|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  170 171 [172] 173 174   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
13.4.2010 19:57:17   
leona81
da, bas kazu da ne vole djeca te kasice slane...z vocem je bilo ok al slane...tek cemo da vidimo, hvala vam

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 4276
13.4.2010 22:16:27   
niki83
ma ja nekako uvijek povrce dajem poslije podne, ali onako oko 2-3 h pa opet imam vremena do navecer da pratim reakcije..dosad hvala Bogu nista
lady drago mi je da se maloj Lani svidio nas recept user posted image
a hvala vam i za kalendar dohrane user posted image

mi danas nervozneeeeee..strasno....ali apetit je ok...samo sto nije puno dojila..nego zedna pa je popila nekih 250ml soka u toku cijelog dana..i tako 2 puta danas zaspala samo nakon sto sam joj dala da pije sok...siku gura, place..a kad se probudi ona lijepo doji...ja sam bilauser posted image

N&N

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 4277
13.4.2010 22:19:51   
Atarka
Niki, kako beba pije sok? Ja mome moram na kasiku, na casu sa kljunom i flasicu ne zna. On nikako ne voli povrce, jeste i meni bljutavo, ali necu da solim. Kako ti sa povrcem?

30.09.2009

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 4278
13.4.2010 22:35:01   
niki83
prihvatila je flasicu hvala Bogu.probala sam razne..nije htjela.i tako jedan dan u setnji onako bas toplo bilo vani, vidim nece da spava u kolicima, zedna...a ja slucajno imala flasicu babylove i brzo joj kupim sokic..kad je ona lijepo pocela piti ja se iznenadila.user posted image ..i tako par puta kad izadjemo vani svaki dan..eh sad hoce i kad smo kuci..ali samo sok..vodu, caj nece..a nisam bas tako planirala..ali sta da da se radi..user posted image
iskreno..u povrtne kasice stavljam mrvicu soli..dok nisam pocela nije htjela jesti

N&N

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 4279
13.4.2010 23:14:35   
teacher75
moja isto nece flasicu vac samo doji i na kasikicu joj nekako pomalo dam vode ili caja al jedva. a povrce hoce pojesti bez soli pa joj ne solim, samo uvijek stavim malo maslinovog ulja

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 4280
13.4.2010 23:19:11   
myb@by

IZVORNA PORUKA: niki83

prihvatila je flasicu hvala Bogu.probala sam razne..nije htjela.i tako jedan dan u setnji onako bas toplo bilo vani, vidim nece da spava u kolicima, zedna...a ja slucajno imala flasicu babylove i brzo joj kupim sokic..kad je ona lijepo pocela piti ja se iznenadila.user posted image ..i tako par puta kad izadjemo vani svaki dan..eh sad hoce i kad smo kuci..ali samo sok..vodu, caj nece..a nisam bas tako planirala..ali sta da da se radi..user posted image
iskreno..u povrtne kasice stavljam mrvicu soli..dok nisam pocela nije htjela jesti

I ja malo posolim povrce i stavim malo putera u to.

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 4281
13.4.2010 23:21:34   
teacher75
svugdje pise da ne treba soliti i zasladjivati bebama, al ako ne vole drugacije, sta cete...moja srecom hoce i bez soli

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 4282
13.4.2010 23:24:02   
myb@by
HOce i Ajsa bez soli ali ja stavim samo sekundicu soli da se navikne na taj smek.Imam slucaj u okolini gdje dijete kasnije nije htjelo nista slano da jede pa su nastajali problemi dok ga nisu naucili.Tako da ja njoj sve umjereno dajem i so i secer.

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 4283
14.4.2010 0:22:32   
Lejla Ka
Imam slucaj u okolini gdje dijete kasnije nije htjelo nista slano da jede pa su nastajali problemi dok ga nisu naucili.

A bolje bi mu i zdravije bilo da ga nisu ni naučili.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 4284
14.4.2010 8:44:16   
ivanak
pa moj bembek voli malo da se osjeti sol, ništa previše. A i ukusnije je i papati.

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 4285
14.4.2010 9:33:00   
lilith
IZVORNA PORUKA: myb@by

HOce i Ajsa bez soli ali ja stavim samo sekundicu soli da se navikne na taj smek.Imam slucaj u okolini gdje dijete kasnije nije htjelo nista slano da jede pa su nastajali problemi dok ga nisu naucili.Tako da ja njoj sve umjereno dajem i so i secer.

a sto bi se uopste navikavala na so i secer?do 18 mjeseci se ne preporucuje,lose so utice na bebine bubrege,a secer veze kalcij za sebe...ni jedno ni drugo nisu neophodni u ishrani...
za odraslog covjeka dnevna kolicicina soli dovoljna je iz jedne kriske kruha...po tome se vidi koliko svi mi pretjerujemo i zasto onda bebu uciti isto...okus za slano nije urodjen,vec cista navika

Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 4286
14.4.2010 10:04:25   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: lilith

IZVORNA PORUKA: myb@by

a sto bi se uopste navikavala na so i secer?do 18 mjeseci se ne preporucuje,lose so utice na bebine bubrege,a secer veze kalcij za sebe...ni jedno ni drugo nisu neophodni u ishrani...
za odraslog covjeka dnevna kolicicina soli dovoljna je iz jedne kriske kruha...po tome se vidi koliko svi mi pretjerujemo i zasto onda bebu uciti isto...okus za slano nije urodjen,vec cista navika

user posted image user posted image user posted image user posted image
u potpunosti se slazem..bebe nemaju urodjen osjecaj za slano ili slatko vec ih mi navikavamo na isto.. mislim da oni nemaju pojma da li je npr. kromir slan ili sladak...jednostavno im dodje da zafrkavaju sa jelom, pa mi to protumacimo da im mozda nije dovoljno slan/sladak obrok..ma "nidje veze"...da ne pricamo o stetnosti secera na male zubice...a nisam probala slatkise dok nisam krenula u skolu jer mi mama nije dalauser posted image user posted image user posted image sad sam joj zahvalna jer nemam niti jednog jedinog karijesa niti sam ga ikada imala..nemam pojma sta znaci popraviti zub i hvala Bogu na tome...nastojacu da i moj Cici bude kao njegova mamita user posted image

< Poruku je uredio pocahontas -- 14.4.2010 10:06:22 >

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu lilith)
Neposredna veza do poruke: 4287
14.4.2010 10:13:13   
salmy
Ja sam jucer bebiju napravila tikvice bez soli! ma bljakica ziva hoce djete da povrati! kad sam mu stavila mrvicu soli sve je popao! i stavrno je odvratno bez soli,jednostavno nema smeka ni tamo ni ovamo! A djeca Bogami sve znaju jako dobro!

(odgovor članu lilith)
Neposredna veza do poruke: 4288
14.4.2010 10:17:31   
Lalana
Da Salmy, ja sam bas pisala, isto mi se desavalo, napravim kasicu ma nema sanse, cak i povrati, dodam soli toliko da samo ubije onaj nikakav ukus, pojede slasno.
Ne kazem da je uredu, ali stvarno moja djeca nisu htjela nije imalo sanse onako bljutavo da papaju.
Eh sad nedajem ni ja sudzukuser posted image ali malo malkice soli, da.

Moje tri srece...

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 4289
14.4.2010 10:18:52   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: salmy

Ja sam jucer bebiju napravila tikvice bez soli! ma bljakica ziva hoce djete da povrati! kad sam mu stavila mrvicu soli sve je popao! i stavrno je odvratno bez soli,jednostavno nema smeka ni tamo ni ovamo! A djeca Bogami sve znaju jako dobro!

pa vjerovatno se vec navikao na sol user posted image
ja svom zakamufliram sa recimo rizom ili mladim sirom ili tako nesto kada je povrce "bljutavo"..takodjer komadic putera čuda čini...mesni temeljac takodjer ubija bljutavost povrća...žitaroca proso je iznenadjujuće ukusna i mixam je i sa voćem i sa povrćem user posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 4290
14.4.2010 10:22:10   
Sarajkica
i ja sam probala sa raznim kamuflazama, ali nista ne djeluje dok se ne stavi  malo soli... a stvarno i jeste bljutavo neslano.

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 4291
14.4.2010 10:34:45   
salmy

IZVORNA PORUKA: Lalana

Da Salmy, ja sam bas pisala, isto mi se desavalo, napravim kasicu ma nema sanse, cak i povrati, dodam soli toliko da samo ubije onaj nikakav ukus, pojede slasno.
Ne kazem da je uredu, ali stvarno moja djeca nisu htjela nije imalo sanse onako bljutavo da papaju.
Eh sad nedajem ni ja sudzukuser posted image ali malo malkice soli, da.

Ma neznam jeli naviko ili ne! ali i vodu obicnu nece da pije dok ne stavim mrvicu secera! mozda sam ja pogrijesila u statru ali eto! ma ne bih ni ja vala sve je bljutavo u odvratno!
Zanima me kako dajete rizu proso? probala bih ali gdje je kupite?

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 4292
14.4.2010 10:36:50   
salmy
Zaboravih napisati da u knjizi Dr Spok ..pise ukoliko beba nece da jede bez soli i secera,treba dodati malo! pa sad Dr Spok je veliki strucnjak za bebeuser posted image user posted image user posted image user posted image ako on tako kaze ne vidim razloga zasto nije tacno?ili ti zdravo ne dajemo u ogromnin kolicinama

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 4293
14.4.2010 10:38:07   
škorpija
salmY slažem se s tobom i dr. spokomuser posted image , ja vjerujem da nisu sve bebe iste i da na ukus kako i na sve ostalo dijelom utiče genetike, a dijelom navika

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 4294
14.4.2010 10:40:15   
Lalana
Ja tvrdim da ih nisam navikla na so, bilo je tu dosta pokusaja prije dodavanja soli aliuser posted image nije islo, malkice morala staviti.

Moje tri srece...

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 4295
14.4.2010 10:40:34   
teacher75
bez uvrede, ali dr spok je prevazidjen prije 20 godina najmanje....al istina je da i bebe znaju sta valja, e sad jel to do genetike ili... nemam pojma. znam kad sam dala lani da lizne cokoladu, da je htjela jos, svidjalo joj se pravo. naravno nisam joj dala, niti cu vise, bar godinu dana. tako nije reagovala sa drugom hranom user posted image

< Poruku je uredio teacher75 -- 14.4.2010 10:42:11 >

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 4296
14.4.2010 10:43:50   
Lalana

IZVORNA PORUKA: teacher75

bez uvrede, ali dr spok je prevazidjen prije 20 godina najmanje....al istina je da i bebe znaju sta valja, e sad jel to do genetike ili... nemam pojma. znam kad sam dala lani da lizne cokoladu, da je htjela jos, svidjalo joj se pravo. naravno nisam joj dala, niti cu vise, bar godinu dana. tako nije reagovala sa drugom hranom user posted image

Pa da teacher, zna dijete izabratiuser posted image
Eh srce malouser posted image

Moje tri srece...

Neposredna veza do poruke: 4297
14.4.2010 10:45:29   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Lalana

Pa da teacher, zna dijete izabratiuser posted image
Eh srce malouser posted image

mozda je i do genetike jer je mama luda za cokoladama user posted image

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 4298
14.4.2010 10:59:18   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: salmy
Zanima me kako dajete rizu proso? probala bih ali gdje je kupite?

rizu dajem Nestle (oko pripreme imas uputstvo na kutiji, nista komplikovano) i obicnu rizu (pripremam je kao i nama, samo na vodi bez soli user posted image tako da je mogu mixati i sa vocem npr. jabukama, sljivama, bananama, kruskom i td. i sa povrcem tikvicom, mrkvicom, blitvom, celerom itd. itd. user posted image )..
a sto se tice prosa, kupujem ga u dm-u, Alnaturin i priprema je jos jednostavnija od rize user posted image samo stavis u prokuhalu vodu jednu supenu kasiku prosa i kuha se 5 min.. sklonis sa vatre, stavis da odstoji i eto ga, finished user posted image ..i proso mozes stavljati u supice, u voce, u povrce..to su jako mala zrnca tako da beba moze gutati ili ih pak mozes mixati sa malo vode u kojoj se kuaho proso...proso je inace pun zeljeza tako da i to super stvar user posted image

< Poruku je uredio pocahontas -- 14.4.2010 11:00:00 >

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 4299
14.4.2010 11:14:03   
salmy

prevazidjen je i dubak prije 100 god.pa se koristi,eh sad sta je prevazidjeno a sta ne.Ja sam mozda prevazidjena ali dr Spok mi je glavni lik u kuci! poslije mm i bebijauser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 4300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  170 171 [172] 173 174   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  170 171 [172] 173 174   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *