|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  830 831 [832] 833 834   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009/2010
24.4.2010 22:55:43   
Anoniman
sretan mali rodjendan Nanetuuser posted image user posted image user posted image user posted image

sto se akrobacija tice...to vam je sve individualno...nemojte se opterecivati s tim stvarima...jel se prevrce s stomaka na ledja ili obrnuto to je svejedno

(odgovor članu lila25)
  Neposredna veza do poruke: 20776
24.4.2010 23:06:05   
lila25
Da vas jos pitam je li vama van pameti da se bebica od 5,5 mjeseci stavlja u hodalicu.i to skoro citavo vrijeme dok je budna provodi u hodalici,kad sam sugerisala mami da to bas i nije dobro za bebija bila sam napadnuta kao sto ja samo nesto pametujem kao i nas su tako stavljali od treceg mjeseca.Bas sam se pokajala kud rekoh bilo sta,ali ne mogu da se nacudim jer ne djeluju mi zaostalo,skolovani su ,i opet tako razmisljaju.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 20777
24.4.2010 23:09:02   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dadada

sretan mali rodjendan Nanetuuser posted image user posted image user posted image user posted image

sto se akrobacija tice...to vam je sve individualno...nemojte se opterecivati s tim stvarima...jel se prevrce s stomaka na ledja ili obrnuto to je svejedno

Potpuno ovako,mislim......

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 20778
24.4.2010 23:09:45   
teacher75

IZVORNA PORUKA: bebana27

pozzdrav od nas
da vam saopcim lijepu vijest moj je sin sinoc rekao ta-ta
jupiiiiiiiiiiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

drugu Erminu sretan mali rodjendan
ljubi ga od nas

super, moja lana prije 5 dana rekla ta-ta a jutros i popodne ma-ma!user posted image user posted image tako sam sretna, mada sumnjam da ona ista kontauser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 20779
24.4.2010 23:11:32   
teacher75

IZVORNA PORUKA: frenkoza

zene moje... da vas pitam.... citam sad ovdje na RR-u za bebu od 5 mjeseci.... i kaze beba prvo nauci da se okrece s trbuha na ledja.... moj bebi to ne zna ali se ko ribica okrece s ledja na trbuh.... sad mi nije jasno sto li je to kod njega obratno i jel to ok.... kakva su vasa iskustva.... on se poceo okretati sam s ledja na trbuh vec sa 4 mjeseca....

lana se nikad jos nije okrenula sa trbuha na ledja a sa ledja na trbuh se okrenula par puta i odmah je plakala jer ne voli potrbuske nikako!

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 20780
24.4.2010 23:11:36   
myb@by

IZVORNA PORUKA: lila25

Da vas jos pitam je li vama van pameti da se bebica od 5,5 mjeseci stavlja u hodalicu.i to skoro citavo vrijeme dok je budna provodi u hodalici,kad sam sugerisala mami da to bas i nije dobro za bebija bila sam napadnuta kao sto ja samo nesto pametujem kao i nas su tako stavljali od treceg mjeseca.Bas sam se pokajala kud rekoh bilo sta,ali ne mogu da se nacudim jer ne djeluju mi zaostalo,skolovani su ,i opet tako razmisljaju.

Draga lila to je sve individualno.Ja sam svoju bebu sa 5 mjeseci stavila u hodalicu.I sada je cesto stavljam u hodalicu jer sve radim po svom instinktu.Ona je rođena cvrsta tako da sam se odlucila na taj korak i ne kajem se.Opet kazem nek svako radi kako hoce,nikom nista ne sugerisem niti koga osuđujem.

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 20781
24.4.2010 23:13:15   
myb@by

IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: bebana27

pozzdrav od nas
da vam saopcim lijepu vijest moj je sin sinoc rekao ta-ta
jupiiiiiiiiiiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

drugu Erminu sretan mali rodjendan
ljubi ga od nas

Ajsa isto govori mammmmmmmm, brmbrm, baba, mama.Drago mi je da je prva rijec bila ma-ma user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
super, moja lana prije 5 dana rekla ta-ta a jutros i popodne ma-ma!user posted image user posted image tako sam sretna, mada sumnjam da ona ista kontauser posted image

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 20782
24.4.2010 23:14:31   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Mya_81

zene moje... da vas pitam.... citam sad ovdje na RR-u za bebu od 5 mjeseci.... i kaze beba prvo nauci da se okrece s trbuha na ledja.... moj bebi to ne zna ali se ko ribica okrece s ledja na trbuh.... sad mi nije jasno sto li je to kod njega obratno i jel to ok.... kakva su vasa iskustva.... on se poceo okretati sam s ledja na trbuh vec sa 4 mjeseca....

Ovakve stvari su fakat individualne i nema nikakvih pravila...

Moja cura je uglavnom vrijeme provela na stomaku i tako se najbolje osjećala i onda je logično bilo da će joj biti lakše okrenuti se iz tog položaja na ledja. Dok na ledjima nije provodila skoro pa nikako i u tom položaju je bila 'kao izgubljena', stoga joj ni okretanje iz tog položaja nije išlo dok joj motorika nije otišla na puno veći nivo....

Medjutim, da vam kažem da sam i ja često čitala te kalendare razvoja i uglavnom mi se nije poklapalo ništa s Minjinim razvojem...

kod nas sve obrnuto od ovoga!

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 20783
24.4.2010 23:16:10   
teacher75

IZVORNA PORUKA: lila25

mene niko ne bi mogao natjerati da stavim lanu u hodalicu, ako bi pokusao, samo bih mu isprintala mnogobrojne textove koji govore o stetnosti hodalica i zacepila im usta!

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 20784
24.4.2010 23:24:01   
frenkoza
jooj hodalica.... i dubak... razmisljala sam o samoubistvu zbog prica o hodi i dubku.... user posted image user posted image user posted image ... samo dubak, dubak dubak... pa vise mi je pun kl... dubka i hodalice...
neku vece sam bila kod prijatelja i oni imaju curicu mladju 3 dana od Abdulaha... i imaju dubak... daj mi reko taj vise dubak da ga stavim... i stavila ga... i samo gledala kad ce glavom bubnut od ono drvo i razbit nos.... ali kad sam rekla svekiju sutra da je bio u dubku ona jos ni dan danas nije dosla sebi od srece... kao da sam joj rekla da je zavrsio fakultetuser posted image user posted image user posted image user posted image

al najgore od svega je sto je stalno ista prica: stavljaju se djeca da budu cvrsca.... ova stavlja svoju malu stalno u dubak, a ona mekana ko jastuk.... isto kao da joj je 2 mjeseca.... a ovaj moj vrtirep ne smiruje se... kad ga stavim na noge ode on.... samo sto ne prohoda.... a nidje dubka ni na mapi....

ja samo kazem ne treba njemu hodalica njega ce mama od 6. mjeseca uciti da vozi auto...user posted image user posted image user posted image user posted image

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

Neposredna veza do poruke: 20785
24.4.2010 23:28:12   
Hanady RR
Lila25 ja sam svoju djecu stavljala u hodalicu ali baš od 5,5 ,jrcrni nisma to je zaista rano. poštujem sve stavove onih koji hodalice ne žele ali eto mojoj djeci nisu naštetile nimalo. Starija je bila od 7 mjeseca do godinu dana kada je prohodala. Mlađa od 8 mjeseca do 10 mjeseca kada se počela sama uspinjati i jenostavno nije htjela u hodalicu nego je gurala po kući, i bez obzira što se rano porpela prve samostalne korake je neparvila prije nekoliko dana.
Meni hodalica ništa štetno nije djeci uradila ali zaista sa 5,5 mjeseci milim da je rano...opet ako je beba naprednija ( kod moje kolegice djete sa 5 mjeseci imalo 9 kg) nije lako bez hodalice oko poteške i naprdne bebe mada mislim da fizionimija i mototrika bez obzira na kilažu nisu spremne sa 5,5 mjeseci biti u hodalici.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 20786
24.4.2010 23:32:23   
teacher75
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Lila25 ja sam svoju djecu stavljala u hodalicu ali baš od 5,5 ,jrcrni nisma to je zaista rano. poštujem sve stavove onih koji hodalice ne žele ali eto mojoj djeci nisu naštetile nimalo. Starija je bila od 7 mjeseca do godinu dana kada je prohodala. Mlađa od 8 mjeseca do 10 mjeseca kada se počela sama uspinjati i jenostavno nije htjela u hodalicu nego je gurala po kući, i bez obzira što se rano porpela prve samostalne korake je neparvila prije nekoliko dana.
Meni hodalica ništa štetno nije djeci uradila ali zaista sa 5,5 mjeseci milim da je rano...opet ako je beba naprednija ( kod moje kolegice djete sa 5 mjeseci imalo 9 kg) nije lako bez hodalice oko poteške i naprdne bebe mada mislim da fizionimija i mototrika bez obzira na kilažu nisu spremne sa 5,5 mjeseci biti u hodalici.

ja bih samo voljela da mi neko objasni za sta sluzi hodalica, jer ce beba ionako kad tad prohodati, sa ili bez hodalice. nisam jos nikad cula da zdrava beba nije prohodala...

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 20787
24.4.2010 23:32:52   
Anoniman
ja sam anti hodalice and co..ne vidim fakat u tome nikakvu korist ...samo stetu...od padova...tj. povreda do mogucih deformacija kostiju i konacno usporavanja pravog prohodavanja...hocem reci samostalnog prohodavanja...fino dijete na pod pa nek puze a kada osjeti sigurnos samo ce i prohodati

(odgovor članu frenkoza)
  Neposredna veza do poruke: 20788
24.4.2010 23:35:00   
frenkoza
moj Abdulah ima preko 8 kg... a s dubkom i hodalicom me maltletiraju jos od 3. mjeseca.... nisam ni ja zestoki protivnik toga, ali brate sve u svoje vrijeme.... cuj s 3 mjeseca i 3 dana.... pa stvarno mi je to bilo pre pre prerano....
i kao stalno jedna ista prica: babo mu je prohodo s 8 mjeseci.... PAAA???? i moj brat je prohodo s 8 mjeseci a nije imo ni dubak ni hodalicu... PAAAA??? sto se mene tice nek prohoda s 8 mjeseci ili s godinu i 8 mjeseci, jer dijete prohoda onda kad psihicki i fizicki sazrije za hodanje.... pa necu ja sad vrsiti presiju na djete da prohoda s 8 mjeseci zato sto mu je babo prohodo tako....

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

Neposredna veza do poruke: 20789
24.4.2010 23:37:38   
frenkoza
a to je apsolutno tacno.... svako zdravo dijete ce prohodati prije ili kasnije imalo dubak, hodu ili sta ja znam vec.... meni su poklonili hodu i mama me stavljala, a tad su hode bile katastrofa... i par puta sam ispala iz nje... oborila je... i tata je na kraju izbacio s noge na nogu iz kuce.... 

10.11.2009.
30.0

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 20790
24.4.2010 23:38:05   
Hanady RR

ja bih samo voljela da mi neko objasni za sta sluzi hodalica, jer ce beba ionako kad tad prohodati, sa ili bez hodalice. nisam jos nikad cula da zdrava beba nije prohodala...

pa znaš šta teacher tebi je pozicija zaista povoljna, obaveze tvoje i moje oko kuće i djeteta se drastično razlikuju. ja zaiste nemogu da kuham u kuhinji i da mi djete leži na pločicama dok ja to radim, a jesti mora zar ne. Starija je bila živahna do bola i stalno me smarala tako što mi je plakala ako nije sa mnom, u hranilici nije htjela mirovati a ja sam imala toliko obaveza da nikako nisma mogla sve to stići obaviti sa njom, hodalica mi je bila ogromna pomoć. Drugo dijete...e to je bio cirkus...starija tri godine imala a beba 8 mjeseci, beba hoće da puže, dok ja uđem u kuhinju starija je šutne, namjerno je zgazi...beba hoće kod mene...uspne se uz kuhinju i pravo na rernu, pa onda za trenerku pa trenerka na pod...ma užas. meni je hodalica bila ogromna pomoć kod odgoja djece. Ti i drugi mogu misliti da sam egoistična kada ovo kažem...ali zaista moje obaveze nisu mi dozvoljavale da sama u kući od 150m2 po cijeli dan dok mm ne doće obavljam poslove i izdržavam porodicu bez hodalice. jednostavno bila mi je pomoć, one nisu plakale, ja sam sve stizala i danasn imama zdravu porodicu koja ima stečene navike, doručka, ručka, čistoće i svega u sito vrijeme zato što mi je hodalica pomogla da to postignem.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 20791
24.4.2010 23:38:06   
teacher75

moj Abdulah ima preko 8 kg... a s dubkom i hodalicom me maltletiraju jos od 3. mjeseca.... nisam ni ja zestoki protivnik toga, ali brate sve u svoje vrijeme.... cuj s 3 mjeseca i 3 dana.... pa stvarno mi je to bilo pre pre prerano....
i kao stalno jedna ista prica: babo mu je prohodo s 8 mjeseci.... PAAA???? i moj brat je prohodo s 8 mjeseci a nije imo ni dubak ni hodalicu... PAAAA??? sto se mene tice nek prohoda s 8 mjeseci ili s godinu i 8 mjeseci, jer dijete prohoda onda kad psihicki i fizicki sazrije za hodanje.... pa necu ja sad vrsiti presiju na djete da prohoda s 8 mjeseci zato sto mu je babo prohodo tako....

slazem se s tobom. a vala ne vidim zasto forsirati bebu da prije prohoda, mislim da smo rahat jos dok ne prohoda, kad prohoda, valja trcati za njom i pazit na sve strane. uopce mi se ne zuri s tim, hocu da uzivam jos malo ovako. taman nek prohoda sa godinu dana, meni super, vise bih to voljela nego sa 8,9 mjeseci

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 20792
24.4.2010 23:43:00   
teacher75

pa znaš šta teacher tebi je pozicija zaista povoljna, obaveze tvoje i moje oko kuće i djeteta se drastično razlikuju. ja zaiste nemogu da kuham u kuhinji i da mi djete leži na pločicama dok ja to radim, a jesti mora zar ne. Starija je bila živahna do bola i stalno me smarala tako što mi je plakala ako nije sa mnom, u hranilici nije htjela mirovati a ja sam imala toliko obaveza da nikako nisma mogla sve to stići obaviti sa njom, hodalica mi je bila ogromna pomoć. Drugo dijete...e to je bio cirkus...starija tri godine imala a beba 8 mjeseci, beba hoće da puže, dok ja uđem u kuhinju starija je šutne, namjerno je zgazi...beba hoće kod mene...uspne se uz kuhinju i pravo na rernu, pa onda za trenerku pa trenerka na pod...ma užas. meni je hodalica bila ogromna pomoć kod odgoja djece. Ti i drugi mogu misliti da sam egoistična kada ovo kažem...ali zaista moje obaveze nisu mi dozvoljavale da sama u kući od 150m2 po cijeli dan dok mm ne doće obavljam poslove i izdržavam porodicu bez hodalice. jednostavno bila mi je pomoć, one nisu plakale, ja sam sve stizala i danasn imama zdravu porodicu koja ima stečene navike, doručka, ručka, čistoće i svega u sito vrijeme zato što mi je hodalica pomogla da to postignem.

vjerovatno to zavisi najvise od bebe, lana se ne buni ako lezi sama u kreveticu i gleda baby einstein ili se igra na podu na baby gym-u(jos ne puze) dok ja kuham i sredjujem stan. nisam je navikla na nosanje, nije ni bilo neke potrebe, jako je rijetko nosam. place samo kad je pospana, gladna il kad se ukaki. ostatak vremena je hb mirna. nasi roditelji kazu da smo i ja i mm takvi bili kao bebe... nadam se da ce takva i ostati. kad propuze (ako propuze-nesto i sumnjam da ce, polijena je) onda cu grabiti da kuham i sredjujem dok spava ili dok je mm tu

Neposredna veza do poruke: 20793
24.4.2010 23:49:10   
Hanady RR
pa to ti teacher upravi i kažem...moja djeca vatra živa , na meneuser posted image user posted image user posted image nemaju mira minute...
a na sve to zamsili dvije bebe oko tebe...buaaaaaaaaaaa...sad kad se sjetim trudničkog bolovanja s početka samog dođe mi da plačem. A mm do 4 na poslu pa od 7 privatno radi...sama ko pustinja. Moja hodalica je bila BREVI i eno gledam je prije 2-3 dana može bome još beba izdražat, nikad ni jedna nije pala niti se hodalica prevrnula naša ima 8 toškova vrlo je stabilna, na to smo zaista pazili pri kupovini.
E da a dubak 3 mjeseca i 3 dana...buaaaaaaaaa...sa starijom ga nisma ni imala a sa mlađom uvali mi ga zetova nana na sjelu kad je mala već imala 5 mjeseci...meni bilo nezgodno da nanu od haman 90 godina odbijem i da joj solim pamet i mi ga povučemo kući...poslužio je za druge stavri...user posted image user posted image user posted image user posted image a sad kao čeka sekinog bebača kod nje jer je nana izričito napomenula da ga njena snagha mora imatiuser posted image user posted image user posted image user posted image Seki već nije dobro...sve zamišlja kad joj nana bebu od 3 mjeseca strpa u dubak...i sve govori možda ona i umre ( to bejarabi) al bome kako stavri stoje biće 3mj. i 3 dana rata u kući kod njih oko dubka.user posted image user posted image user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 20794
24.4.2010 23:50:50   
Anoniman
Vezano za hodalicu..... potpisujem hanady od riječi do riječi user posted image  (da ne citiram, pogolem joj post user posted image ).
Moj B je pravo čudna beba user posted image . Iako sam ja od starta forsirala pod, dekice kod nas to nije palilo. Na kraju sam ga, sa 8 mj. počela stavljati u hodalicu jer stvarno ali stvarno ja nisam mogla da ga nosim stalno. On k''o bumbar, ja k''o glista ..... ne, ne nije se uklapalo nikako user posted image user posted image  Ne želi on dugo biti u njoj, maksimalno 10 min. al meni nekad tih 10 min. bude ogromno, da odmorim leđa. I kćerka je bila u hodalici, sve ok, hB.
Hanady i kod nas je Brevi, super stabilna, odlična. Ma čim izdrži ovog debelog - za 10 je user posted image

< Poruku je uredio enisa_sara -- 24.4.2010 23:53:05 >

Neposredna veza do poruke: 20795
24.4.2010 23:56:07   
Anoniman
pa teta enisa sto mu gromovauser posted image user posted image ...gdje si tiuser posted image je ste li ozdravili user posted image

hanady...sta je s leomuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 20796
24.4.2010 23:56:32   
myb@by

pa to ti teacher upravi i kažem...moja djeca vatra živa , na meneuser posted image user posted image user posted image nemaju mira minute...
a na sve to zamsili dvije bebe oko tebe...buaaaaaaaaaaa...sad kad se sjetim trudničkog bolovanja s početka samog dođe mi da plačem. A mm do 4 na poslu pa od 7 privatno radi...sama ko pustinja. Moja hodalica je bila BREVI i eno gledam je prije 2-3 dana može bome još beba izdražat, nikad ni jedna nije pala niti se hodalica prevrnula naša ima 8 toškova vrlo je stabilna, na to smo zaista pazili pri kupovini.
E da a dubak 3 mjeseca i 3 dana...buaaaaaaaaa...sa starijom ga nisma ni imala a sa mlađom uvali mi ga zetova nana na sjelu kad je mala već imala 5 mjeseci...meni bilo nezgodno da nanu od haman 90 godina odbijem i da joj solim pamet i mi ga povučemo kući...poslužio je za druge stavri...user posted image user posted image user posted image user posted image a sad kao čeka sekinog bebača kod nje jer je nana izričito napomenula da ga njena snagha mora imatiuser posted image user posted image user posted image user posted image Seki već nije dobro...sve zamišlja kad joj nana bebu od 3 mjeseca strpa u dubak...i sve govori možda ona i umre ( to bejarabi) al bome kako stavri stoje biće 3mj. i 3 dana rata u kući kod njih oko dubka.user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image umirem od smjeha.

Neposredna veza do poruke: 20797
25.4.2010 0:00:33   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dadada

pa teta enisa sto mu gromovauser posted image user posted image ...gdje si tiuser posted image je ste li ozdravili user posted image

hanady...sta je s leomuser posted image

Hej mila, tu smo, frkica, trkica.... posao, kuća, 3 djece (ovdje računam i mm user posted image ), pripreme za sređivanje sobe, sadimo cvijeće, malo šetamo user posted image .... tu sam ja, tu al nešto u zadnje vrijeme nikako da se "dogovorim" sa organizacijom vremena. Balimo, slinimo i kašljucamo još uvijek oboje al nije strašno. B pije sirup Panklav jer mu je grlo upaljeno. Uglavno, solidno smo.
Hvala ti user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 20798
25.4.2010 0:01:23   
frenkoza

vjerovatno to zavisi najvise od bebe, lana se ne buni ako lezi sama u kreveticu i gleda baby einstein ili se igra na podu na baby gym-u(jos ne puze) dok ja kuham i sredjujem stan. nisam je navikla na nosanje, nije ni bilo neke potrebe, jako je rijetko nosam. place samo kad je pospana, gladna il kad se ukaki. ostatak vremena je hb mirna. nasi roditelji kazu da smo i ja i mm takvi bili kao bebe... nadam se da ce takva i ostati. kad propuze (ako propuze-nesto i sumnjam da ce, polijena je) onda cu grabiti da kuham i sredjujem dok spava ili dok je mm tu

e teacher i moj bebi voli da gleda ajnstajna i uziva u gymu.... a kad pospremam spavacu stavim ga u krevetac i navijem one igracke sto vise iznad krevetica... to su tri stvari od kojih najvise imam koristi jer on zaista uziva uziva uziva u tome..... problem je sljedeci:
situacija1. ulazi onauser posted image : eeee tugo moja na podu mi djete lezi (u gymu).... puse ti sine.... prehladices se....
situacija2. ulazi ova ista iz situacije 1.: eeee jadno moje dijete... oci ce ti ispasti.... obnevidices buljeci u ta cudesa na om kompjuteru (ajnstajn)....
situacija3. : ja bi svog A stavi u dubak on bi sve dubi dok ja ocistim oribam operem ves... (a to je prije 34 godine trajalo otprilike 5 sati )
i tako to.... da ne nabrajam dalje.... meni se kosa na glavi podigne.... iznerviram se.... poludim.... grrrr user posted image user posted image user posted image
jadan MM... zato ga mescini i dan danas ledja bole, jer je hudan dubio po vazdan u dubku....
nekad mi dodje da pocnem vristati i urlati po kuci user posted image user posted image user posted image

10.11.2009.
30.0

Neposredna veza do poruke: 20799
25.4.2010 0:02:41   
leona81
moje dijete vec ima preko 8 kg a 5 mjeseci i 7 dana...a rodjena je sa 3100? vec sjedi pomalo, pokusava da puze, prevrce se i to sve sa sirokim povojem...smori me, nece sama ni sekunde, nece da spava kako treba samo da je u rukama ili da se nosa ili da jede...ma nenormalno, mama kaze da smo mi bili takvi a i svekrva za mm...nazalost...imamo sve moguce spravice, probali smo sve, ljuljanje na nogama, jastuku za dojenje, ljulja lovin hug, kolica, ama bas sve... nista to njoj ne predstavlja...moras biti uz nju svake sekunde...mogu mislit sta ce biti kad pocne da puze ili prohoda...imamo i onu igraonu, dobili je, i ja nekidan pricam mami da hocu da kupimo putni krevetic za more...kaze mama kad planiramo na more bebi ce biti 9 mj i nema sanse da ona nece to prevrtati na sebe, jer smo i mi to radili...

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 20800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  830 831 [832] 833 834   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  830 831 [832] 833 834   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *