teacher75
|
Fatine lekcije za uspjesan brak * * 1. Moj Mujo je jako pazljiv. Triput sedmicno me vodi na burek. Ja ga napravim i ispecem, a on mi kaze: "Hajd’, izadji bona iz kujne i pojedi i ti malo." * * 2. Popodne nikad ne spavamo zajedno. On spava sam na kaucu u dnevnom, a ja brisem prasinu i perem sudje. * * 3. Svakog mjeseca, cim dobije platu, kupuje mi poklone. Uvijek dobijem deterdzent za sudje, da se ne mucim i perem na suho i WC sanitar da ne moram da trljam kadu i plocice samo sa cetkom i vodom. Zato svaki dan ka�em sebi: "Bona, Fato, koje si ti srece. Pa, gdje nadje ovakvog covjeka?" * * 4. Rodjena sam u novembru, pa mi Mujo za svaki rodjendan pokloni cetri metra drva i onda gleda kako uzivam u poklonu dok ga unosim u podrum. Dok uzivamo kraj vatre u peci, ja odmah pomenem da bih za Novu godinu voljela dobiti na poklon dvije tone uglja. Iako kitpi od bijesa, uvijek se suzdrzi pa me ne odalami, al’ kaze: "Tek si jedan poklon otvorila, a vec mislis na drugi." Al takve smo mi zene, sta se tu moze… * * 5. On me kao dobar muz tjera da drzim dijetu kako bi dobro izgledala. Stavio je kljuc na frizider, a ako napravim batake za rucak, on pojede sve, a meni, dusa moja, ostavi samo krompir. Kad mu kazem: "Mujo, pa nisu nam djeca na dijeti, ostavi im bar jedan batak", on mi odgovara: "Jesu, cure su, moraju biti mrsave." Takav je moj Mujo, pravi moderni domacin, koji vodi racuna da mu zena i cerke uvijek budu vitke. * * 6. Kad setamo robnom kucom, izgledamo kao zaljubljeni par jer me on drzi za ruku. Lijepo mi je zavrne da ne mogu nista da pipam. * * 7. On nece da se ja mucim, pa me svake noci istjera iz spavace sobe da ne bih morala slusati njegovo hrkanje. * * 8. sto jes’-jes’, ne da mi da sama radim po kuci. Uvijek natjera mene i moju majku da zajedno radimo. * * 9. Nikad se ne kupa bez mene. Jednom mjesecno fino me zamoli da mu ugrijem vodu, naspem u kadu i da mu istrljam ledja. Uvijek place ako ga sampon ujede za oci, al’ samar mi lupi samo ako ga bas jako pece. Ako budem dobra i ne ujede ga nikako za oci, onda me pusti da se okupam u istoj vodi kad on izadje iz kade...srce moje najvece.
< Poruku je uredio teacher75 -- 20.2.2010 21:42:15 >