|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Torte
8.5.2010 23:02:19   
rokoko
Unutra je Milka,recept kao onaj što je milenium napisala,a okolo igra sa čokoladom,topila,razmazivala,sjekla i....

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 226
   RE: Torte
8.5.2010 23:03:34   
kaktuscic
Hanady meni treba savjet od tebeuser posted image Vidim da si postavila recept za americku tortu i da si je bome lijepo napravila, a sta mislis moze li na nju fondant? I koju si cokoladu koristila, za kuhanje ili neku drugu?

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 227
   RE: Torte
9.5.2010 1:49:02   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: kaktuscic

Hanady meni treba savjet od tebeuser posted image Vidim da si postavila recept za americku tortu i da si je bome lijepo napravila, a sta mislis moze li na nju fondant? I koju si cokoladu koristila, za kuhanje ili neku drugu?

ja za ovu tprtu koristim čokoladu za kuhanje Dorina.

a fondant nije za nju, naime njena kora je dosta mekana i između ima taj namaz od marelice...a kreme ispadne zaista puno i ona za dobra ukus azahtjeva da sva okolo bude premazan tom kremom. Krema se stisne brzo u frižideru ali nije baš za fondanta ova torta.


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu kaktuscic)
Neposredna veza do poruke: 228
   RE: Torte
9.5.2010 21:38:13   
ivanimarina
tek sam se danas pridružila i pročitala sam gotovo sve postove.. zanima me kako se mogu složiti više katova torte..? pokušavam skontati, al ne ide... :(

(odgovor članu rokoko)
Neposredna veza do poruke: 229
   RE: Torte
9.5.2010 22:44:36   
kaktuscic

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: kaktuscic

Hanady meni treba savjet od tebeuser posted image Vidim da si postavila recept za americku tortu i da si je bome lijepo napravila, a sta mislis moze li na nju fondant? I koju si cokoladu koristila, za kuhanje ili neku drugu?

ja za ovu tprtu koristim čokoladu za kuhanje Dorina.

a fondant nije za nju, naime njena kora je dosta mekana i između ima taj namaz od marelice...a kreme ispadne zaista puno i ona za dobra ukus azahtjeva da sva okolo bude premazan tom kremom. Krema se stisne brzo u frižideru ali nije baš za fondanta ova torta.


user posted image Ja se nadala da ce na nju moci fondant, sad mi zao jer mi ja bas ukusna, a da mi ja malom za rodjendan napraviti bas tako neku bolju tortu... a americka mi je extra! Sad ne znam sta cuuser posted image

Sta mislite zene moze li na tu milka tortu fondant? Uh, i ona mi se se cini pravo dobra.

Hanady hvala ti punooooouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 230
   RE: Torte
10.5.2010 0:05:04   
milenium

IZVORNA PORUKA: ivanimarina

tek sam se danas pridružila i pročitala sam gotovo sve postove.. zanima me kako se mogu složiti više katova torte..? pokušavam skontati, al ne ide... :(


pa slažeš jedna na drugu,veća pa manja ,pa još manja,pa još manja itduser posted image

(odgovor članu ivanimarina)
Neposredna veza do poruke: 231
   RE: Torte
10.5.2010 17:10:35   
Rina26
Moze li mi netko rec na kojoj je strani recept od milka torte neda mi se tražit a napravila bi je mužu za godišnjicu braka

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 232
   RE: Torte
10.5.2010 17:12:53   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: Rina26

Moze li mi netko rec na kojoj je strani recept od milka torte neda mi se tražit a napravila bi je mužu za godišnjicu braka


idi na temu fondant i na zadnjoj stranici mislim da imas recept ;)

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Rina26)
Neposredna veza do poruke: 233
   RE: Torte
10.5.2010 17:12:53   
Dida79
IZVORNA PORUKA: milenium

ako nema bjele milke(a ja je uvjek nađem)uzmi onda bjelu za kuhanje,samo nek je bjela. ja sam pekla u onom okruglom kalupu al više ne pečem jer mi pušća (a nije zenkler)user posted image

KORE:
5bjelanjaka umutit,dodat
100gr šećera,pa opet umutit.i na kraju
1kašiku brašna i
80(ili 100)grama mljevenih lješnjaka

ovo je za 1koru,moraš 3 X ovako(dok se jedna peče ti drugu muti )
(lješnjake prije mljevenja trebaš isušit u pekari da im spane ona ljuska papirnatauser posted image )

Krema:
15 žumanjaka,1puding od vanilije,200grama šećera i 3 kašike brašna izmutit i izlit u pola litra prokuhanog mlijeka.
dok je vruće kremu podjelit popola.i u jedan dio dodat bjelu milka čokoladu,a u drugi dio crnu milka čokoladu(običnu mliječnu)
kad se ohladi  u jedan dio dodat pola margarina ,u drugi dio drugu polovicu margarina.izmutit šlag-pola ga u jedan dio ,pola u drugi.

i filuješ:
kora-bjela krema-crna krema----kora-bjela krema -crna krema itd dok ne potrošiš sav materijal.

user posted image  evo moje milka torte,vidi se samo za izvana,a unutra su tri kore,k nivoa kreme i okolo šlag.


Evo ti recept ja sam po ovome pravila i super mi je ispalauser posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 234
   RE: Torte
13.5.2010 21:25:38   
mamica87
Drage moje kako cu napraviti jaffa tortu bez kalupa a da se moze izvaditi poslije iz tepsije i da se ukrasi fondantomuser posted image Ja bez kalupa nisam dosad nikad napravila tortu pa se osjecam izgubljeno nadam se da ce te mi pomociuser posted image Trebam sutra mm da pravim za rodjendan a stari kalup mi se pokvario ludujemuser posted image

_____________________________

Benjamin 17.07.2009

(odgovor članu Rina26)
Neposredna veza do poruke: 235
   RE: Torte
13.5.2010 21:28:27   
noaa
IZVORNA PORUKA: mamica87

Drage moje kako cu napraviti jaffa tortu bez kalupa a da se moze izvaditi poslije iz tepsije i da se ukrasi fondantomuser posted image Ja bez kalupa nisam dosad nikad napravila tortu pa se osjecam izgubljeno nadam se da ce te mi pomociuser posted image Trebam sutra mm da pravim za rodjendan a stari kalup mi se pokvario ludujemuser posted image



a imas li okruglu tepsiju u kojoj mozes peci kore?

_____________________________

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

(odgovor članu mamica87)
Neposredna veza do poruke: 236
   RE: Torte
13.5.2010 21:39:50   
IvanaTz
IZVORNA PORUKA: mamica87

Drage moje kako cu napraviti jaffa tortu bez kalupa a da se moze izvaditi poslije iz tepsije i da se ukrasi fondantomuser posted image Ja bez kalupa nisam dosad nikad napravila tortu pa se osjecam izgubljeno nadam se da ce te mi pomociuser posted image Trebam sutra mm da pravim za rodjendan a stari kalup mi se pokvario ludujemuser posted image


Ne znam koji ti je recept jaffa torte, ja je pravila i direktno na tacni oblikovala cetvrtastu tortu, ova moja bez kora, dole keks masa, pa krema, pa piskote, jaffa keks, tako nekako se reda...


_____________________________

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu mamica87)
Neposredna veza do poruke: 237
   RE: Torte
13.5.2010 22:02:06   
mamica87
imam okruglu tepsiju a pravim po receptu koji je ovdje na forumu ne znam koja je forumasica stavila pa kontam da nece fil se razliti ako preokrenem tepsiju kad budem je htjela izvaditi iz tepsije user posted image

_____________________________

Benjamin 17.07.2009

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 238
   RE: Torte
13.5.2010 22:07:44   
IvanaTz
Pa ostavi da se malo stisne u frizideru pa se nece nista razliti

_____________________________

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu mamica87)
Neposredna veza do poruke: 239
   RE: Torte
13.5.2010 22:52:00   
milenium
MAMICA 87 neznam po kojem receptu ćeš praviti ali po ovom što ja imam krema nije vodna.tolko je gusta da se ne razlijeva.ja pravim torte u kalupu jedino baš jaffu pravim u tepsiji(ali ne filujem u tepsiji već izvadim koru na stol pa filujem pa tops pa druga krema pa druga kora i tako dalje...user posted image

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 240
   RE: Torte
13.5.2010 23:08:25   
mamica87
JAFFA TORTA
dug je proces pravljenja al se iplati svaka minuta vjerujte ... bomba je
sastojci:
12 jaja
12 kasika secera
12 kasika mljevenih oraha
3 kasike krusnih mrvica, ja sam stavljala prezlu

zuti fil
1 litar mlijeka
4 pudinga od vanilije
200 g secera
1 margarin

smedji fil
200 g secera
1,5 dl vode
200 g mljevenih oraha
1 cokolada za kuhanje
1/2 maslaca

nadjev
3 kutije jaffa keksa
2 sokica dvojni-c (ja sam uzela dzus od narance)

priprema:
kore: napraviti 4 kore i to - umutiti 3 jajeta sa 3 kasike secera. dodati 3 kasike mljev. oraha i 1 kasiku mrvica. lagano umijesati i peci na oko 200 stepeni pola sata. tako svaku koru zasebno
zuti fil: napraviti puding od mlijeka i praska za puding. ostaviti da se ohladi (ne mora bit ledeno) i dodati secer i margarit, pa ponovo dobro umutiti
smedji fil: prokuhati secer s vodom da se napravi kao agda, dodati zatim orahe i istopljenu cokoladu. kad se ohladi dodati maragrin i umutiti.

torta se pravi ovako:
-na tablu staviti jednu koru, premazati je dijelom zutog fila.
-po zutom filu sloziti keks prethodno umocen u sok, pa premazti keks zutim nadjevom (najbolje je samo da popunite rupice izmedju keksova, jer vam nece moci biti zutog fila ako stavljate puno)
-prekriti drugom korom i premazati polovinom smedjeg fila
-staviti trecu koru
ponoviti postupak kao i sa prvom: zuti fil, keks, zuti fil
-staviti cetvrtu koru i premazati ostatkom smedjeg fila
-ostavite malo zutog fila na kraju da tortu premazete okolo.


To je taj recept na forumu sto ima jel isti milenium kao i kod tebeuser posted image

_____________________________

Benjamin 17.07.2009

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 241
   RE: Torte
13.5.2010 23:13:00   
milenium
nije .kod mene je puno jednostavniji.skoro isti samo kod mene manje kora,manje pudinga itd i bez orasa jeuser posted image
a vidim da ti ovdje ide 4 pudinga na litar mlijeka.i plus margarin.to je čvrst fil.neće ti se razlit.možda ako se i malo pomakne možeš vratit ali da će ti iscurit sa strane -neće.
ne mogu postavljat slike pokazala bih ti kakva je moja ali ima negdje na ovoj temi slika.sad ću ti javit na kojoj stranici.čekaj....dok nađemuser posted image

(odgovor članu mamica87)
Neposredna veza do poruke: 242
   RE: Torte
13.5.2010 23:15:49   
milenium
na 15 stranici jeuser posted image
pa eto možeš pogledat kako izgleda,jednostavna je.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 243
   RE: Torte
13.5.2010 23:16:10   
mamica87
Nadam se da ce biti takouser posted image Ako ti nije mrsko postavi i svoj recept da vidim kako ce mi biti lakseuser posted image user posted image

_____________________________

Benjamin 17.07.2009

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 244
   RE: Torte
13.5.2010 23:18:10   
mamica87
dobro izgleda jel moze da se oblozi fondantomuser posted image Izvini ako sam napornauser posted image

_____________________________

Benjamin 17.07.2009

(odgovor članu mamica87)
Neposredna veza do poruke: 245
   RE: Torte
13.5.2010 23:21:10   
milenium

IZVORNA PORUKA: milenium

user posted image izvolite,poslužite se!!!kombinirala sam sastojke od raznih tortauser posted image


citirala sam nadam se da ćeš uspjet vidjet tortu.recept ne znam na kojoj sam stranici stavila pa ću ponovo napisat.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 246
   RE: Torte
13.5.2010 23:24:03   
mamica87
bas ti hvala srce siuser posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Benjamin 17.07.2009

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 247
   RE: Torte
13.5.2010 23:24:52   
milenium
ne zezaj!zašto bi bila dosadna?!okolo je šlag pa na to nebi išao fondat .ali bi išao na kremu.da napraviš malo više kreme da ima i okolo pa da na to fondat.kolko sam shvatila fondat može na sve torte koje u sebi imaju margarin(ili buter).imaš temu'' fondat'' i tamo smo pisale na kakvu kremu bi bio najbolji fondatuser posted image
ja se zabavim i s ovom a mogu mislit tek kolko bi mi vremena trebalo za ovu tvoju od 4 kore.al evo prepisat ću i tvoj recept da ga imam ako nekad bude više raje.user posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 248
   RE: Torte
13.5.2010 23:28:39   
mamica87
Pa mislila sma je premazati sa butterkrem pa onda fondant preko,ali et najvise me mucilo da li ce se fil razbucati bez kalupa da se to ne bi desilo reko da vidim sta cete vi mi reci da ne bi bilo sutra user posted image user posted image user posted image i na kraju nigdje torte mom dragomuser posted image

_____________________________

Benjamin 17.07.2009

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 249
   RE: Torte
13.5.2010 23:29:55   
milenium
JAFFA TORTA:
5jaja
8žlica šećera
8žlice brašna
4žlice ulja
4žlice-hladne vode
1/2pec.praška
2 žlice kakaa

krema:
7dl.mlijeka
7žlice oštrog brašna
4 rebra čok.za kuhanje
2 vanilin šećera
2 kutije jaffa keksa
25 dag mljevenog šeć.
25 dag margarina za kreme

glazura:20dag čok.za kuh.
10dag.margarina
1žlica ulja.

Postupak:
pjenasto umešat jaja i šećer,postupno dodavat ulje i brašno.
odvojit polovicu tjesta i u jednu polovicu stavit kakao.u prvi biskvit koji ćeš peć stavit pecilni prašak(1/2),a u drugi tek prije samog pečenja da nebi biskvit''''''''''''''''sjeo''''''''''''''''.peći 20min na 180stup.
postupak za kremu:u 2dl.mlijeka umješat brašnoi ukuhat u provrelo mlijeko ok 10ak minuta.u ohlađeno dodat razrađen margarin sa šećerom.kremu podjeli na 2djela.u prvu polovicu stavi vanilin šeć.a u drugu rastopljenu čokoladu.

smeđi biskvit premazat bjelom kremom,jaffa kekse namakati u rum i stavljati na bjelu kremu(crni dio jaffa keksa okrenit prema dolje u kremu).sve premazat čokolanom kremom i poklopit žutim biskvitom.
premazat glazurom ili šlagomuser posted image


< Poruku je uredio milenium -- 13.5.2010 23:34:27 >

(odgovor članu mamica87)
Neposredna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Najstresniji period.
пеперутка16

Kada vam je bilo najzamornije biti sa svojim djetetom?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *