|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  765 766 [767] 768 769   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009/2010
31.3.2010 21:36:39   
Mya_81 RR
Hanady, nije mi jasno to za cijenu koju spominješ user posted image Toliko platiš u apoteci za Zinnat?

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 19151
31.3.2010 21:41:45   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: tajra

Taj caphabos je moja dobila ljetos za upalu uha i odmah se izasula.
A muka mi je od njihovih parcipacija(čitaj krađe), daju ti samo ono sto ne valja na recept. Zali boze one cifre sto mi odbijaju od plate. Ne smijem ni izracunati koliko mjesecno dajem apoteci.......

Ali nek su djeca dobro. Draga Hanady pa ti evo cijelu sedmicu se boris sa temp. Joj,....

tačno večeras je puna sedmica kako sa temperaturom ratujem...zamisli da imam troje djece bi se upucala odmah na početku ciklusa bolestiuser posted image

a ove participacije nove su uveli 1 marta ove godine i nemojte biti iznenađne kada odete kod doktora za sebe...dobar dio nalza participiramo sda...npr...čitavu hormonsku sliku po hormonu 2 km pa ti skontaj bez 65 Km ne kreći ni krv da izvadiš.user posted image

Sve lijekove za djecu participiramo i eto ovi malo bolji bome nisu ni jeftini...tuga božija...nije mi za mene sad jer znam da imama i mogu...a koliko djece neće moći sebi priuštiti ništa bolje od bosna lijeka...tačno su nas doveli do faze da ''siromašni'' umiru...fuj fuj fuj nemam riječi. zamisli molim te razmuti ti prah sa destilovanom vodom u tačno napisanom omjeru sa kutije i naplati ti 2,5 Km. sramota

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 19152
31.3.2010 21:42:28   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Mya_81

Hanady, nije mi jasno to za cijenu koju spominješ user posted image Toliko platiš u apoteci za Zinnat?

da toliko participira onaj ko ima redovno zdravstveno osiguranje u kantonu sarajevo

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 19153
31.3.2010 21:47:04   
škorpija
mene pedijatrica uvijek ubjeđuje da su bosnalijekovi antibiotici najkvalitetniji, kako da je ubjedim da mi da nešto drugo umjesto amoxibosauser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

Neposredna veza do poruke: 19154
31.3.2010 21:47:06   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: Hanady

da toliko participira onaj ko ima redovno zdravstveno osiguranje u kantonu sarajevo

K'o da živimo u različitim državama...ja plaćam punu cijenu oko 13 KM za malu bočicu...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 19155
31.3.2010 21:50:56   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Hanady

K'o da živimo u različitim državama...ja plaćam punu cijenu oko 13 KM za malu bočicu...

e draga moja ko zna možda je i poskupio još od 1 marta user posted image . znam da sam ga pretprošle sedmice  podigla komšinici za malenu i ceklor za sina  i po 5,5 Km za oba partipirala a sad možda je i do dobavljača...ko će ga znati...užas. 13 Km...dok ti ga razblaži 15,5 Km ...sramota.user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 19156
31.3.2010 21:52:15   
pjenica mala
Eh cure moje, onda tebate svratiti malo u Sanski Most, mi Zinnat plaćamo 25 KM.
Naš kanton, Unsko-sanski je čini mi se najgori.
Baš da vas piotam ovom prilikom, imate li vi u drugim kantonima premiju za osiguranje, znači pored redovnog zdravstvenog osiguranja, da plaćate i premiju od 15 KM godišnje po osobi, kako bi bili oslobođeni nekih plaćanja, kao npr da možete dobiti lijek na recept, ili neki nalazi da se plaćaju, ili participacija kod pregleda, pa i onih kod pedijatra?

Neposredna veza do poruke: 19157
31.3.2010 21:52:35   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: škorpija

mene pedijatrica uvijek ubjeđuje da su bosnalijekovi antibiotici najkvalitetniji, kako da je ubjedim da mi da nešto drugo umjesto amoxibosauser posted image

fino kažeš joj molim vas dajte mi neki drugi...prošli put mi se ovaj nije dobrim pokazao i tačka...tvoje djete tvoje pare tvoje zdravstveno...ja sam hršum u ambulanti napravila kad su mi hanadi radi trodnevne groznice 2 bosna lijekova u dva dana porpisali...umalo mi djete ne zaginu...od tada nesmiju ni da pitaju bil ja bosna lijek...

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 19158
31.3.2010 21:53:37   
škorpija
Mia ljubimo i mi našu curu i da se što prije rješi antibiotika, al ako budemo trebali piti tražićemo i mi zinat, nek piju zajednouser posted image user posted image , crni humor, pih

pocy tek sad vidjeh kako ti je zacjenila teta čuvalica, uh jbt onda ja dobro prođohuser posted image

Neposredna veza do poruke: 19159
31.3.2010 21:53:56   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: pjenica mala

Eh cure moje, onda tebate svratiti malo u Sanski Most, mi Zinnat plaćamo 25 KM.
Naš kanton, Unsko-sanski je čini mi se najgori.
Baš da vas piotam ovom prilikom, imate li vi u drugim kantonima premiju za osiguranje, znači pored redovnog zdravstvenog osiguranja, da plaćate i premiju od 15 KM godišnje po osobi, kako bi bili oslobođeni nekih plaćanja, kao npr da možete dobiti lijek na recept, ili neki nalazi da se plaćaju, ili participacija kod pregleda, pa i onih kod pedijatra?

nemamo...kod vas sistem po zakonu R Hrvatske...nemamo vala....kod nas penzioner ode internisti i od penzije od 200 Km plati participaciju 18 KM....koma

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu pjenica mala)
Neposredna veza do poruke: 19160
31.3.2010 21:55:32   
Mya_81 RR
Hanady, meni jucer nije naplatila razblazivanje. Znam da me svaki put pita hocu li ja to sama uraditi ili oni, a meni se naravno ne da jos i s tim zezati...

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 19161
31.3.2010 21:55:35   
pjenica mala
A što se lijekova tiče, ja nekako imam već povjerenje u Bosnalijek tvornicu, nego neke strane!?user posted image
Šta vi mislite o tome?

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 19162
31.3.2010 21:57:28   
R&T@
Nosi ih đavo....
Meni su kad sam se porađala prvi put htjeli i porod naplatiti.
Ja imala pravo samo na primarnu zdravstvenu zastitu, a porod kao nije hitan slučaj.
Sad ce smisliti da ti naplate i ono sto napisu na kutiji.
Čuj 2,5 KM za vodu.....

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

Neposredna veza do poruke: 19163
31.3.2010 21:57:32   
pjenica mala
Hanady da li misliš da je ovaj naš sistem bolji?
Plaćate li vi nalaze krvi za bebe, ili za sebe?

Neposredna veza do poruke: 19164
31.3.2010 21:58:24   
Hanady RR

Hanady, meni jucer nije naplatila razblazivanje. Znam da me svaki put pita hocu li ja to sama uraditi ili oni, a meni se naravno ne da jos i s tim zezati...

e tačno ko dvije države...ja sam ovo sve kupila u apoteci hitna ....osim za komšinicu to sam u apoteci sedrenik....ma grozota neznaju ništa rade više...ja imam račun na kome fino piše suspenzija 2,5 Km...ostavila sam ga da skupljam kad zaživi povrat PDV-a da im sve uzmem user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 19165
31.3.2010 22:00:04   
dinaa
Joj cure izvinite sto ja ovako ulijecem na temu ali bas me zainteresovalo ovo oko cijena sirupa,nebi bilo lose i da se posebna tema otvori o ovome.
Hanady draga jel se to kod vas tek uvelo placanje za razblazavanje sirupa?Pa ja to odavno placam pa sigurno ima i dvije godine da se to kod nas placa,a Zinat sam prije tri godine platila 12km.Tacno kao da zivimo u razlicitim drzavama.

Moja djeca su moje najvece blago!!!

Neposredna veza do poruke: 19166
31.3.2010 22:00:24   
Mya_81 RR

Mia ljubimo i mi našu curu i da se što prije rješi antibiotika, al ako budemo trebali piti tražićemo i mi zinat, nek piju zajednouser posted image user posted image , crni humor, pih

Ma, treba se nekad i šaliti...a mi uskoro dobivamo neki vodeni iscrpak od neke biljke koju nikako da zapamtim pa se iskreno nadam da nam antibiotici više neće trebati...3 mjeseca vala dosta...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 19167
31.3.2010 22:02:32   
iv@ncica
mame  moje  drage    sve  po  reduuuuuser posted image ...hvala  vam  na  podrsci  i  rijecima  koje  su  na  mjestu,  ma  jaka  sam  ja, nisam  panicar,  uvijek  osmijeh  bez  suza....nikad  samosazaljenja , nikad  slaba...  uvije cvrsta..pa  kako   te  vjetar     siba...mamauser posted image    mukom  nas  ucila,  zivot  ucio...i  ona  cvrsta, snazna, vrijedna,  ono  nesalomljiva...danas  mi  se  bas  nesto  izgubila, popustila  maska  hrabrosti  predamnom   na  trenutak...e  tu  sam  i  ja  zadrhtala...i  ode  ona  kuci,  opet  kAze  ima  posla  ,  mora sređivati  oko  kuce  i  praviti  rucak  ima  goste,  uzela  slobodan  dan  zbog  tog  pregleda..ono  ko da  nista  nije  bilo, a  u  njoj  gori..u  meni  gori..i tek  poslije  su  mi  se  noge  posijekle  i  glava  me  luđacki  boli..sta  cu  ovdje  se  iskukah  ne  smijem  nervozu  siriti  među  svoje  i  među  sestre..sve  imaju  pilice  male..i  vidim  da  im  je  svima ko  i  meni...uh  mucnih  10  dana  ..a  ne   moze  brze  za  te  nalaze....samo  da  je  benigno, eto  idem  popit  tabletu  i  lec...andrej  nas  stalno  zasmijava,  vidi  da  smo  se  nesto  uozbiljili, a  uvijek  smijeh  i  vriska  u  kuci..pile  moje  malo..mame  hvala  i  laku  noc 

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

Neposredna veza do poruke: 19168
31.3.2010 22:02:53   
škorpija
ja sma se iznendail što zdrastveno ne važi kad napustiš svoj kanton, mi svaki pregled kod pedijatra u USK plaćamo 20 KM, pogleda grlo sekund i posluša slušalicama , ukupono 2 minuta traje i 20 kM molim. zato više i nevodim Ajdina bez velike potrebe. naravno plaćamo i punu cjenu svih lijekova. jbt za običnu prehladu sam već dala 100-200 KM, haloo a baš šta je s onima koji nemaju novca

Neposredna veza do poruke: 19169
31.3.2010 22:06:58   
R&T@
Lahku noc ti zelim, ivancice.
I da nalazi budu onakvi kakve isčekujete.
Bebanom pusa.

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 19170
31.3.2010 22:08:35   
Hanady RR
ma u principu moramo zanti osnovno a to je da je zakon o Zdravstevnom osiguranju uređen na nivou kantona tako se kod sarajeva, tuzle i bihaća stražne razlike nalaze. e sad ovo u USK platiš 15 pa ne participiraš meni je super jer recimo moja mama mora ići na ultrazvuk štitne žlijezde redovno, pa vaditi hormone oa na EKG i ona to participira oko 56 KM kao penzioner sa penzijom preko 300Km, da plati 15 Km bila bi oslobođena po tom sistemu, a opet ako to uzmeš a nikud ne ideš doktoru bude ti žao šro si im to dao.user posted image pored onoga što im sa plate dajemo...ja i mm vala 4 dobra doktora finasiramo za 1 godinu.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 19171
31.3.2010 22:09:01   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: tajra

Lahku noc ti zelim, ivancice.
I da nalazi budu onakvi kakve isčekujete.
Bebanom pusa.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
lijepo napisano potpisujem

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 19172
31.3.2010 22:11:00   
Mya_81 RR

ja sma se iznendail što zdrastveno ne važi kad napustiš svoj kanton, mi svaki pregled kod pedijatra u USK plaćamo 20 KM, pogleda grlo sekund i posluša slušalicama , ukupono 2 minuta traje i 20 kM molim. zato više i nevodim Ajdina bez velike potrebe. naravno plaćamo i punu cjenu svih lijekova. jbt za običnu prehladu sam već dala 100-200 KM, haloo a baš šta je s onima koji nemaju novca

Ma, užas user posted image Od bijesa ne mogu ništa više ni reći...nekad stvarno žalim što živim ovdje...

Ivančice, želim ti mirnu noć i drži te se...a čovjek mora nekad puknuti...ne valja sve ni držati u sebi...i nije to nikakva slabost...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 19173
31.3.2010 22:11:31   
Hanady RR

da to je baš problem što kantoni nisu uvezani...al mi nije jasno kad si već tamo što ne iskoristiš pravo uvezivanja osiguranja odnosno da sarajevo bihaću refundira...raspitaj se ti mila ima svakakvih opcija al neće lopovi da kažu...više vole živu lovu nego da na refundaciju iz budžeta čekaju po 2-3 mjeseca.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 19174
31.3.2010 22:14:03   
škorpija
e hanady dobro siuser posted image , baš ću se raspitati za to, uh lopovska poslauser posted image

Neposredna veza do poruke: 19175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  765 766 [767] 768 769   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  765 766 [767] 768 769   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *