|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Inseminacija
6.5.2010 21:53:42   
emiih
Zdravo cure !

Evo mene opet,druga inseminacija prosla i ja opet u istoj situaciji kao poslije prve inseminacije.
prije 4 dana sam trebala bila dobiti,al nisam.Uradim test kad ono blago pozitivan.E ovaj put sam otisla i krv izvadila,da budem sigurna.
16 dana nakon inseminacije mi je hcg bio 289.Ne znam sta da mislim o tome,a doktoru mogu tek u ponedeljak jer je na odmoru ovu sedmicu.
Ja mislim da sam trudna,sta vi mislite?Mislim ja sam sigurna u to da sam i prosli mjesec bila trudna,samo da se nije zadrzalo,ali posto nisam vadila krv bila,ne mogu dokazat,mada su testovi 5 dana bili pozitivni.
Pa me sad strah da mi se i ovaj put ne desi to isto.Uopste ne mogu da se radujem.
Boli me stomak,isto kao da cu svaki momenat dobiti,ma ustvari sve je isto kao i prosli mjesec.

(odgovor članu ivana st)
Neposredna veza do poruke: 1376
6.5.2010 22:06:34   
smarija
sto se tice testa a narocito bete zeno ti si trudna i od srca ti cetitam user posted image

(odgovor članu emiih)
Neposredna veza do poruke: 1377
6.5.2010 22:07:49   
smarija
progesteron depo ja sam primala kad sam prokrvarila u trudnoci on je za cuvanje ploda ali mi ni to nije pomoglo,primala sam svaki drugi dan

(odgovor članu mila132)
Neposredna veza do poruke: 1378
6.5.2010 22:27:03   
snowrose
Beta koliko ja znam nikad ne laže,a tvoja je mašalah visoka,zato ČESTITAMMMM !!!user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 6.5.2010 23:00:32 >

Pozitivne misli privlače samo pozitivne stvari!!!

(odgovor članu emiih)
Neposredna veza do poruke: 1379
6.5.2010 23:01:04   
malena27 RR
emih ja cu ti samo cestitati user posted image user posted image user posted image
user posted image si user posted image user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 1380
6.5.2010 23:13:26   
emiih
Hvala svima na cestitkama.
Ma skontala sam i ja da sam trudna,al i prosli mjesec je isto bilo,pa poslije 6 dana prokrvarila.
Ali ovaj put sam pocela odma piti progesteron,to mi je jos doktor dao nakon inseminacije i rekao da pijem 10 dana nakon inseminacije,i u slucaju da user posted image ne dodje na vrijeme da opet nastavim piti.
Nadam se da ce se aBd odrzat sve biti ok.

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 1381
7.5.2010 8:21:53   
nella
Emiih cestitam od srca user posted image user posted image user posted image
cuvam fige da ovaj put bude sve ok

sve ce se ovo jednom zvati juce

(odgovor članu emiih)
Neposredna veza do poruke: 1382
7.5.2010 9:38:29   
mida
emiih cestitam od user posted image
user posted image user posted image user posted image
nemoj se brinuti bice to dobro ako Bog dauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nella)
Neposredna veza do poruke: 1383
7.5.2010 10:05:46   
ena0002
Emiih iskrene cestitke user posted image user posted image user posted image .....bice sad aBd sve OK user posted image

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu mida)
Neposredna veza do poruke: 1384
7.5.2010 10:26:40   
vjestica
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 7.5.2010 10:34:24 >

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 1385
7.5.2010 13:11:17   
medi87
Emih cestitke nadam se da ce biti sve okuser posted image user posted image user posted image

RR porodica :-)))

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 1386
7.5.2010 13:57:10   
patrizia
emiih
Čestitke i od mene

7 IUI ,1X beta 50-biokemijska trudnoča ,ostale bete 0

25.04.2012. ICSI
-07.05. beta 177
-09.05. beta 464
STIGAO SAV MOJ SVIJET 31.12.2012.
HVALA TI BOŽE NA USLIŠENIM MOLITVAMA !!!

(odgovor članu medi87)
Neposredna veza do poruke: 1387
7.5.2010 14:04:42   
patrizia
emiih

Još samo da te pitam gdje si radila inseminaciju i šta je bio razlog da je morate raditi.Moji su sad svi nalazi u kompletu ok,s tim da MM ima 18% progresivno pokretnih,pa ćemo pokušati još mjesec dva prirodno.Samo neznam dali je uopće moguče s tim nalazom da dođe do trudnoče.Meni je urađena i histeroskpija i HSG pa kažu da bi se moglo sad na to sve "omaketi" i jedna bebica user posted image

25.04.2012. ICSI
-07.05. beta 177
-09.05. beta 464

(odgovor članu patrizia)
Neposredna veza do poruke: 1388
7.5.2010 15:27:41   
Leva
Emiih iskrene cestitke user posted image user posted image user posted image user posted image

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu patrizia)
Neposredna veza do poruke: 1389
7.5.2010 15:42:31   
rerica
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sretno emiiih....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 1390
7.5.2010 15:56:02   
mila132
emiih bravo curo .svaka cast tebi i tm.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rerica)
Neposredna veza do poruke: 1391
7.5.2010 19:06:52   
emiih
Joj super ste,hvala vam puno na cestitkama.

patrizia
Ja na tvom mjestu nebi dugo cekala.Kod MM je 32% bilo progresivno pokretnih,a kod mene je bilo uvijek sve ok.
Mene su samo zavukli moj ginekolog i urolog MM.Obadvojica su govorili da je to ok,i da pokusavamo,pa ce uspjet,jer kao za oplodnju je potrebna samo jedna.Milsim to stoji,ali tako moze godinama trajat.Kod mene je i trajalo 4 pune godine,nije se nista desavalo.A ja jos su mi govorili da je to vjerovatno smao psihicki,da sam se ja opteretila previse i da zato nece da uspije.Ubijedili su me bili da je problem u mojoj psihi,bila sam ljuta sama na sebe,jer kao blokiram sve svojom psihom.
Onda sam promijenila ginekologa,i on mi je odma rekao da nalaz MM nije ok.Mada je i on rekao da ne iskljucuje mogucnost da zatrudnim prirodnim putem,ali to moze dugo,dugo trajat.
On mi je onda predlozio inseminaciju,jer tom prilikom se skrati put koji plivci moraju preci,tako da je to kao optimalna metoda za nas.
I eto prva je bila vec uspjela ali se nije bila odrzala,al ipak nesto se pocelo dogadjat.I evo sad druga inseminaciju je takodje uspjela,pa se nadam da ce aBd biti sve ok,i da ce se razvijat fino.Da jos dodam ovaj doktor je prvo bio dao neke vitamine za MM,koje je pio 3 mjseca,ali nisi nimalo pomogli cak ni 1%.
A nedavno sam razgovarla sa jos jednom doktoricom,koja je mijenjala bila ovog mog dok.,i tako me i ona pitala sta je do sad bio problem,i ja joj tako kazem da su mi govorili da je i 32% ok nalaz,i da ce to biti,medjutim i ona mi na to odma rece da se taj nalaz ne moze smatrat ok,da to nije nikako dovoljno.
A inseminaciju sam radila u Becu,posto trenutno ovdje zivim.

(odgovor članu mila132)
Neposredna veza do poruke: 1392
7.5.2010 19:28:36   
aicha
emiih...predivne vijestiuser posted image user posted image user posted image

uljepsala si dan svim trudilicama..zelim ti sve naj sa bebacem-Allahumme barikuser posted image

Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.

(odgovor članu emiih)
Neposredna veza do poruke: 1393
7.5.2010 19:39:28   
acudesa
emiih...mila, čestitam i da sve prođe kako treba, akobogdauser posted image user posted image

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 1394
8.5.2010 10:00:27   
patrizia
emmih

Hvala ti na odgovoru.I meni je predložena inseminacija,a li pošto je tek urđen HSG prije par dana dr.mi je rekla da sačekam do 8 sedmica,pa ako se do tada ne desi trudnoča prirodno ,da ćemo uradit inseminaciju.Tebi želim mnogo sreče i da ti ovaj put sve uspije....

25.04.2012. ICSI
-07.05. beta 177
-09.05. beta 464

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 1395
8.5.2010 10:10:22   
mina minka
emih cestitamuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu patrizia)
Neposredna veza do poruke: 1396
8.5.2010 10:19:32   
mala86
emiih user posted image user posted image user posted image cestitam

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu mina minka)
Neposredna veza do poruke: 1397
11.5.2010 20:13:24   
rerica
Cure drage,trebala sam danas da test radim al me strahuser posted image user posted image ,bojim se onog minusa ko kuca,izdrzat cu do petka pa cu valjda onda uradit ili otic dr.user posted image ,malo me muklo ispod stomaka boli....za one koji nisu upuceni radila sam 8 po redu inseminaciju....

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 1398
11.5.2010 20:31:59   
AMELIC
Rerice od srca se nadam da ćeš ugledati "plus velik ko kuća" i da je ovo dobitna inseminacija...user posted image user posted image user posted image  Izdrži bar do četvrtka, pa ujutro uradi i obavezno javi radosne vijestiuser posted image

Duša mamina uljepšala je naš život...14.03.12
Mala princeza,miris mamin 03.05.13
Veselo nema šta...:)

(odgovor članu rerica)
Neposredna veza do poruke: 1399
11.5.2010 22:19:12   
emiih
evo cure da vam javim,
bila sam kod dr. i potvrdio mi je user posted image ,cak je i vidio malu tackicu na UZ.
Vi ste super,vise ste se vi radovale nego ja.Ja i MM jos ne mozemo to bas da prihvatimo,pokusavamo da i ne pricamo puno o tome,sve je tako nestvarno.
Do prije dva mjeseca nisam mogla ni zamilsit da cu ikad drzat pozitivan test u rukama,kad god bi dobila,ja bi se isplakala i rekla necu vise nista ni pokusavat,pomirit cu se sa tim da nemamo djece.al opet poslije 2-3 dana bi pocela cackat sta bi ovaj ciklus mogla uradit.jer opet skontam,na nama je da se borimo,pa ce mozda i upalit,ako ne budem nista radila onda se ne mogu bas ni nadat.a koliko god da ja nisam bila vjerovala da ce upalit,opet me neka nada odrzavala.
Najgore mi je bilo poslije prosle inseminacije,kad mi je test bio pozitivan,i ja bila sva happy,i onda poslije 4 dana  dobijem.Tad sam bila rekla necu vise ni insreminacije radit,nista,al djavola odmah poslije 3 dana sam otisla doktoru da zakazem slijedecu inseminaciju.
Zelim vam svima sve najbolje i ba aBd uskoro ugledate user posted image .Samo nemojte odustajat.Meni je jedna drugarica uvijek govorila,da se zena dok god ima matericu i nije prosla klimaks i naravno ima odnose moze nadat da ce kad tad upalit.
puno ,puno srece vam zelim i da sve aBd uskoro ugledate user posted image  .

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 1400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *