Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Vezano za sirup od jagode, Uma ima rizicni faktor, jer ja imam alergo sok od jagoda, ali nakon konsultacije sa pedijatricom i apotekarkom, rekli su mi da slobodno mogu dati sirup sa aromom jagode, jer nema dovoljnu koncentraciju da izazove alergiju. Sve ostalo nam je sa okusom jagode, zabranjeno do napunjene 2 godine.
Ja bas juce citam u novinama, da koristenje sirupa protiv temperature, tj preventivno davanje prije vakcine umanjuje djelovanje iste I ja sam dosad uvijek davala, i trebamo ponovno na vakcinu, a nisam nikako pametna
Joj, evo i mene i moja Lali bolesna, ima turu, visoku, najgore je što po danu nema, a čim noć ona izgori.
Više ne znam šta ne radim, pomješala sam rakiju domaću i vodu, pa je tim masiram, stavljam joj obolge takve na noge, paracetamol, a preksinoć sam stavila i čepić. Baš mi je žao, oči joj više ko od vode koliko je bolesna.
Nadam se da će sve naše bebe velike i male uskoro biti dobro. I ja danas idem kod dr. pa ću se posavjetovati da vidim da joj uradim nalze, strah me da nema neko žarište.
alma bas mi zao lajlice nadam se da ce brzo ozdraviti znas da je i mj fatih pre par dana ima 40 teperaturu i to sve noc od cepica se spustila i imao je upalu uha lajli zelim da st prije ozdravi i nadam se da nije nista strasno... pusa i za Ajnicu da nam sto prije ozdravi...
Evo i mene,vodila sam Ajnu doktoru,upaljeno grlo pravo, antibiotik je dobila,sad deset dan da pije pa na kontrolu,rekla je da ce biti jos ture i maloprije tura 41.0 ,kad nisam umrla,cepic stavili,nista i onda tusiranje i krenula joj spadati,samo da vise hoce ova tura stati,poludic cu
< Poruku je uredio new mama -- 1.2.2010 16:13:44 >
Nemam nikakav pametan savjet,samo zelim vam da turica sto prije prodje!Evo jedan za zabrinutu mamu,mogu misliti kako ti je Mona jednom imala temperaturu 39,ja citavu noc nisam oka sklopila,ma poludila gotov bila edit.ne zaboravi malo zracit prostorije gdje je bebana i kao sto je skvo rekla puno tecnosti
Evo i mene,vodila sam Ajnu doktoru,upaljeno grlo pravo, antibiotik je dobila,sad deset dan da pije pa na kontrolu,rekla je da ce biti jos ture i maloprije tura 41.0 ,kad nisam umrla,cepic stavili,nista i onda tusiranje i krenula joj spadati,samo da vise hoce ova tura stati,poludic cu
E dušica mala, baš mi je žao! Ja isto mrzim turu! Odmah me neka panika hvata! Nama je hvala Bogu prošla, jeste da je preksinoć u neko doba nakon više od 24 sata bez ture imao 38,6 ja mu dala panadol (kasnije kontam možda je mogao i bez njega proći), brzo mu je spala za nekih 20 min i niije više imao. A on je u suštini pravo raspoložen i uopšte nema izgled bolesnog djeteta, pa ja sve povezujem sa zubima jer samo su mu kečevi i dvice izašle bez problema, kasnije trice i četvorke obavezno tura. E vala da više hoće i ove petice izaći!
Mamin sin hB da je Afanu bolje ,a moguce je da je od zubica,jer se povremeno javi,a nema drugih simptoma,nadam se da ce konacno tura skroz prestati Kod nas situacija nista bolje,Ajna i dalje ima turu ,sinoc mi je tako bilo tesko kad sam joj morala cepic staviti,voljela bi da sam sebi sto samara opalila ,a moram joj stavljati jer tura sve preko 39,5, i to u razmaku od 6-8h,a jos pije antibiotik od ponedeljka i opet nista,tura nikako da prodje,tako mi je zao,iscrpljena je skroz ,jos sinoc na to sve proljev 3 puta, a kako nece kad nista ne jede,a pije samo sirupe,ja sam vise luda skroz,neznam sta joj je vise
E bas mi je zao bebice , a i zao mi sto se ti patis sa njom zajedno Samo da znas, da antibiotici ne garantuju smanjenje temperature. To i nije u njihovim terapijskim indikacijama. Ali lijece infekciju. Nemoj se brinuti sto malena ima turu. Najvaznije je da se njoj grlo zalijeci,a ti turu skidaj sa panadolom ili necim drugim. Jel koristis panadol ili paracetamol. Samo da znas da je razlika ogromnaaa... Jedan zagrljaj za mamu i bebu, da uskoro prestanu sve brige .. Samo ti njoj daj antibiotik, nemoj da preskaces sa davanjem, ili nedo Bog da zakasnis sa istim. Bolje je desetak minuta ranije da joj das, nego minutu poslije
nwa mama mi smo imali takvu situaciju sa temperaturom prije dva nepuna mjeseca. Pipla je Zinta sirup al joj samo sanirap manju upalu grla a sve ostalo bilo je virusno. nama je za temperaturu pomoglo davanje sirupa delsy i paracetamol naizmjenično na 4 sata. Čepići su nam otklanjali problem ali na kratko i odnsa smo morali člekati puno vremena da bi joj nešto drugo dali. Elem kako smo poslije 6 dana temperature završili na infektivnom gjde nam je potvrđeno da nije H1N1 nego virus mi smo kupili Rhinostop sirup za djecu i on je za 8 sati sanirao stanje.
Ja njoj dajem paracetamol sirup i pije Ospen,a za Dalsy sam pitala dr. ali ona kaze da nije dobar za zeldac ,pa sad neznam,a ona vec ima turu 6 dana,a od subote je sve visoka,cak isla i do 41,a juce sam mislila da ce umanjiti ma nista u 15h 39,5 dam joj cepic,sinoc opet pocela rasti i oko 23h 39,5,a samo joj cepic obori,nista joj drugo ne pomaze,mada ja njoj dajem paracetamol na 4 sata,evo jutros ponovo 38,5,neznam vise kad bi trebao poceti djelovati antibiotik,jer pije ga od ponedeljka Jos jednom hvala vam na podrsci,ljubimo vas puno
Mamin sin hB da je Afanu bolje ,a moguce je da je od zubica,jer se povremeno javi,a nema drugih simptoma,nadam se da ce konacno tura skroz prestati Kod nas situacija nista bolje,Ajna i dalje ima turu ,sinoc mi je tako bilo tesko kad sam joj morala cepic staviti,voljela bi da sam sebi sto samara opalila ,a moram joj stavljati jer tura sve preko 39,5, i to u razmaku od 6-8h,a jos pije antibiotik od ponedeljka i opet nista,tura nikako da prodje,tako mi je zao,iscrpljena je skroz ,jos sinoc na to sve proljev 3 puta, a kako nece kad nista ne jede,a pije samo sirupe,ja sam vise luda skroz,neznam sta joj je vise
a joj bas mi je zao dusice male ali i tebe, znam koliko se sekiras zelim da sto prije princeza ozdravi pusa veeeeeeeeeeelika
Moja je Zinat pila 6 dana i nije djelovao na virus naravno...ima negdje tamo po temama kako sam ludila od svega. znam kako ti je ...ja sma se životom rastajala do tolike temperature. delsy loš za želudac neznam nisam čula, al naizmjenično davanje njega i paracetamola držalo je duže bez temperature. Pošto je toliko dana u pitanju mislim da bi večeras trebao biti kra...ali ipak ako ne ozbiljno ti kažem da kupiš Rhinostop sirup on je u slobodnoj prdaji i nakon 2 uzimanja djete je odmah bolje. nemoj je forsirati da jede dok ima turu ali tečnost obavezno. Mi smo nakon ove bolesti kupili natura mix ampule za imunitet i naša se djevojčica baš brzo dozaval...super su. koliko samo odrsale umori ta temperatura a kamoli djecu.
New mama, dalsy je po sastavu ibuprofen, koji spada u skupinu lijekova (u koju spada jos npr.ketoprofen, tj.ketonal/ketobos) sto kao nezeljeni efekat, pri prekomjernom uzimanju, imaju zelucane tegobe. A Dalsy je tako mala doza i neces ga koristiti non-stop, tako da, po mom misljenju, mozes dati djetetu kad je temp.iznad 38,5 C, jer ima puno jace antipireticko djelovanje nego paracetamol.
Plavi telefon, savjetodavna, anonimna i besplatna linija za
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.