem sam ga ja pila tako... Ja sam pila starcitin za paniku redovno, prvo 15 dana po pola tablete pa onda po 1 a uz to malo lexaurin, malo xanax, eh sad neznam sta bi iduce bilo jer sam ja zbog neplanirane trudnoce morala naglo prekinuti s lijekovima... Ali u svakom slucaju moja mi je doktorica sama rekla da je xanax opasan tj da se brzo postaje ovisan isama mi ga ukinula...

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 972
10.6.2010 22:55:40   
jana mk
Pusa svima kako ste mi cure vidim da uglavnom svi ste ok ,strijelac79 nebrini se duso moras biti strpljiva i moras prije svega da verujes da ce ti biti bolje ,daj sebi nadu ,volju mogucnost da brze i bolje ozdravis ,kod nikoga od nas ovde AD nije ucinio nista preko noci ,svi smo trpeli i cekali da on pocne da deluje a uz to ja licno sam i verovala da ce mi pomoci ,treba vremena ne zuri i nebroj dane kad ces ponovo bit ok samo budi strpljiva videces kako ni sama neces bit svjestna da ti je vec bolje skontaces to tek poslije neko vreme odkako ti bude stanje ok,veruj mi ,nema veze dal ides kod privatnok il u domu zdravlja dr po meni je bitno kod koga ides kakav je dr,ali nije ni on carobnjak da nas stapicem dotakne i mi ozdravimo za sekund,sve je u nasoj glavi, kolko puta mi se desavalo da po pet dana zaboravim da sam anksiozna,obaveze mala kucne poslove izlasci i zaboravim ,kad se malo osamim meni odjednom dodze misao pa ja sam anksiozna i ajd odma helex ,ko da mi on nesto pomaze ali ajd....a sto se tice xanaxa moje iskustvo je ovako ,i ja sam uz ad dobila heleh,ali ja ga koristim samo u izuzetnim slucajevima kad mi je jako lose inace ne pijem heleh zbog straha od zavisnosti ga izbegavam,jednom nestalo u apoteci heleh i dali mi zamenu xanax ,meni xanax uopste nedeluje isto ko da nista nisam popila ,razgovarala sam o tome s mojim dr i on mi rekao da mu se puno pacijenata zalilo na to da hanax i helex iako imaju isti sastac nedeluju isto.....inace heleh je ok ljek opusti te ono malo od malo.....ja opet odugovlacimuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ljubim sve vas..............

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 973
10.6.2010 23:04:22   
mamaajna

IZVORNA PORUKA: Anidae

IZVORNA PORUKA: mamaajna

Joj oprosti na rjecniku ali koja mu je budala propisala tako veliku dozu xanax-a? On se smije piti najvise 10 dana, barem sam ga ja pila tako... Ja sam pila starcitin za paniku redovno, prvo 15 dana po pola tablete pa onda po 1 a uz to malo lexaurin, malo xanax, eh sad neznam sta bi iduce bilo jer sam ja zbog neplanirane trudnoce morala naglo prekinuti s lijekovima... Ali u svakom slucaju moja mi je doktorica sama rekla da je xanax opasan tj da se brzo postaje ovisan isama mi ga ukinula...

pa psihijatar u dz,ma muz mi umal narkic nije postaouser posted image

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu Anidae)
Neposredna veza do poruke: 974
10.6.2010 23:07:02   
Anidae
Pozz i tebi jana, dobro dosla user posted image Da ti samo kazem da moras vjerovati doktorima i kad je terapija u pitanju... Kod ove panike se radi o tome da dodje do poremecaja onih hormona srece u mozgu a oni se mnogo brze vrate u normalu uz terapiju, jer svi dobro znamo da nemamo idealne uslove za zivot jer, da imamo uostalom, nebi nam se sve ovo ni desavalo... Zato lijekovi i sluze da nam vise ne crpe zalihe nego da sto prije pomognu obnavljanje istih... A sto se tice tih dodatnih lijekova oni i sluze samo za smirenje jer seroxat, starcitin i ti slicni ustvari vracaju tu,narodski receno, volju za zivotom, i onda nastupa period ludila, jedna dio tebe se probudi al i dalje nisi ok... Tu uskoce ti lijekovi da ublaze te simptome i zato slobodno popi dozu preporucenu od doktora, ni manje ni vise, a svakako ces vremenom postati na neki nacin ovisna, pa se kasnije, kad psihicki ojacas, postepeno skidati s toga... Naravno, jedino u slucaju da ti se simptomi pogorsaju u velikoj mjeri, trebas pricati o promjeni terapije... Ja sam se pravila pametna oko tih lijekova pa na kraju sebi samoj skocila u stomak, zato vama savjetujem dok ste jos na pocetku, da istrajete i budete hrabre user posted image

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *