Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.2.2010 10:52:20
marinčii
M još nije pojeo nikakvo meso a od povrća jeste nekoliko kašikica špinata i krompira i to jedva,ma ne voli ni rižolino ni keksolino još polažem sev nade u čokolino valjda mu se to svidi,jutros je prvi put pojeo kašicu od jabuke i višnje i to cijelu baš me iznenadio ,a ostalo je dojenje po ko zna koji put,
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.2.2010 12:09:59
ivanak
Mi smo se oko 7h probudili pa papali mlijeko. Zatim voćni jogurt pa je malo spavao pa nakon toga čokolino.... Onda ćemo pataticu i brokulicu, mrkvicu i cvjetaču pa mlijeko. Pa ćemo kasnije malo na kruhu abc sira i super Keksolino je uvijek za kraj....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.2.2010 14:36:39
Anoniman
IZVORNA PORUKA: marinčii
M još nije pojeo nikakvo meso a od povrća jeste nekoliko kašikica špinata i krompira i to jedva,ma ne voli ni rižolino ni keksolino još polažem sev nade u čokolino valjda mu se to svidi,jutros je prvi put pojeo kašicu od jabuke i višnje i to cijelu baš me iznenadio ,a ostalo je dojenje po ko zna koji put,
bas me M nasmije sa svojim nestaslukom nece da jede lopuza Mi smo probali od mesa piletinu,i teletinu.Od povrca svasta takodje i od voca. Nahladjen pa sad smo stali sa gh.jel povrati ruzno u grlu:(( Jutros smo pojeli samo vocnu kasicu A ostalo sto rece marinci,mlijeko,mlijeko....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.2.2010 14:45:46
megi
moja cura je juce ujutro pojela jabuku, sljivu i malo plazme izmiksano pa skoro 200 ml ali zao vise nista nije htjela, pripremila joj krompir i mrkvu u mesnoj supi i naravno malo mesa al ona je na to samo pravila face kao da ce da povrati i mi smo jutros pojeli jabuku visnju, a rucku planiramo rizu i kakva povrca u mesnoj supi, naravno ako gospoja bude raspolozena
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.2.2010 15:52:54
martajay
IZVORNA PORUKA: noaa izdinstala luk na maslinovom ulju dodala m.meso i nastavila dinstati,dodala malo vode i kad je voda isparila dodala 1 kasiku vrhnja u to izgnjecila 1 krompir koji sam prije skuhala
hvala na ideji i receptu i mi smo danas prvi put ovo probali i bas mu se dopada!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.2.2010 20:06:41
Sonja
IZVORNA PORUKA: škorpija
e moj je jučer povratio voćni jogurt, bio je megle od višnje,a ne pamatim kad je povratio
mozda mu je bio hladan ili se previse vrtio poslije jela adinu se zna desiti ako puno skace da povrati...ne bas cesto ali se desi ili mu je jednostavno bilo puno.. no sikiriki Adin jako voli v jogurt...a i onaj obicni mmmm voli i mama
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.2.2010 22:11:05
malena_t
Mi smo danas papali:
Buđenje -obe sike Doručak - jaje s pavlakom ( jedva par zalogaja ) + 140 ml mlijeka ( popio u dahu ) Ručak - pastrmka s kuhanim krompirom ( jedva par zalogaja ) I onda zaspao, a ja ljuta što neće da jede već počela razmišljati o represivnim mjerama. Međutim kad se probudio izblendala mu bananu, mlijeko i keks - sve spucao, pa mu bilo malo, pa pojeo još jednu bananu, pa pojeo pola kesice smokija, pa mu i to bilo malo, pa nakon sat i po pojeo čitav mali ABC sir sa hljebom, pa maznuo malo večere od tate. I sad pred spavanje ponovo obe sike.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.2.2010 22:21:23
Anoniman
IZVORNA PORUKA: megi
moja cura je juce ujutro pojela jabuku, sljivu i malo plazme izmiksano pa skoro 200 ml ali zao vise nista nije htjela, pripremila joj krompir i mrkvu u mesnoj supi i naravno malo mesa al ona je na to samo pravila face kao da ce da povrati i mi smo jutros pojeli jabuku visnju, a rucku planiramo rizu i kakva povrca u mesnoj supi, naravno ako gospoja bude raspolozena
ja kako god napravim plazu keks s mlijekom bude grudvica nerastopi se dobro jos bas na vrelo mlijeko stavim kako ti radis,megi??? Mi od sutra abd.papamo GH.bio je nahladjen nije islo,danas smo samo papali keksolino i jutros jednu vocnu kasicu Sutra cu napravit piru s mrkvom,mada piru nevoli nesto a probat cu opet sutra pokusat.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.2.2010 22:26:24
Anoniman
-U 8 dojenje -Oko 10 vocna kasica -Oko 12 cokolino sa kravljim mlijekom -Oko 14 piletina, tjestenina, mrkva -Oko 16 dojenje -OKo 19 kasica z alaku noc -Oko 21,30 dojenje, a cijeli dan pila vodu i kompot kad je bila zedna
Znaci polako izbacujemo dojenje u toku dana, zasad smo ostavili ovo u 16, a nadamo se da cemo ubrzo svesti sve na jutarnje i vecernje dojenje, a danju cemo piti mlijeko od muuu muuu, jos smo u testnoj fazi, zasad ga prihvata u kasicama a vidjet cemo hoce li piti kad trebadne
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.2.2010 22:31:00
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sahara
-U 8 dojenje -Oko 10 vocna kasica -Oko 12 cokolino sa kravljim mlijekom -Oko 14 piletina, tjestenina, mrkva -Oko 16 dojenje -OKo 19 kasica z alaku noc -Oko 21,30 dojenje, a cijeli dan pila vodu i kompot kad je bila zedna
Znaci polako izbacujemo dojenje u toku dana, zasad smo ostavili ovo u 16, a nadamo se da cemo ubrzo svesti sve na jutarnje i vecernje dojenje, a danju cemo piti mlijeko od muuu muuu, jos smo u testnoj fazi, zasad ga prihvata u kasicama a vidjet cemo hoce li piti kad trebadne
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.2.2010 23:29:50
megi
e felix ja Adni ubacim po kasiku plazme kad pravim vocne kasice da malo gusce bude a bude i ukusnije bar mami a ponekad joj napravim samo mlijeko i plazmu prokuham mlijeko ubacim keks i sve dobro izmjesam, nekad ostane koja mala grudvica, ali nista strasno i nista puno danas smo bili dobre volje pa pojeli rizu, mrkvi i malo persuna u supici od teletine i pored toga malo sira i pavlake
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.2.2010 10:05:17
lilith
ja puru skuham skroz gusto i mjesam sa vocem suhim i svjezim...kako bi se bolje povezalo ubacim skuhanu jabuku i ostalo voce
Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.2.2010 11:56:36
delly
probali smo opet kasicu onu od hipa sto se s vodom blenda sadrzi mlijeko i nismo alergicni na mlijeko sad piletina je garant pa cemo piletinu sutra morati probat. ali drago mi sto nije miijeko
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.2.2010 11:31:07
snijeg
Drage ženice, imamo problema sa stolicom, moja pahuljica nije kakila 2 dana, evo prokuhala sam joj suhih šljiva da joj dam kompot da pije, a smijem li ja ove šljive što sam iskuhala izblendati i dati joj pomješano sa jabukom Hvala, mi smo novi u svemu ovome, pa ne znam šta smijem, a šta ne... P.S. njoj će uskoro 7 mjeseci i dojimo
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.2.2010 12:12:37
Nunichi
IZVORNA PORUKA: snijeg
Drage ženice, imamo problema sa stolicom, moja pahuljica nije kakila 2 dana, evo prokuhala sam joj suhih šljiva da joj dam kompot da pije, a smijem li ja ove šljive što sam iskuhala izblendati i dati joj pomješano sa jabukom Hvala, mi smo novi u svemu ovome, pa ne znam šta smijem, a šta ne... P.S. njoj će uskoro 7 mjeseci i dojimo
Smijes, smijes to je super hapica i onako, a i za stolicu.