Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.2.2010 10:45:22
shejla
mi smo jucer jeli
izrendana mrkva i jabuka jaje sa pavlakom i malo hljeba banana i sok od crvene narandze sa malo keksa (za uzinu, oko 17 i ostalo malo za veceru oko 19,30) (+ 3 dojenja pred spavanja )
jutros frutolino danas cemo za rucak junecu supicu sa carskom mjesavinom i rizom
< Poruku je uredio shejla -- 22.2.2010 10:47:22 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.2.2010 15:49:59
ivanak
mama75 ja imam kalendar gdje se to može sa 7 mjeseci dava mladi sir, a sa 8 mjeseci jogurt. Ja sam mome sve to počela davati kad je napunio 8 mjeseci. Nisam fanatik držanja kalendara, nego sam tražila dobar i pouzdani domaći mladi sir.... i kad sam ga našla on ti je taman imao nešto manje od 8 mjeseci...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.2.2010 19:19:30
gvendolina
IZVORNA PORUKA: škorpija
i mi smo neki dan probali voćni jogurt, ajdin ga praaaavo voli, a obični nije htio ni da lizne. e sad ne znam je li ovaj obični voćni dobar za bebe , ja dajem megle jogurt od breskve ili višnje, jagodu ne smijemo do godine
i imenjak je lud za vocnim jogurtom ali ni mi ne pretjerujemo jer mislm da nisu bas zdravi,ali valjda ponekad nece skoditi. Ajdin je hB poceo super jesti,cim vidi da mi jedemo odma trazi da da i vec se primjeti kako je poceo svojom rukom jesti,ubucio se Mi smo poceli sve jesti,sem jagodicastog voca i bjelanceta.Poceli smo zumance uvoditi prije par dana. Danas smo doruckovali hipp rizu i bananu rucak pileca supica sa graskom ,mrkvom i krompirom vecera banana i keks
< Poruku je uredio gvendolina -- 22.2.2010 19:20:10 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.2.2010 22:16:15
Nunichi
IZVORNA PORUKA: shejla
jaje sa pavlakom i malo hljeba
Shejla je li cijelo jaje? Ja ne znam kad da uvedem cijelo, koliko prije prvog rodjendana i te vakcine? A nesto me i strah, jer zbog njenog atopijskog dermatitisa kao moramo izbjegavati jaje, medjutim mora ga probati zbog vakcine. Mada kad je do sad jela zumacne nikakih reakcija na kozi nije bilo, tako da ga nisam skroz ni iskljucila. Jela je par puta.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.2.2010 22:55:01
iv@ncica
IZVORNA PORUKA: Nunichi
jaje sa pavlakom i malo hljeba
Shejla je li cijelo jaje? Ja ne znam kad da uvedem cijelo, koliko prije prvog rodjendana i te vakcine? A nesto me i strah, jer zbog njenog atopijskog dermatitisa kao moramo izbjegavati jaje, medjutim mora ga probati zbog vakcine. Mada kad je do sad jela zumacne nikakih reakcija na kozi nije bilo, tako da ga nisam skroz ni iskljucila. Jela je par puta.
i kod nas isto, jeste li poceli kr. mlijeko ?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.2.2010 9:51:11
Nunichi
IZVORNA PORUKA: iv@ncica
Mi jesmo, ima i mjesec dana, mada to su minimalne kolicine. Nekad dodam u palentu, ili sa zumancetom... Cokolino i te mutilice ne voli, tako da ne znam je li popila ukupno 200-300ml do sad.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.2.2010 10:12:27
Nunichi
Mi smo jeli makaronice skoro prvi put, imala je vec 6 zubica tad, ja ih skuhala, pa malo bacila na puter i stavila kajmak na njih. Svidjaju joj se pravo.
A super dada, sto se sira mladog tice. Ja ga jedem samo u sirnici, tako da ga rijetko i kupujem, nesto ga vala i ne volim. Zari sam par puta dala onaj megle, nije ni ona odusevljena.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.2.2010 10:13:25
shejla
Mi jesmo, ima i mjesec dana, mada to su minimalne kolicine. Nekad dodam u palentu, ili sa zumancetom... Cokolino i te mutilice ne voli, tako da ne znam je li popila ukupno 200-300ml do sad.
ja sam njoj par puta dala mlijeko (neku hapicu sa mlijekom ili pire...) i svaki put je bljucnula. To je bilo prije nekih 2 mjeseca, mozda. Evo sve zaboravim da kupim ono u kesi mlijeko MIlkos, pa da probamo ponovo. Inace dr. mi je rekla jos kad je Lamiji bilo 6 mjeseci da smije slobodno mlijeko obicno sa 2,5% masnoce. Ali, eto njoj nesto nije odgovaralo.
A jaje jede cijelo od prije mjesec, mozda. Bila kod moje mame ja isla do faxa i mama me zove kaze: je l ona ono smije jaje cijelo??? Rekoh, smije zumance cijelo. E ja vec ispekla cijelo, kaze Pa hajde, kazem ja, daj joj onda...i tako pojede sve (sa pavlakom i hljebom)
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.2.2010 10:16:56
Nunichi
ja sam njoj par puta dala mlijeko (neku hapicu sa mlijekom ili pire...) i svaki put je bljucnula. To je bilo prije nekih 2 mjeseca, mozda. Evo sve zaboravim da kupim ono u kesi mlijeko MIlkos, pa da probamo ponovo. Inace dr. mi je rekla jos kad je Lamiji bilo 6 mjeseci da smije slobodno mlijeko obicno sa 2,5% masnoce. Ali, eto njoj nesto nije odgovaralo.
A jaje jede cijelo od prije mjesec, mozda. Bila kod moje mame ja isla do faxa i mama me zove kaze: je l ona ono smije jaje cijelo??? Rekoh, smije zumance cijelo. E ja vec ispekla cijelo, kaze Pa hajde, kazem ja, daj joj onda...i tako pojede sve (sa pavlakom i hljebom)
Ok, i ja cu onda ovih dana. I meni je pedijatrica rekla na vakcini sa 6 mjeseci, da mogu odmah dati obicno mlijeko. Medjutim i ptice na grani vec znaju da Zara nece flasicu, tako da od toga nije nista bilo.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.2.2010 10:17:44
shejla
IZVORNA PORUKA: Mya_81
IZVORNA PORUKA: Super dada
Mene interesuje u vezi mladog sira: kako da ga dajem kad sam i ja sa njim oprezna. Znate da se kod nas u Bosni pravi mladi sir od nekuhanog mlijeka.
Jel' se neko od vas mama raspitivao ili citao o tome?
Ja nisam za ovo čula
ja se nisam raspitivala...sir je jela vec daaavno...sa purom ili vocem. (i od sira ne bljuca ni od pavlake... a kao sto gore napisah poslije mlijeka i jednom poslije jogurta je bljucala )
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.2.2010 10:18:49
niki83
IZVORNA PORUKA: Mya_81
IZVORNA PORUKA: Super dada
Mene interesuje u vezi mladog sira: kako da ga dajem kad sam i ja sa njim oprezna. Znate da se kod nas u Bosni pravi mladi sir od nekuhanog mlijeka.
Jel' se neko od vas mama raspitivao ili citao o tome?
Ja nisam za ovo čula
mada mi jos nismo za ove teme, ali citamo vas i ucimo htjela sam samo potvrditi ovo da se sir pravi od nekuhanog mlijeka...zato je najbolje koristiti industrijski preradjen, npr. ovaj nas zenicki..vjerujem da ga ima i u sarajevu..
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.2.2010 11:49:01
Nejrica
moj Kerim i nije odusevljen sirom,a ni jogurtom...jedino za sada prolazi pavlaka.A kada mu ponekad dajem,kupim onaj Megle svjezi sir. Shejla,nisam bas sigurna za to kokosovo,s obzirom da je to juzno voce,a eto ne preporucuje se prije prve godine.Ja svom nisam davala,pa ne znam sta bih ti rekla.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.2.2010 12:00:50
delly
mi evo jedemo sto smo jeli zbog alergije pa sad cu u srijedu pokusati onu kasicu da vidim jel na nju alergicna pa u sub piletinu da vidimo tocno sto je ,najvjerovatnije budem ako bude reakcije opet narucila alergo test .
danas cemo bananu jabuku i nektarinu , krompira,mrkve i cvjetace s trunkom margarina da probamo . dala sam joj sokica od nektarine i jabuke i gadi joj se
nego treba mi pomoc . kako izgledaju te rizine pahuljice?? jesu li u prahu ili ?? ako bi mi event. htjele staviti sliku od hipp ovih pahuljica???
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.2.2010 14:53:13
malena_t
Ovaj Lino riža kukuruz je ružan kao sam đavo, moj B. ga nikad nije htio samog, uvijek u kombinaciji sa bananom. Shejla ne bih ja još taj kokos davala Ovo za sir prvi put čujem, mada ja još nisam kupovala na tržnici. Nemam ženu od povjerenja, pa radije uzmem Megle. Neko upita za tjesteninu. Ja sam Benjaminu davala od 8. mjeseca, a imao je samo dva zuba. Skuham i zatim isitnim. Jeo je i jede bez problema.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.2.2010 15:05:10
ivanak
Mi smo danas jeli mlijeko, pa onda jogurt sa komadićima sitnim kruha, ali nije baš bio oduševljen, jer mu je kiseo pa smo onda čokolino pojeli. Zati, ručak patatica, mahuna, mladi sir. Sad će mlijeko. Pa onda jogurt i nešto sa purom, ili kruha sa abc sirom.... Keksolino za kraj...