|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  212 213 [214] 215 216   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
3.6.2010 17:07:16   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: teacher75

probali smo i nuk s kljunom al ni nju neceuser posted image

Ona će izgleda odmah preći na običnu čašu user posted image Nije ni to loše...

Ja svojoj jogurt dajem da pije iz čaše jer je gust i uspijemo pipiti bez prosipanja...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 5326
3.6.2010 17:08:34   
teacher75
IZVORNA PORUKA: Mya_81

probali smo i nuk s kljunom al ni nju neceuser posted image

Ona će izgleda odmah preći na običnu čašu user posted image Nije ni to loše...

Ja svojoj jogurt dajem da pije iz čaše jer je gust i uspijemo pipiti bez prosipanja...

ne znam kako ce mlijiko iz case htjeti-mislim na ad s necim, kao zamijenu za dojenje-jedan obrok i hoce li uopce htjeti ad

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 5327
3.6.2010 17:12:30   
Mya_81 RR
Teacher, u tom slučaju to može biti mliječni obrok na kašikicu...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 5328
3.6.2010 17:18:19   
Leonche
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Leonche

user posted image Bravo ja, tek sam skontala kako ide ovo pisanje na forumu. Trebat ce mi jos malo vremena da se uhodamuser posted image i da skontam kako kome odgovoriti..user posted image

vrlo lako...ideš na Citiraj iznad posta osobe kojoj direktno odgovraša i onda pišeš ispod (/guote) i dobiješ ovakav posta kao ja user posted image

hvala Hanady, evo uhodavam se polako. user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 5329
3.6.2010 17:20:06   
Leonche
Da li neko zna kako da mu napravim tikvice?user posted image  

(odgovor članu Leonche)
Neposredna veza do poruke: 5330
3.6.2010 17:24:39   
chuci
teacher nisam upratila kad počinješ raditi?
možda će ona dotada više razmake između dojenja praviti.

ja nekako nemam problema s tim. moja jede šta joj ponudim. ako je to obrok nije problem, ako je dojenja bude joj drago malo više ali jede i to je to. nije tip da se mazi u krilu ili nešto. najčešće doji ležeći pored mene, i kad pojede koliko želi samo se otkotrlja, ili ustane držeći se za mene i ne mogu je natjerati da još jede ako neće.
mislila sam da će biti teže zamijeniti podoj obrokom ali hB nije bilo problema.

moja vodu pije iz čaše s kljunom aventove ili iz šoljice za kafu. danas je počela srkat iz šoljice kao da baš kafu pije user posted image user posted image user posted image

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 5331
3.6.2010 17:25:09   
teacher75

izrezes i skuhas ko i ostalo povrce, mozes pomijesati sa krompirom, mrkvom, rizom, brokulama. ja skuham sve na telecem temeljcu i na kraju u mixer, dodam i malo teletine i maslinovog ulja

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Leonche)
Neposredna veza do poruke: 5332
3.6.2010 17:26:46   
chuci

možeš ih skuhati u vodi pa pasirati, ili narendati. ja ih najčešće kombinujem sa mrkvom.
možeš ih i na pari skuhati pa isto pasirati.
pošto je tikvica mehka možeš mu probati dati i komadić da sam jede, skuhanu naravno.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu Leonche)
Neposredna veza do poruke: 5333
3.6.2010 17:28:12   
teacher75
tikvicu dodam na kraju jer je najmeksa

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5334
3.6.2010 17:34:45   
chuci
teacher me sad podsjeti kad nabroja sa čim ih sve skuha. neko je ranije napisao da sad ne tražim šta je beba jela za obrok i primjetila sam puno vrsta povrća u jednom obroku.

čitala sam da nema potrebe da se djeci u jednom obroku daje više od dvije vrste povrća, odnosno da je to nepoželjno. dijete neće moći razviti fino osjećaj za različite okuse. 

ja se držim toga (najčešće) i ručak joj je povrće plus neka žitarica (sve kontam i mi jedemo hljeb uz svaki obrok) i eventualno meso.
kontam nekako da će joj svaki dan biti isti ako uvijek jede sve vrste povrća.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5335
3.6.2010 17:38:51   
Leonche
IZVORNA PORUKA: chuci

možeš ih skuhati u vodi pa pasirati, ili narendati. ja ih najčešće kombinujem sa mrkvom.
možeš ih i na pari skuhati pa isto pasirati.
pošto je tikvica mehka možeš mu probati dati i komadić da sam jede, skuhanu naravno.

super, hvala puno... evo idem da kuham...user posted image

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5336
3.6.2010 17:42:10   
Leonche

teacher me sad podsjeti kad nabroja sa čim ih sve skuha. neko je ranije napisao da sad ne tražim šta je beba jela za obrok i primjetila sam puno vrsta povrća u jednom obroku.

čitala sam da nema potrebe da se djeci u jednom obroku daje više od dvije vrste povrća, odnosno da je to nepoželjno. dijete neće moći razviti fino osjećaj za različite okuse. 

ja se držim toga (najčešće) i ručak joj je povrće plus neka žitarica (sve kontam i mi jedemo hljeb uz svaki obrok) i eventualno meso.
kontam nekako da će joj svaki dan biti isti ako uvijek jede sve vrste povrća.

Ja sam mislila kako je bolje da je raznovrsnije, pa ne znam...user posted image vjerovatno je tako. Napravit cu mu sa krompirom.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5337
3.6.2010 17:45:52   
Leonche
Kakva su vasa misljenja za rizino i zobeno mlijeko???Ja njemu tako pravim kasice, nema sanse da se izdajam, jer dojim samo na jednu ciku, imala sam problema, tako da No punmpica user posted image Ja njemu malo toknem i uvijek sve spuca. user posted image

(odgovor članu Leonche)
Neposredna veza do poruke: 5338
3.6.2010 17:48:01   
chuci
ma ja dok nisam to pročitala nije mi ni na'mpalo, a kad sam pročitala i razmislila.

ako stavim u ručak krompir, mrkvu, brokulu, tikvicu, dijete neće ni osjetiti jesam li dodala i karfiola ili nisam. i ako sutra izbacim tikvicu opet je isti okus.

ovako ako jedan dan jede brokulu i karfiol, a drugi krompir osjeti razliku.

ne bi ni ja da svaki dan isto jedem, bez obzira što je zdravo.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu Leonche)
Neposredna veza do poruke: 5339
3.6.2010 17:51:06   
chuci
ja sam do prije 5-6 dana koristila vodu od voća pa u nju dodavala pahuljice od prosa, ili rižine, a griz sam isto kuhala na toj vodi zajedno s npr narendanom jabukom. sada koristim rižino mlijeko i super ga je prihvatila. njega koristim samo za doručak, jer je slatkasto, a za ručak ubacujem žitarice u povrće.

šta vi inače dajete bebama za doručak?

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5340
3.6.2010 17:58:05   
teacher75

ma ja dok nisam to pročitala nije mi ni na''''mpalo, a kad sam pročitala i razmislila.

ako stavim u ručak krompir, mrkvu, brokulu, tikvicu, dijete neće ni osjetiti jesam li dodala i karfiola ili nisam. i ako sutra izbacim tikvicu opet je isti okus.

ovako ako jedan dan jede brokulu i karfiol, a drugi krompir osjeti razliku.

ne bi ni ja da svaki dan isto jedem, bez obzira što je zdravo.

ja ne pravim svaki dan isto, imam vrticku kuharicu i tamo je bar po 3 povrca kombinovano sa mesom, tako da se ja vodim tim receptima a naravno da improviziram i mijenjam zavisno od toga sta imam u frizideru. nikad mi nije isto. mrkva mi je svaki dan, a uz nju onda dodajem razlicito povrce i meso- npr. danas je imala tikvicu i brokulu sa mrkvom a juce je bio i krompira. sutra cu dodati rize, itd..nekad joj namjerno odvojim-s jedne strane  zdjelice krompir pire a s druge ostalo povrce tako da ima prilike da proba razne ukuse. i u kupovnim kasicama rijetko ima manje od 3 povrca kombinovano tako da mislim da je to ok. ja joj odavno ne kuham na obicnoj vodi od povrca vec na telecem temeljcu od koljenice, koju sam spasila u zamrzivacu u posudama za led (trebale su mi 4 posudeuser posted image ) tak oda svak idan ubacim nekoliko kocki da se zagriju, dodam vode malo i povrce i to se fino kuha na temeljcu. teletinu sam isto data skuhala i odvojila u male porcije i zamrznula. tako da svaki put ubacim taj jedan-dva zalogajica. na kraju sve smixam i lana pravo puno pojede, u zadnje vrijeme sigurno oko 200ml za rucak

< Poruku je uredio teacher75 -- 3.6.2010 17:59:20 >

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5341
3.6.2010 18:01:04   
teacher75
za dorucak uglavnom ide jabuka, nekad sama, nekad sa bananom, jer sad nije bas neka ponuda sezonska sto se tice voca, to stavim u sokovnik pa izvadim i pomijesam sok i gusto sto ostane i dodam kasiku-dvije rizinih ili zitnih pahuljica. pojede sigurno 150ml. da bi promijenila malo, povremeno joj kupim hipp vocne kasice predvidjene za njen uzrast

Neposredna veza do poruke: 5342
3.6.2010 18:02:40   
teacher75
ponekad joj kao medjuobrok dam komad banane, koricu od hljeba (naravno pazim da ne proguta) a juce je pojela fin komad mladog sira user posted image

Neposredna veza do poruke: 5343
3.6.2010 18:13:46   
teacher75

teacher nisam upratila kad počinješ raditi?
možda će ona dotada više razmake između dojenja praviti.

ja nekako nemam problema s tim. moja jede šta joj ponudim. ako je to obrok nije problem, ako je dojenja bude joj drago malo više ali jede i to je to. nije tip da se mazi u krilu ili nešto. najčešće doji ležeći pored mene, i kad pojede koliko želi samo se otkotrlja, ili ustane držeći se za mene i ne mogu je natjerati da još jede ako neće.
mislila sam da će biti teže zamijeniti podoj obrokom ali hB nije bilo problema.

moja vodu pije iz čaše s kljunom aventove ili iz šoljice za kafu. danas je počela srkat iz šoljice kao da baš kafu pije user posted image user posted image user posted image

pocinjem raditi za 2-3 mjeseca al me vec panika hvata. i mi dojimo lezeci uglavnom.popije it flase sa kljunom jedan ili dva gutljaja i pocne da se buni. iz kasike joj se sve prosipa, vjerujem da ce tako biti i iz fildzana. kakvo je to rizino mlijeko- gdje se kupuje i sa cim ga pravis. jel kao dorucak?

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5344
3.6.2010 18:31:10   
chuci
ja ajši povrće odnosno ručak kuham na pilećem temeljcu koji sam zamrznula u plastične čaše. kontala sam da mi je jedna čaša za jedan ručak, a trebalo bi mi previše posuda za led, mrsko mi bilo ići kupovati posude a čaša sam imala user posted image user posted image .

što se tiče doručka mi jedemo žitarice s voćem, s tim što jedemo pojedinačne žitarice, najčešće je to proso, amarant, palenta, griz a od voća jabuka, suhe šljive ili marelice, breskve (napravim kompot imam zaleđenih od prošle godine), kruška,

banane obično uzme zalogaj dva kao međuobrok. nekad pojede i malo rižinog ''stiropora'' kao međuobrok, više to koristi kao glođu nego što pojede user posted image

mi ništa ne pasiramo, nego rjeđe rendamo, ili češće sjeckamo na komadiće. jest da mi treba više vremena, ali teško se bebe poslije navikavaju na komadiće, ako jedu pasirano dugo. preporuke su da se pasira samo prvih mjesec dana, nakon toga se renda na sitno rende, pa onda sjecka na komadiće. ona recimo meso nikada nije probala pasirano, nego joj ga isjeckam i baš joj se sviđa. sad joj je furka da jede sama pa joj dam cvjetiće brokule, ili karfiola, komadiće mrkve ili tako pa sama jede.

količinski ne pojede toliko puno, već sam pisala da joj je obrok uvijek manje od 100 gr. ali zato jede haman svaka 2 sata. a kontam i bolje nek jede češće a manju količinu da ne razvaljuje želudac user posted image

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

Neposredna veza do poruke: 5345
3.6.2010 18:32:26   
Leonche

ja sam do prije 5-' dana koristila vodu od voća pa u nju dodavala pahuljice od prosa, ili rižine, a griz sam isto kuhala na toj vodi zajedno s npr narendanom jabukom. sada koristim rižino mlijeko i super ga je prihvatila. njega koristim samo za doručak, jer je slatkasto, a za ručak ubacujem žitarice u povrće.

šta vi inače dajete bebama za doručak?

Aha, pa super! Za dorucak dajem zitarice sa nekim vocem: proso ili qinou sa marelicama ili suhim sljivama, to voli puno. Zobene pahuljice sa bananom, jabukom, i uvijek malo dospem rizino ili zobeno mlijeko jer bas voli i super bude kasica. Isto, dobro ide riza sa marelicama, riza se skuha i samo minut-dva ubacim marelice da omeknu i onda izmiksam blenderom. Nisam nista vise, a mom pashi je devet mjeseci!user posted image

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5346
3.6.2010 18:36:07   
chuci

pocinjem raditi za 2-3 mjeseca al me vec panika hvata. i mi dojimo lezeci uglavnom.popije it flase sa kljunom jedan ili dva gutljaja i pocne da se buni. iz kasike joj se sve prosipa, vjerujem da ce tako biti i iz fildzana. kakvo je to rizino mlijeko- gdje se kupuje i sa cim ga pravis. jel kao dorucak?

ma ne sikiraj se pa za 2-3 mjeseca je njoj 10-11 mjeseci, tad će već imati 3 prava obroka čvrste hrane, a vjerovatno i povećati količinu hrane po obroku, i bolje će piti, ma velika cura će biti aBd.
rižino mlijeko sam ja kupila u DM. stoji tamo gdje su one pahuljice i ti fazoni. to piju ljudi umjesto mlijeka koji su alergični na kravlje. pravi se, jel od riže, pa ga i bebe smiju piti. ja ga koristim npr kad pravim griz, da ga ne bi pravila na vodi (a kravlje još ne koristimo). ma možeš ga koristiti kao obično mlijeko, samo što ga smije i Lana konzumirati. ja ga ne dajem ajši da pije, jer nema potrebe, nego ga koristim samo u pripremi hrane. i inače je slatkastog okusa, što je posljedica čini mi se prerade, znači prirodni šećer iz riže (nema dodatih šećera) pa ga bebe vole.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

Neposredna veza do poruke: 5347
3.6.2010 18:49:34   
teacher75

ja ajši povrće odnosno ručak kuham na pilećem temeljcu koji sam zamrznula u plastične čaše. kontala sam da mi je jedna čaša za jedan ručak, a trebalo bi mi previše posuda za led, mrsko mi bilo ići kupovati posude a čaša sam imala user posted image user posted image .

što se tiče doručka mi jedemo žitarice s voćem, s tim što jedemo pojedinačne žitarice, najčešće je to proso, amarant, palenta, griz a od voća jabuka, suhe šljive ili marelice, breskve (napravim kompot imam zaleđenih od prošle godine), kruška,

banane obično uzme zalogaj dva kao međuobrok. nekad pojede i malo rižinog ''''stiropora'''' kao međuobrok, više to koristi kao glođu nego što pojede user posted image

mi ništa ne pasiramo, nego rjeđe rendamo, ili češće sjeckamo na komadiće. jest da mi treba više vremena, ali teško se bebe poslije navikavaju na komadiće, ako jedu pasirano dugo. preporuke su da se pasira samo prvih mjesec dana, nakon toga se renda na sitno rende, pa onda sjecka na komadiće. ona recimo meso nikada nije probala pasirano, nego joj ga isjeckam i baš joj se sviđa. sad joj je furka da jede sama pa joj dam cvjetiće brokule, ili karfiola, komadiće mrkve ili tako pa sama jede.

količinski ne pojede toliko puno, već sam pisala da joj je obrok uvijek manje od 100 gr. ali zato jede haman svaka 2 sata. a kontam i bolje nek jede češće a manju količinu da ne razvaljuje želudac user posted image

a mi cemo sutra napraviti pileci temeljac jer smo danas potrosili teleciuser posted image ma ti si super, ja nisam neka vjesta kuharica inace, pa ne znma to sa zitaricama praviti, ne znam kako se to priprema, ako mozes posalji mi neke recepte sa zitaricama na pp, nacin pripreme, kolicina, minutaza, ma sve sto detaljnijeuser posted image a gdje kupujes rizin stiropor? vidjela sam da bebe to vole da grickaju, al ne znam gdje ima, jel ima u dm-u? sto se tice mixanja ja sam lani u pocetku sve pasirala viljiskom, ali kako smo presli na malo tvrdje povrce onda sam pocela stapnim mixerom i sada nece cim osjeti mali komadic odmah ga ispljune. ali jos nema nijedan zubic, kontam kad narastu zubici valjda necem oimati problema sa tim. nekako mi je to puno vremena da sve sjeckam i rezem, ne bih nikad stigla. i ovako jedva stignem napravit jer volimo izaci u set_nje, pa dok dodjem kuci vec vrijeme za rucak. a ujutro mi se ne da onako pospana da pravim i dorucak i rucakuser posted image

< Poruku je uredio teacher75 -- 3.6.2010 18:50:19 >

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5348
3.6.2010 20:44:01   
leona81
i mi nemamo zubic...cuj to rizino mlijeko super stvar...a teacher kako joj das hljeb tj koji? neki integralni ili sama pravis

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

Neposredna veza do poruke: 5349
3.6.2010 21:06:56   
Mya_81 RR
a mi cemo sutra napraviti pileci temeljac jer smo danas potrosili teleciuser posted image ma ti si super, ja nisam neka vjesta kuharica inace, pa ne znma to sa zitaricama praviti, ne znam kako se to priprema, ako mozes posalji mi neke recepte sa zitaricama na pp, nacin pripreme, kolicina, minutaza, ma sve sto detaljnijeuser posted image a gdje kupujes rizin stiropor? vidjela sam da bebe to vole da grickaju, al ne znam gdje ima, jel ima u dm-u? sto se tice mixanja ja sam lani u pocetku sve pasirala viljiskom, ali kako smo presli na malo tvrdje povrce onda sam pocela stapnim mixerom i sada nece cim osjeti mali komadic odmah ga ispljune. ali jos nema nijedan zubic, kontam kad narastu zubici valjda necem oimati problema sa tim. nekako mi je to puno vremena da sve sjeckam i rezem, ne bih nikad stigla. i ovako jedva stignem napravit jer volimo izaci u set_nje, pa dok dodjem kuci vec vrijeme za rucak. a ujutro mi se ne da onako pospana da pravim i dorucak i rucakuser posted image

Možeš uzeti zobene pahuljice...ja ih samo jedno dva sata prije (ako je za doručak možeš i navečer pa staviti u frižider) natopiš ih u soku od jabuke da omekšaju i onda to staviš u doručak...

Ovaj rižin stropor sam vidjala u DM-u.

Ja ujutro kuham i ručak jer onda ne bih stigla obaviti i šetnju. Dodjemo doma do 3 i onda samo ugrijem.

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 5350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  212 213 [214] 215 216   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  212 213 [214] 215 216   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *