Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.6.2010 12:53:21
Anoniman
IZVORNA PORUKA: niki83
ja bas htjela pitati koji krompir dajete bebama..ja cula da u mladom krompiru ima dosta onog solanina(otrovna supstanca) pa da je bebama bolje davati stari krompir..
ejjj,svasta ce izmisliti ja dajem krumpir i davat cu .......
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.6.2010 12:58:49
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: salmy
Joj bas sam u dilemi da dam jagode! u tablici koju ja imam pis u 8 mj,a pedijatar kaze tek kad napuni godinu! ma znam da ne bih trebala zuriti ali eto nesto mi zao kad jedemo jagode a sve vice
ako nemate reakcija na jagode i te voćke u familji...možeš mu dati 1-2 da vidiš kako reaguje...jagode imaju dosta alergena ali tvoj dečko je baš jak...i mislim da neće biti roblem. ja sam čekala godinu jer sam ja na jagode alergična....a bome tek sam neki dan saznala od mame da ih je hanadi porbala i prije...samo mi niko nije rekao
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.6.2010 12:59:29
bebacha
kad je Ajla bila u tom uzrastu ja sam kupovala one najsitnije makaronice,kuhala ih u vodi,ocjedila i dodala neki mlijeci proizvod,najvise voli Abc namaz
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.6.2010 13:01:04
chuci
salmy ta tablica u kojoj su jagode u 8 mjesecu je stara tablica sa RODE. sad tamo imaš novu tablicu u kojoj su jagode isto poslije godine. Jake su alergijske reakcije na jagode a uopšte ne mora značiti da ako ti i tm niste alergični da neće biti ni beba, ali možda i nije alergična.
ja bi pričekala, iako i ja uživam u jagodama, sve gledam da ih jedem kad ona ne gleda, da ih ne guta pogledom
ako baš hoćeš čitala sam da je alergija uglavnom trigerovana onim ''košpicama'' okolo, pa daj bebi iz sredine. ovo nisam sigurna gdje sam pročitala, ali eto ako ćeš davati barem možeš tako probati.
pusa
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.6.2010 13:02:12
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: marinčii
IZVORNA PORUKA: marinčii
mene zanima jeste li davale tjesteninu ja još nisam ali bi htjela a neznam kako ,pa ako ko ima kakav recept nek podjeli sa mnom
meni niko ne odgovori
ja sam uvela tjesteninu u supi sa 9 mjeseci... skuhala supicu stavila unutra tjesteninu i izblendala sa svim povrćem ko kašica.... kasnije kad smo porbale jaje ja sam to povećala na način da skuhma pilav pa stavim pavlake i dam joj da jede... tako sam i makarnoe uvela samo nisma ih blendala nego sam joj one uvrnute stavila na hranilicu i ona jela...doduše prelijem ih sosom od povrća i dam joj tako na hranilicu...bude makarona po cjeloj kući i ona sve sva umaže ali i pojede
nadam se pomogla sam ti
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.6.2010 13:14:39
Hanady RR
bez jaja tjestenina naravno...nisma smjela drugu...kupovala sam jednom u Zdravoj hrani tu bez jaja...a nakon toga sam skontala sama da napravim....
uzmem 250 gr brašna tip 500, stavim kašiku maslinovog ulja i onda uzmem toplu vodu i zamjesim tvrdu lopticu...pa onda fino tu lopticu na renede izrendan na salvetu i stavim da mi se suši u sobi na zraku...otprilike mi je bilo suho za 2 dana, u međuvrenu sam kroz prste trljala tjesteninu na način kako se pravo+i tarhana..eto to je bila moja prva tjestenina
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.6.2010 13:21:15
megi
i ja sam adni juce skuhala domacu tarhanu, pravila nama supicu pa njoj odvojila prije zacina, pojela je nije bas puno ali koju kasiku hajd reko prije povrca da malo supice pa cemo probati jos, mi cekamo jos koji zubic za makaroncice
danas piletina sa mrkvom i rizom i zalicemo jogurtom jutros palenta sa sirom i pavlakom, pa cokolino, pa malo jabuke,
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.6.2010 13:31:47
megi
ma imamo dvije donje jedinice pa sam ja ubjedjena da ona ne zna zvakati makarone samo s njima mozda grijesim al me bas nesto strah do sad smo jeli samo onu tjesteninu za supu pa je isitnim i ona ko prodje
a kako ce nam izgelda uskoro gornji zubic idemo na konkretnu tjesteninu
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.6.2010 13:41:34
milomoje
Hvala vam drage moje na lijepim objasnjenjima, prelistat cu detaljnije ove linkove sto ste mi dali kao i samu ovu temu, a za blic pitanja mogla bi i sada jel... u principu sto se tice povrca, voditi se bojama ..jel tako od zute pa do crvene tipa paradajz..jesam li sto pogrijesila...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.6.2010 13:45:45
chuci
megi ja mislila da vi čekate četvorke ili tako nešto. neće zvakati hranu jedinicama ni kad ih bude sve četiri. slobodno daj makarone malo više skuhane. ako te je strah možeš ih prepoloviti. djeca ionako žvaču desnima. ni mi ne žvačemo hranu jedinicama i dvicama :)
milomoje kako misliš prema bojama? i paradajz je jak alergen, i alergija se može i naknadno pojaviti nakon dugog konzumiranja. pa pazi s njim.
ljubim sve
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.6.2010 16:59:37
niki83
pa mame dojilje bi trebale izbjegavati mnoge vrste namirinica, posebno one koje su alergene do 6mj. ali eto ja se jos nisam usudila jagode eh bebi danas za rucak imam gerslo s mrkvicom i teletinom..mama se nakuhala (bas mu dugo treba) nema veze, barem je zdravo i hranjivo, samo jos da bude htjela jesti
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.6.2010 16:59:52
myb@by
IZVORNA PORUKA: salmy
Joj bas sam u dilemi da dam jagode! u tablici koju ja imam pis u 8 mj,a pedijatar kaze tek kad napuni godinu! ma znam da ne bih trebala zuriti ali eto nesto mi zao kad jedemo jagode a sve vice
Joj salmy ja bi jos cekala sa tim jagodama. Znas da ja bebu hranim po principima kao i ti svog sincica, ali za jagode mi bas rano.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.6.2010 17:01:34
teacher75
IZVORNA PORUKA: niki83
pa mame dojilje bi trebale izbjegavati mnoge vrste namirinica, posebno one koje su alergene do 'mj. ali eto ja se jos nisam usudila jagode eh bebi danas za rucak imam gerslo s mrkvicom i teletinom..mama se nakuhala (bas mu dugo treba) nema veze, barem je zdravo i hranjivo, samo jos da bude htjela jesti
ja sam taman bila 6.mj.kad je krenula sezona jagoda
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.6.2010 17:23:45
chuci
Moja je isto imala preko 6 mjeseci a ja sam prvi put pojela samo nekoliko jagoda (probaj pojesti samo jednu hhahah kao cedevita bomboni), a kad joj nije ništa bilo, onda ih maštrafim kad god stignem
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.6.2010 20:54:16
leona81
i ja sam jela jagode al tek nakon napunjenih 6 mj a ostalo sam sve pazila, pogotovo mlijeko, med i ostale alergene i polako ih uvodila ali nikad ne previse, mlijeko samo u kafi, med jednom mjesecno i nije imala nikakvih problema...samo joj je smetao kupus i grah se nisam jos usudila...