Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 5.3.2010 2:20:53
nasa princezica
upravu si 1god i 6 punih mjeseci,a ja racunam 1god 7mjeseci,kao nastao novi mjesec pa kazem 7!.....hahahhhahahha.......vjeruj da se nekad i zabrojim,valjda brzo vrijeme prolazi i nerazmislja covjek o mjesecima kako se nizu!Ja kao da sam se juce porodila a vec dok trepnes Lani ce dvije god!!! pozzz
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 5.3.2010 13:02:08
scarlett
Noai draga, funkcionisat će to aBd, imaš temu Dojenje i povratak na posao, imaš puno dobrih savjeta i hrabre mame koje unatoč punom radnom vremenu uspijevaju dojiti. Tu ćeš naći veliku podršku i nove prijateljice, sretno i pusa
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 8.3.2010 12:17:35
ssssss
Lijepo je danas biti žena, čvrsta i postojna kao stijena, uvijek radišna, nikad lijena, nježna i tiha kao morska pjena! Lijepo je znati da nas je više, da nam se trag ipak ne briše i da zbog nas svijet drukčije miriše, da smo uvijek tu, bile glasne ili tiše! Živjele mi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 8.3.2010 17:49:51
malena sharena
IZVORNA PORUKA: ssssss
Lijepo je danas biti žena, čvrsta i postojna kao stijena, uvijek radišna, nikad lijena, nježna i tiha kao morska pjena! Lijepo je znati da nas je više, da nam se trag ipak ne briše i da zbog nas svijet drukčije miriše, da smo uvijek tu, bile glasne ili tiše! Živjele mi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 12.3.2010 16:58:43
Rejjan
Ja svoju Aišu dojim sad će 6 mjeseci,hvala Bogu...i stvarno nema boljeg osjećaja na Svjetu i ne znam kako ću nekada prestati,to je pravi emotivni trenutak.Uf kad moje mače siski...
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 13.3.2010 0:15:46
Anoniman
za sve koje doje.... kod mene je malo cudnovato... dojim Nane, ali od prvog dana voli da popije flasicu ujutro oko 8 - 9 h i navecer prije nego krene spavati, oko 21 sat... ali ne remeti dojenje u toku dana i toku noci, samo to mu dodje kao poslastica... ma nema veze jel tako
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 4.4.2010 11:53:46
ITAKA
pozdrav mame na forumu, i ja sam nova i prvi put pišem za ovaj forum. mama sam karle rođene 22.09.2009. dakle, ona ima 6 mjeseci. još uvijek je dojim, ali imamo mali problem što njoj to više nije dosta za cijelu noć pa se sada tek počela buditi dva puta noću - do sada se nije. dajem joj prije spavanja kašice za laku noć, ali i to više nije dosta. pomoziteeee! ako pomoći ima.. unaprijed vam hvala.
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 4.4.2010 19:03:07
tekja
draga Itaka...pa cemu ove suze?!?!, moj bebi nikad jos nije prespavao noc, budi se najmanje 4 puta, a nekad i duplo vise...ako je tvoja beba inace takva spavalica, sada bi razlog mogli da budu zubici, a ne glad...bice bolje
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 5.4.2010 0:32:19
debela mama
Evo da se i ja tuspasim moja Asja ima 3.5 mj i ne samo da doji nego i ručki mamino mlijeko jer mama radi (izdojim joj mlijeko). Sad hvala bogu razlikuje dan i noc i spava od 20.00 do 07.00, valjda duša osjeti pa da mi malo olakša... nadam se da ćemo izdržati ovaj tempo.
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 5.4.2010 0:51:14
teacher75
IZVORNA PORUKA: ITAKA
pozdrav mame na forumu, i ja sam nova i prvi put pišem za ovaj forum. mama sam karle rođene 22.09.2009. dakle, ona ima 6 mjeseci. još uvijek je dojim, ali imamo mali problem što njoj to više nije dosta za cijelu noć pa se sada tek počela buditi dva puta noću - do sada se nije. dajem joj prije spavanja kašice za laku noć, ali i to više nije dosta. pomoziteeee! ako pomoći ima.. unaprijed vam hvala.
i mojoj lani ce uskoro 6 mj. i budi se da rucka puno cesce nego prije. valjda im organizam sada trazi vise nego prije. al meni to ne pada toliko tesko jer na srecu cim rucka odmah zaspi a i ja
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 5.4.2010 8:11:34
muby
da te utjesim moj bebi ima 8 mjeseci od samog pocetka on stalno doji nocu kad nam je dobra noc budi se da doji tri puta a najcesce i duplo vise
ali meni to nije tesko jer nocu fino jede bez uznemiravanja dok danju stalno nesto izvodi i gleda okolo a posto ja radim znam da se nocu dovoljno najeo i da nije gladan jeste da sam ja ujutro kao da me kamion pregazio al nije mi krivo
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 5.4.2010 9:32:36
Lejla Ka
Ako beba pojede i kašicu za laku noć prije spavanja, a budi se u noći da doji tu problem nije u gladi već u potrebi za sigurnošću i majčinom blizinom. Ako sam dobro shvatila, bebi je 6 mjeseci, period kad se dešava jedan od skokova u razvoju, dakle kad beba intenzivno napreduje u svakom pogledu i fizički i psihički, kad se njene navike hranjenja spavanja i dnevne rutine mjenjaju. Draga Itaka nema razloga da se brineš, i ako možeš napraviti neki aranžman da sebi olakšaš, kao npr. da spavaš zajedno sa bebom dok ona doji, pokušaj. Ne bih te tješila da ti kažem proči ći , jer možda neće, a možda će se poslije nekog perioda sve vratiti starom rasporedu. Što se ti prije prilagodiš i prihvatiš promjene prije će vam biti lakše.
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 5.4.2010 16:02:09
Romali
pozdrav mame na forumu, i ja sam nova i prvi put pišem za ovaj forum. mama sam karle rođene 22.09.2009. dakle, ona ima ' mjeseci. još uvijek je dojim, ali imamo mali problem što njoj to više nije dosta za cijelu noć pa se sada tek počela buditi dva puta noću - do sada se nije. dajem joj prije spavanja kašice za laku noć, ali i to više nije dosta. pomoziteeee! ako pomoći ima.. unaprijed vam hvala.
Moj dječak će krajem aprila imati 2 god. aBd,a prestao se buditi negdje s 21 mjesec. Dojena beba. Poooooosebno često se budio kad sam se vratila na posao, oko 8 x tokom noći. Vjeruj mi, sve je stvar navike. Tvoja beba nije gladna, nego traži mamu . Prestat će sama od sebe.
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 5.4.2010 23:51:44
nasa princezica
pozdrav mame na forumu, i ja sam nova i prvi put pišem za ovaj forum. mama sam karle rođene 22.09.2009. dakle, ona ima ' mjeseci. još uvijek je dojim, ali imamo mali problem što njoj to više nije dosta za cijelu noć pa se sada tek počela buditi dva puta noću - do sada se nije. dajem joj prije spavanja kašice za laku noć, ali i to više nije dosta. pomoziteeee! ako pomoći ima.. unaprijed vam hvala.
Mojoj Lani je 19mjeseci i idalje doji.Ako te moze utjesiti do prije nepuni mjesec dana budila se dva puta u toku noci,sad se budi samo jednom.Mada ponekad bude i izuzetaka da prespava cijelu noc ili da se budi dva puta u toku noci.Trenutno radimo na tom nocnom odvikavanju al nam sporo ide .Draga itaka u tvom slucaju mozda se radi o zubicima ili jednostavno bebica trazi majcinu toplinu. Nemoj da se brines i uzivaj u svakom trenutku s bebom jer vrijeme brzo prolazi.Pozz
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 6.4.2010 0:23:33
iv@ncica
evo i nas , danas nam je prvi rođendan i dojimo tocno toliko.-
itaka- mi smo tek nedavno prespavali noc, i to je bilo buđenja, ali onih kratkotrajnih..kad zaspe odmah...bebe koje doje se bude..budi sretna sto ti je dosad bebi spavao...jer ovdje su ti vecinom mame neispavane koje se po 100 puta ustaju..sad ti je sezona zubica, snova, ucenja novih vjestina..skokova u razvoju..tako da ces imati burnih noci..beba je beba..ko je vidio da beba spava..imas dosta tema o tome..pa iscitaj..svaka je kukala i sd kuka o tome..nije bebi do hrane vec se sad bude strahovi..polako..proci ce..a kad to nitko ne zna, nama su noci s 3 buđenja bila odmor, tek sad vidim, kad mi decko bolje spava, koliko je bilo lakse mamama sa bebama spavalicama, neuporedivo je kad imas nemirne i noci i dane...izdrzi ;)
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 6.4.2010 0:27:20
leona81
moja se budi stalno tokom noci, ako je dobra noc 3 puta a najcesce do 6 puta...slomi me al bukvalno jer dok ona zaspi meni dugo treba, imam lak san pa cim ona nesto promrmlja ja se probudim i gledam na sat ko ludjakinja, ma otkad sam rodila nisam spavala nikako...nadam se da ce nakon 6 mj stanje biti bolje jer mi je imunitet opao, sve me boli i jako sam umorna...
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 6.4.2010 1:13:01
nasa princezica
IZVORNA PORUKA: iv@ncica
evo i nas , danas nam je prvi rođendan i dojimo tocno toliko.-
itaka- mi smo tek nedavno prespavali noc, i to je bilo buđenja, ali onih kratkotrajnih..kad zaspe odmah...bebe koje doje se bude..budi sretna sto ti je dosad bebi spavao...jer ovdje su ti vecinom mame neispavane koje se po 100 puta ustaju..sad ti je sezona zubica, snova, ucenja novih vjestina..skokova u razvoju..tako da ces imati burnih noci..beba je beba..ko je vidio da beba spava..imas dosta tema o tome..pa iscitaj..svaka je kukala i sd kuka o tome..nije bebi do hrane vec se sad bude strahovi..polako..proci ce..a kad to nitko ne zna, nama su noci s 3 buđenja bila odmor, tek sad vidim, kad mi decko bolje spava, koliko je bilo lakse mamama sa bebama spavalicama, neuporedivo je kad imas nemirne i noci i dane...izdrzi ;)
Srecan rodjendan bebicu malom