|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodilište Državna bolnica u Sa
29.1.2010 21:51:22   
lilith
IZVORNA PORUKA: elkina_mala

ja samo zzelim da vas pitam,da li j istina da u vojnoj porodiljama,mislim one koje trebaju rodit nedaju nikakvu anesteziju????mislim nebitno dal te boli il ne,dal si otvorena il ne,znaci samo drip,a da epidural se nikako nedaje????pussa

ja sam sretna sto i nisu nista dali i sto mi je porod isao skroz prirodno,trudovi su trajali 10 sati,ali nisu poletili za dripom...koliko ja znam na kosevu ga ukljucuju bez obira na potrebu...za epiduralnu u vojnoj nisam sigurna,ali sto se tice davanja nje i u svijetu potrebno je potpisati hrpu papira,sto je sasvim normalno,kao i sve drugo nije bezopasna

Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.

(odgovor članu elkina_mala)
Neposredna veza do poruke: 201
16.2.2010 14:18:31   
aazra

Vidi se da sam davno bila trudnauser posted image

P.S. Kako se zove dr. Nakaš, rekla sam prijateljici posto je do Mašića teško doći da se proba naručiti kod njega?

< Poruku je uredio Skvo RR -- 17.2.2010 14:06:34 >

(odgovor članu amanullah)
Neposredna veza do poruke: 202
16.2.2010 14:36:43   
kanita25
aazramislim da se zove NEDŽAD NAKAŠ ali moje misljenje da je doktor Mirsad Puzic daleko najbolji u Opcoj bolnici

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 203
16.2.2010 16:48:31   
frenkoza
ooo Puzic je super doktor - mada je grub - ja se zezam da je ko automehanicar kad mu dovuku auto na kanal :))) he he he.... ali zaista je strucnjak, vodio mi je zadnje dane trudnoce i doktor je starog kova... Masic me porodio, jer je bio u smjeni, mada mi je Puzic dao broj i reko kad krene porod da ga nazovem, ali ja nisam imala potrebe jer je i Masic divan kao osoba a odlican kao doktor.... sretno vam... 

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

(odgovor članu kanita25)
Neposredna veza do poruke: 204
16.2.2010 16:53:45   
Soleil
Dr. Nakaš je super doktor user posted image Meni je dr. Mašić vodio trudnoću ali me porodio dr. Nakaš koji je prava raja i stvarno zna opustiti čovjeka.

...Emma 26. 09. 2009. - Sunce je obasjalo naše živote...

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 205
16.2.2010 16:57:28   
Soleil

ja samo zzelim da vas pitam,da li j istina da u vojnoj porodiljama,mislim one koje trebaju rodit nedaju nikakvu anesteziju????mislim nebitno dal te boli il ne,dal si otvorena il ne,znaci samo drip,a da epidural se nikako nedaje????pussa

U Vojnoj bolnici prije svega praktikuju prirodan pristup porodu. Meni su uključivali drip iz razloga što mi je voda oticala a nisam imala kontrakcije. Sve u svemu, porod je prošao odlično, hvala Bogu. Za par sati je sve bilo gotovo, naravno uz pomoć veoma stručnog i profesionalnog osoblja bolnice.

...Emma 26. 09. 2009. - Sunce je obasjalo naše živote...

(odgovor članu lilith)
Neposredna veza do poruke: 206
16.2.2010 21:25:12   
ena23
IZVORNA PORUKA: Soleil

U Vojnoj bolnici prije svega praktikuju prirodan pristup porodu. Meni su uključivali drip iz razloga što mi je voda oticala a nisam imala kontrakcije. Sve u svemu, porod je prošao odlično, hvala Bogu. Za par sati je sve bilo gotovo, naravno uz pomoć veoma stručnog i profesionalnog osoblja bolnice.

Priroda je precjenjena user posted image
Ja sam imala oko 20 sati "vlastite" bolove, al se nisam otvarala, molila ih za drip. Kad su mi ga konacno ukljucili za "brzinskih" 5 sati sam se otvorila.... Da su imali i epidural potpisala bi sve zivo samo da mi daju nesto... ma ja sam urlala i da me udare cekicem po glavi da se malo onesvjestim al niko nije htjeo user posted image

Sve u svemu- zadovoljna bolnicom,a porodom bas i nisam. Boli. user posted image

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Soleil)
Neposredna veza do poruke: 207
16.2.2010 22:09:42   
D_K
IZVORNA PORUKA: remzy

broj tel u kabinetu je 033 285 285
br tel u porodilistu (gdje su ljubazniji za objasniti kad  je ko na smjeni) 033 285 287

izuzev Aide Dulepe ,meni su gore svi jako dobri doktori,ali...ipak postoji ali ,Masic je vrh(meni je sve tri trudnoce vodio)!!!

Izvinjavam se, nisam bila ukljucena u temu ali mi je zapelo za oko ovo boldirano.
Bas sam se iznenadila kada sam procitala ovo. Aida me je dvaput porodila na CR i to bez ikakvog mita i korupcije :)) a bila je veoma korektna i profesionalna. Mogu li te zamoliti za jos dodatnih informacija - voljela bih da cujem zasto si ovo napisala. Moze i na PP ako zelis. Puno pozdrava..

Onaj pogled :))))

(odgovor članu remzy)
Neposredna veza do poruke: 208
16.2.2010 23:47:06   
mamilica
Sve najljepse o dr Aidi Djulepi, pomogla da na svijet donesem moju curicu. Izasla u susret koliko je mogla, ljubazna i draga. To je moje iskustvo i dozivljaj.

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 209
16.2.2010 23:58:12   
malena_t
IZVORNA PORUKA: mamilica

Sve najljepse o dr Aidi Djulepi, pomogla da na svijet donesem moju curicu. Izasla u susret koliko je mogla, ljubazna i draga. To je moje iskustvo i dozivljaj.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu mamilica)
Neposredna veza do poruke: 210
17.2.2010 1:01:26   
remzy
IZVORNA PORUKA: D_K

IZVORNA PORUKA: remzy

broj tel u kabinetu je 033 285 285
br tel u porodilistu (gdje su ljubazniji za objasniti kad  je ko na smjeni) 033 285 287

izuzev Aide Dulepe ,meni su gore svi jako dobri doktori,ali...ipak postoji ali ,Masic je vrh(meni je sve tri trudnoce vodio)!!!

Izvinjavam se, nisam bila ukljucena u temu ali mi je zapelo za oko ovo boldirano.
Bas sam se iznenadila kada sam procitala ovo. Aida me je dvaput porodila na CR i to bez ikakvog mita i korupcije :)) a bila je veoma korektna i profesionalna. Mogu li te zamoliti za jos dodatnih informacija - voljela bih da cujem zasto si ovo napisala. Moze i na PP ako zelis. Puno pozdrava..

mila evo ovako,
meni je ostala u ruznom sjecanju user posted image user posted image
Lamija mi je bila prva beba i kad sam otisla na porod bila je ona na smjeni ,naravno  ona me i porodila ,ali tek nakon 16 sati muke ,(Lamija bila teska 4,8kg)
e sad, kad sam otisla sa Fatihom da se porodim opet ona user posted image user posted image
sa Fatihom sam se poradala 14 h i trajalo bi to vise da nije dosao dr Spahic,koji je primjetio da je bebi srce oslabilo ,pojacao mi drip i ja se porodila kroz 20 min(Fatih bio tezak 5kg)
Kad sam se porodila i kad sam bila prebacena u sobu ona je dosla i cestitala mi i izvinula se ,jer ovo je trebalo ici na carski ,kao i prvo ...,ali nisu radili ultrazvuk i nisu ni vidjeli da su bebe krupne ,a meni pupcana vrpca kratka

ali  svako ima razna iskustva,neko losa ,neko lijepa sa ovom doktoricom!

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 211
17.2.2010 9:36:34   
D_K
Hvala ti na odgovoru.
Ja sam imala slicnu situaciju tj. beba se nije spustala i pored dripova i bolova a doktor me ostavljao i samo kaze 'ide, ide' - sto kaze jedna forumasica 'ide ko u Zahide :))' I kada je ona dosla odmah me je iskljucila sa dripa, uradila ultrazvuk i pitala me hocemo li CR. Ko zna kakav bi bio ishod poroda a i napatila bi se sigurno. Iako mi je zao sto se nisam porodila prirodno - to mi je zivotna zelja - zahvalna sam joj jer mi je skratila muke i bebi je rodjena zdrava.
Bas mi je zao kada cujem i ovakva iskustva. Vjerovatno kontaju hajde drugi put se poradja, ici ce to i poslije kad porod krene nema povratka. Hvala Bogu da je proslo i da su bebaci dobro..
Hvala jos jednom na odgovoru..

(odgovor članu remzy)
Neposredna veza do poruke: 212
17.2.2010 14:00:10   
amanullah
Aida mi je vodila sve tri trudnoće, dobra je no puno ne preza kada su medikamenti upitanju, ne kalkulise uglavnom je skoncentrirana da odrzi trudnoću..

Blaga je i ima itekako razumjevanja !

Abdullah obradovao mami 23.02.2010

Zivot bez vjere je prazan i besmislen !

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 213
17.2.2010 14:03:37   
D_K
IZVORNA PORUKA: amanullah

Aida mi je vodila sve tri trudnoće, dobra je no puno ne preza kada su medikamenti upitanju, ne kalkulise uglavnom je skoncentrirana da odrzi trudnoću..

Blaga je i ima itekako razumjevanja !

meni nije vodila trudnoce ali me je poradjala.
ne mogu zaboraviti kada sam isla na drugi CR i cekam da me uvedu u salu a ona mi je prisla i dala mi podrsku. to mi je puno znacilo, nemas nikoga svoga da ti pridje, koliko god je to rutinska operacija ipak si preplasen za bebu, za sebe i takva gesta puno znaci. neka je dragi Allah dz.s. nagradi :))

(odgovor članu amanullah)
Neposredna veza do poruke: 214
17.2.2010 14:16:18   
salmy
Mašic je superuser posted image user posted image user posted image user posted image
poslije njega: Nenad (koji me je operisao)
Sve ostalo 0 bodovauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu remzy)
Neposredna veza do poruke: 215
17.2.2010 15:00:45   
aazra
Meni je na porodu bio dr. Mašić...ležala sam u bolnici jer su me primili zbog prenesene trudnoce kada sam dobila bolove bilo je jutro, Mašić je bio dežurni 24 sata i upala sam mu u smjenuuser posted image

Obilazio me svakih bukvalno svakih pola sata jer sam se slabo otvarala, a kada me najzad iza ponoci odveo u porodjajnu salu dosao je po mene uzeo me za ruku i ja sam isla drzeci se za njega..

Nikada to necu zaboravitiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 216
27.2.2010 23:41:51   
Naina
Drage moje mame

mene interesira dal je neko zvao Vojnu bolnicu u skorije vrijeme...ja sam zvala da se narucim na redovni pregled kod doktora Nakasa al mi sestra rece da nema vise vođenja trudnoce u bolnici nego u Domu zdravlja?!!
I da mogu poceti dolaziti od 36 sedmice ali da za svaki CTG treba velika uputnica?!

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 217
28.2.2010 0:11:40   
frenkoza
ee to ti je bilo i kad sam se ja porodila.... s ciljem da se rasterete doktori u vojnoj.... samo ako imas kriticnu trudnocu pa te doktor iz DZ posalje gore da ti prate trudnocu, eventualno da te zadrze da lezis gore... inace pravilo je da se trudnoca vodi u DZ-u do poroda

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

(odgovor članu Naina)
Neposredna veza do poruke: 218
8.3.2010 14:17:04   
Dalil@
Selam i pozdrav vam user posted image

Nisam nova, virim vas stalno mada se nisam dugo javila. Usla sam u 9.mj. i planiram se poroditi u Opcoj, aBd. Trebala bih sada gore otici na kontrolni pregled a nemam veze kako to hoda. Voljela bih kod neke doktorice (vidim da rade 2).

Zna li neko jel' se trebam naruciti ili kakve su im smjene? Pomoc, plss user posted image

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 219
9.3.2010 15:20:19   
cickava76
Nazoves na broj 033 285 285 zamolis ta ti rezervisu termin kod neke žene ( npr. Dr. Aide D. ), no moras imati "veliku uputnicu" tj ako se vodis u Domu zdravlj onda je ok, no ako ides kod privatnika, kao ja, onda imas problem. Ja se isto kanim poroditi u Vojnoj ( opstoj ) bolnici, ali mi ne znaci puno ko ce me poroditi, jer te moze voditi jedan doktor , a kad se budes porađala pitanje je hoceli biti uopste u tom momentu ( hoce li mu bit smjena) kad tebi krene bebicauser posted image .
Meni je bitno pristojno okruzenje ( higijene, uslovi i normalno osoblje ) a na tebi je sve ostalouser posted image nema magije
pozdrav i sretno!

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 220
9.3.2010 15:27:32   
malena_t
IZVORNA PORUKA: cickava76

Nazoves na broj 033 285 285 zamolis ta ti rezervisu termin kod neke žene ( npr. Dr. Aide D. ), no moras imati "veliku uputnicu" tj ako se vodis u Domu zdravlj onda je ok, no ako ides kod privatnika, kao ja, onda imas problem.

Ali ti je ginekolog u domu zdravlja dužan dati uputnicu za bolnicu bez obzira gdje si vodila trudnoću. Istina neki znaju biti bezobrazni, ali su dužni dati uputnicu.

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu cickava76)
Neposredna veza do poruke: 221
9.3.2010 19:47:03   
Dalil@
Ej zene, hvala vam puno na savjetima user posted image Dobila sam uputnicu od svoje dr, nema frke za to. A znam da ce me poradjati onaj koji bude u smjeni, aBd. Ni to nije frka user posted image
Nego, voljela bih ovaj prvi pregled gore obaviti kod doktorice, cisto da mi bude obicnije user posted image

(odgovor članu malena_t)
Neposredna veza do poruke: 222
9.3.2010 19:55:11   
nanika
Doktorica Aida Đulepa je super, mene je porodila , potrefila sam njenu smjenu

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 223
10.3.2010 8:30:12   
amanullah
dr Puzić, dr Nakas Allah im dao svako dobro, bili su mi na trećem porodu koji je trebao zavrsiti carski, no Allahovim čudom zavrsio prirodno.

Abdullah obradovao mami 23.02.2010

Zivot bez vjere je prazan i besmislen !

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 224
10.3.2010 12:38:22   
Naina
Dalil@- u kojem DZ si dobila veliku uputnicu od ginekologa?U mom ne daju...

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *