Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Curetak je rodjen sa 2600 i 51cm, a juce sa 2 mjeseca i 6 dana je imala 4700 i 55 duga. Znam da je svaka beba individua za sebe ali zanima me zna li neko prosjecni rast bebe?
nasa pedijatrica bi rekla da je to skolski jer ona kaze da je od 800gr do 1kg skolski da beba dobije mjesecno! i moja je prvi mjesec dobila 1100gr a sad je za 14 dana dobila 440gr pa kao ce zavrsiti sa ovim mjesecom vidjet cemo a rodjena je sa 52cm a sad ima 60cm a prekosutra joj ako bog da dva mjeseca!
njenu duzinu sam mjerila ja kuci sa obicnim metrom jel to moze ili imaju neki posebni za bebe????? imala sam volju mjeriti je al kod nas to nerade pa posto kao nevalja bebe mjeriti kuci ja sam je postavila na dekicu pa po dekici mjerila njenu duzinu bas sam znatizeljna bila!
Mi smo u ponedjeljak bili na boci, imamo 6100-6200 (nije bas precizno mjerila) i dugi smo 64cm . Eh imam pitanje, Lana je na proslom pregledu (prije mjesec i po) imala 5300g a sad ima 6100-6200g, dobila samo 800-900g za mjesec i po, je li to malo? Meni se cini da je, jer je prije dobivala preko 1kg za mjesec...Doduse malo slabije jede i u tom periodu je i slabo spavala preko dana-skoro nikako....Pije HIPP ad od drugog mjeseca ali vec joj se gadi, poceli smo pomalo ruckati vocne kasice i kupila sam juce babyrice da probamo....
Mi smo u ponedjeljak bili na boci, imamo 6100-6200 (nije bas precizno mjerila) i dugi smo 64cm . Eh imam pitanje, Lana je na proslom pregledu (prije mjesec i po) imala 5300g a sad ima 6100-6200g, dobila samo 800-900g za mjesec i po, je li to malo? Meni se cini da je, jer je prije dobivala preko 1kg za mjesec...Doduse malo slabije jede i u tom periodu je i slabo spavala preko dana-skoro nikako....Pije HIPP ad od drugog mjeseca ali vec joj se gadi, poceli smo pomalo ruckati vocne kasice i kupila sam juce babyrice da probamo....
nije malo, u pocetku beba vise dobija nego kasnije. mi smo isto tako nekako kao i ti dobili za mjesec i po manje od kile a na kontroli prije dobili vise od 1kg. pripazi na babyrice. mi smo uzeli od nestle i imala je tvrdu stolicu 3 dana, bas se napatila
Ja sam uzela HIPP - doduse danas nije htjela jer nije bila gladna kad sam joj ponudila ali opet cu probati sutra... Ujutro kad ustane nece da jede odmah, jede oko 5-6 ujutro i tek oko 11 pojede....grrrrrrr...gadi joj seeee AD kako i ne bi kad je fuj i stalno isti okus bljak...
Ja sam uzela HIPP - doduse danas nije htjela jer nije bila gladna kad sam joj ponudila ali opet cu probati sutra... Ujutro kad ustane nece da jede odmah, jede oko 5-6 ujutro i tek oko 11 pojede....grrrrrrr...gadi joj seeee AD kako i ne bi kad je fuj i stalno isti okus bljak...
moja lana doji tako da nemam pojma o AD mlijeku. mi smo tek poceli sa dohranom prije par dana, a starija je od tvoje 2 mjeseca
Evo i nas na ovoj temi moja malena rodjena je 17.12.09 sa 4200g i 57cm a na zadnjoj kontroli 31.3. imala 66cm i 6710g bila sam malo zabrinuta jer je zadnji mjesec dobila samo 510g ali sada je vec bolje :)))
amrino mashallah, gdje su te nove tablice da posaljem prijateljici koju je pedijatar u Bgd uvjerio da pocne sa nadohranom jer je beba dobila samo 100 g prvi mjesec? a ustvari je beba dobila 500 g ali je on racunao ne tezinu s poroda vec nakon izlaska...
amrino mashallah, gdje su te nove tablice da posaljem prijateljici koju je pedijatar u Bgd uvjerio da pocne sa nadohranom jer je beba dobila samo 100 g prvi mjesec? a ustvari je beba dobila 500 g ali je on racunao ne tezinu s poroda vec nakon izlaska...
Imas evo ovdje (kao i na stranicama La Leche International i WHO)
Rodjen je 23.2 sa 3518 gr i 55 cm, prosle sedmice ga je dr vagala i imao je 4800 i narastao je 4 cm, inace mi je paatronazna dolazila svake sedmice vagala ga i dobivao je po 200 gr ona kaze da je to super...Dojimo i dalje
Moja Sara je rodjena sa 3370gr i 50cm dugatacno kad je dva mjeseca napunila bila porasla je 7cm i imala je 5120gr. İ mi dojimo bez ikakvih dodataka. Amrino masallah za tvog malenog, cime se hranis te ti tako lijepo napreduje
Mi smo dugački / visoki 74cm i teški smo 8,5kg (ali čistih mišića ). Šta da vam kažem, da se ja onoliko puta dnevno spustim i podignem i napravim korak, dva, tri i tresnem pa onda to sve ispočetka neumorno i pužem itd. itd. bila bih kao grana..dobro mu se išta prima što pojede ..
btw, Raffi izgleda kao ovdje neke bebe od 4 mjeseca, a pokušava da hoda..pravo šega je to vidjeti
inače još uvijek dojimo 4,5 putna dnevno + 2 noćna podoja + 4 obroka "čvrste" hrane od cca 150-200ml stvarno mislim da niti jedna bebe više ne jede od nas, a evo nikako da dobacimo do 9kg
< Poruku je uredio pocahontas -- 15.4.2010 14:51:08 >