Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 27.2.2010 16:18:43
Anoniman
draga moja vještice kako ti to sve znaš, ja sam totalni "duduk" što se toga tiče,ako me šta bude zanimalo oko toga mogu li te pitati,kontam sve da sam dosadna
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 27.2.2010 16:26:30
AMELIC
"nisam te razumjela kako misliš u folikulu koji je ostao nakon klomifena? "
Vještice, mislila sam nakon terapije klomifenom na posljednjoj folikulometriji ostao je samo 1 folikul (na prvoj folikulom. bila su tri)... Ovulacija vjerovatno još nije nastupila jer sam maloprije radila ovul. test i pojavila se samo jedna crtica... Ako mi i sutra pokaže isto dr. mi je rekla da je nazovem da ponovo odradimo folikul. i možda dobijem bocu za pucanje folikula... A čaj nisam pila zajedno a klomifenom...inače mrzim čajeve...samo sam pitala dr.možel izazvati kakve probleme uz klomifen...znaš već šta mi je rekla
I svakako hvala na odgovoru!!!
< Poruku je uredio AMELIC -- 27.2.2010 16:27:35 >
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 27.2.2010 16:33:38
vjestica
e onda ćeš vjerovatno morati primiti pregnyl, neki ga ljekari svakako daju da osiguraju pucanje folikula , jer ako ne pukne, postoji opasnost da pređe u folikularnu cistu
< Poruku je uredio vjestica -- 27.2.2010 16:34:00 >
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 27.2.2010 16:49:15
BABY JANA
Draga amelic, folikuli se mogu pojaviti na oba jajnika ili samo na jednom sto je kod mene bio slucaj i posle upotrebe klomifena.dva vodeca folikula su bila na desnom janiku a na levom par sitnih ali kaze dr. da su zanemarljivi. najbitnije je da oni narastu dovoljno i sazreju da bi pukli i onda nastupa ovulacija. draga nadam se da ce uspeti, nemoj piti cajeve odvratni su probala sam ih milion i nista. probaj i sa merenjem temperature svako jutro. srecno!
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 2.3.2010 19:03:24
AMELIC
Ena pa super su ti folikulice ...Ja još nisam nikad doživjela da mi poslije terapije klomifenom ostane više od jednog folikula! Držim ti fige...biće to suuuper kod tebe,aBd
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 2.3.2010 20:56:35
sabas
moje curice da prijavim da cetvrta inseminacija nije uspjela danas sam bila na kontroli 9 dc koristila klomifen koji mi je proizveo CISTU na desnom jajniku 30 mm x 29mm
kontrola u ponedjeljak pa sta bude
ena cestitke na folikulicama nadam se da je dr preporucio ins
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 3.3.2010 9:41:30
Starka
Sabas stvarno mi je žao .
I IVF - menopur+gonal, nisam reagovala. II IVF - klomifen+gonal, punkcija, nema jajnih stanica. III ICSI femara,gonal-jedna jajna stanica,neoplođena. IV AIH, beta 0 V ICSI-femara,vraćena dva embrija,beta 0
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 3.3.2010 11:55:50
hanumica
Sabas to sto sada nije uradjena ins ne znaci ne uspjeh..4-ta ce sigurno uspjeti... Meni je evo od ins 15-ti dan.sve simptome imam za al...a klomifen je na mene super reagovao 11 dc bilo je na jednom 20 i 18 a na drugom 15. I dr kaze da je to super reakcija... (al djaba kad ni jedan nece da se primi)...hehehe...ma sve cemo mi ako bog da biti i roditi male
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 3.3.2010 12:09:59
ena0002
IZVORNA PORUKA: sabas
moje curice da prijavim da cetvrta inseminacija nije uspjela danas sam bila na kontroli 9 dc koristila klomifen koji mi je proizveo CISTU na desnom jajniku 30 mm x 29mm
Sabas bas mi je zao .....nadam se da ce ipak sve biti pod kontrolom. Nije mi preporucio inseminaciju, idemo na ciljani iako sam ja ubjedjena da nemam sta ciljati, ali eto haj da pokusamo.
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 4.3.2010 1:54:24
bubano
zdravo cure.Nije me bilo malo duze ali javljam se sa jednom lijepom vijesti.Danas sam napokon saznala da sam jupiiiiiiiiiiiii .znaci klomifen je djelovao nadam se da cete i vi uskoro biti sretne kao ja danas mislim da u ovom trenutku niko nije sretniji od mene . koliko sam sretna toliko me je istrah jer dvije trudnoce mi nisu uspjele,ali mislim da sam vam to sve pisala,nadam se da cu i ja ovaj put moci uzivati u svojoj bebaci.Sretno svima
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 4.3.2010 8:25:10
baby_joy
IZVORNA PORUKA: sabas
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 4.3.2010 10:50:58
bubano
hvala vam cure puno na cestitkama ja se bojim i da se radujem naravno to sam dugo cekala,ali da li ce sve biti ok.kao na iglama sam.cuvajte se i ne predajite.Uspjet cemo
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 4.3.2010 11:06:37
Dijana30
pozdrav svima, nova sam na forumu, pokušavam zatrudniti vc 1,5 god. doktor mi je prporucio stimulaciju klomifenom. Da li je klomifen dovoljan ili se treba primiti i prenyl? d li neko ima iskustva sa ovim?
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 4.3.2010 11:28:08
bubano
draga dijana ja sa bila na klomifenu samo jedanu i uspjelo je .nisam nista drugo pila i eto urodi plodom.sve zavisi od zene do zene i od problema do problema.pokusaj sa klomifenom ako ne daj boze ne uspije pitaj svog dr.
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 4.3.2010 12:48:46
Dijana30
A koliko si prije klomifena pokušavala ostati trudna?Ja sam cula razna iskustva, kao da klomifen sam nije dovoljan,da uz to treba piti i nke cajeve....ja se trudim vec 1,5 god. ali rezultta do sada nije bilo nžalost.
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 4.3.2010 13:02:20
bubano
ne odustaj i nemoj se opterecavati time psiha je cudna.ja sa izgubila dvije bebe jednu u trecem mjesecu a drugi put sam rodila mrtvorodjence u osmom . a nesto manje od godine sam pokusavala i nista i evo prvi put klomifen i uspjeli smo .a moj ti je savjet da nista ne kombinujes sa klomifenom,pa vidi kako hoces. sretno
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 4.3.2010 13:06:02
Dijana30
Baš mi je žo što si prošla kroz taj užas, ali sada je barem sve ok. Ja se nadam da ce biti ok. tj a ne , nredni mjesec, samo mi ginekoog nije rekao kada da pocnem piti klomifen, koji dan ciklusa pa sad ga pokušavam uganjati ali je u sali....
Više o plodnosti, neplodnosti, zatrudnjivanju i postupku van
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.