|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  713 714 [715] 716 717   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009/2010
12.3.2010 15:02:44   
megi
e felix i ja kasice drzim u komodi u kuhinji,
nekako mi bez veze da ih drzim u frizideru mislim da nema potrebe

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 17851
12.3.2010 15:07:12   
Anoniman
aha i ja drzim u komodi samo pitam gdje vi?
Hvala na odg.
A nestavljam u friz.jer pojede odjednom svu nema ostatka

(odgovor članu megi)
  Neposredna veza do poruke: 17852
12.3.2010 15:14:47   
megi
mi smo u pocetku imali ostataka, ali sad pojedemo sve tako da su kasice u komodi

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 17853
12.3.2010 15:26:04   
niki83
taman i mene to zanimalo..ali sta kad ima ostatka... da ostavim u frizideru pa poslije opet na sobnu temp. da se ugrijeuser posted image jer joj je hladno iz frizidera,a opet to hladjenje-grijanje..pa moze se pokvaritiuser posted image joj vidi se da sam pocetnica user posted image

N&N

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 17854
12.3.2010 15:39:56   
megi
ma ja sam te ostatke ostavljala u frizider, pa ih par sati ranije izvadim i kasica se na sobnoj temperaturi ugrije dovoljno da se moze jesti
a niki i tvojauser posted image  ce ubrzo sve pojesti pa neces imati potrebe za ostavljanjem

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 17855
12.3.2010 15:51:17   
niki83
eh ja imam jedno pitanje za vas iskusne mame cije su user posted image malo starije... da li ste pocele stavljati svoje bebe da sjede od 6-og mjeseca? toliko toga sam citala i toliko razlicitih misljenja cula..prosto ne znam sta bih radilauser posted image neki kazu strogo NE, neki kazu poduprijeti je jastucima, a neki da bi trebala sjediti bez jastukauser posted image user posted image user posted image  

N&N

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 17856
12.3.2010 16:19:02   
marinčii
niki83 nama je pedijatar rekao da možemo od 6 mjeseci ponalo sjediti,ja sam M stavljala pomalo i evo već jedno mjesec dana sam sjedi bez ikakve potpore,ma u  vezi svega imaš različita mišljenja tako da ti je najbolje  da sama odlučiš

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 17857
12.3.2010 16:32:33   
iv@ncica
niki-  moj A, je  porije  6-stog  htio  sjediti..ali  nismo  mu  dali,  cak  ni  u  kolicima  u  onaj  polusjedeci..kad  je  napunio  6  stavljala  sam  ga, opno  prvo isli  na  redovni  pregled, i on  sjeo   pred  pedijatricom...a  ona  taman  govori  stavljajte  djete da  sjedi  hahahahuser posted image   i  nasmijala  se...i od  tada  mu  je  to  omilčjeni  polozaj..znao  se izvrnuti  za  nekom  igrackom  vecinom..ali  nisam  ga  nikad   podbocivala  jastucima....jedino  na  kaucu  bilo  me  stah  da  ne  sleti...a  na  pod  suzvene  puzle  slozi  i  super i  ako  pane..meko  je user posted image

ps. kasice  isto   drzim  u  visecoj  u  kuhinji,  a  neke  u  ostavi  gdje je  hladnije

< Poruku je uredio iv@ncica -- 12.3.2010 16:42:27 >

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 17858
12.3.2010 16:40:41   
iv@ncica
user posted image malo sam  luda..jest  da  sam  dobila..rekoh  vam  sinoc  od  ove  moje  lopuze  ulozak  zaboravila  staviti  user posted image user posted image  majke  mi  nije  smijesno  hahahahah..ali  sad  me  i   sestra  ispali...kuham  andreju  rucak..ma  svasta  nesto,  batacic,  domacu  mrkvicu  dobila,povrce, rezanci   i  posebno  kuham  malo  pure  da  mu  probam  dati  s  jogurtom ono  da  vidim  hoce  li  jesti  za  uzinu,  kontam  ako  ne  htjedne  s  jogurtom,  stavit  malo  pure  u bananu..to  hoce...a  ona  ga  nosala,   a  A. cim  vidi  serpe  i  kasike  poludi,  pocne  plakati  i  govori  am-am...pa ona  malo  liznu te  pure..i  sasu  paljbu  na  mene,  fuj,  sta  splacine  dajes  djetetu, moras  mu  soliti..djeci  treba  slano, ko  bi  ovako  bljutavo  jeo..nedas  mu  primaknuti  nista  ustima..samo te  tvoje  kuhanije..i  sisu user posted image user posted image ..ih  kad  sam  pukla....i  sasula  svasta i  sto  treba  i  ne  treba..jos  u  mene  u obitelji  svi  visokotlakasi  i  bubrezni  problemi...i  sama  ih  imam..i  gdje  cu  naci  vece  opravdanje  nego    tu  za  so...ali  eto..ispuhala  sam  se
user posted image a  Andrej  je  pred  njom  pukao  skoro cijelu  veliku  zdjelu  moje  bljak  hrane..a to  sto  slabije  jede..dođe  mu  period  od  zubica,,,ali  i  tada  on  jede,  ako  ne  sve  onda  vise  od  pola  svoje  doze  sto je  necija  cijela  hehhehe

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 17859
12.3.2010 16:47:11   
Apotekarka
Hej...evo moje bebe spavaju velika i malauser posted image .meni se jos pomalo manta...
Antonio je rucao kasicu od povrca...Ovaj put nije plakao na tatu nego e vristao i smijao se a njemu srce ko kanta...mozda sad pamto 4 danauser posted image
Ja opet goste imam,pa istrunut cu u ovoj kuci od pon.od odlaska doktoru nisam nigdje maklauser posted image user posted image
IVANCICE poznato mi je sve to,samo to me malo manje sad sikira nek pricaju ja opet po svom da sam ko druge s 3 mj bi mi pio kravlje mlijeko ali eto ne pije,ne jede smoki,a kad mu dju sta za stolom sto nije za njega kosa mi se dize...
I ja kasice drzim u kuhinji u ormaricu...
Jedino ako napravim supicu nju u frizider jer mu uglavnom napravim za 2 dana a ostalo mu svjeze prvim...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 17860
12.3.2010 16:48:56   
niki83
hvala vam na odgovorima, bas sam sto se toga tice user posted image , jer kao sto kazes ivancice ona bi i sad vec u sjedeci polozaj..znas kako joj bude drago...a bas sam i razmisjala te puzzle uzeti, one su mi super, a kao sto marinci rece o svemu imamo podijeljena misljenja, pa na kraju ja volim naci neku sredinu...ali m islim da je necu stavljati dok ne odemo i na taj pregled sa 6mj, iako cemo malo kasniti s tim...uglavnom ona ima onu brevi lezaljku i u njoj i u kolicima je u polulezecem polozaju, valjda je taj bezbjedan za sad..

N&N

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 17861
12.3.2010 16:51:48   
Emica_sa
IZVORNA PORUKA: niki83

eh ja imam jedno pitanje za vas iskusne mame cije su user posted image malo starije... da li ste pocele stavljati svoje bebe da sjede od 6-og mjeseca? toliko toga sam citala i toliko razlicitih misljenja cula..prosto ne znam sta bih radilauser posted image neki kazu strogo NE, neki kazu poduprijeti je jastucima, a neki da bi trebala sjediti bez jastukauser posted image user posted image user posted image  

Ja sam baš nedavno pričala o tome sa Dr.Sandrom Vegar,kaže ona meni sa 5 i pol mjeseci da ga stavljam da pomalo sjedi dok on sam ne nauči da sjedi,tako da nije rano

Hello, it's me...

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 17862
12.3.2010 16:58:04   
iv@ncica
IZVORNA PORUKA: Apotekarka

Hej...evo moje bebe spavaju velika i malauser posted image .meni se jos pomalo manta...
Antonio je rucao kasicu od povrca...Ovaj put nije plakao na tatu nego e vristao i smijao se a njemu srce ko kanta...mozda sad pamto 4 danauser posted image
Ja opet goste imam,pa istrunut cu u ovoj kuci od pon.od odlaska doktoru nisam nigdje maklauser posted image user posted image
IVANCICE poznato mi je sve to,samo to me malo manje sad sikira nek pricaju ja opet po svom da sam ko druge s 3 mj bi mi pio kravlje mlijeko ali eto ne pije,ne jede smoki,a kad mu dju sta za stolom sto nije za njega kosa mi se dize...
I ja kasice drzim u kuhinji u ormaricu...
Jedino ako napravim supicu nju u frizider jer mu uglavnom napravim za 2 dana a ostalo mu svjeze prvim...

ma  znam  draga  moja..evo  i  mi  crkavamo  kuci...luuuuudi  smo  viseee ...kad  ce  vise  fini  dani..ja  ga  maloprije  ukrkila  do  prodavnice...pa  nema  ga  ko  sekund  pricuvati..jao  jadan  on  tih  10  mu  minuta  dozivljaj, a  meni  patnja, dok  ga  obucem  i  skinem, a samo  kruh  trebam  kupiti..uhhh..a  po  kuci  mu  je  sve tako  dosadilo...sreca  nemam  cvijeca  da  ga  obrsti...hehhehe

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 17863
12.3.2010 17:00:26   
Apotekarka
Ma daj mu koje jaje nek lupauser posted image salim se
Naumpalo mi da je malena od moje rodice 1,5 god.tad imala ustala razbila jaje na pod i vratila se u krevet kad su je pitali Viktorija sta si radila kaze pravila dorucak...A joj i mom je vani dozivljaj a osim sto mi sve otpadne radi 10 min.i anta me pa i ne smijem bas jedva cekam sunce da se ubacimo u kolica...

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 17864
12.3.2010 18:36:28   
Anoniman
hej žene.. evo da se i mi malo javimo,ne mogu cesto pisati od Nikole,ne mogu rec da je zlocest al traži pažnju i moram se igrati s njim citav dan,ne zna sam biti miran..i bas kad sam mislila da ce se manje buditi po noci dogodilo se suprotno,ne budi se vise 2puta nego 10 puta:))  iv@ncice zovi na tu kavu:))

Neposredna veza do poruke: 17865
12.3.2010 22:35:38   
Anoniman
Niki,smijes stavljati da sjedi nama su rekli sa 6mjes.moze uz jastuke dok misici trbusni neojacaju onda ce on polako,sam da sjedi bez pomociuser posted image Mi sjedimo bez jastuka al uz nazor mene nesmje jos samog da ga ostavim.
Apotekarko,nedaju ti gosti mira heheh nemoze se covjek ni odmorit uz muzeka
I mi neslusamo,price kod mene rodica davala malenom kravlje mljeko sa 3mjes.i djete zavrsilo u bolnici dobio brohintis i stomacnu neki virus od mljeka jer sto,je od zene nosila davala joj od 3 krave imala zena krava valjda user posted image puno,pa joj mjesal mlijeko uh zena preko glave mogla otic.Tako,da ona meni kaze uh pusti price nedaj mlijeka do 1god.mani se belaja pa rekoh nisam ni mislilauser posted image
A to,sto Apotekarko kazes kad gdje odem a oni gledaju da trpaju u A.sta se nadje na stolu ludimmm.Najgore mi sto se sveki,oslobodila pa sad kad god joj dam A.malo na cuvanje ili kad,gdje moram sta obavit ona njega s nceim hrani.A naponem lijepo nedavati Nista sit je evo ti ga nahranjenog,i suhog al dzaba govorituser posted image tu sam luda.Nisam sad ja da pratim te kalend.prehrane al brate mili,nedam bas da ga trpaju jos sitog,bas bezzz ga mrljave stim....al eto stas e mozeuser posted image

a sto sam se raspisalauser posted image
A.zaspo davno,idem i ja lagano u krpe:-)))
Ljubim vas
Zelim vam laku i mirnu noc;-))

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 17866
12.3.2010 23:05:24   
Apotekarka
Vecer...Uh al se ja iznervirauser posted image user posted image
To mora da je PMS
Veceras bili moji i mm.ovi i naravno taj je samo po rukama pa sam ja zahvaljujuci njima svima dobila upalu misica...
Iz ruke u ruku samo...I doslo vrijeme da ruca dijete,napravi mu mm cokolino i sjela ja da ga hranim a on izvodi,nece da jede,otima zdjelu,viri sta oni pricaju a sveki daj da ga ja nahranim ko ona ce to bolje eto,a mene huja uhvati ja Antonia i sjedalicu iza ugla i pojede sve...
Eh druga scena uzela ga sveki naravno nosati i njemu se kunja i naravno njena metoda da ma rukama zaspe je pocela a buduci da nije mogao od guzve u kuci zaspati ja njega odnesem u sobu da bi ga nakon 20 min vratila jer je špokusao ustati i kad nije islo rasplakao se a jedv gleda...E reko vidite oducit cu ja njega spavanja na rukama da ga flasa navecer i danu jednom ne uspava ne bi nikad sam zaspao...A oni kao nek uziva,njemu je bas lijepo a kaze moj tata sta ce biti kad js podjem raditi te dodavanje te dude u noci jos i predmrakuspavlljhivanje nitko od njih nije na rukama vlastitu djecu uispavljivo sami kazu kao to se ne moze nauciti a mog uce...Kao svekar govori nek on maximalno uziva a kad ja obolim ionako sam imala trihinelu(ona napada misice) i ne bi smjela teretiti a ostaslim tegobama da ne pricam koje su me sbnasle i to da mm nije tu 5 dana da mi olaksa oni svi po satr nosaju a ja citav dan...
Eh sljedece je bilo da me nerovoza hvata od ove nesvjestice,pritiska u glavi i rekla ja nasim kumovima ako moji odu iza 8 doci cemo na kjavu,imaju i oni curicu sad ce joj god,a mm kao Antonio noije spavao bit ce nerovozan,a ja puknem reko 5 dana zatvorena izmedju 4 zida pa ni na kavu ne mozemo otici i naravno otisli Antonio bio dobar...
Sljedec mm napravio Antoniu bebimil i nije valjda dobro muckao ili ga umtio u vrucoj vodi na svakih 10 ml sam morala bocu vaditi muckati...i koji put sapratui pod vodom,pa ko da mu je prvi put...
Al se napisa ali morala sam s nekim podjeliti ovu divnu vecer..
P.S.sad mm pere suđe za kaznu user posted image sam se ponbudio..,

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 17867
12.3.2010 23:20:27   
megi
Apotekarko neka si se ti ispisala bude lakse, a i meni je tog nosanja bilo preko glave, jos kad me pocnu ubjedjivati pa nismo je mi naucili na ruke, uh dodje ti da ih nalupas sve
samo ti po svome a ko se ljuti nek se ljuti i meni su nedavno govorili posoli joj malo hranu ja govorim necu, a oni pa moras pa nije zdravo da jede neslanouser posted image user posted image  
mislim sta se ljudi toliko mjesaju to meni nikad nece biti jasno

pitanje za mame iz sarajeva gdje ima kupiti tregera za bebe, ova moja mrsavica a ima nekih hlaca koje su joj dobre u duzinu pa reko da probam sa tregercicima

Neposredna veza do poruke: 17868
12.3.2010 23:44:28   
Anoniman
Dobro veče.
Nisam čitala šta se pisalo, nemojte se ljutiti al trebalo bi mi sati i sati user posted image  zato ovako na juriš čestitamo sve rođendane i zubiće koje smo propustili!!
Kod nas nema ništa novo osim da je smotana mama skontala da je posljednji zubić koji mu je nikao, umjesto dvojke-kako sam mislila ipak trojka! Pravo mu je šega raspored zuba: ima 2 donje jedinice, 2 gornje jedinice, lijevu dvojku gornju i desnu trojku (jest mi šega ovo: dvica, trica user posted image user posted image  čudni termini user posted image  a još čuniji dvojka, trojka user posted image ). Inače, da vam šapnem, u nedjelju imamo kontrolu ćune i ako bude sve ok biće cap-carap...... Čudno se nekako osjećam user posted image  Čas me drma trema čas sam hladna..... user posted image  Uglavnom vi ćete među prvima biti obavješteni.
Ljubac veeeeeeejiki za generaciju i mamice!

(odgovor članu megi)
  Neposredna veza do poruke: 17869
13.3.2010 0:00:55   
malena_t
Sretno našem drugu Benjiuser posted image user posted image user posted image  

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 17870
13.3.2010 0:01:56   
Anoniman
O hvala teta malena_t user posted image user posted image  user posted image

(odgovor članu malena_t)
  Neposredna veza do poruke: 17871
13.3.2010 0:05:27   
Anoniman
sretno i mi zelimo nasem drugu B... i obavezno da nam javnete sta se zbilo... ljubac velikacki

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 17872
13.3.2010 8:48:16   
Mya_81 RR
Jutro žene moje user posted image

Nama je dan divno počeo...u tako idiličnom raspoloženju da ću do podne pući po šavovima user posted image user posted image user posted image

Bar je noć bila OK...naravno, budili smo se, ali čim duda smiri ja to više ni ne računam kao budjenje user posted image

I tako bi rado išla prošetati s njom kasnije, a malo sam u nedoumici zbog njenog začepljenog nosića...čekam da vidim kakvo će vrijeme kasnije biti...možda i prošetamo ako ne bude vjetra....više mi je pun user posted image stana....

< Poruku je uredio Mya_81 -- 13.3.2010 8:53:34 >

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 17873
13.3.2010 8:56:08   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: enisa_sara
Inače, da vam šapnem, u nedjelju imamo kontrolu ćune i ako bude sve ok biće cap-carap...... Čudno se nekako osjećam user posted image  Čas me drma trema čas sam hladna..... user posted image  Uglavnom vi ćete među prvima biti obavješteni.

Sretnooooooooo user posted image i veliki ljubac našem drugu user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 17874
13.3.2010 9:16:38   
marinčii
jutro svima
mi smo imali prilično mirnu noć sa dva buđenja ,je da je prije nego su nas počeli zubići mučit znao i samo jednom se probudit al evo sad kako koju noć kad su dva buđenja to je super,ja više neznam šta misliti pa kad oni misle više prespavati noć,evo i jutros nešto kmezi ništa mu ne paše neće da jede uf baš me nekad izbaci iz takta a tako je mali šta će tek biti kad bude većiuser posted image ,
puse za sve bebice user posted image user posted image

< Poruku je uredio marinčii -- 13.3.2010 9:29:59 >

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 17875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  713 714 [715] 716 717   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  713 714 [715] 716 717   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *