|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana beba od 12 do 18 ...
26.2.2010 14:20:01   
Dinkica
Samo da se tuspasimo i pozdravimo, druzicmo se ovdje jednu godinicu akoBogda.
Dorucak: dvije manje jabuke sa malo pahuljica od rize
Uzina:pola banane i kivi
Rucak: sirnica
Vecera pola banane ili crni hljeb sa sirom.
Aptamil 3x150 ml, cijedjena narandza

Htjela sam usput pitati iskusne mame da li imaju prijedlog za neke zitarice za dorucak. Pravila bih sa sojinim mlijekom za pocetak a kasnije sa obicnim. Da li bebe od godinu uopste smiju piti sojino mlijeko??
Pahuljice bi mi dobro dosle jer uskoro pocinjem raditi pa da imamo neku varijantu brzinskog a zdravog dorucka. Gledala sam u Interexu ali ima samo obicni cornflex i musli pa ne znam???

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1176
26.2.2010 14:53:44   
mynxlee
Dinkica, ne znam da li ima dole u Bosni ''Milupa'', ali ovdje ima i oni bas imaju musli za dorucak koji se moze spravljati sa vodom. Mislim da i Hipp ima nesto takvo.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 1177
26.2.2010 15:06:35   
mynxlee
Da i mi po prvi put napisemo nas dnevni raspored ishrane.

Cim se budio oko 08,30 trazio je ''sis''. Kad je ustao (oko 09h) jeo je sir ''gauda'', popio par gutljaja AD mlijeka i 2-3 smokica, oko 12h griz i pio vode.

Posto je zaspao preskocio je domacu mijesanu vocnu kasicu koje sam mu planirala dati kao medjuobrok.

Kad se probudi ocekuje ga govedja supica sa griz knedlama i neki caj uz to, a za desert ''Monte''.

Za veceru br. 1 imamo kasicu ''NesNatura'' i to riza, mrkva sa puretinom, vocni sokic i keksic.

I za kraj vecera br. 2, vocni griz za laku noc.

Pred samo spavanje ''sis'' i cijelu noc ''sis'' na raspolaganju.

P.S. Mozda ce se nekom ovo ciniti previse, ali ovakav raspored sam uvela prije par dana , jer je Ivan nemoguc u hrani, a ovo je jedini nacin da ga privolim da jede sve pomalo. Izgleda puno, ali on jede jako jako malo. Par kasicica svega i to je to.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1178
26.2.2010 15:08:22   
Dinkica
IZVORNA PORUKA: mynxlee

Dinkica, ne znam da li ima dole u Bosni ''Milupa'', ali ovdje ima i oni bas imaju musli za dorucak koji se moze spravljati sa vodom. Mislim da i Hipp ima nesto takvo.

Nazalost Milupinih proizvoda nema puno, osim obicnog mlijeka, pogledacu jos od Hipp da nema neke zitarice

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1179
26.2.2010 15:13:45   
mynxlee
Ne bih se smjela zakleti, ali mislim i Hipp da ima nesto takvo.

Ja sam bas preksinoc kupila od ''Milupe'' musli za dobro jutro. Jos nisam pocela davati.

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 1180
27.2.2010 10:10:38   
Daja_sa
Dinkica imas u DM-u Millupinih proizvoda...
Mozes jos da pogledas Alnatura proizvode u DM-u...zitarica na izvoz ima...user posted image
Ako bebac jede jogurt eto super brzog i hranjivog dorucka user posted image

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1181
27.2.2010 13:01:10   
Dinkica
Hvala objema,zarovicu se u DM dok ne nadjem nesto zdravo, DM je stvarno zlatanuser posted image

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 1182
28.2.2010 11:07:06   
Medić*
flasica nakon budjenja u 06:30 i zaspao jos sat vremena, dorucak palenta s jogurtom i malo przenice, za uzzinu caj brusnica-nar i pola jabuke, mlijeko pred spavanje, za rucak supica tarhana, poslijepodne ako bude htio banana ili dr voce, vecera keks u mlijeko i na kraju flasica.

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 1183
1.3.2010 12:44:27   
Nejrica
Evi i nas ovdje sa vama 'velikima'!user posted image user posted image user posted image
Moj Kerim svasta jede,mislim ne odbija hranu i pojede poprilicno puno.Ja sam jako zadovoljna,jer nije izbirljiv niti gadljiv.
Jutros je oko 8 popio 150 ml mlijeka
10:30 rizine pahuljice sa pola banane
Oko 13 jabuka i narandza
16 grah sa hljebom
19:30 keksolino
22:30 mlijeko

Veliki decko 24.02.2009.
Mala mrva 06.06.2014.

Sad je to, to!

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1184
2.3.2010 16:30:57   
emma.L
Mi smo za vikend mlavili sve po redu, jer smo bili na planini, pa je tako jela pileću čorbicu sa dosta mesa i povrća, dinstanu prasu sa mljevenom puretinom i mrkvicom, krem juhu od brokule, voća svakojakog i poslije večere u subotu mislim da je četvrtinu somuna pojela onako u letu user posted image . Jedini problem je uvijek doručak. Ako nije griz ili nešto što samo leti niz grlo, baš malo pojede. Čokolino joj fino ide ili droba, ali sam počela uvoditi puter i sirne mazalice ujutro. Trudimo se i ne odustajemo.
Danas je ipak za doručak droba sa kraš ekspresom, za užinu jabuka i marelice iz kompota, ručak je carska mješavina u vrhnju i parmezanu, a za večeru planiramo ili puru ili putera i džema.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Nejrica)
Neposredna veza do poruke: 1185
3.3.2010 19:21:30   
Medić*
E mi ovih dana opet muku mucimo sa zubicima, krenuli ocnjaci, pa se jede kako se stigne user posted image

dorucak cokolino par kasikica i jedna kruska

za uzinu mandarina

rucak pileca supa sa tikvicama i sokic breskva

vecera malo kljukuse i jogurt

mlijeko ujutru nakon budjenja, prije podnevnog spavanja i navece, izmedju voda i caj kamilica s medom

Zanima me od kada se moze davati tunjevina, cujem da je jako zdrava, mom malenom je 17 mj, jede ribu do sada oslic i pastrmku, tunjevinu nije do sada pa bih volela znati vase misljenje user posted image

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1186
4.3.2010 8:49:06   
emma.L
I ja sam se pitala za tunjevinu, pošto Ema ne voli pastrmku ni oslića user posted image . Pa eto, ako netko zna nešto više, molim da nas uputi user posted image .
Inače, nama očnjaci smetaju samo kod spavanja, kod apetita ne. Dvije noći MM kuburi s njom, a očnjaci skoro izbili i sve jarko crveno oko njih user posted image .
Jučer je doručkovala bananu, jabuku iz kompota i plazma keks, ručala bolonjeze saft sa kuhanim krompirom, užinala Monte, a večera špagete sa bolonjeze sosom i malo pavlake (ne voli tjesteninu, ali sam je pustila da sama jede i nekako je zgurala više od pola ponuđene porcije user posted image ).
Danas je doručak griz, ručak je mahuna sa teletinom i bulgurom, užina je rendana jabuka sa cimetom, a večeru ćemo ili ostatak od ručka ili nešto usput smislimo.
Još uvijek smo na po 180 ml Aptamila ujutro i uvečer. Planiram joj kad napuni 18 mjeseci izbaciti prvo ovu jutarnju flašicu, a onda kasnije večernju zamijeniti običnim mlijekom (iako je ne oduševljava baš okus samog mlijeka, pa stavimo malo kraša i meda).

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1187
4.3.2010 14:02:58   
Dinkica
Dorucak: tarhana na gusto sa puno ABC sira
Uzina: jabuka
Rucak: gusta supica od povrca (carska mjesavina,prokul, grasak, tikva)
Vecera:banana i usput plazma keksic
3x150 Aptamil 3 i voda

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1188
4.3.2010 14:10:41   
Amela83
Dorucak: sika, cokolino i malo onog sto mama jedeuser posted image , sika
Rucak: pileca jetrica sa rizom i povrcem, sika
Uzina (kod nas je poslije ruckauser posted image ): jabuka i banana, sika
Vecera: omak (mladi sir+kajmak + malo mlijeka+malo hljeba).Obje sike pred spavanjeuser posted image

Mamina sreća *09.03.2009*

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 1189
4.3.2010 14:47:15   
Amela83
Mi smo si uzeli za pravo da se svrstamo u bebare od godinu dana i vise a 1.rodjendan nam je za 5 danauser posted image user posted image

Mamina sreća *09.03.2009*

(odgovor članu Amela83)
Neposredna veza do poruke: 1190
4.3.2010 21:14:15   
Daja_sa

IZVORNA PORUKA: medic slatki
Zanima me od kada se moze davati tunjevina, cujem da je jako zdrava, mom malenom je 17 mj, jede ribu do sada oslic i pastrmku, tunjevinu nije do sada pa bih volela znati vase misljenje user posted image

Ja sam svojoj smizli dala RioMare tunjevinu...sa nekih 14 mjeseci smo poceli...i barem jednom sedmicno je za dorucak tunjevinauser posted image . Obicno jede sa pavlakom ili mladim sirom (pomjesam joj sve zajedno i rucka sa komadicima hljeba) i naravno zalije jogurtomuser posted image .

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1191
5.3.2010 13:38:43   
Medić*
Daja_sa user posted image i hvala na odg i ideji, bas cemo probati, nadam se da ce mu ses svidjeti jer voli komadice zvakati meso posebno, taman da nesto novo ubacim user posted image

jutros nakon budjenja flasica, za dorucak kuvano jaje i mandarina, pola kruske, pred spavanje mlijeko, za rucak filovane paprike od juce, opet malo voca, vecera jos pod znakom pitanja, mozda bude bareni krompir sa kasikom kajmaka, i na kraju mlijeko. Puno vode i caj s medom.

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 1192
5.3.2010 15:41:33   
Dinkica
Dorucak: jaje na maslinovom ulju, ABC sir, malo jogurta i hljeba
Uzina: banana, lino keksic 
Rucak: carska mjesavina sa rizolinom
Uzina: mala frutek kasica jabuka i mrkva
Vecera akoBogda: pohovani filet oslica
Aptamil3 i voda standardno

< Poruku je uredio Dinkica -- 5.3.2010 15:49:49 >

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1193
9.3.2010 10:33:56   
Daja_sa
Uvijek pitanja i podpitanja kad je hrana u pitanjuuser posted image user posted image
Jel neko od vas davao bebari da jede mladi luk??? Moja Sara obozava da ga jede ali samo onaj zeleni dio...uz rucak obicno pa dodje joj kao salatauser posted image .
Dosad nisam primjetila da joj smeta ali opet kontam da joj nije jako za stomacicuser posted image

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 1194
9.3.2010 11:05:43   
Lejla Ka
Dajo, ako ti vidiš da djetetu ne smeta mladi luk, ti slobodno daj, naravno umjereno.
Gore si spomenula da daješ konzerviranu tunjevinu. Ja ti ovo ne bih preporučila. Tunjevina zadržava u sebi dosta velike količine olova. Zato se ne preporučuje u ishrani trudnica i male djece. Jedino se smatra pogodnom ona sveža i to iz nezagađenijih mora kao što je Jadransko (a do koje je nama jako teško doći). I općenito, nije baš preporučljivo ovako maloj djeci davati konzerviranu hranu.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 1195
9.3.2010 12:35:16   
Dinkica
Dorucak: musli sa jogurtom i pola banane (sve u blender )
Uzina: druga polovica banane user posted image
Rucak: leca sa teletinom
Vecera: vocna salata bez slaga user posted image
Aptamil3 i voda

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1196
10.3.2010 8:54:18   
emma.L
Mi smo jučer jeli za doručak "drobu" (kako vi zovete kruh i mlijeko? postoji li ovdje neki drugi izraz?user posted image ), za ručak juha sa piletinom i brokolijem, užina banana, a za večeru pura sa maslacem, mlijekom i pavlakom.
Danas je za doručak kruh, ABC sir i kamilica, za ručak je kuhani krompir i piletina u bijelom sosu, za užinu kuhane marelice i šljive sa kivijem i plazma keksom, a večeru ćemo smisliti već.
Inače za vikend je bila juneća juha, pa pura, pa grah, prženice sa sirom, monte, svašta nešto - mama pojma nema kojim redom jer je preko dana bila kod nane, a znate kako je kod nana- samo nek se jede user posted image .
Daja_sa, Ema jako voli luk, sinoć je u 9 sati MM jeo i sebi izrezao luka. Mi se već počeli spremati za spavanje, a ona navalila 'juka, juka' i dao joj je tri komadića, koja je ona što pojela što isisala user posted image . Ja razmišljam kako će joj stomačić podnijeti pred spavanje, a ona k'o velika- i sve ciči od radosti.
Ovo za tunu, slažem se sa Lejlom. Ne zbog olova (mislim da je živa problem, ali možda je i olovo, ne znam zaista), ipak je to konzervirano. Još Emi nisam dala paštetu niti išta iz konzerve, nego se spremam napraviti joj namaz neki, mislim da je Hanady govorila negdje o domaćim paštetama. Ja sam mislila na svježu/zaleđenu tunu ako je nađem?

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 1197
10.3.2010 11:03:30   
Nejrica
Pozz i od nas dvoje!

Danas je Kerim doruckovao hljeb uz sirni namaz sa persunom i cesnjakom+caj,a zasladio grizom na mlijeku sa nesquikom.

Rucak ce biti kupus sa teletinom i jos nekim povrcem.

Vecera:pura sa pavlakom.
Izmedju obroka jede komadice jabuke,mandarine,smoki,plazmu...i pije mnogo vode.

Veliki decko 24.02.2009.
Mala mrva 06.06.2014.

Sad je to, to!

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1198
10.3.2010 13:36:28   
jasmin
Moj mali ce skoro napuniti 18 mjeseci,i hvala Bogu nije izbirljiv,jede sve sto i ja.Do sada nije imao nikakve reakcije alergije na hranu hvala Bogu.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Nejrica)
Neposredna veza do poruke: 1199
11.3.2010 22:05:13   
Medić*
Danas moj medic ruckao, pilecu supicu sa graskom i komadicima mesa za dorucak (ostalo sinoc od vecere), krusku, za rucak spagete na puteru s pavlakom, malo jabuke i mandarine, vecera mantije i jogurt , mlijeko, voda i caj

za sutra planiramo akobogda mlijeko i keks, voce, krompir i tikvice, za veceru neke mazalice tipa puer,ABC sir, pavlaka ili jogurt, mljeko, vode i caja user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *