idacha
|
dobro jutro, drage zenice... Obzirom da ste sve ili vecina ovdje prosle pocetne neugodnosti vezane za bebarice, POMAGAJTE, pliiiiiiiiz.. Naime, moj Imran ima mjesec i po, i trudim se da ga dojim.. ali svojski se trudim.. problem broj jedan je taj sto oplacem svako dojenje, jer me bradavica toliko boli da je nesnosno.. pola je fali, nikako da zaraste i popusti bol.. ali, hajde, to je opet manji problem, jer izmuzavam mlijeko pa mu dajem preko flasice, a siku svaki 2-3 dan.. mazala sam sim i svacim, dojim iskljucivo preko silikona vec mjesec, ali nista nije bolje..Drugi problem jeste sto mlijeka imam samo u jednoj dojci, desnoj.. u lijevoj pola sata muzem 10 ml.. to me dovodi do najveceg problema, a to je da moja beba ne prihvata adaptiranu hranu.. dala sam mu nekoliko puta, medjutim povratio je u roku od pola sata i to u mlazu od pola metra.. mijenjala sam hrane, Hipp, Humana, Bebimil, pokusala da smanjim doze, napravim blaze ali nista ne prihvata.. ja uspijem izmusti nekih 80 ml max za svaki obrok, ali je njemu to malo.. ne znam vise sta da radim.. skoro sam svisnula od svega ovoga.. neki kazu da je potrebno vrijeme da se beba privikne na ad ishranu, ali mi je neshvatljivo da bi ja trebala davati svom djetetu i cekati da povrati i izmuci se.. u ponedjeljak sam se zakazala kod doktorice, da se sa njom posavjetujem sta da radim.. stariji u porodici su mi rekli da mu dam dvotrecinsko mlijeko, 2/3 obicnog mlijeka i 1/3 prokuhane vode.. i stim cu pokusati u ova dva dana, pa cu vidjeti.. Iskreno se nadam da nijedna od vas nije imala ovakvih iskustava, ali ako ste cule za nesto slicno, pls da nas posavjetujete... nadam se takodje da ste sve dobro, da su bebice zdrave i pametne.. :) ja se nadam da ce se ova moja situacija uskoro rijesiti, pa da se malko cesce druzimo.. puno vas jubimo Imran i ja...