Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
moj mali nije dobro napredovao između ostaog i zbog refluksa. Nama je jako pomoglo dojenje ukoso, spavanje sa podignutim uzglavljem i uopšte, sve ukoso, kako je pedijatrica rekla - sve pod 30 stepeni i maksimalno smanjiti manipulisanje s djetetom.
obzirom da si dobila M mora biti i s tim povezano ali može biti i "štrajk dojenja". Ima ovde savjetnica za dojenje pa će ti se već javiti
< Poruku je uredio mama Nataša -- 18.2.2010 13:54:29 >
mi sa 6 mjeseci 7 kila i 70cm
mama Nataša nista ne brini. Svaka beba je prica za sebe i ne treba puno uporedjivati i gledati jel ko deblji ili mrsaviji. Bitno je da ima ikakvog napredka. Neke bebice su vitkije neke malo deblje. Ovaj moj prava debelguza :). I prilicno je lijen, nece da mrdne. Cak i kad ga ja probam okrenuti on se zalijepi za pod, dok kod kolege djevojcica koja je mladja od mog Harisa vec pravi okret sa ledja na stomak i obrnuto. Ali ne sekiram se previse. Znam da on ima svoj tempo i pustam ga da ga prati.
Hvala ti što me tješiš ja sam se napatila sa dojenjem i slabim prirastom jako pa me ovakve informacije šokiraju! a ovaj mali je stvarno živahan malo je reć, i da, vidiš, baš se okreće i prevrće i ne smijem ga nigdje više ostaviti samog pa ni na sred kreveta!
Natasa ne brini i moj je isti takav. Skroz je vitak, sa pet mjeseci jos nije imao punih sedam kilograma. I sto je najsmjesnije fakat mrsavo izgleda, uopste nema one debele batake i debelu guzu . Ali je isto tako zvrk kao i tvoj, nema mira sekunde jedne, jedino ga na podu smijem ostaviti a da ne brinem sta ce mu biti.
moja se bebica rodila teska3360,duzinu neznam jer ovdje nemjere bebe,kuci smo dosli sa 3160gr i danas smo bili na kontroli sa 7sedmica i 2dana smo 5210 teski i dugi 57cm,a samo dojimo
natasa kao sto vidis nisi jedina...moja ima 9 mjeseci i oko 8 kila mislim...uopste nije mrsava i normalno jede...to ti je sve individualno...nemoj pretrpavati je,neka jede koliko moze
Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.
ni moja bebica nije neki dembo rodjena je sa 2,5 kg sa sest mjeseci smo imali sest kila ispocetka sam je uporedjivala sa njenim vrsnjacima, ali vise ne meni je najvaznije da je zdrava vesela beba koja nema ziva mira, hb jede dobro, tako da cemo najvjerovatnije u manekene
svaka beba razlicito napreduje, moja beba je pravo jaka i cvrsta, a sa godinu su bebe otprilike isti... rodio se sa 53cm 3.750 kg prva kontola 55cm 4.650 kg druga kontola 61cm 6.000 kg treca kontrola 66cm 7.000 kg eto pa opet ide sa sest mjeseci...
Evo da i mi prijavimo nas status. Juce smo isli na vakcinu. 6 mjeseci + 7 dana imao je 9680 gr i 77cm duzine :)
AJME!!!!!
mi sa 6 mjeseci 7 kila i 70cm
mama Nataša nista ne brini. Svaka beba je prica za sebe i ne treba puno uporedjivati i gledati jel ko deblji ili mrsaviji. Bitno je da ima ikakvog napredka. Neke bebice su vitkije neke malo deblje. Ovaj moj prava debelguza :). I prilicno je lijen, nece da mrdne. Cak i kad ga ja probam okrenuti on se zalijepi za pod, dok kod kolege djevojcica koja je mladja od mog Harisa vec pravi okret sa ledja na stomak i obrnuto. Ali ne sekiram se previse. Znam da on ima svoj tempo i pustam ga da ga prati.
Hvala ti što me tješiš ja sam se napatila sa dojenjem i slabim prirastom jako pa me ovakve informacije šokiraju! a ovaj mali je stvarno živahan malo je reć, i da, vidiš, baš se okreće i prevrće i ne smijem ga nigdje više ostaviti samog pa ni na sred kreveta! potpisujem,ziv da nemoze biti zivlji vrckav ode niz krevet prevrce se nonama mlatara ,nema ziva mira .Veseljak pravi.I men malo u bed baci kad vidim kg.drugih al bitno da je zdrav opet kazem.
Mi smo se rodili sa 3kg, a neki dan je imao 6100gr( nema jos dva mjeseca), pravi mali buco, mada i nije tako debeo kada ga gledam. Niko ne moze da vjeruje da ima toliko kila
Mi smo se rodili sa 3kg, a neki dan je imao 6100gr( nema jos dva mjeseca), pravi mali buco, mada i nije tako debeo kada ga gledam. Niko ne moze da vjeruje da ima toliko kila [/quote
jel ga dojis ili je na AD? lana je rodjena sa 3.2kg a na kontroli sa skoro 4 mjeseca je imala 6.1kg. ja dojim
Mi smo se rodili sa 3kg, a neki dan je imao 6100gr( nema jos dva mjeseca), pravi mali buco, mada i nije tako debeo kada ga gledam. Niko ne moze da vjeruje da ima toliko kila
jel ga dojis ili je na AD? lana je rodjena sa 3.2kg a na kontroli sa skoro 4 mjeseca je imala 6.1kg. ja dojim
moja je rođena isto kao ilana sa 3.200 i na kontoli sa 4 mjesac imala je 5.300 ali smo ipak sa 5 mjeseci udvostručile porođajnu samo sikom, samo dojimo...i naporom mojim ali i njenim sad sa godinu ima nevjerovatnih 12 kg i još uvijek doji...i da moja je bljucal i bljucala ali nije bio GER išla sam kod pedijatrice zabrinuta tolikim bljucanjem, bili su to nijagarini vodopadi a ne bljuckanje....pisala sam o voj brizi i na temi refluks i bljuckanje i napredak bebe i sve al eto pregurale smo sve.
evo da se malo javimo i na ovu temu... danas smo bili na kontroli i vakcini... danas sa 2 mjeseca i 1 dan ima 6 kg i 60 grama, znaci za 2 mjeseca je dobio 2 kg i 280 grama... sto se tice visine, ima 57 cm sto znaci da je porastao citavih 5 cm... a sve to uz pomoc sikane i jutarnje i vecernje flasice... a evo sinoc i jutros nije htio flasicu, sto znaci da cemo ako Bog da nastavak napretka pomagati samo uz sikanu...
evo da se malo javimo i na ovu temu... danas smo bili na kontroli i vakcini... danas sa 2 mjeseca i 1 dan ima 6 kg i 60 grama, znaci za 2 mjeseca je dobio 2 kg i 280 grama... sto se tice visine, ima 57 cm sto znaci da je porastao citavih 5 cm... a sve to uz pomoc sikane i jutarnje i vecernje flasice... a evo sinoc i jutros nije htio flasicu, sto znaci da cemo ako Bog da nastavak napretka pomagati samo uz sikanu...
Mi prije tri dana bili na vakcini i kontroli. Sa 3 mjeseca i 8 dana imamo 6 kg i 750 gr. Za mjesec dana dobio 750 gr Visinu u nasem dz ne mjere, tako da cemo to sami
Evo da se i mi prijavo ovdje... Rodile se sa 3,800 kg i 55 cm dugi bili... Prva kontrola, Mjesec i pet dana 4,650 kg i 57,5 cm Druga kontrola,dnas bili ,dva mjeseca i 16 dana 5,800 kg i 64 cm Dugonja mamin :-) Eto za dva i pol mjeseca dobili smo tacno 2 kg i narasli citavih 9 cm
moja je djevojcica rodena3360gr teska,ne nzamo koliko je duga bila jer ovdje bebu ne mjere ,u ponedjeljak smo je vagali kad je imala tacno 10 sedmica i teska je 5575gr,moram naglasiti da dojimo