Anoniman
|
E vidi mila meni je moj dr.Đuderija preporučio Laparo i on mi je odma dao sve uputnice za nalaze koje trebam vaditi (urin i krv,internista za srce,snimak pluća,anesteziolog) i + veliku uputnicu za bolnicu. Obavezno moraš imati uputnice za sve ovo na kojima piše zbog operativnog zahvata.Kad to pročitaju ovi gdje vadiš nalaze svi te drugačije gledaju. Ova tri prva nalaza sam uradila na otoci u ambulanti jer tu sve ima i sve sam stigla za jedan dan pošto sam im rekla da moram ko prekosutra u bolnicu i sve moram danas prikupiti. Urin i krv daješ ujutro rano,snimak pluća isto tako poslije vađenja krvi,internisti sam ja otišla u drugu smjenu jer nema gužve. Kad sam iskupila sve te nalaze otišla sam anesteziologu u V.Bolnicu (kad uđeš na kapiju u onu zgradu prvu sa desne strane,pitaš portira on će te uputiti).Taj nalaz dobiješ odma i sa svim tim nalazima ja sam otišla na ginekologiju i tražila dr.Mašića pošto će me on raditi da vidi jesam li prikupila sve što treba.On je pregledao sve te nalaze i rekao da je sve OK i uputio me na komisiju prvi četvrtak poslije toga u prizemlje na ginekologiji. U četvrtak 11.12.2009.kad sam došla na komisiju bila je Gutićka i pita me koji Vas dr. radi ja kažem Mašić,kaže ona kod njega ima termin za N.G 31.12 i za Božić 07.01.10 ja sam se odlučila za Božić.Kaže ona 06.01. na prijem a 07.01 na operaciju.Pitam ja pošto je to skoro mjesec do operacije trebam li ponovo vaditi nalaze kaže ona ono na brzinu me skinu s dnevnog reda ne treba,mislim da ne treba. Ja sam pitala brzumalu pošto je i ona isto radila kaže ne trebaju ponovo nalazi jer su oni na osnovu ovih tebi odredili operaciju,i ja ih stvarno nisam ponovo vadila. 06.01 sam ja otišla i sad je malo procedura trebaš na protokol sa svim tim nalazima da ti otvore istoriju bolesti,pa u garderobu da se presvučeš,ako nemaš svoje oni ti daju (a bolje ti je da poneseš 2-3 pidžame,ogrtač,uloške,četkicu,kaladont,sapun,čašu,vl.maramice,sok ili čaj sve će ti ovo odma trebati),a kasnije u posjeti ti mogu donijeti ako si šta zaboravila,odnosno u svakoj sobi na zidu ti piše šta ti treba i šta smiješ jesti i piti..Piše tamo obavezno kupanje pred operaciju,nemoj nositi svoj šampon,oni ti daju svoj s kojim ćeš se okupati i sav nakit ostavi kući.Mobiteli su zabranjeni ali sam ja svoje pod jastukom na vibri držala.Onda iz garderobe ideš na ginekologiju na drugi sprat na prijem,mene je dočekao dr.Puzić-dežurni taj dan i tad mi je tražio sve moguće nalaze pa čak i od svakog ginekologa prije kod kojeg sam bila,sreća imala sam ih u torbi.Kad on završi sestre ti odrede sobu,ali ti nikakve upute ne daju jer ti na zidu piše šta i kako treba.Obično prijem bude ujutro u 9h,dok to sve završiš u sobi si oko 11h i ni pošto u 12h nemoj propustiti ručak jer više poslije toga ne smiješ jesti.Pridržavaj se njihove hrane,nemoj da ti od kuće donose i tebi će biti lakše i zbog stolice i zbog stomaka.Poslije 12h smiješ samo piti i na večeri u 18h smiješ supu pojesti.Oko 22h je klizma i depilacija za onog ko nije izdepiliran i tu je kraj sa hranom i pićem.Tad ti daju jednu haljinu koju obučeš prije operacije.Poslije toga ne smiješ ni jesti ni piti jer si sutra na programu.Sutra ujutro rano je kupanje,obučeš tu haljinu i dođe sestra stavi ti kateter kome treba,zavisi od vrste operacije i čekaš da dođu kolica po tebe da ideš.Ja sam vjeruj jedva čekala da što prije sve to završim,bila sam druga po redu,tako da sam otišla u salu oko 11h a vratila se oko 13h.Dva sata poslije sam ustala,prohodala po sobi sa sestrom,vratila se i sve prespavala do 22h.Tad sam se sjetila da je Božić,opet malo ustala prohodala i opet na spavanje.Uhutro mi je došao dr. da vidi kako sam,rekao sestrama da mi izvade kateter i tad je kriza prošla,super sam se osjećala,išla sam i da jedem i hodala po hodniku i tako. Uglavnom mila nije ništa strašno,svo osoblje je divno,šta god ti treba pitaš sestre one su baš ljubazne. Svašta ja tebi napisah. Ako te još šta zanima slobodno se javi i pitaj.
|