|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Tuta i kako naučiti!?
20.12.2009 14:41:55   
cija
i ja se priprema za kupovinu tute...kako sam i ja,a sveky kaže da mi je i muž od 6.mjeseca išli na tutu,probaćemo i našu bebu početi stavljati na tutu.

Krenuću ujutro kad se probudi,nek stekne naviku na to jedno piškenje i osjećaj tute...pa polako.Bez maltretiranja djetea...ako hoće,hoće,a polako nek se uči.

Naša bebica Ajlin-Annam je na svijet došla 19.06.2009 u 17.25h

(odgovor članu amdi)
Neposredna veza do poruke: 326
17.2.2010 19:50:10   
Husic10
Nece ni moja Aila na tutu , zna za sta joj sluzi ali nece pa nece...kad je upitam "Hoce li Aila da pisa na tutu?" lijepo mi kaze nece nece ...hehe i sta da joj radim

"Kad trazis mahane upotrebi ogledalo, a ne dvogled" ♥

“Gdje je stida, tu je i poštenja.” ♥

(odgovor članu cija)
Neposredna veza do poruke: 327
17.2.2010 19:56:27   
Anoniman
Zasto ne pokusate pronaci tutu ,to jest poklopac koji ide na wc solju, ja sam kupila 2 tute, jedna je bila u obliku wc solje druga u obliku mace,al nista dok nisam taj poklopac nabavila i hvala bogu neurekla se od tada ide na ´wc solju kao ona velika cura sto sad i jest hb. user posted image user posted image

(odgovor članu Husic10)
  Neposredna veza do poruke: 328
18.2.2010 8:55:02   
emma.L
Ja sam se ubila tražeći po TL tutu kao kod Skvo, ali sve što sam našla je ovaj gornji dio - glavni dio su prodali odvojeno (već ima negdje rasprava o profesionalnosti radnika u TL) user posted image .
I na kraju kupimo običnu tutu u Merkatorovom marketu , izgleda kao foteljica a srednji dio se vadi i pere. I sada barem svako jutro ide piškiti na tutu user posted image . Budi se suha i može sačekati i da popije mlijeko i da se malo poigramo prije izlaska iz vreće, pa tek onda tuta i to nam dobro ide već nekih 10-ak dana.
Od večeras uvodimo i večernje piškenje prije pelene (pokušaj). Ako i to prođe ok, lagano ćemo krenuti propitivati je kroz dan treba li piškiti ili kakiti. Mislim da još ne zna razliku između to dvoje. Uglavnom, ako samo ovo i nastavi još neko vrijeme, ok je. A onda ljetos planiramo kupiti nastavak za šolju jer kupatilo obožava i mislim da će to definitivno upaliti user posted image .

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 329
18.2.2010 10:28:48   
DZANINI
koliko vase bebe imaju mjeseci....kad je najbolje vrijeme za tutu...

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 330
18.2.2010 10:28:49   
bebacha
evo da se i mi hvalimouser posted image user posted image user posted image od subote cura piski u tutu a juce je i kakila.kod kuce je sad stalno u gacicama i samo dva puta se upiskila u gace.sama trazi tutu.samo nam je problem sto nece bas da piski u vrticu kao kod kuce al bice i to.ja sam presretna

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 331
18.2.2010 10:31:34   
bebacha
ja se drzala ove famozne recenice da je vrijeme za tutu nakon 18 mjesca i grdno se prevarila.Ajla za 5 dana puni 2 godine i tek sad se pravo odvikaje pelena.moj savjet je uciti djete na tutu cim prohoda.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 332
18.2.2010 10:34:20   
veeseelaa
pa moja čim je stavim na tutu ustane i pobjegne i zavali se od smijeha
Iz mog iskustva rekla bi da je teško dijete tako malo (moja malena ima 13 mjeseci) učiti korištenju tuteuser posted image
e sad bebe su različite, ja sam oduvijek bila za da se dijete čim počne sjediti uči korištenju tute al sve bebe nisu iste
Neke će sjediti na tuti 30 minuta i naravno u tome svemu popiške se a neke neće ni 1 min
U mom slučaju ja ću izgleda malko pričekatiuser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 333
18.2.2010 10:39:46   
shejla
IZVORNA PORUKA: DZANINI

koliko vase bebe imaju mjeseci....kad je najbolje vrijeme za tutu...

kada pocne cvrsto sjediti...

Mi smo poceli sa 8 mjeseci user posted image

< Poruku je uredio mama alma RR -- 16.8.2010 8:31:12 >

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu DZANINI)
Neposredna veza do poruke: 334
18.2.2010 10:52:48   
Anoniman
Mi  koristimo tutu poslije spavanja i uvijek je puna ...A ima 13 mj.
samo što je mama polijena ujutro pa hoće da spava duže i tako kad ustanem dok ja njega stavim..., on 10 puta piškio u pelenuuser posted image

< Poruku je uredio Breskva -- 18.2.2010 10:53:05 >

(odgovor članu shejla)
  Neposredna veza do poruke: 335
18.2.2010 10:57:18   
martajay
na ovu tutu iz ** moja beba NIKAKO nije htela... onda smo kupili neku u curver i odusevljeno sedi na njoj.

< Poruku je uredio mama alma RR -- 16.8.2010 8:32:09 >

7.4.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 336
18.2.2010 11:03:55   
mamina cura
Nemojte bezveze traziti nove tute i kupovati - mislim da nije stvar u tuti. Timur i Hena - niti jedno nije htjelo na tutu. Jako su dobro znali sta je tuta i kako se koristi ali jednostavno im je lakse to uraditi u gacice. Djeca idu linijom manjeg otpora. Dok ih oboje nisam skinula bukvalno u gace i dok nisu se upisali nekoliko puta - poceli su sami da donose tutu i da mokre i kake u istu. Hena se odvikla ranije - sa 19mj i trebao mi je cijeli mjesec da prestanu i male nezgode. A Timur je bio u jednokratnim i njemu je trebalo duze - sa 2,5god.
Hena ni danas ne zna reci tuta ali ide po nju u kupatilo, skine se sama i sjedne. Meni dodje da je obucem ili operem ako je kihhh kako ona kaze user posted image

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

(odgovor članu martajay)
Neposredna veza do poruke: 337
18.2.2010 11:11:50   
w.pooh
Moj user posted image ima 18 mjeseci ali neće da sjedi na tuti user posted image on bi se radije igrao sa njom user posted image Mislim da je svjestan koliko toliko za šta tuta služi jer nekad sjedne pa govori ššššš ali kroz 5 sekundi ustane i ode user posted image Imam sjećaj da će mi baš biti problem oko navikavanja na tutu user posted image user posted image  

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu mamina cura)
Neposredna veza do poruke: 338
18.2.2010 11:14:37   
new mama
IZVORNA PORUKA: w.pooh

Moj user posted image ima 18 mjeseci ali neće da sjedi na tuti user posted image on bi se radije igrao sa njom user posted image Mislim da je svjestan koliko toliko za šta tuta služi jer nekad sjedne pa govori ššššš ali kroz 5 sekundi ustane i ode user posted image Imam sjećaj da će mi baš biti problem oko navikavanja na tutu user posted image user posted image  

user posted image user posted image user posted image user posted image morala sam se nasmijati,ovo kao da sam ja pisala,jos moja,skida ko fol trenerku i govori pi-pi,a ja kad je stavim nista,isto tako mislim da smo daleko od tute,hajde valda ce do skole naucitiuser posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 339
18.2.2010 11:27:56   
bebacha
U uzrastu od 18 mjesci pocinju shvat da mogu minupulirat i sve rade kontra roditeljima.kad odlucit preci na odvikavanje nemojte skidat pelene pa stavit na tutu pa opet obuci pelenu.skinut pelenu,pbuci gacice,stavit tutu na vidno mjesto,osjasnit djetetu o cemu se radi i naoruzat se strpljenjem.ja sam sve pokusala,i ubjedivanje,i ljutnjom,i nagradivanjem pa cak je bilo i po guzi al nista.samo jednom djete dode do mene i kaze hocu pikiti tutu.ja misli zeza me ko i uvjek,ja ke stavi a ona nista,samo pobjeze i poce se smijat i ja je pustim.nakon 5 minuta se vratila,sama sjela na tutu i piskila.tad sam je punoooo pohvalila,nagradila,zvala sve dragge ljude da obavjestimuser posted image user posted image i obukla joj gacice koje je sama izabrala.valjda je to sve ucinilo da se ona osjeca velikom.evo vec 6 dana pelenu stavljamo samo na spavanju i vrticu.kod kuce sama traz tutu.nemislim da se jos odvikla al na dobro smi putu i vrlo blizu.ja joj vise evracam pelenu ma sta god bilo

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 340
19.2.2010 10:27:13   
Okarica

Kod nas je isto ovako. Ona savršeno dobro konta za šta tuta služi, ali neće da je koristi. Ponekad sjedne na nju, ali isto tako brzo ustane. Čak zna da se sama skine kad treba kakiti, ali neće na tutu. Ne znam šta da radim. Biće mi teško jer imam užasno tvrdoglavo dijete. Kao što neko reče, radi sve kontra.

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 341
20.2.2010 23:38:49   
idana_85
Rijad se pravi lud kad se tuta spomene,ali bukvalno. Ili suti ili pocne nesto drugo. par puta me izenadio,odveo me u kupatilo,pokazao na tutu,ja mu je dala donio je do mjesta na kojeg ga stavljam, skinula ga nije vristao,sjedio pola sata ali nista
kad je spomenem pobjegne trceci,kad hocu da ga stavim vristi,rijetko kad ga prevarim, iako sjedi stenje nateze se, kao sto mu mi to docaravamo ali nista....sve zivo zna, ne moze me niko ubjediti da ne zna za sta tuta sluzi. i on bi se najradije igrao,stavlja je sebi i ukucanima na glavu, stoji u njoj,ljubi je, stavlja glavu u nju....ali kaku...nema sanse

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 342
21.2.2010 10:21:22   
Anoniman
Mi smo probali koristiti tutu oko 8 mjeseca cini  mi se ali tad je bjezala kao da je zuljalo dok sjedi, i nakon 2 mjeseca ponovo smo je aktivirali i sad je pravo voli, mislim uziva da sjedi kao da joj je to stolica, i stavljam je jako cesto, nakon budjenja obavezno a i tokom dana, a ona kao da ne zeli da me iznjevjeri pa uvijek makar obavi pi-pi, ma zasad je super, a ko zna mozda se opet promijeniuser posted image

(odgovor članu idana_85)
  Neposredna veza do poruke: 343
21.2.2010 10:35:40   
martajay
ovako rano privikavanje na tutu je super, cisto ad se "zbliže" sa tutom, ali od pravog piskenja i kakenja u nju nema nista dok ne pocnu sami da je traze i dok ne razviju osjecaj za te potrebe, sto je negde oko godine i po.

7.4.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 344
21.2.2010 11:16:33   
Anoniman
Pa moja piski i kaki u tutu, naravno da je do mene kad je uspijem staviti prije nego to obavi, ali bolje je da ranije navikavam kad vec zeli sjediti na njoj, mislim ja je stavim u wc i tamo budem sa njom dok ne zavrsi, dam joj obicno moj neseser sa sminkomuser posted image da se zabaviuser posted image , a do samostalnog trazenja tute cemo se nacekatiuser posted image

(odgovor članu martajay)
  Neposredna veza do poruke: 345
21.2.2010 15:42:42   
Anoniman
Moja bebi ima18 mjeseci i nikad očima nije vidjela tutu, znači nemam je i nisam ni pokušavala do sada. Odlučila sam da ove sedmice idem u potragu za tutom jer osjećam po svim znacima da je spremna. Kad se ukaki dođe i kaže pu kaka, sa facom i vuče pelenu sa guze. Zna svući hlače i uzvući, zna da mama u kupatilo ide pšpššš:) Par puta dok je gola odbjegla omaklo joj se na parket, vidjela je očima šta se to desilo i ona se kao prepala da to nije uredu, iako ja nisam ništa govorila.
Želim običnu tutu koja će što više podsjećati na šolju(na koju sam je jednom stavljala ali se boji da će propasti) jer će je možda ovi konjići tute podsjećati na one za igranje, pa će je buniti namjena.
Krećem lagano, bez opterećavanja, znaće ona sve kad bude vrijeme.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 346
21.2.2010 15:49:08   
Romali

IZVORNA PORUKA: Okarica

IZVORNA PORUKA: new mama

user posted image user posted image user posted image user posted image morala sam se nasmijati,ovo kao da sam ja pisala,jos moja,skida ko fol trenerku i govori pi-pi,a ja kad je stavim nista,isto tako mislim da smo daleko od tute,hajde valda ce do skole naucitiuser posted image

Da sam poročitala ovo što si ti napisala, ne bih ni objavljivala svoj post. Definitivno ista situacija!

Zbog istog razloga, skoro smo odustali od tute. Uglavnom je u dnevnom, izvadi onu donju zdjelu i sjedi na njoj, gleda TV. Ništa od nužde. Ali voli wc, čini mi se, zanimljivo mu. Mislim da ću preskočiti tuta dio i omah kupiti onaj nastavak za wc šolju, samo čekam da malo otopli, u wc je užasno hladno.

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 347
27.2.2010 22:04:13   
Lulu_08
Mojoj Luni ce za 2 mjeseca biti 2 godine. Sa 6 mjeseci je sjedila na tuti, piskila..kakila, sve obavljala jako poslusno (u sustini nije bila bas toliko svjesna sta radi). Do godinu dana je cuvala teta, onda je 3 mjeseca isla u vrtic.

Imali smo ruzno iskustvo, bila je puno prehladjena i bolesna, te je u tom periodu odbila tutu. U potpunosti je dobila averziju, te je neko vrijeme nismo ni stavljali nikako. Kada smo nakon toga bili na godisnjem odmoru, 10 dana na moru nije nikako nosila pelene u toku dana, te smo odlucili uvesti joj opet "tutu" ali samo kao "rezervu". Tutu je koristila kada je htjela, ali je pelena i dalje bila igrac broj 1 u slucaju "piskim/kakim".

Prije 2 mjeseca mi je bilo dosta, te sam ja pitala "hoces li gace ili pelenu". Sada vec "velika" djevojcica, sa tih nekih 20 mjeseci, rekla je da hoce gace, koje smo i obukli. Obukli i piskili se 2/3 dana, jer nije uspjevala na vrijeme signalizirati kada ce piskiti, a 2 puta i kakiti. Nakon 2/3 dana smo uvidjeli da joj ne odgovara njena tuta, te sam je pitala da li hoce novu tutu, ona je rekla da hoce, pa smo otisli i po njenom izboru uzeli tutu, u koju od tada uspjesno piski i kaki. Nakon "suhog" budjenja koje je trajalo i 2 sedmice, skinuli smo i nocnu pelenu, tako da smo Luna & ja vec vise od mjesec dana u potpunosti bez pelena :-).

Nadam se da ce nase iskustvo pomoci nekoj od vas drage mame :).

(odgovor članu amdi)
Neposredna veza do poruke: 348
27.2.2010 23:36:42   
Apotekarka
moj Antonio kako je zeznut svi cemo sjediti po kuci na tuti da bi on nauciouser posted image

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 349
28.2.2010 1:47:52   
malena_t
Mi smo prvi put pokušali s tutom kad je B. imao devet mjeseci i nije htio. Pročitala sam negdje da ne treba forsirati i nismo. Juče popodne probudio se on i reko hajde da pokušam ponovo. Ja meni, kao da sam mu nogu otkinulauser posted image user posted image user posted image user posted image

E sad mi imamo dvije tute, ali mislim da mu nisu udobne i da zato odbija. Kako odabrati pravu tutu??? jer nisu cipelice pa da probavamo u radnji.

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *