|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razvod braka!!
31.5.2010 10:31:28   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: D_K

E bas lose.. A sto ste odmah isli na opciju razvoda? Mozete li probati malo da se odvojite - malo i ti prodisi, zivi malo slobodna bez njega, on neka malo dobije vremena da razmisli - mozda shvati sta zeli, mozda nadje nacina da se otvori.. Meni se ovo ne cini kao losa opcija a mozda vam pomogne da se opustite i sagledate stvari iz drugih uglova. Razvod mi se cini nekako konacan, treba sve probati prije potpisa.. Tu je malo dijete, treba stati na loptu. Mozes mu napisati nesto ovako i neka razmisli.. U svakom slucaju ti zelim srecu. Sve mi mozemo same, sve se mi mozemo brinuti o djeci i bez muzeva ali ako ima nade da sacuvas svoju porodicu sigurna sam da ces naci jos nacina da se boris.. Sretno ti bilo :))

Potpisujem.

Pokušaj mu predložiti da se distancirate jedno vrijeme pa onda donijeti konačnu odluku.

Sretno, ne daj se user posted image

(odgovor članu D_K)
  Neposredna veza do poruke: 251
31.5.2010 10:34:50   
sarayka
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

draga moja saraykauser posted image user posted image user posted image user posted image
želim ti dušo snagu da ovo porđe što bezbolnije za tebe...možda mu vrijeme otvori oči...možda mu razdovejnost pokaže da to nije to. Šta da ti kaem nisma pametna....
Ti si divna žena...ja sam te upoznala a i njega...pa za novu godinu ste bili savršen para sa prelijepim djetetom. Mila moja...znam da je teško ali budi jaka radi divne djevojčice.
grlim te po hiljadu putauser posted image user posted image user posted image user posted image
ako ti treba neko neutralan za razgovor, neko ko nije ni tvoj ni njegov, neko ko će te saslušati i pustiti bez grižnje savjesti da mu otplačeš na ramenu...javi se mila slobodno na PP...za kafu sa tobom divnom hrabrom ženom uvijek sam spremna.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Hvala draga tvoje riječi mi mnogo značeuser posted image
Možda se i javim ako ti nadjes vremena ipak u većoj si frci od meneuser posted image

Ljube vas Lamija i mama :)

"Kad nam sreća zatvori jedna vrata, često nam otvori i druga, ali mi
ponekad znamo predugo gledati u ona zatvorena i ne vidimo otvorena." - Helen Keller

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 252
31.5.2010 10:36:27   
Hanady RR
samo se ti javi...
user posted image
za tebe ima vrijeme da nađem uvijek...pa dobar je moj posao daje mogućnosti ''idem na teren''user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu sarayka)
Neposredna veza do poruke: 253
31.5.2010 10:37:08   
jasmin
Draga Sarayka,bas mi je zao.Ne znam te,ali na ovakve vijesti ostanem bez teksta.Da vam Allah podari svaki hajr.Ne znam zasto odmah razvod?!Zar nije mogao otici na mjesec dana negdje da se odmori,preispita i onda vidi sta zeli ili ne zeli.Mila,ne znam sta da ti kazem :(.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 254
31.5.2010 10:38:45   
Anoniman
Zao mi je:(.....
Od srca ti zelim da nadjete najpovoljnije rjesenje, i da bude najbezbolnije...

Sjeticu te se u dovama :)

(odgovor članu jasmin)
  Neposredna veza do poruke: 255
31.5.2010 11:08:37   
Anoniman
Draga Sarayka, bas mi je zao ali isto tako ti moram reci da je situacija veoma cudna.
Ja bi  ipak i sa jednim dobrim Hodzom popricala. Nebi to bio prvi slucaj a nazalost sigurno ni zadnji gdje su druge stvari, koje su jace od coveka krivi na razvodu braka.
Razmisli sama. Jer po tvojoj prici bas nemate razloga za razvod. A i sto on place za malom je cudno ako je to vec njegova cvrsta odluka.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 256
31.5.2010 11:13:23   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sarayka

Evo da se upišem i ja....
trebalo mi je vremena i snage i sada dok pišem pitam se jel griješim sto ovo dijelim s vama...jednostavno još je rano i bolno.
MM i ja 5 god u braku kome je dosao kraj sve se cini...
Već skoro 20 dana smo razvdvojeni a zvanicna procedura nije počela iako skupljamo papire. Kako se to desilo?? Neznam ni sama znam da nisam ni sanjala o tome a vidim da se svima tako nesto može desiti user posted image
Razvod je na njegovu inicijativu a razlozi su jako banalni i svode ne na ceste prepirke i slične nervoze znaci bez alkohola, fizičkog maltretiranja i trece osobe (kako on tvrdi)
Ja sam uradila sve od sebe, i sada mi ostaje samo da cekam ciejlu proceduru pa počne...Nadam se da će dragi Allah odluciti ono sto je najbolje za mene i moje dijete ma kako to u prvom momentu izgledalo.
Pozz svima i zelim da niko ne osjeti ovakav problem na svojoj koži user posted image

joj draga bas mi je zaouser posted image neznam sta da ti kazem sem imas moju porsku nedaj seuser posted image user posted image

(odgovor članu sarayka)
  Neposredna veza do poruke: 257
31.5.2010 11:21:13   
Miau
A Sarayka moja, bas mi je zao sta to moras proci. Ali ako je tebi stalo do njega nemoj sve prepustiti vremenu. Znas kako kazu u ljubavi i ratu je sve dopusteno! Pusti ponos, ako su gluposti u pitanju, a ne neke krupne stvari vrijedno je borbe! Ja se slazem sa Taurus, trebala bi uplesti nekog treceg (tvoje, njegove, bracu,sestre, prijatelje, sama procjeni...). Nekog koga on cijeni i tko ce mu ukazati kakav glupi potez je povukao. Sama znas najbolje do cijeg misljenja drzi, pokusaj. Napisala si da stalno zove da vidi malenu i da place, znaci nije ni on od kamena!  Nije da te nagovaram napravi to i to, ali iskreno, ovako sa strane gledano, mislim da je vrijedno borbe i da se ne bi smijela samo tako predati. Od srca se nadam da ce se sve sta prije smiriti i da cete se vratiti u normalu. user posted image user posted image user posted image
Jos samo da kazem, sve su zenice ovdje divne, ali me se posebno dojmila Hanady! Stvarno si dobra srca i prava prijateljica!

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 258
31.5.2010 11:23:42   
Anidae
Bilo da roditelji zive skupa u losem braku ili se razvedu na ovakav ili onakav nacin DJECA su uvijek najvece zrtve, dakle u bilo kojoj varijanti. Svako sebi danas sutra nadje partnera i/ili neki drugi smisao u zivotu a DJECA su uvijek rastrgana izmeedju 2 strane. To kazem iz licnog iskustva jer moji su se davno razveli i to prilicno fino pa ja opet citavog zivota patim, da mi je i tamo i ovamo user posted image
Sve u svemu, moje je misljenje da ljudi koji su u braku vec ne trebaju prvu godinu odmah zuriti s djecom, dakle dok se dobro ne upoznaju, jer sve vrline i mane isplivaju odmah na startu i uvidis da li ti s tom osobom mozes nastaviti zivot dalje. Dakle, djeca trebaju doci na svijet iz ljubavi i uplivati u bracnu sigurnost a ne da se jadna radjaju kako bi spasavala brakove, jer to je najveca zamka svima, a pogotovo iluzija zena, nazalost. Jer... nezreo muz postaje nezreliji dolaskom djeteta, rijetki su oni koji se uozbilje, itd.... Isto tako, oni koji su vec dobili djecu njima razvod treba biti zadnja opcija. Covjek iz sebe mora iscrpiti sve mogucnosti, uvidjeti cega se u zivotu od svojih prohtjeva, citajte i gluposti, moze odreci u korist braka i djece, jer isto tako je iluzija ljudi da u zivotu mora bas sve biti po njihovom. Dakle, kompromis je uvijek moguc i samo je pitanje volje koliko je neko spreman na to. Izuzetak je bilo koja vrsta maltretiranja i varanja i tu po meni nema kompromisa, makar maltretiranje podrazumjevalo verbalno podj....nje a varanje sitne lazi.

(odgovor članu travnicanka)
Neposredna veza do poruke: 259
31.5.2010 11:32:18   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Draga Sarayka, bas mi je zao ali isto tako ti moram reci da je situacija veoma cudna.
Ja bi  ipak i sa jednim dobrim Hodzom popricala. Nebi to bio prvi slucaj a nazalost sigurno ni zadnji gdje su druge stvari, koje su jace od coveka krivi na razvodu braka.
Razmisli sama. Jer po tvojoj prici bas nemate razloga za razvod. A i sto on place za malom je cudno ako je to vec njegova cvrsta odluka.

Draga sarayka ja ti od srca zelim da ne poslusas ovakve savjete.Ne postoji nesto sto se zove `dobar hodza`.Mozes sebi samo tovar drugih problema prizvati pa da ne znas kuda dalje.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 260
31.5.2010 11:36:12   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: jasmin

Draga sarayka ja ti od srca zelim da ne poslusas ovakve savjete.Ne postoji nesto sto se zove `dobar hodza`.Mozes sebi samo tovar drugih problema prizvati pa da ne znas kuda dalje.

Da neidem OT, jer je tema razvod braka, ali sam na svojoj kozi osjetila sta je nazalost sve moguce i ima dobri Hodza, i hvala Allahu da me je takvim uputio inace neznam gdje bi danas bila i dali bi uopste bila. A ko nevjeruje nek procita mnogih iskustva na temi Uroci, sihri itd. i potome mislim da nije suvisno.

(odgovor članu jasmin)
  Neposredna veza do poruke: 261
31.5.2010 11:44:05   
sarayka
IZVORNA PORUKA: Anoniman

IZVORNA PORUKA: jasmin

Da neidem OT, jer je tema razvod braka, ali sam na svojoj kozi osjetila sta je nazalost sve moguce i ima dobri Hodza, i hvala Allahu da me je takvim uputio inace neznam gdje bi danas bila i dali bi uopste bila. A ko nevjeruje nek procita mnogih iskustva na temi Uroci, sihri itd. i potome mislim da nije suvisno.

Anonimna javi mi se na pp da vidim nasta konkretno mislis da ovdje ne idemo na OT jer nije vjerska tema u pitanju.

A ostale žene to i jeste cudnouser posted image user posted image biti utučen i nikakav a sam si povukao taj potez je zaista cudno i meni i svima mojima koji ga znaju.
Njegove nemogu kontaktirati jer nisu u SA a nisu mi se ni javili nikako osim jednom da pitaju za L.Znači nisu bas zagrijani za to.

ponekad znamo predugo gledati u ona zatvorena i ne vidimo otvorena." - Helen Keller

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 262
31.5.2010 11:48:30   
jasmin
Duso,ja jako dobro znam da postoji i sihr i urok,i to svaki musliman treba dobro da zna.Ali,to ne rjesava covjek kojem dodjes pa te pita za ime,ime majke,pa ti otvori `citab`,pa ti kaze znam sto si dosla,imas problema s tim i tim,taj i taj ti je napravio sihr i sl.Ako si naisla na covjeka poput ovog znaj da si naisla na covjeka koji radi sa dzinima.Ne postoji niko na ovom svijetu da zna `nesto` vise i da mu to pise u `citabu`.Nepoznato poznaje samo Bog.I znas li kako se moze desiti da ono sto ti takav covjek zapise-kofol `pomogne`?Posalje svoje dzine da stoje kod tog zapisa i da cuvaju doticnu od sihra,tj,dzina koji cuvaju sihr.
I to traje mjesec ili par mjeseci pa opet problemi,pa ce insan opet ici,i tako ljudi ostvaruju biznis i zaradjuju na tudjim mukama.
Jedino ispravno lijecenje od sihra je ucenje Kur`ana,bez toga da te pita ime i ime majke,datum rodjenja i sl.

Napominjem da tim `hodza`ne moze znati ko je napravio nekome nesto,osim ako radi sa dzinima,da nas Allah sacuva njihovog zla.
Oprostite sto sam otisla OT.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 263
31.5.2010 12:40:03   
Mirkica
Sarayka jako mi je zao zbog tvoje situacije , zao mi je sto ej do toga doslo , pricaj s njim pokusaj da saznas zbog cega , zasto je prece nesto trece nego vi i vase dijete.
JA ti zelim svu srecu svijeta nedao bog nikome i na osnovu gore navedenih postova mogu ti samo reci ONO STO BOG SPOI LJUDI NE MOGU RASTAVITI zato ne trazi gresku u drugima greska je u vama negdje je ima cim je doslo do toga. JA podpisujem jasmin u svemu sto ti je napisala , samim tim sto ces se tim ljudima obratiti za pomoc a ne dragom BOgu svo svoje stanje si prepustila tim nekim hodzama , i moja je rodica imala isti slucaj kao ti on dodoej na vrata place i kaze da voli i nju i djete ali da ne moze i ona je jadna obisla svu Bosnu Hodza (davljenik se za slamku hvata) ali nista joj nije pomoglo on je otisao takva valjda sudbina bila. Pusti neka ide sve svojim tokom onako kako ce doci docice , pokusaj samo da pricas i da ga urazumis  pitaj ga je sil gdje ti pogrijesila mozda jesi nesvjesno a mozda je jednostavno treca osoba u pitanju tko zna on i Bog najbolje.

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 264
31.5.2010 15:45:32   
iv@ncica
Zao  mi je  sto ti se  sve  ovo  ovako  događauser posted image ,  moze  se desiti  stvarno  svakome, ali svaki  koji ima  imalo  soli  u  glavi  bez  veeeliiiiiikkkoggg  razloga  nece  ulaziti  u  sve ovo,  znaci  mora  biti  neki  razlog,  a  mozda  ga ti  nikada  neces  ni  saznati.  Sad  malo  ono ljtnja  progovvara  iz mene, kad  vidim  tvoju  situaciju..i  postavim  se  u  tvoju  ulogu..onda me  uhvati bijes  zbog  tih velikih  razmazenih ,  tvrdoglavih  beba  kojima  moze  biti   sto  zapasu.
Ali ipak,   to  je jedan  veliki dio  tvog  zivota i  vasa  djevojcica je  u  svemu tome  ono  sto  je  povezalo..prijateljstvo, ljubav,  vjernost.. i  brak..i  na  kraju  kad  sve  nestane  to  zajednicko  bice  vas  povezuje,  ako nista. Obzirom  da  je  to  njegova  inicijativa,  i  da  si  ti  sve  pokusala mozda  je ipak bolji  razlaz  nego  prisilno  druzenje  i  pokusaji  obnavljanja  povjerenja  koje  se  izgubi  na ovaj  nacin,  htjela  ti  to ili  ne.  Za  djete  je  sok  sve, pa  i  brak  kojem  nesto fali, svi  ti  pricaju  jedno  misle  drugo.  Dosta  nas je  proslo  kroz  svasta  nesto,  za  djete  je  najgore kad  uopce  nema roditelja, a  mi  mame  smo  sposobne  jako  dobro  bez  pomoci i da  zivimo, radimo i  odgajamo  djecu. Ovo  je  sad  moj  stav,  ja  ne  bih  mogla  nastaviti  zivjeti  s  njim nakon  ovakve  njegove  odluke,uvijek bi gledala  kad  ce  me  opet ostaviti, zivjela  u  strahu i  nelagodi, osjecala  bi  se  ucjenjeno  i  ne  bi  to  vise  bila  ja. no  sad bi isto bila rigorozna..ostavljas  nas ,  svoju  obitelj,  sve  sto  smo  stvorili i  izgradili, svoj  dom, prijatelje,    mene  koja  sam  ti  100 stvari  oprostila,  svokje  djete...  e odlucio  si  i  sad  vide  nema  zivkanja  i  plakanja,  za  malom..za  ovim  onim...i  dolazaka  kad  hoces  da  bi  je  vidio..ubola  bi  da  i njega  zaboli... pa  kako  mi  mozemo  da  izdrzimo  toliko  toga,,,sorrryyyy  sto  se  raspisah..zelim  ti  svu  srecu  svijeta  i  snagu..i  da mislis  na  sebe  isto  u  svemu  ovome,   jer  ces  ti sad  kako  god  da  bude    morati  vuci  na  obe  strane   user posted image user posted image
napast  ce  me  sad  mnoge..ali   ovo  je  mokj  stavuser posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 265
31.5.2010 15:53:38   
mama2009
se raspisah..zelim ti svu srecu svijeta i snagu..i da mislis na sebe is
IZVORNA PORUKA: iv@ncica

Zao  mi je  sto ti se  sve  ovo  ovako  događauser posted image ,  moze  se desiti  stvarno  svakome, ali svaki  koji ima  imalo  soli  u  glavi  bez  veeeliiiiiikkkoggg  razloga  nece  ulaziti  u  sve ovo,  znaci  mora  biti  neki  razlog,  a  mozda  ga ti  nikada  neces  ni  saznati.  Sad  malo  ono ljtnja  progovvara  iz mene, kad  vidim  tvoju  situaciju..i  postavim  se  u  tvoju  ulogu..onda me  uhvati bijes  zbog  tih velikih  razmazenih ,  tvrdoglavih  beba  kojima  moze  biti   sto  zapasu.
Ali ipak,   to  je jedan  veliki dio  tvog  zivota i  vasa  djevojcica je  u  svemu tome  ono  sto  je  povezalo..prijateljstvo, ljubav,  vjernost.. i  brak..i  na  kraju  kad  sve  nestane  to  zajednicko  bice  vas  povezuje,  ako nista. Obzirom  da  je  to  njegova  inicijativa,  i  da  si  ti  sve  pokusala mozda  je ipak bolji  razlaz  nego  prisilno  druzenje  i  pokusaji  obnavljanja  povjerenja  koje  se  izgubi  na ovaj  nacin,  htjela  ti  to ili  ne.  Za  djete  je  sok  sve, pa  i  brak  kojem  nesto fali, svi  ti  pricaju  jedno  misle  drugo.  Dosta  nas je  proslo  kroz  svasta  nesto,  za  djete  je  najgore kad  uopce  nema roditelja, a  mi  mame  smo  sposobne  jako  dobro  bez  pomoci i da  zivimo, radimo i  odgajamo  djecu. Ovo  je  sad  moj  stav,  ja  ne  bih  mogla  nastaviti  zivjeti  s  njim nakon  ovakve  njegove  odluke,uvijek bi gledala  kad  ce  me  opet ostaviti, zivjela  u  strahu i  nelagodi, osjecala  bi  se  ucjenjeno  i  ne  bi  to  vise  bila  ja. no  sad bi isto bila rigorozna..ostavljas  nas ,  svoju  obitelj,  sve  sto  smo  stvorili i  izgradili, svoj  dom, prijatelje,    mene  koja  sam  ti  100 stvari  oprostila,  svokje  djete...  e odlucio  si  i  sad  vide  nema  zivkanja  i  plakanja,  za  malom..za  ovim  onim...i  dolazaka  kad  hoces  da  bi  je  vidio..ubola  bi  da  i njega  zaboli... pa  kako  mi  mozemo  da  izdrzimo  toliko  toga,,,sorrryyyy  sto  se  raspisah..zelim  ti  svu  srecu  svijeta  i  snagu..i  da mislis  na  sebe  isto  u  svemu  ovome,   jer  ces  ti sad  kako  god  da  bude    morati  vuci  na  obe  strane   user posted image user posted image

potpisujem svaku rijec, zelim ti svu srecu i snagu.......da budes jaka i prebrodis sve user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Princeza dosla 05.02.2010

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 266
31.5.2010 17:04:34   
kanita25
sarayka i previse mi je zao zbog tvoje djevojcice i tebe..moji su se roditelji rastali kada sam bila beba..prvo je otac otisao nisam imala ni 40 dana i nije bio tu 6 mjeseci da bi se vratio i ponovo poceli da zive skupa..pred moj prvi rodendan otac je opet otisao na daleki put..da bi moja mama dobila pismo od njegovog brata za razvod braka ili da mama i ja zivimo sa njegovim roditeljima..naravno moja mama zbog mene prede preko svega i ode njegovim.DA BOGDO NIJE..i posle 2 mjeseca on se vrati sa puta i kaze mami da jednostavno ne zeli da zivi sa njom..nema niti jednog razloga ali jednostavno hoce razvod...mama je pokupila nase stvari i vratila se posramljena svojim roditeljima..a on se ozenio 10 dana nakon toga...MRZIM GA NAJVISE NA SVIJETU!!!
samo da ti kazem nemoj da popustis pred njim prvi put,uvjek dode i ponovo rani na jos frisku ranu...vjerujem da ti je neopisivo tesko i zbog vase ljubavi i zbog vase djevojcice posebno...uvjek djete najvise pati,bas kao sto ti napisa Anidea djeca su tu u najtezem polozaju..uvjek mi je bilo tesko kada vidim kako se ocevi igraju sa svojom djecom a ja uvjek dobijem od njega brdo poklona kad dode da me vidi a nimalo ljubavi..user posted image user posted image
budi hrabra i stvarno ti zelim sve najbolje,sabur i da ti Allah da ono sto je najbolje za vas dvije.. i da tvoja djevojcia nikad ne osjeti ono sto sam ja.user posted image user posted image

23.05.2008.-mama poljubila svoju djevojčicu
21.07.2010.-i svog malenog bumbarka

(odgovor članu mama2009)
Neposredna veza do poruke: 267
31.5.2010 18:04:38   
sarayka
MM ne vidja curicu kad hoće vec kad mu ja kazem iako zove svaki dan....
Zelim vam svima da ne osjetite to lako je pricati, ali vidjeti da se privodi kraju zivot sa osobom koju volis i s kojim imas dijete je uzasno ma koliko jaki bili.
Ja sam odlucila da sacekam, shvatila sam ovo kao godišnji nek se odmori malo njega gusi prazan stan ja sam ipak sa svojima i svojom curicom...Neću insistitrati nista... Na njemu je potez ako mu je stalo pokazat ce ionako muski teze paleuser posted image

(odgovor članu kanita25)
Neposredna veza do poruke: 268
31.5.2010 18:12:09   
Miau
IZVORNA PORUKA: iv@ncica

Necemo te napasti, mozda je bas to ono sta bi trebala napraviti. Tesko je tu biti pametan. Sarayka ce sama odluciti kako joj njeno srce kaze, a mi cemo biti tu da je podrzimo u svemu, sta god ona odlucila! user posted image

Kanita nisam znala da ti je mama imala tako tesku sudbinu. Nadam se da je poslije nasla nekog dostojnog nje i da je sretna!
Anidae citam tvoj post i mozda sam krivo shvatila, ali ucinilo mi se da si ti zagovornik da je bolje bilo kakav brak nego razvod. Ti si isto imala tesko breme za jedno maleno dijete, ali mozda je bolje da su se razveli nego da si morala svakodnevno svjedociti njihovim svadama i nedaj boze tucama. Evo ti primjera: ja radim s djecom i iz Prirode smo u 1. razredu ucili o obitelji. Stoji njima u udzbeniku pitanje: Obitelj se: a) medusobno pomaze, b) stalno svada, c) voli i postuje. Sva djeca odabrala a ili c, a jedan maleni kaze: "Bome kod mene je b! Moji mama i tata se stalno svadaju! Tata dode navecer kuci, a mama mu zakljuca vrata. Onda on kuca i lupa meni i zove me i moli da mu otkljucam!" Zamisli kako je tom jadnom maleckom. Ako ne otvori ima osjecaj da je izdao tatu, a ako otvori ima osjecaj da je izdao mamu. Zato bolje dobar razvod nego los brak!

< Poruku je uredio Miau -- 31.5.2010 18:21:40 >

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 269
31.5.2010 18:40:07   
Anidae
Miau nisam to mislila i sasvim si me pogresno shvatila. Ja pisem puno opsirno al evo opet cu, nek mi oproste forumasi unaprijed user posted image Niposto nisam za opciju da se u braku bude po svaku cijenu, samo sam htjela reci da neki brakovi zaista bezze propadnu, odnosno gdje npr. muz (moze i zena naravno, dakle jedna strana) hoce da bude sve po njegovom/njenom, druga strana stalno pravi kompromise ili iz ljubavi ili iz neke iluzije da sacuva brak po svaku cijenu. U tom kontekstu sam rekla da obje strane moraju prvo malo ohladiti, popustiti sa svojim hirovima jer nemoze uvijek biti samo po njegovom/njenom, vidjeti gdje ko,koliko i sta moze zrtvovati na ustrb braka i djece eventualno, dakle iscrpiti odredjene mogucnosti da bi se brak spasio. Ovo zaista kazem iz licnog iskustva jer u braku sam gotovo 2 godine i kada bi rekla da je sve med i mlijeko nije vala, da se ne lazemo. Ali ja i suprug znamo po 5 sati dnevno pricatiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, zlo nam dodje, neceg se odrekne on, necega ja i oboje zadovoljni, a bili smo u krizi kamaru puta, hladna glava nas je spasila i zdrav razum.I najbitnije dakle ono sto 5 puta napisah, svjesni smo oboje cinjenice da nista nije ni po mom ni po njegovom nego zajednicki.

(odgovor članu Miau)
Neposredna veza do poruke: 270
31.5.2010 18:48:34   
Miau
IZVORNA PORUKA: Anidae

kada bi rekla da je sve med i mlijeko nije vala, da se ne lazemo. Ali ja i suprug znamo po 5 sati dnevno pricatiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, zlo nam dodje, neceg se odrekne on, necega ja i oboje zadovoljni, a bili smo u krizi kamaru puta, hladna glava nas je spasila i zdrav razum.I najbitnije dakle ono sto 5 puta napisah, svjesni smo oboje cinjenice da nista nije ni po mom ni po njegovom nego zajednicki.

U ni jednom braku nije sve med i mlijeko! Onaj ko kaze suprotno laze. Normalno je da se muz i zena ponekad posvadaju. Pa ima dana kad sama sebi idem na zivce, a kamo li mi nece netko drugi. Kao sta si napisala, treba razgovarati i izvuci najbolje iz situacije. Nadam se da ce i nasoj Sarayki to uspjeti.

(odgovor članu Anidae)
Neposredna veza do poruke: 271
31.5.2010 18:55:58   
Anidae
IZVORNA PORUKA: Miau

U ni jednom braku nije sve med i mlijeko! Onaj ko kaze suprotno laze. Normalno je da se muz i zena ponekad posvadaju. Pa ima dana kad sama sebi idem na zivce, a kamo li mi nece netko drugi. Kao sta si napisala, treba razgovarati i izvuci najbolje iz situacije. Nadam se da ce i nasoj Sarayki to uspjeti.

Naravno, nebih se mijesala ni u ciji brak jer, kosto bi stari ljudi rekli, ti nikad neznas sta se iza necijih vrata desava, ali citajuci saraykine postove, djeluje mi kao da taj njen dragi jednostavno nezna sta hoce od zivota i/ili se zasitio svega. Zna to muskima doci i kad im je lijepo, kad im se plaho ugadja, pa se jednostavno povuku u sebe... Svako zensko pomisli odmah ima drugu, neko ga odgovara od mene (jarani, roditelji i sl.) a zaista nista od toga ne mora biti (iako je to nama zenama, eto meni prvoj doskora) tesko povjerovati. Ja ponekad odem samo u drugu polovicu stana, muz se odmara u sobi i napetost vec prodje, a nekad znamo biti previse skupa pa se od neke miline haman pocnemo ujedati rijecima user posted image

(odgovor članu Miau)
Neposredna veza do poruke: 272
31.5.2010 19:25:26   
stella
Draga Jasmina bas mi je zao i nadam se da cete ipak naci neko bolje rjesenje od razvoda.Zao mi je i Lamijiceuser posted image ,izdrzite,pusa za vas.

HANA 26.09.2007
SARA 10.12.2012

(odgovor članu Anidae)
Neposredna veza do poruke: 273
31.5.2010 21:14:44   
Hannica
O Boze dragi kakav je ovo cudan vakat dosao da se ljudi bez razloga razvode.Strasno...user posted image user posted image user posted image
Niko vise nista ne trpi,ni najmanje sitnice.Zao mi je sarayko,stvarno. user posted image user posted image user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu stella)
Neposredna veza do poruke: 274
31.5.2010 21:30:02   
ena23
Ne mogu ni zamisliti kako je kad ti ljubav okrene ledja i jednostavno ne zeli vise da bude s tobom. Pretpostavljam da boli, jako. user posted image Sarayka zao mi je, zaista. Ne znam sta drugo da kazem.Budi jaka user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

ime za dječaka
tiktak

Tri dana pred porod se ne mogu odlučiti o imenu za mog dječaka.. koje vam se najviše sviđa:

Fatih (34%)

Hamza (22%)

Harun (24%)

Afan (20%)

Broj svih glasova: 76

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *