|
RE: Trudna, a sama... 30.5.2010 23:41:47
|
|
|
|
sporty mamaa
|
Ovdje se zaista radi o jednoj velikoj i teskoj odluci... Zelim ti reci da te razumijem, jer sam se u proslosti nalazila u slicnim situacijama kao i ti, samo sto ja nisam bila trudna... I to vjerovali ili ne sa svojim sadasnjim muzem... On je bio mlad i lud, tvrdio je kao i vecina iz njegovog drustva da se nikada nece ozeniti, a eto ozenio se prvi od njih svih Mozda i da sam ja ostala trudna u prva tri mjeseca veze, mozda bi se ponjeo tako, jer tri mjeseca je kratak period da bi oni sazreli u svojoj glavi... Vjeruj mi! Slazem se sa guberkom, ne treba ici pod rudu i govoriti mu kako je sve gotovo, ali ne treba mu ni dati do znanja da te moze uzeti i ostaviti kad pozeli... I molim te, molim te kani se sms poruka, to je najgori moguci oblik komunikacije za takve stvari... Koliko smo puta ja i moj sadasnji muz prekinuli putem sms poruke, nevjerovatno... Koliko puta mi se desilo da ono sto sam htjela reci napisano u sms poruci dobije nekakav potpuno drugaciji efekat... I ne samo sa muzem, nego i sa prijateljicama, ono hoces reci nesto dobronamjerno, a ispadne ma potpuno drugacije... Putem sms poruka ne mozes vjeruj mi rijesiti tako vaznu stvar u svome zivotu... I to sto ti je on napisao mozda je u pozadini imalo sasvim drugu poruku...Mozda izmedu redova pise "Samo me zagrli jako", ili "bojim se" ili nesto sasvim drugo... Ako pak ne mozes sakriti suze i ocaj, i reci mu sve sto mislis oci u oci, onda bolje napisi pismo... Mm i dan danas ima i cuva pismo koje sam mu ja napisala onoga dana kad smo kao prekinuli stvarno i sad me zeza s tim ,ali vjeruj da je imalo efekta... Mozes mu pisati da ti je stalo do njega, da znas da mozda nije spreman, da ga ne tjeras ni na sto, da samo zelis da ti i dijete budete voljeni... A ako ti on to ne moze pruziti, da ga ne mrzis i ne prezires, da mu zelis svu srecu svijeta, ali da ne zelis nekoga tko ce ostati tu samo radi djeteta... Jer i ti zasluzujes ljubav... Napisi pismo, sve svoje emocije, prenesi u njega, a iako mu ga nikada i ne dadnes osjecat ces se lakse, vjeruj mi.... U svakom slucaju javljaj nam se, mi smo uz tebe sta god da odlucis...
|
|
|