|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  766 767 [768] 769 770   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009/2010
31.3.2010 22:19:49   
pocahontas
uh sta svasta napisaste zamanta mi se user posted image hanady Bog te  ti ziva enciklopedija za antibiotikeuser posted image ...

ja sam fakat duduk za ove lijekove jer mi hB nije trebalo..nek ste mi rekle, mada nisam ni imala namjeru da mu dam antibiotik, samo ako mu temp. ne bi spadala do subote..
dakle, sta sad da trazim u apoteciuser posted image ? ovaj cephabos nula bodova user posted image on pomalo kasljuca i kise..malo grlo crveno...blaga temp. user posted image

danas citav dan hB nije imao, tek predvecer blazu temp. ali sam dala panadolbaby..Visnja, dajem panadolbaby dont sikirikiuser posted image , ali to ti je paracetamol u sustini pa ja to tako zovemuser posted image ..mada mi je pedijatrica reka da mogu i sa cepicima lupocet bez brige, ali eto nisam nikad niti cu dok ima ovaj panadol baby..Raffi ga bas fino smaze jer je ukusan, a i ja malo licnem user posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 19176
31.3.2010 22:25:56   
Hanady RR
e draga moja ako dođe do antibiotika neće ti za tako maleno dijete dati bez recepta...sutra kod pedijatrice i traži zamjenu drugi sirup da ti da...ceklor bi bio idealan u začetku ili pancef a ako pedijatrica vidi više upaljeno grlo pa uz to i uho zinnat. nemoj da bi slučajno ospen prihvatila...on je otrov za djecu...biće izbačen iz upotrebe dok zalihe potroše. otrov i apetit ubija da ti kasnije 5 sansovita djete ne dohaviza.

al probaj bez antibiotika, najbolje je i tamo na temu kašalj, nosić ovo ono...obavezno čak od luka za taj kašalj, oabvezno...i sirup napravi djetetu od lovora ili skuhaj šljez...nemoj da ti tuše sirup od šljeza ili porspan za cenera kad imaš domaće bolje i jeftinije a najvažnije zdravije i učinkovitije.

joj ja sam stvarno pretjerala sa savjetima...isto nadžak baba...al šta ću kad ovu djecu imama i sve znam učim, čitam, probavam...user posted image user posted image user posted image user posted image najviše bi voljela da sam duduk al život sa ovim piliima me natjerao a ja plašljivauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 19177
31.3.2010 22:46:02   
pjenica mala
Škorpija, što se tiče refundacije, to je sigurno moguće. Ja sam imala iskustvo da je mojoj kćerki pozlilo u autobusu putujući iz Banja Luke, pa su mi oni tamo u hitnoj rekli, da mi vrijedi moje osiguranje, jer je hitan slučaj. Znači za hitne slučajeve osiguranje vrijedi i u RS.
Hanady, što se tiče te premije, nije to baš za sve preglede, npr samo si jednom godišnje oslobođen od plaćanja slikanja, ili jednom godišnje od ultrazvuka itd, a svaki slijedeći plaćaš u punoj cijeni.
Recimo ultrazvuk kukića kod beba plaćamo 20 KM, bez obzira na osiguranje.
U principu se isplati platiti premiju, jer kad jednom odeš kod dr i ako je nemaš, ako praviš nalaz, već si je isplatio.
A kad je čovjek ne treba, ma halal im bilo tih 15 KM, samo da se bude zdravouser posted image

Neposredna veza do poruke: 19178
31.3.2010 22:47:35   
pjenica mala
Čitam sad ovo u vezi Ospena, hehehehehe, ja ih ispila na litre kada sam bila dijete, al apetit nikako da mi se smanji, pa ni danas dan!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pjenica mala)
Neposredna veza do poruke: 19179
31.3.2010 23:00:37   
Apotekarka
Dijete me izludilo citav dan kemka,ne spava,nesto bi e zna sta,u 22 i 15 zaspao budio se vec,luda sam a svi pamete ma nije to nista ja veceras kazem svekrvi nije nista da je par noci to traje mjesecima te nemojte se cuditi mojim nesvjesticama....user posted image user posted image ...da nisu opet zubi,sutra mu tatra dolazi morat cu uzeti jednu vecer da se nasdpavam al bojim se ostaviti njemu dijete kad on nista ljudi ne cuje,rijetko cuje i kad place...
Drago mi je da su bolesne bebare bolje,ato za Zinat pjenice to je vca doza koliko se sjecam 250 ml 26 km a ovi od 125 ml 12,5 km kod nas,mi ne naplacujemo rastvaranje sirupa ako nisu sta novo uvweli pa covjece to mi je minut posla nego nemojte ni rastvarati kod kuce prokuhajte vodu i ustedite 2,5 km a na svakom sirupu pise s koliko se vode rastvara....Definitivno mislim da su bosnalijekovi antibiotici losi,cak su se pokazali alkaloidovi bolji a i jeftiniji su,nazalos pojedini plivini lijekovi kao amoxil su povuceni a bili su ok...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

Neposredna veza do poruke: 19180
31.3.2010 23:10:03   
MinaMM
samo da se javim...cijeli dan je nervozan. proliv je malko bolje al zato sad ima crveno na guzi nije osip vec nesto kao ojed, nadam se da me razumijete. imao je jucer jake vjetrove. boli ga to pa placeuser posted image . zaspao je al sad ce on da zove...cim legne nakon pola sata se probudi i nanovo uspavljivanje...dokleuser posted image

16.11.2009. u 7:50 - nova sreca, nova ljubav

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 19181
31.3.2010 23:10:41   
MinaMM
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
za sve bebice i mamice

16.11.2009. u 7:50 - nova sreca, nova ljubav

(odgovor članu MinaMM)
Neposredna veza do poruke: 19182
31.3.2010 23:13:29   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: Hanady

al probaj bez antibiotika, najbolje je i tamo na temu kašalj, nosić ovo ono...obavezno čak od luka za taj kašalj, oabvezno...i sirup napravi djetetu od lovora ili skuhaj šljez...nemoj da ti tuše sirup od šljeza ili porspan za cenera kad imaš domaće bolje i jeftinije a najvažnije zdravije i učinkovitije.

a gdje da nadjem taj lovoruser posted image

eh da, da ne spomenu taj prospan ne bih se sjetila da mi je i to rekla da mu uzmem, mada nije napisala recept, valjda to ide bez recepta? ma i ja sam protivnik tutkanja tabletica i lijekova na svaki kah...ni sama nisam popila tabletu ne pamtim..trpim do kad mogu i na kraju prodje user posted image

Bilježim se sa štovanjem

Neposredna veza do poruke: 19183
31.3.2010 23:16:24   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: pocahontas

eh da, da ne spomenu taj prospan ne bih se sjetila da mi je i to rekla da mu uzmem, mada nije napisala recept, valjda to ide bez recepta? ma i ja sam protivnik tutkanja tabletica i lijekova na svaki kah...ni sama nisam popila tabletu ne pamtim..trpim do kad mogu i na kraju prodje user posted image

nema recepta za prospan...to kupiš ko budle nas deru..prospa se nesmije davati na porduktivan kašalj jer to bi bilo strašno za djete...a ovaj virus nije samo suhi kašalj već izađe i šlajm za 2-3 dana. Elem ako nema svježeg lovora ti uzmi suhi...imaš u svakom marketu među začinima pa umjesto mjere od 8 svježih listova ti stavi 10-11 suhih.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 19184
31.3.2010 23:16:37   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: pocahontas

lovor imas u medju zacinima...pise "lovorov list"user posted image

Neposredna veza do poruke: 19185
31.3.2010 23:18:19   
pocahontas
dadada, hanady user posted image user posted image user posted image poceo mu ja kao malo sazrijevati kasalj..dakle, sutra se parimo u kupatilu..ima da se skuham ko budalauser posted image

p.s. koliko je zena na temi abortus uhhhhhhhhhh..odoh spavati

< Poruku je uredio pocahontas -- 31.3.2010 23:24:46 >

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 19186
1.4.2010 0:02:42   
malena_t

joj ja sam stvarno pretjerala sa savjetima...

A sta bi mi bez tvojih savjetauser posted image user posted image user posted image

Moj bebo je imao veceras strasan sudar s kutijom od Lego kockicauser posted image Opalila ga po ustima, rasjekao usnicu, krv....user posted image sreca nije puno, uspjela sam ga brzo smiriti, eno spava vec tri sata, znaci ne boli ga....

hehehehe i moram se smijati jer bih u suprotnom poludjela davno, a evo zasto....Kad se to desilo bila svekrva kod mene, a muz kod kuma gledao utakmicu. I desio se sudar, Benjamin se zacenuo, krvari, a baka će: "E odoh ja sad. Gdje je onaj moj kisobran?"

21.03.2009. rodio se majkin sin

Neposredna veza do poruke: 19187
1.4.2010 8:42:08   
Atarka
Dobro jutro, ja sam izgleda prva uranila user posted image .
Vidim ima dosta prehladjenih bebica, user posted image  da sto prije ozdrave. Moj mali je izgleda isto malo uhvatio, kasljuca i kise. Potopila sam par korjencica sljeza pa cu probati da mu to dam.
Da vam se pohvalim, kupili smo malome hranilicu i od danas aBd, ce u njoj da njupa user posted image . Izgleda super, stabilna je i sto je najvaznije, njemu se dopada.user posted image

30.09.2009

(odgovor članu malena_t)
Neposredna veza do poruke: 19188
   RE: Bebe 2009
1.4.2010 8:43:45   
Anoniman
evo nasuser posted image nemam kad tipkat hvala vam SVIMA OD SRCA user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sto ste bili uz nas tipkam kad A zspi

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 19189
1.4.2010 8:53:51   
Anoniman
Jutro!
felix, divno te opet vidjeti na RRuser posted image
Pozdrav svima, evo dadada javljam se i preko danauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 19190
1.4.2010 8:57:10   
Anoniman
hvala mila,A.je ko dobro nepovraca al jos se svodim na bolnicu nisam dobila otpusnicu al me pustila jer je iscrpljen do maxsimumauser posted image al bit ce bolje strah me uzasss veliki ima mi kasastu stolicu i saduser posted image
sutra ujutro oko pola8 idem na kontr.snjim.
Posle pisem opsirnije

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 19191
1.4.2010 9:06:55   
Mya_81 RR
Jutro...

Pitanje - šta mislite ako su zubići u pitanju je li mora biti baš proljev ili i učestala normalna stolican može biti znak? Pored toga mi se već tri noći stalno budimo u nekom plaču, čak oko 12 toliko plače da je jedino mlijeko smiri...pa sad opet u glavi kontam kako i šta bi moglo biti...a više mi od tog dešifriranja muka i želimoooooooooo višeeeeee te zubićeeeee....sad ću postati ko Dadada user posted image user posted image

Hanady, šta budališ oko tih savjeta...pa, znaš mila koliko nam ato znači user posted image

Mina, i mi smo muku mučili i s vjetrovima i običnim grčevima i stolicama...sve joj je smetalo i plakala je zbog svega...proći će to brzo user posted image

Malena, mogu misliti ružne scene user posted image ljubi bebaru user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu malena_t)
Neposredna veza do poruke: 19192
1.4.2010 9:08:30   
Mya_81 RR
Joooooooooooooooj, Felix, milaaaaaa user posted image

Dobro nam došli nazad user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Baš mi je drago user posted image user posted image user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 19193
1.4.2010 9:36:36   
marinčii
IZVORNA PORUKA: felix

evo nasuser posted image nemam kad tipkat hvala vam SVIMA OD SRCA user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sto ste bili uz nas tipkam kad A zspi
stigli ste ajde super,ljubi nam tog malog i reci mu da više nikad ne smije tako mamu sekiratuser posted image user posted image user posted image user posted image  

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 19194
1.4.2010 9:38:29   
Anoniman
Felixuser posted image ...ljubi Anelkauser posted image user posted image user posted image

Mya...znam kako ti je....oooooo znamuser posted image user posted image user posted image ...garant ce joj zubi izniknuti cim kaka tako cesto
mi imamo dva pa ja vise ne razmisljam o zubimauser posted image user posted image user posted image   a moja mama konstantno gleda ima li gornjih jedinicauser posted image

(odgovor članu Mya_81 RR)
  Neposredna veza do poruke: 19195
1.4.2010 9:39:45   
Anoniman
marincii opet si ukinula /2010user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 19196
1.4.2010 9:43:24   
Anoniman
A.je zaspo hb.dragom dusa me boli za njim.((
Sve je pocelo,od subote povraco mi citavo popodne odnesem ga ostavljali,me u boln.ja nisam htjela dosla kuci nista 2 dana jeo nije samo pio,tekucinu da mi u nedjelj.i poned.opet poceo povracat
Odvedem ga ujutro rano primi nas nasa ped.ja u cekaoni mene se steglo da mi je samo plakat a stid me svjeta tu koji cekaju jer znam da ce me ostaviti u boln.
I pregleda ga kaze MORATE u bolnicu izgubio punoo tecnosti.
EH,tu nastaju nase MUKE
Citav dan nas vozaju,vazda nesto slikat snimat,vadit krv,urin stolicu on umorna gladan,enaspavan koceni se od placa
Svega su ga izboli cak u glavu nisu mogli nac vene
Ostanem ja oni njemu prikljuce inf.da tece ko bajaa sporo bio je miran eh,sad treba ga hranit a on NECE da jede kad gleda i BOG.kao sto znate
Pojede prvi put 20ml jedva ja placem ,zeludac me boli,gadi mi se citav dan mre jela nisam ni pila sta
A.neprestaje plakat nece da lezi inf.tece ja se preznojavam od muke boli gledajuci ga svega izbodenog umornog
Dan za dan poceo jest ko fol,malo vise ml.jedva jedva ja umirem dok ga nahranim jer nece i nece a da ga uspavam nedaju miuser posted image
Dodje tu noc majak sa bebom malom sekicom isti siptom.povrac.kao I A.
Eto muke,ovaj moja maza nece da spava jer nikad ustimat da obadvoje istovremeno zaspe jojj majko moja
Cim pocne spavat sta cangurne ovaj progleda i gotovo samo 10min spavao sve ga posle nosala pala sam
Jer 2 dana inf.tekle samo dok je tecnost napunio odnosno dva dana dan i noc
Jednu vecer zaspa oko pola 9 jedva jedva,dodje set_ra jedna odvratan boze mili kaze ajde raspremajate ih da izmjerim turu reko sad zaspo,mozetel tu na krevetu da ga nenosim gore na krevet za pregled zao mi ga.Kad ona poce vikaj jao pa tko ti je reko da ga uspavas bla bla,ama zeno rekomanime se vise molim te
I bogami probudi ga crkla dabogda kad je usto 2 sata je plako bez prestanka izasna tesko zaspat mu uzas
Tu noc sam plakala i ja snjim ko nikad dosad nece da spava nece da jede ja luda vise od nosanja samo sto se nesrusim
Sto ga probudi
Tako,dan za danom moj A.slabo jede a jos manje spava zato sto je naviko na tisinu ,,i da jede na snu
Sta sam suza prolila zbog bacene flase i nespavnaja
Jednu noc dodje sestra kaze on MORA jesti svaka 3 sata 150ml.Reko nece ja njemu kuci dajem na 4 sata 150ml jednostavno nije gladan kaze ma jok ba jest ce on nazor user posted image
Ja sam znala bacat flasu i lagat da je pojo 150ml nesmijem gurat nazor
strah me povracanja
Kad jedno vecer nije jeo oko 9 kad ga probudila doticna osoba aon ce da jede zaspo oko 22 .reko odo ga nahranit sestra me vrati neda neda flase kaze ide svaka 3 sata znaci 3,6,9, itd..ama reko nije htjeo nervozan bio nenaspavan stomak ga mucio daj bjezi ja odo pa ti me istjeraj ako moze tu smo se posvadjale
pa dicu 6sati pustit da njede jeo u 6 da nedam do 12.navecer nije normalna
uhh,boze mili i napravim ja flasu on popije ova na mene se smrkla uh oci je moje nevidile vise
Inace sve su bile fine osim ove jedne osobe.
Danas sam kuci ,al malokrvan mi anemican nalaz ostali svi o.k stolica nije jos gotva bas me strah tog,nalaza
Omrsavio mi jeuser posted image ima 8.500gr.
Sav je mlitav ,blijed neznam kak da opisem
Za sebe da negovorim da sam zombi,kao da nemam kapi krvi oka ja nisam sklopila cestito ukupono 3 sata.Znao se budit izasna jecajuci jeca u snu place mene dusa boli pored mene je spavao ,nema krevetca kod nas.Pa cim cuje drugu djecu da place i on odma pocne plakat toliko se isprepado opisat vam nemogu .3 noci zaredom budi se plakajuci jecajuci od straha :(
Nedo bog nikome bolnice
Ja sam plakala molima,ocu kuci A.nespava bojim se da mi jos gori nebude u bolnici od nenaspavanosti
Sad ima kasastu stolicu
Strah je u meni opisat vam nemogu koji
Eto izjada se ja izninite na poduzem postu morala sam se olaksat malo
HVALA,APOTEKRAKI,MARNCI sto ste pisale zvala
Kao i ostalim zenicam aod srca
A.je bio veseljak iak je bio bolestan sve se smijo svi su ga volili,bas je maza bio user posted image
ko curica
Naso sebi cujuuser posted image bila s nama u sobi samo se capali otimali za igrackeuser posted image A.je stipo pocupo pa samo ih razvajali lopov moj heheh
Ljubim vas
Cuvajte svoju pilice male
Sad je epidemija povracnaj i proliva
Puna bolicauser posted image povracaju,ili proliv

< Poruku je uredio felix -- 1.4.2010 9:49:50 >

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 19197
1.4.2010 9:59:24   
Anoniman
A joj Felix...bas mi je zao sto ste se toliko namuciliuser posted image ...sad ce on kuci uspostaviti opet ritam pa ce se oporaviti...nesumnjam ja u to

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 19198
1.4.2010 10:15:48   
Atarka
Draga Felix, sto ti zeno izdevera... Jadnicak mali, sve mi se stuzilo dok sam citala. Dehidracija je jako opasna, zato im treba davati otopine za rehidraciju kod povracanja ili proljeva. A ta sestra, user posted image user posted image user posted image user posted image , uh sto me naljuti. Kako bih joj ja slatko user posted image !
Cuvajte se, odmarajte i polako. Brzo ces ti nama aBd pricati o novim nestaslucima malog Anelka. PUSA

30.09.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 19199
1.4.2010 10:17:12   
marinčii
IZVORNA PORUKA: dadada

marincii opet si ukinula /2010user posted image user posted image user posted image
ma nisam dirala ništa samo napisala post da nije ko prije mene,user posted image user posted image user posted image il sam ja skroz pobudalila

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 19200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  766 767 [768] 769 770   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  766 767 [768] 769 770   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *