Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.2.2010 16:22:33
gvendolina
IZVORNA PORUKA: Super dada
Mene interesuje u vezi mladog sira: kako da ga dajem kad sam i ja sa njim oprezna. Znate da se kod nas u Bosni pravi mladi sir od nekuhanog mlijeka.
Jel' se neko od vas mama raspitivao ili citao o tome?
Tacno je da se mladi sir pravi od nekuhanog mlijeka,mlijeko se samo zagrijava dok se ne usiri.Meni sveki uzima mladi sir iz pouzdanih izvora.Ja Ajdinu ubacim pomalo u puru,ali ne previse bas iz tog razloga jer se mlijeko ne kuha
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.2.2010 17:41:19
ivanak
Aha, pa super.... Ja to još ne dajem bebiju, jer jogurt mu je kisel pa onda to na pola čaše neće više. Možda to onda ne bi ni htio. Baš ću vidjeti... probam pa kažem.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.2.2010 19:59:59
Super dada
Ne razumijem zasto se vecina cudi da se domaći mladi sir pravi kod nas od nekuhanog mlijeka. Znaci dobijemo proizvod koji nije termicki obradjen, nisu unistene patogene bakterije.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.2.2010 21:54:46
Anoniman
E, jbg, ni ja nisam znala za taj mladi sir, i fakat cu provjeriti da li je to svuda pa cak i onaj industrijski, u svakom slucaju opreza nikad dosta Ajna je danas prvi put probala kravlje mlijeko, tacnije kasiku ili dvije, time sam joj prelila puru, i pojela, a zato smo imali situejsn napolju sa kakom , obradovala sam se sto je ponjopala sve jer dosad nije htjel ani puru, opet cu joj dati sutra i prekosutra malo mlijeka da vidim reakciju, zasad je ok, a moramo ubrzo preci na kravlje bar dok sam ja na poslu, inace ona je prava mala poguzija, a sto se tice pavlake i sira-ne voli to bas, nismo ni bjalanjak probali, to cemo sljedeci mjesec aBd.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.2.2010 22:19:14
salmy
Joj drage moje mene zanima kad pocnem bebiju da dajem kasice! (ili cu ja praviti ili kupiti gotove),jeli prvo dajem slatku ili slanu? I jeli to obrok ili izmedju obroka! Joj bas se spetljah imam namjeru poceti za par dana punimo 4 mjseca,svaki dan pije sok od jabuke i godi mu ,nadam se da ce prihvatiti hapice
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.2.2010 22:41:21
mojbebac
ja sam danas iskuhala telecu kosku, procjedila, skinula ono malo mesa sto je bilo na njoj, u vodu ubacila raznoraznog povrca, persuna, rize, parce teletine i piletine, i sve dobro skuhala, izblendala ..... maci je super to pojela a ostatak sam zaledila u kockice, pa smo mirne par dana, za rucak ....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.2.2010 0:22:20
Anoniman
Ja B jednom ili 2x tokom sedmice napravim čokolino ili keksolino sa mlijekom iz tetrapaka, nekih 150 ml. i ok je, nema reakcije. Sa jogurtom nije oduševljen, sav se strese , ABC sir voli..... Ove mliječne proizvode mu dajem već nekih 15-tak dana (po savjetu pedijatrice, dr. Vuković) i žumance. Zaboravila sam prijaviti da smo za vikend probali, u subotu grašak, u nedjelju ribu - oslić i nije uopšte oduševljen. Pojeo je skroz malo ribe a grašak tako-tako.
< Poruku je uredio enisa_sara -- 24.2.2010 0:23:33 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.2.2010 9:38:07
delly
jucer sam dala maloj sokic ma nece da ga smisli nikako ,samo vodu oce i nekad caj .
danas probavamo hippovu kasu sto se mjesa sa vodom da vidimo da nije na to alergicna nedo mi bog pa pazimo ovih dana da jedemo sta smo probali zbog isprobavanja alergije sto je imala .
i budemo krusku i keks nase omiljeno jelo koje moze poslije dojenja da pojede i 220 ml
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.2.2010 10:19:10
noaa
jutro,mi vec papamo sve osim bjelanjka i agruma a savjet mamama koje nece da daju kupovne sireve imate na coolinarki odlicnih recepata za pravljenje sira nisu uopce teski
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.2.2010 10:24:52
shejla
Lamija voli samo vodu...sokove smo probali razne i kupovne i domace i napravi facu kao da je limun A nisu kiseli, porbala sam bas...neki su cak i preslatki, ali ona pravi istu facu.
Jutros smo jeli voce i keks...a sad cemo probati novu hapicu koju smoo kupili od Babylove - tikvice i krompir. Poslije cemo skuhati neku supicu sa raznim povrcem i piletinom.
Kako ste davali fasirano meso??? Mi smo probali luk (u supici skuhan) i svidjelo joj se pravo, pa reko mogla bih joj izdinstati na malo ulja fasirano sa lukom...ono bas ko pravo (samo bez bibera, vegete...itd.) i mozda sa jajetom ili hljebom... Je li ko probao
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.2.2010 10:34:12
noaa
shejla ja sam probala i Noa odusevljena,izdinstala luk na maslinovom ulju dodala m.meso i nastavila dinstati,dodala malo vode i kad je voda isparila dodala 1 kasiku vrhnja u to izgnjecila 1 krompir koji sam prije skuhala
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.2.2010 10:43:00
Nunichi
Joj ja nikad svojoj nisam mljeveno davala, bas sam bezveze. Moram i ja ovih dana, sigurno ce joj se dopasti.
A sto se vode i soka tice, pije ih sad kako ide u vrtic. Ovaj mjesec je pila po pola ili nekad cijeli sokic, ali danas sam dala teti hipp caj sa c vitaminom neka joj pravi. Da ne bude ko tajo joj, koji vodu i caj NIKAD ne pije!!! Njemu je coca cola voda...