|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  209 210 [211] 212 213   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
1.6.2010 12:53:21   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: niki83

ja bas htjela pitati koji krompir dajete bebama..ja cula da u mladom krompiru ima dosta onog solanina(otrovna supstanca) pa da je bebama bolje davati stari krompir..user posted image
ejjj,svasta ce izmislitiuser posted image
ja dajem krumpir i davat cuuser posted image .......

(odgovor članu niki83)
  Neposredna veza do poruke: 5251
1.6.2010 12:54:56   
marinčii
IZVORNA PORUKA: marinčii

mene zanima jeste li davale tjesteninu ja još   nisam ali bi htjela a neznam kako ,pa ako ko ima kakav recept nek podjeli sa mnomuser posted image
meni niko ne odgovoriuser posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 5252
1.6.2010 12:58:49   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: salmy

Joj bas sam u dilemi da user posted image dam jagode! u tablici koju ja imam pis u 8 mj,a pedijatar kaze tek kad napuni godinu! ma znam da ne bih trebala zuriti ali eto nesto mi zao kad jedemo jagode auser posted image  sve viceuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ako nemate reakcija na jagode i te voćke u familji...možeš mu dati 1-2 da vidiš kako reaguje...jagode imaju dosta alergena ali tvoj dečko je baš jak...i mislim da neće biti roblem.
ja sam čekala godinu jer sam ja na jagode alergična....a bome tek sam neki dan saznala od mame da ih je hanadi porbala i prije...samo mi niko nije rekaouser posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 5253
1.6.2010 12:59:29   
bebacha
kad je Ajla bila u tom uzrastu ja sam kupovala one najsitnije makaronice,kuhala ih u vodi,ocjedila i dodala neki mlijeci proizvod,najvise voli Abc namaz

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 5254
1.6.2010 13:01:04   
chuci
salmy ta tablica u kojoj su jagode u 8 mjesecu je stara tablica sa RODE. sad tamo imaš novu tablicu u kojoj su jagode isto poslije godine. Jake su alergijske reakcije na jagode a uopšte ne mora značiti da ako ti i tm niste alergični da neće biti ni beba, ali možda i nije alergična.

ja bi pričekala, iako i ja uživam u jagodama, sve gledam da ih jedem kad ona ne gleda, da ih ne guta pogledom user posted image user posted image

ako baš hoćeš čitala sam da je alergija uglavnom trigerovana onim ''košpicama'' okolo, pa daj bebi iz sredine. ovo nisam sigurna gdje sam pročitala, ali eto ako ćeš davati barem možeš tako probati.

pusa

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 5255
1.6.2010 13:02:12   
Hanady RR

mene zanima jeste li davale tjesteninu ja još   nisam ali bi htjela a neznam kako ,pa ako ko ima kakav recept nek podjeli sa mnomuser posted image
meni niko ne odgovoriuser posted image

ja sam uvela tjesteninu u supi sa 9 mjeseci...
skuhala supicu stavila unutra tjesteninu i izblendala sa svim povrćem ko kašica....
kasnije kad smo porbale jaje ja sam to povećala na način da skuhma pilav pa stavim pavlake i dam joj da jede...
tako sam i makarnoe uvela samo nisma ih blendala nego sam joj one uvrnute stavila na hranilicu i ona jela...doduše prelijem ih sosom od povrća i dam joj tako na hranilicu...bude makarona po cjeloj kući i ona sve sva umaže ali i pojedeuser posted image

nadam se pomogla sam tiuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 5256
1.6.2010 13:02:30   
marinčii
bebacha,hanady hvala na odgovorima

< Poruku je uredio marinčii -- 1.6.2010 13:05:15 >

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5257
1.6.2010 13:08:09   
chuci
Hanady jesi li joj to sa 9 mjeseci davala tjesteninu bez jaja ili običnu?

I ja kontam da je najlakše dati makarone da bebi sama stavlja u usta, ali nama je još prerano za jaja.
Dobra ideja sa sosom od povrća.

Stavljajte slobodno i začine u tjesteninu, npr malo bosiljka, peršina, majčine dušice, šta već koristite. Ne mislim pri tome na vegetu user posted image .

Bebe smiju travnate začine od 8 mjeseci.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 5258
1.6.2010 13:14:04   
salmy
Hvala na odgovorimauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5259
1.6.2010 13:14:39   
Hanady RR
bez jaja tjestenina naravno...nisma smjela drugu...kupovala sam jednom u Zdravoj hrani tu bez jaja...a nakon toga sam skontala sama da napravim....

uzmem 250 gr brašna tip 500, stavim kašiku maslinovog ulja  i onda uzmem toplu vodu i zamjesim tvrdu lopticu...pa onda fino tu lopticu na renede izrendan na salvetu i stavim da mi se suši u sobi na zraku...otprilike mi je bilo suho za 2 dana, u međuvrenu sam kroz prste trljala tjesteninu na način kako se pravo+i tarhana..eto to je bila moja prva tjestenina

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5260
1.6.2010 13:21:15   
megi
i ja sam adni juce skuhala domacu tarhanu, pravila nama supicu pa njoj odvojila prije zacina,
pojela je nije bas puno ali koju kasiku hajd reko prije povrca da malo supice
pa cemo probati jos, mi cekamo jos koji zubic za makaroncice

danas piletina sa mrkvom i rizom i zalicemo jogurtom
jutros palenta sa sirom i pavlakom, pa cokolino, pa malo jabuke,

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 5261
1.6.2010 13:23:22   
chuci
megi koliko to imate zubića?

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 5262
1.6.2010 13:31:47   
megi
ma imamo dvije donje jedinice pa sam ja ubjedjena da ona ne zna zvakati makarone samo s njimauser posted image user posted image user posted image
mozda grijesim al me bas nesto strah
do sad smo jeli samo onu tjesteninu za supu pa je isitnim i ona ko prodjeuser posted image user posted image

a kako ce nam izgelda uskoro gornji zubic idemo na konkretnu tjesteninuuser posted image

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5263
1.6.2010 13:41:34   
milomoje
Hvala vam drage moje na lijepim objasnjenjima, prelistat cu detaljnije ove linkove sto ste mi dali kao i samu ovu temu, a za blic pitanja mogla bi i sada jel... u principu sto se tice povrca, voditi se bojama ..jel tako
od zute pa do crvene tipa paradajz..jesam li sto  pogrijesila...

-Sada nas troje slavi rodjendan u januaru !!! :)

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 5264
1.6.2010 13:45:45   
chuci
megi ja mislila da vi čekate četvorke ili tako nešto. neće zvakati hranu jedinicama ni kad ih bude sve četiri. slobodno daj makarone malo više skuhane. ako te je strah možeš ih prepoloviti. djeca ionako žvaču desnima. ni mi ne žvačemo hranu jedinicama i dvicama :)

milomoje kako misliš prema bojama?
i paradajz je jak alergen, i alergija se može i naknadno pojaviti nakon dugog konzumiranja. pa pazi s njim.

ljubim sve user posted image user posted image

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu milomoje)
Neposredna veza do poruke: 5265
1.6.2010 15:50:53   
niki83
kad vec pricate o jagodama, jedu li ih mame koje doje? ja ih volim, ali dosad nisam jela, strah meuser posted image

N&N

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5266
1.6.2010 15:54:31   
teacher75

kad vec pricate o jagodama, jedu li ih mame koje doje? ja ih volim, ali dosad nisam jela, strah meuser posted image

ja bogami jedem svaki dan, a jela sam redovno i u trudnoci user posted image to mi je najdraze voce, ne bih mogla bez njih ...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5267
1.6.2010 16:54:04   
ivanak
pa kad bolje pogledate jagoda je sama voda pa ne znam zašto bi smetala mamama dojiljama, a i bebama starijim.

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 5268
1.6.2010 16:59:37   
niki83
pa mame dojilje bi trebale izbjegavati mnoge vrste namirinica, posebno one koje su alergene do 6mj. ali eto ja se jos nisam usudila jagode
eh bebi danas za rucak imam gerslo s mrkvicom i teletinom..mama se nakuhala (bas mu dugo treba)user posted image nema veze, barem je zdravo i hranjivo, samo jos da bude htjela jestiuser posted image

N&N

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 5269
1.6.2010 16:59:52   
myb@by

IZVORNA PORUKA: salmy

Joj bas sam u dilemi da user posted image dam jagode! u tablici koju ja imam pis u 8 mj,a pedijatar kaze tek kad napuni godinu! ma znam da ne bih trebala zuriti ali eto nesto mi zao kad jedemo jagode auser posted image  sve viceuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Joj salmy ja bi jos cekala sa tim jagodama. Znas da ja bebu hranim po principima kao i ti svog sincica, ali za jagode mi bas rano.

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 5270
1.6.2010 17:01:34   
teacher75

pa mame dojilje bi trebale izbjegavati mnoge vrste namirinica, posebno one koje su alergene do 'mj. ali eto ja se jos nisam usudila jagode
eh bebi danas za rucak imam gerslo s mrkvicom i teletinom..mama se nakuhala (bas mu dugo treba)user posted image nema veze, barem je zdravo i hranjivo, samo jos da bude htjela jestiuser posted image

ja sam taman bila 6.mj.kad je krenula sezona jagodauser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5271
1.6.2010 17:23:45   
chuci
Moja je isto imala preko 6 mjeseci a ja sam prvi put pojela samo nekoliko jagoda (probaj pojesti samo jednu
hhahah kao cedevita bomboni), a kad joj nije ništa bilo, onda ih maštrafim kad god stignem user posted image user posted image

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 5272
1.6.2010 17:40:47   
Hannica
Kad smo kod jagoda....Sta mislite da ja njoj dam koju jagodicu????

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5273
1.6.2010 20:54:16   
leona81
i ja sam jela jagode al tek nakon napunjenih 6 mj a ostalo sam sve pazila, pogotovo mlijeko, med i ostale alergene i polako ih uvodila ali nikad ne previse, mlijeko samo u kafi, med jednom mjesecno i nije imala nikakvih problema...samo joj je smetao kupus i grah se nisam jos usudila...

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 5274
1.6.2010 22:37:14   
teacher75
ja nisam nista pazila nakon 2 mjeseca, sve sam normalno jela i nije bilo nikakvih problema kod dojenja, cak nikad nije imala ni grceve!

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 5275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  209 210 [211] 212 213   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  209 210 [211] 212 213   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *