|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  885 886 [887] 888 889   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009/2010
20.5.2010 0:03:01   
Anoniman
dadada... Sabina je hvala Bogu bolje, kao i Ermin... samo sto ga malo muce zubici, pa je nervozan, ali opet dobar je... eno ga zaspao je u 22,30 i miran je... user posted image user posted image user posted image user posted image

iv@ncice, drago mi je da ste zadovoljni nalazom, nadam se iskreno da ce ako Bog da biti sve ok... a drugaru zelimo sto prije ozdravljenje...

Atarki takodjer da nam drugar sto prije ozdravi i da sve bude ok...

(odgovor članu anidla)
  Neposredna veza do poruke: 22151
20.5.2010 7:45:25   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: anidla

evo nas user posted image

bili smo kod doktorice, Noa HB zdravo dijete...user posted image

Ima 7900 gr, dug 74 cm (za manje od dva mjeseca se udebljao 1.5 Kg i narastao 12 cm user posted image )
Primili smo samo jednu vakcinu, a onu za hepatitis nismo jer ih jos nema....pa moramo cekati....
Uglavnom, mama je sretna i prezadovoljna user posted image

Rekla nam je da pocnemo polako sa vjezbanjem odnosno ucenjem sjednja, po 5 minuta svaki dan...i da cvrstu hranu korak po korak uvodimo, da se nigdje ne zurimo...jos uvijek ne ukidati niti jedan obrok AD mlijeka....
rekla mi je da mu dam sljivu, breskvu...jer je mene to bunilo zbog kospa....

malo su nam testisi dignuti, ali spustaju se polako ali sigurno user posted image

e sad....danas sam i tuzna jer sam dobila poruku od nase drage forumasice atarke user posted image user posted image user posted image user posted image
naime, jucer je primjetila da Faruk place, ali bas kao da ga boli....vidjela je otecen testis sa crvenilom i kako je napisala bolan na dodir....otisli su na pedijatriju gdje je Faruk sinoc hitno operisan user posted image
bitno je da je sve uredu kako ona kaze i ja se nadam da ce se sto prije oporaviti i vratiti svojoj kuci...
user posted image user posted image user posted image user posted image za hrabricu Faruka i njegovu mamu user posted image user posted image user posted image

tako mi je zao sto je moralo doci do operacije - predpostavljam da je razlog ukljestenje testisa ili tako nesto? uhuser posted image ...........kako god, zelim maleckom brz oporavak user posted image

a sto se tice ovog "Vjezbanja sjedenja" meni se dize kosa na glavi user posted image ova kilometrična user posted image od tih savjeta...nemoj me pogresno shvatiti, i nama su tako savjetovali podklocaj ti njega kojim jastukom da "nauci" sjedtit...ja to iskreno da ti kazem nisam niti radila, probala jesam i vidjela da dijete jednostavno nije spremno da sjedi jer se sav nekako nakrivi ili uzme jastuk pa ga glodje i onda samo tresne u stranu jer nema podrsku user posted image
dakle, poenta je nisam na kraju nista forsirala, to mi je besmisleno..sve ce oni to sami napraviti. Moj Raffi mi je zivi dokaz za to hvalam Bogu dragom..poceo se okretati u stranu sa 3,5 mjeseca, puzati kao glista sa 6, samostalno da sjedi i dize se na noge i puze - sve u intervalu od 7 dana malo prije 8. mjeseca,  - odjednom samo, prohodao je sa 10,5 mjeseciuser posted image ..nista ga ja od toga nisam niti mogla nauciti dok dijete samo nije ojačalo i razvilo odredjenu grupu mišića, sve prirodno kako treba.....

ne brini i pusti ga samo na pod da se sam batrga, trenira i jaca misice i sam skonta sta moze i koliko moze od akrobacijauser posted image

< Poruku je uredio pocahontas -- 20.5.2010 7:48:21 >

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 22152
20.5.2010 8:35:28   
mojbebac
dobro jutro od nas .... vidi se ko je vrijedan ..... mi smo se jutros u sest sati probudile ...... uh .... hladno i dalje ....
ja sad na poslu, bejbi opet plakala kad sam krenula na posao .....
i dalje slabo jedemo, jos nije prohodala ..... pusica svima ....

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 22153
20.5.2010 8:59:14   
bebana27
pozz od nas
danas je mom suncu 8 mjeseciuser posted image user posted image user posted image
malo mi je nervozan ima proliv izgleda zubici a jos ih nema sto ga muce
vidim ima bolesni bebica da mi sto prije ozdraveuser posted image user posted image user posted image
koje slave mali rodjendan neka im je sa srecom

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu mojbebac)
Neposredna veza do poruke: 22154
20.5.2010 9:21:54   
mala86
jutro svima...
joj ovdje opet neko tmurno jutro,ma katastrofa,a taman sam se juce obradovala da ce sunce nepokon doc zastalno,ali user posted image

noc prosla super,tajo nam jutros u 6 otiso na kraci put,mama ga ispratila i vratila se u krevet!malac se probudio oko 7 i pustio mamu do 10 do 8 da spava!spavala sam napola jer je bio kraj mene,ali mi je znacilo punoooo user posted image user posted image user posted image user posted image !
eno ga malac opet pajki

sretan mali rodjendan bebana user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 22155
20.5.2010 9:27:07   
marinčii
pozz od nas svima
iv@nčice drago mi je da su mamini nalazi dobriuser posted image user posted image user posted image ,a nadam se i da će nam Andrj brzo ozdraviti više i ti zubići...
Mi smo noćas opet bili nervozni probudio se oko 3 h i kmezi vrti se ,okreće neće da spava ma sigurno oko sat vremna sam ga pokušavala uspavat i jedva uspjela,meni se čini da ova djeca ne misle prespavat noć a ja baš sve manje imam snage
bebana čestitamo 8 mjeseci user posted image user posted image user posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 22156
20.5.2010 9:36:15   
Mya_81 RR
Moje pile još spava user posted image Jest da se probudila u 6 i bunila se po krevetu do 7 i 15 i onda ponovo zaspala...

Vidim ima dosta dušica koje muče zubići...baš mi je žao user posted image

Ivančice, super da su mami nalazi superiška user posted image user posted image user posted image user posted image Olakšanje je to veliko, a pilić će isto biti super, nije to ništa strašno...ovo s mamom ipak situaciju cijelu čini puno lakšom user posted image user posted image user posted image

Drago mi je da je i Antoniu stanje bolje user posted image user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 22157
20.5.2010 9:39:57   
anidla
jutro i od nas....

sinoc se Noa opet budio a ja fino nisam cekala da prodje dovoljno sati oh hape do hape i dala sam mu sinoc 3 puta flassicu, u pola 12, u pola 3 i u pola 5 i nastavljao je spavati i sve tako do 8 jutros, nije plakao....jel moguce da je zadnjih noci plakap jer je bio gladan user posted image user posted image user posted image inace jede na svakih 4-5 sati, pa nisam mogla da vjerujem da je to u pitanju....

samo da mi je znat jel skok u razvoju user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 22158
20.5.2010 9:43:06   
Anoniman
bebana sretan mali rockas drugu i zelimo mu sve naj naj naj... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

anidla, pocahontas je u pravu, nista forsiranje nista da mu ti odredjujes sta da radi, nego pusti i posmatraj sta on hoce i sta on moze sam... u mene Nane se poceo lagano podizati u sjedeci polozaj prije nego je napunio 4 mjeseca... tako da sada nije da sjedi ali u polulezeci polozaj to mu je omiljena poza...
ja ne vjerujem u tablice bilo koje vrste jer ne moze svako dijete isto da se razvija, da ima iste potrebe u isto vrijeme, da prihvata istu hranu i da voli istu hranu, da napreduje isto...

mi smo odlicno spavali... jednom se budili jutros u 4,30 dojio, spavao ponovo do 8,30, podojio pa se malo mazili dok mu nije dodijalo, a onda smo ustali i evo sada kahvelenisemo... user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 22159
20.5.2010 10:05:39   
rose 87
juto
ovdje opet tmurnouser posted image hocu sunceeee
mi smo jutros u 6 ustali i evo sad opet malo zaspao,nije se sinoc budio u placu hB,sinoc smo bili u gostma i bio mi je prava pametnica
bebana zelimo vam sretan mali rodjendanuser posted image user posted image user posted image
ivancice  bas mi je drago da je sve ok s tvojom mamomuser posted image ,a Andreju zelimo da brzo ozdravi user posted image
apotekarka bitno je da je proljev stao a "malo" nervoze pred zubic je normalno
malom Faruku hrabrom saljemo puno user posted image user posted image user posted image

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 22160
20.5.2010 10:24:36   
Meri29
Jutrooo user posted image

Drugu Ibrahimu cestitamo 8 mjeseci user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mi se spremamo, idemo na vakcinu, uhhhh user posted image

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 22161
20.5.2010 10:52:17   
Sonja
jutro i od nas
cestitamo sve sto smo izostavili a i mali rodjendanuser posted image user posted image user posted image user posted image

Ja sam bolesna skroz a i adin mi vuce prehladu vise od 15 dana...curi mu nosic a nema temp.
ne znam ni kad da ga vodim na vakcinu kad bali stalno

meri nadam se da bebi nece puno plakati
joj ja uvijek dozivim neki stres i traumu od tih vakcina
ne znam kako cu sad kad je velik i zna...

Adin je pravi lopov sve sto je NE NE on namjerno radi i dira..trci po kuci i samo se smije
a kad mu nesto nedamo onda plac i zacene se od huje
bezobraznik mali
a sad kad sam bolesna izgleda da zna pa dodje do mene i grli me i ljubi stalnouser posted image
pusa svim bebacama

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 22162
20.5.2010 11:15:48   
Nejrica
jutro svima...mi smo poranili,al ja nemam obicaj da palim komp.dok on ne zaspi drugu turu.user posted image
Inace masallah dobro smo,on je bas zivahan i zahtjevan,slomi me,mada je lakse od kad je ustabilio hodanje,pa sam fura po kuci i cak mi se skriva.Juce ja u kuhinji,zovem ga...nista...pravo sam se prepala...kad on u sobi iza kreveca sjeo i smije se...pile moje.
Juce smo malo setali,isla ja do snajdera neke pantalone prepravljala,kad mi je sve veliko...imamo neku svadbu u subotu,pa da se malo proveselimo...od kad nisam.user posted image
Takooo nam je zao druga Faruka,nadamo se da ce sve biti ok!
Cestitke Ibrahimu,eto jos malo i rodjkas praviuser posted image
Bambi,kako su ti djecica,jel bolje stanje?Ljubimo vas,btw sve ti zaboravim reci da su moji korijeni sa tvog kraja,a i kuma mi je u Go!

Anidla,Mya,marinčiiiuser posted image user posted image user posted image ljubite bebare,nadamo se da ce se spavanje nekad ustabiliti!
Mala,bravo za spavalicu!
Ivancice jedna briga manje...drago mi je zbog mame!user posted image user posted image user posted image
Ak sam koga promasila,sorry...odoh i ja malo prileci,takoooo sam umorna!!!

Veliki decko 24.02.2009.
Mala mrva 06.06.2014.

Sad je to, to!

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 22163
20.5.2010 11:42:03   
dafri
pozz,
iv@ncice baš mi je drago da su mamini nalazi dobriuser posted image
bebana čestitamo mali rođendanuser posted image user posted image user posted image
anidla i meni su isto ped.govorili i ja se slažem sa pocahontas ,nismo je podupirali sa jastucima ,počela je sama sjediti nešto prije puzanja a propuzala je pravo sa 7 i nešto,prohodala je ima mjesec
sve oni to sami postignu kada dođe vrijeme za to

opet kišauser posted image , ova moja šmizla otkada hoda puno bolje spava ili je to faza,sinoć zaspala u 8 a jutros ustala u 9user posted image user posted image

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu Nejrica)
Neposredna veza do poruke: 22164
20.5.2010 11:49:52   
anidla
ma nisam ja to nikad radila sa jastucima, ja ga stavim na pod, i on radi ono sto moze...puze unazad kao mali puz, prevrce se s jedne strne na drugu....osjetim ja da on jos nije spreman za sjedenje, naravno na ovo ne mislim kad ga ja drzim u krilu....

slazem se ja s vama, i uvijek govorim sve spontano i samo od sebe....ja sam se zaklela da necu kupiti hodalicu i da cu ga pustiti da sam spontano i propuze i prohoda, pa neka tako bude i sa sjedenjem user posted image

i naravno da se ne ljutim pocahontas, volim cuti i druga misljenja user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu dafri)
Neposredna veza do poruke: 22165
20.5.2010 13:44:33   
megi
pozz svima
cestitke za male rodjendane

mi smo opet imali neku noc sa puno puno budjenja, u pola 1 je toliko plakala da sam je jedva smirila
uh kad ce se ovo ustabiliti da mi je znati

mi samo malo da vidimo sta nam radiu generacija, nece nas biti nekoliko dana odosmo malo kod nane i dede u hercegovinu

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 22166
20.5.2010 14:45:24   
Anoniman
pozz
Mi smo spavali do 9 zaspo oko 23.nije se do jutra budio jest.
Ima seka kod mene pa ga cuva  ja poradjujem po kuci.Posle cu anela pupat nadam se da ce malo odspavat poslije
Cestitamo rodjendane male
i ljubimo vas

(odgovor članu megi)
  Neposredna veza do poruke: 22167
20.5.2010 14:52:11   
iv@ncica
cure  moje  ...puno  hvala  na  podrsci  za  mamuuser posted image user posted image user posted image

bebana - sretan mali rodjendanuser posted image   
apotekarka -user posted image user posted image   za  bolje stanje  u  pempi..a  za  to  zezanje  i   zubice  i  nespavanje  ..sve  te  shvatamo,  jer  nam  je  i  ovamo  tako..i  sto  da  ti  kazemo..nego cekamo  da  naraste..pa  ce  valjda  jednom  biti  bolje
 Faruku - saljemo puno user posted image user posted image user posted image

marinčii  i  ostale  mame   bebe  nespavalica, evo  mi  smo veci  od vas..pa se  jos  budimo  po  noci...ma  sta  zubici..uvijek  je  nesto...sad  imamo  fazu  kad  se  budimo  oko 1  pa   oko  4 i dirlimo  do  6..pa  tada  malo  zacorimo..a  mama  u 6,30  na posao..sta  da  vam  kazem... ja  nekad  ne  znam jesam  li  dosla ili  posla..a  na  poslu  teskouser posted image ...pa  opet  kuci  jovo  na novo  sveuser posted image user posted image ..ali  nek  je  mami  mojoj  nalaz  bolji  pa  taman  sve  ostalo user posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 22168
20.5.2010 17:34:25   
bebana27
hvala vam drage moje na lijepim zeljama
vrijeme tako leti kao da se juce rodio a ono jos malo i prvi aBd rodjendan
javit cu vam se veceras idemo sad da jedemo cokolinouser posted image user posted image user posted image user posted image

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 22169
20.5.2010 18:03:28   
Anoniman
jedna obavjestuser posted image
Gledala sam vrijeme,javlja od subote ljeto tj.punoo toplije i ljepse vrijeme nema vise kise jupiiii jedva cekam sunceuser posted image user posted image user posted image
nadam se da prognosticari,nisu pogresiliuser posted image

(odgovor članu bebana27)
  Neposredna veza do poruke: 22170
20.5.2010 18:32:03   
Mya_81 RR
Joooooj, felix user posted image user posted image user posted image user posted image Nadam se, baš mi treba suncee user posted image

Šta je s Hanady, nema je par dana user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 22171
20.5.2010 20:06:39   
Anoniman
da mya,bogami tako kazu samo nadam se da nece slagatiuser posted image
I ja sam se obradovala kad,sam vidjela naredne dane toplije i tem.takodje visoke
Jedva cekam sunceee
Proce i ova sed.sledeca ce biti  bolja.
Tj.od sub.ide na bolje.

(odgovor članu Mya_81 RR)
  Neposredna veza do poruke: 22172
20.5.2010 21:32:55   
Hanady RR
e moje mile..e vo ja se vaćam...

nisma bila tu a razlog je sljedći...moja porođena zaova je imala porblem...ostavli su joj komad posteljice pa je jučer bila na kiretaži...i ja sam angažovana oko nje i njene djeceuser posted image

elem na sve imam 3 kg manje što zbog fizičkog napora što zbog prihičkog sikiranja oko nje...kako mi je žao bilo jučer pogotov. najveća tuga mi je bila kada sam vidjela malenu u svojim rukama sa 19 dana beba bez mame svoje cijeli dan...uh srce mi se steglo, al glavno sve je dobro prošlo.elem halila sam nekoliko dana godišnjeg za malu prncezu i 1 dn za onog princa što ga čekam 29.maja ( sekin porod) jer sam mu kupila sve za sobicu pa idem da sredim winny the pooh kombinaciju ...to planiram u subotu radit jer sutra sa svojim curama dan porvodim koje su me za sebe imale samo noću u krevetu kada su već spavale dubokim snomuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 22173
20.5.2010 21:36:54   
Anoniman
a joj Hanady bas mi je zao sto se napatila tvoja zaova... kako nisu odmah primjetili da nedostaje komad...??? a mogu misliti to malo pile kako joj je nedostajala njena mamica.... ali hvala Bogu dragom pa je opet kraj nje... a tebi zeno svaka cast.... rijetke su osobe koje su tu da pruze pomoc kad je najpotrebnije... Bog ti dao sve naj naj kako i zasluzujes... user posted image user posted image user posted image user posted image
ljubi svoje pilice...

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 22174
20.5.2010 22:18:10   
Mya_81 RR
Joj, gledam Provjereno na Novoj TV reportažu o ostavljenim bebama...ne znam, spičilo mi se strašno i ne mogu prestati plakati user posted image user posted image user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 22175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  885 886 [887] 888 889   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  885 886 [887] 888 889   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *