|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  829 830 [831] 832 833   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009/2010
24.4.2010 19:22:11   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: pocahontas

mya, mogla si ti prodavati torte, ha? da si nam blize pa da porucimo jednu za nas rodjendanuser posted image

Znači, svidja ti se moje djelo user posted image Ma, nije bilo teško, ali mi je trebao cijeli dan, a kad sam vidjela reakciju niko sretniji od mene...

Teacher, spominjala si negdje maslinovo ulje za tvrdu stolicu...je li da dam onako na kašikicu...jesam tako danas dala jednu malu kašikicu i popila je bez problema...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 20751
24.4.2010 19:24:44   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Lady26

IZVORNA PORUKA: teacher75

ja dojim pa se ne mogu nikad opustiti kad negdje izadjem, ne moze joj mm dati siku kad se probudi gladna user posted image

A meni je tako zao sto mi vise ne dojimo...uspjeli smo skoro 2mjeseca i onda nista, samo po koja kap....

i meni je drago sto dojimo, al nije lako kao sto neki misle, jer se sve podredjuje tome, posto doji svaka 2 sata, kadgod negdje izadjem bez lane, stresno mi je, zurim nakon 2 sata. evo danas bila sa mm na sajmu knjige, lana ostala sa svekrvom i zaovom, samo smo profurali kroz sajam, nismo pola stigli obici, jos smo ostali duze od 2 sata, svekrva je nekako zabavljala, a kad sam dosla odmah je navalila na siku. mi za to vrijeme (2 sata) 2-3 puta zvali da cujemo jel slusa i sta radi. da ne dojim, da joj hapica moze zemijeniti siku, ne bih se toliko brinula, svekrva bi je nahranila i mirna bosna, ovako stalno neki stres... al nek doji, proci ce i ovo jos malo, na duge staze, naravno da ima sve moguce prednosti

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 20752
24.4.2010 19:35:50   
Lady26

IZVORNA PORUKA: Mya_81
Teacher, spominjala si negdje maslinovo ulje za tvrdu stolicu...je li da dam onako na kašikicu...jesam tako danas dala jednu malu kašikicu i popila je bez problema...

Mya slobodno ujutru joj daj kasicicu, jako je zdravo i u hranu da joj malo stavis. Meni su savjetovali da Lani dajem svako jutro po malu kasiku radi stolice ali nismo hB imali nikad problema s tim...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 20753
24.4.2010 19:39:39   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Lady26

Mya slobodno ujutru joj daj kasicicu, jako je zdravo i u hranu da joj malo stavis. Meni su savjetovali da Lani dajem svako jutro po malu kasiku radi stolice ali nismo hB imali nikad problema s tim...

mozes slobodno na kasiku, mada ja nisam do sad davala tako svojoj lani, vec joj svaki put (svaki dan)u povrtnu kasicu naspem malo maslinovog ulja

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 20754
24.4.2010 19:40:25   
salmy
Da Vas i nas dvoje pozdravimo! danas smo citav dan hodali,bili u bbi cjeli dan.Bebi odusevljen spavao papao gledao svijet i ibretio seuser posted image user posted image
Bas smo lijepo proveli tmuran dan.Kupila sam mu pahuljice u dm pa probamo ih
Maloprije mu dajem krompiric skuhan u pilecoj vodici LOPOV zatvori usta i vristi!hhahhahanece,A dajem mu hipp nocnu sa keksom pojede u sekundi.Stvarno sve znaju mali lopoviuser posted image user posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 20755
24.4.2010 19:41:59   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: Lady2'

Hvala user posted image

Inače, čim je u kalendaru bilo navdeno maslinovo ulje odmah sam ga uvela u ishranu, ali nisam nikad davala tako na kašikicu već stavljala u gotove kašice...medjutim, zadnjih 10-tak dana smo počeli imati problema sa tvrdom stolicom, a time i odredjene posljedice pa moramo to pod hitno srediti...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 20756
24.4.2010 19:42:19   
teacher75

IZVORNA PORUKA: salmy

Da Vas i nas dvoje pozdravimo! danas smo citav dan hodali,bili u bbi cjeli dan.Bebi odusevljen spavao papao gledao svijet i ibretio seuser posted image user posted image
Maloprije mu dajem krompiric skuhan u pilecoj vodici LOPOV zatvori usta i vristi!hhahhahanece,A dajem mu hipp nocnu sa keksom pojede u sekundi.Stvarno sve znaju mali lopoviuser posted image user posted image

kod mene obrnuto: sve sto joj napravim spuca bez problema, a kupovne kasice jedva!

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 20757
24.4.2010 19:48:08   
Mya_81 RR
mozes slobodno na kasiku, mada ja nisam do sad davala tako svojoj lani, vec joj svaki put (svaki dan)u povrtnu kasicu naspem malo maslinovog ulja

Hvala user posted image

To def. uvodimo od danas, jer u ishrani ne znam šta mogu promjeniti i nije mi jasno kako sad odjednom...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 20758
24.4.2010 19:58:28   
salmy

IZVORNA PORUKA: salmy

kod mene obrnuto: sve sto joj napravim spuca bez problema, a kupovne kasice jedva!

Strah me Boga hipp slanih sam kupila par komada,nedavno i sve sam ih pobacala.Sta je ono onako ruzno! UZAS,kupila mu u pocetku da proba,ma nema sanse.Sad mu sve sama pravim! A slatke lomiuser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 20759
24.4.2010 20:17:35   
Anoniman
hvala svima na cestitkama...

mi se tek vratili sa sela, umorni smo, jedva cekamo da se okupamo i u krpe... nadam se da ce i Ermin fino spavati jer je skoro cijeli dan bio vani... samo smo par puta ulazili u kucu da dojimo i da odspava famoznih 15 minuta... sveukupno nije spavao ni citav sat...

zelimo vam ugodnu i mirnu noc...
ljubimo vas sve redom

(odgovor članu salmy)
  Neposredna veza do poruke: 20760
24.4.2010 20:19:10   
koka i po
Ih mom su slane omiljene.Naročito one sa teletinom za bebe od 12.mj

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 20761
24.4.2010 20:43:45   
bebana27
pozzdrav od nas
da vam saopcim lijepu vijest moj je sin sinoc rekao ta-ta
jupiiiiiiiiiiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

drugu Erminu sretan mali rodjendan
ljubi ga od nas

< Poruku je uredio bebana27 -- 24.4.2010 20:45:52 >

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 20762
24.4.2010 21:11:48   
Saraya
Bebana27 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image bravo za maleckog...

Moj malac dobio 2 zubica, hvala Bogu,user posted image nekoliko dana bio pod temperaturom... user posted image

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 20763
24.4.2010 22:06:26   
gvendolina
pozz svimauser posted image

Mi smo danas bili u shopingu i uspjeli smo napokon naci tole za roćkasuser posted image Da bi bili sigurni da su nam OK cak smo ih i probali,a Ajdin je srecom surađivaouser posted image Nekoliko smo mu modela isprobali, mm i ja se preznojili a on strpljivo sutio i razgledaouser posted image

Mya svaka cast za torticu...da si nam blizeuser posted image   A sto se tice maslinovog ja Ajdinu odavno pripremam hranu na maslinovom.Isprva sam mu ubacivala par kapi u gotove kase a sad malo prodinstam povrce na ulju.

Sonja kako kod vas teku pripreme za rođendan,hajde na temu podijeli idejeuser posted image

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu Saraya)
Neposredna veza do poruke: 20764
24.4.2010 22:20:27   
lila25

i meni je drago sto dojimo, al nije lako kao sto neki misle, jer se sve podredjuje tome, posto doji svaka 2 sata, kadgod negdje izadjem bez lane, stresno mi je, zurim nakon 2 sata. evo danas bila sa mm na sajmu knjige, lana ostala sa svekrvom i zaovom, samo smo profurali kroz sajam, nismo pola stigli obici, jos smo ostali duze od 2 sata, svekrva je nekako zabavljala, a kad sam dosla odmah je navalila na siku. mi za to vrijeme (2 sata) 2-3 puta zvali da cujemo jel slusa i sta radi. da ne dojim, da joj hapica moze zemijeniti siku, ne bih se toliko brinula, svekrva bi je nahranila i mirna bosna, ovako stalno neki stres... al nek doji, proci ce i ovo jos malo, na duge staze, naravno da ima sve moguce prednosti
[/quote]

u potpunosti i kod mene ista situacija sve smo podredili dojenju kad neko kaze lakse je dojiti ja se sva najezim pa kad je lakse zasto vecina odustane.hvala bogu imamo svo vrijeme ovog svijeta pa tako uzivamo dokle god budemo imali mlijeka

Neposredna veza do poruke: 20765
24.4.2010 22:34:22   
Anoniman
vecer
Mi smo bili u setnji bilo nam je superr
Vodio nas svekar u BINGO otvorio se kod nas taj novi trzni centar prema Doboju
Bas smo uzivali .A.ponijela kolica 2,5sata smo se vozali
Svasta smo sebi kupila ja takodje a i A.je svasta dobio
Da se pohvalimo dobili smo Hranilicuuser posted image konacno,nije sad neka marka al je superr kostala 85km.
I jos punoo drugi stvari od hrane do odjece i igracaka a i mama se malo ponovilauser posted image
Zaspo je skoro ...
ljubimo vas

Neposredna veza do poruke: 20766
24.4.2010 22:34:47   
frenkoza
zene moje... da vas pitam.... citam sad ovdje na RR-u za bebu od 5 mjeseci.... i kaze beba prvo nauci da se okrece s trbuha na ledja.... moj bebi to ne zna ali se ko ribica okrece s ledja na trbuh.... sad mi nije jasno sto li je to kod njega obratno i jel to ok.... kakva su vasa iskustva.... on se poceo okretati sam s ledja na trbuh vec sa 4 mjeseca....

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 20767
24.4.2010 22:37:56   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: pocahontas

mya, mogla si ti prodavati torte, ha? da si nam blize pa da porucimo jednu za nas rodjendanuser posted image

felix, kazes da se Anel znoji kada ga ninaš na jastukuuser posted image od kakvog materijala ti je jastuk? ja sam skontala da se Rafi sav oznoji kada zaspe recimo u kolicima ili AS (a i jedno i drugo su obloženi sintetičkim materijalom, iako stavim ispod pelenu nema veze, sav se osafunjauser posted image )..dakle, strogo mora spavati na svom jogiju koji je pamukom presvucen i sve je 100% pamuk i dekica i čaršaf..
je li ti jastuk pamučniuser posted image ? čime je punjen? pamukom ili onim sintetičkim silikonima? garant je od toga...

ma nestavljam ja njemu krevetac jastuk vec kad ga ninam samo na nogama eh,tad se znoji.A jastuk je sintetik da,da bas taj a jastusnica je pamucna al et...
Znaci to je .....user posted image
Hvala na odg...

(odgovor članu pocahontas)
  Neposredna veza do poruke: 20768
24.4.2010 22:39:27   
leona81
bebana 27 cestitamouser posted image

teacher75 i lila25 kod nas je ista situacija...samo mi nikako i ne spavamo:) upravo smo sad pokusali zaspati i to mama 3 puta isla da unina al jok...a da ne kazem da je sinoc jela nekoliko puta i ustala u 7 30...uzaaaaaaas

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 20769
24.4.2010 22:39:45   
Saraya
IZVORNA PORUKA: frenkoza

zene moje... da vas pitam.... citam sad ovdje na RR-u za bebu od 5 mjeseci.... i kaze beba prvo nauci da se okrece s trbuha na ledja.... moj bebi to ne zna ali se ko ribica okrece s ledja na trbuh.... sad mi nije jasno sto li je to kod njega obratno i jel to ok.... kakva su vasa iskustva.... on se poceo okretati sam s ledja na trbuh vec sa 4 mjeseca....

Onda su kod mene sva djeca naopaka... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 20770
24.4.2010 22:46:12   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: leona81

bebana 27 cestitamouser posted image

teacher75 i lila25 kod nas je ista situacija...samo mi nikako i ne spavamo:) upravo smo sad pokusali zaspati i to mama 3 puta isla da unina al jok...a da ne kazem da je sinoc jela nekoliko puta i ustala u 7 30...uzaaaaaaas
jojj bas mi je zaouser posted image moj A zaspo u pola 10 i mirna jauser posted image ....
bit ce bolje abduser posted image

(odgovor članu leona81)
  Neposredna veza do poruke: 20771
24.4.2010 22:47:13   
lila25
ehh i mene interesuju iskustva mamica za to prevrtanje moj se uspio prevrnuti na ledja kada je imao 2,5 mjeseca nekako slucajno podigao glavicu i nageo se prema nazad,ja ostala ukocena nisam mogla da vjerujem svojim ocima,i poslije nije nikako cak nije ni pokusavao da bi prije dvije sedmice isto tako prevrnuo se nisam ni vidjela kako samo sto sam ustalo od njega i okrenula se kad on na ledjima i evo opet ne pokusava podigne se na rukice ali nece da se prevrne... kada je naledjima malo se okrene na stranu i nista...

(odgovor članu Saraya)
Neposredna veza do poruke: 20772
24.4.2010 22:52:30   
frenkoza
abdulah se od 4. mjeseca super okrece s ledja na trbuh i na desnu i na lijevu stranu... u pocetku je imao problem da izvuce rukicu ispod sebe kad se okrene, pa se malo mucio.... ali je naucio user posted image user posted image user posted image ... sad se obrne za sekundu.... ali sa trbuha na ledja nije nikad ni pokusao.... i kad je tako potrbuske glavicu podigne.... oslanja se na ruke.... mlatara nogicama i brzo mu dosadi....

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 20773
24.4.2010 22:53:28   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: frenkoza

Ovakve stvari su fakat individualne i nema nikakvih pravila...

Moja cura je uglavnom vrijeme provela na stomaku i tako se najbolje osjećala i onda je logično bilo da će joj biti lakše okrenuti se iz tog položaja na ledja. Dok na ledjima nije provodila skoro pa nikako i u tom položaju je bila 'kao izgubljena', stoga joj ni okretanje iz tog položaja nije išlo dok joj motorika nije otišla na puno veći nivo....

Medjutim, da vam kažem da sam i ja često čitala te kalendare razvoja i uglavnom mi se nije poklapalo ništa s Minjinim razvojem...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 20774
24.4.2010 22:55:35   
lila25
izgleda da je moj bebi bas ljencina user posted image njemu samo godi nosanje i mazenje,a prevrtanje ga ne zanimauser posted image

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 20775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  829 830 [831] 832 833   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  829 830 [831] 832 833   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *