|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Laparaskopija
19.1.2010 15:38:27   
ena0002
Neutjesna za taj nalaz sto pitas to je u stvari nalaz sa histeroskopije, jer Godinjak odmah radi laparo i histero, a pretpostavljam da ti i Brzamala to niste radila pa zato nema tog nalaza.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 576
19.1.2010 15:38:44   
Anoniman
Još da dodam DIJAGNOZA

Sterilitas primaria nuptialis, PCO, Susp adnexitis chr bill.

Op: Laparascopio.Driling
Persuflatio tubarum cum undigo carmin.

I ovo piše na ot.pismu.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 577
19.1.2010 15:39:51   
Anoniman
Vjerovatno,vjeruj da pojma nemam iskreno.Ja sam napisla šta sam ja samo dobila.

(odgovor članu ena0002)
  Neposredna veza do poruke: 578
19.1.2010 16:42:31   
brzamala
IZVORNA PORUKA: NEUTJEŠNA

Još da dodam DIJAGNOZA

Sterilitas primaria nuptialis, PCO, Susp adnexitis chr bill.

Op: Laparascopio.Driling
Persuflatio tubarum cum undigo carmin.

I ovo piše na ot.pismu.

Ma da, čim ti je Mašić radio driling, to je PCOS. Što se tiče patohistoloskog, on ne postoji, jer nisu ništa vadili i nemaju šta poslati na dijagnozu. Samo su propuhali jajovode i izbušili folikule. Ja sam otišla 11 dan nakon operacije na vadenje konaca. Nisam se najavila i Masića nije bilo pa ih je izvadila dr. Gutić, a na kontrolu nisam išla niti planiram, jer ću svakako ići kod svoje doktorice, tako da mi je to suvišno.
Ne znam je li tebi Mašić preporučio da ti tvoj dok. u domu zdravlja propiše klomifen nakon prvog menzesa...? Meni jeste i ja imam termin 28. kod svoje dok.
Prvi menzes moze kasniti dok organizam dode sebi, jer je to veliki šok. Meni je dosao 43 dc.
E sad, ja sam na svoju ruku počela piti siofor, jer su veče sanse u kombinovanoj terapiji siofor- klomifen, pa da malo pripremim tijelo. Izgleda da nam je ista situacijauser posted image   Samo me cudi kako prije nisi znala da imaš PCOS? I kako nisi znala da ideš na driling jajnik?user posted image user posted image user posted image  

Ne sjećam se stvarno u kojoj sam sobi bila, negdje na sredini hodnika..iza moje su bile još tri sobe, i do prozora krevet. 
Na tvom  otpusnom piše da trebaš piti...nesto...jos par dana a meni to nisu dali. Ne znam za sta ti je taj lijek. 

Ne bih da zvučim pesimistično, i da te obeshrabrim, ali cinjenica je da PCOS-u nema lijeka i jajnici se vrate na staro za 6. mjeseci do godinu ako je driling uraden kvalitetno. Zato je meni Mašić preporučio klomifen, kako bismo povečali sanse za začeće. Ja bih, ako smijem, preporučila tebi, da se konsultuješ sa svojim dok. da i on tebi propise istu terapiju.

< Poruku je uredio brzamala -- 19.1.2010 16:54:46 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 579
20.1.2010 8:09:10   
Anoniman
Ja sam otišla 7 dan svom dr. i on mi je izvadio konce,jer kad sam zvala u bolnicu kod Mašića nije bilo termina do februara,a ja nisam htjela da mi iko drugi vadi konce osim moja dva dr. Mašića ili Đuderije.
Mašić mi nije ništa rekao za klomifen,samo je rekao da startam ka trudnoći čim prije,a pošto su veliki drugovi Mašić i Đuderija vjerovatno je prepustio sve Đuderiji da uradi šta treba poslije Laparo.

Meni je Đuderija preporučio Laparo,vjeruj niti sam kad pitala zašto ni zbog čega,imam veliko povjerenje u njega i smatram da ona zna šta radi tako da ga baš ne zapitkujem puno,a prije bolnice sam puno čitala o Laparoskopiji i znala sam da će mi propuhivati jajovode a za bušenje jajnika baš i nisam iskreno da ti kažem.
Uglavnom kad sam rekla Đuderiji šta mi je rekao Mašić da je urađeno on je na to sve prokomentarisao:
"On je uradio ono što sam ja htio i meni ništa više ne treba" tako da ćemo vidjeti šta i kako dalje,isto mi je rekao kad dobijem prvu menst. da ga nazovem da mi kaže kad da mu dođem.Iskreno ni ja baš ne znam hoću li ići na kontrolu u Vojnu bolnicu,na otpusnom piše za mjesec pa ću vidjeti sa svojim dr.šta on misli o tome.
Ja sam u bolnici cijelo vrijeme pila cephabos svakih 6h protiv upale i na otp.pismu su napisali da nastavim kući još 3 dana da pijem i ja sam tako i uradila.

Svakako ću pitati svog dr.za klomifen šta on misli o tome,ako kaže da pijem ja ću ga i piti a ako ne onda opet sve prepuštam njemu jer stvarno smatram da sam u dobrim rukama,a opet kod mene ti je prije svega dragi Bog pa onda doktori,šta on odluči tako će i da bude,ali ja ne odustajem ni od doktora jer će mi savjest biti čista da sam uradila što se tražilo od mene.

Draga moja brzamala obradovaće nas dragi Bog samo treba proći ova iskušenja,i mi ćemo jednog dana aBd biti mame.

Želim sreću svim trudilicama da što prije iz trudilica pređu u trudnice.

Volim Vas sve.

(odgovor članu brzamala)
  Neposredna veza do poruke: 580
24.1.2010 14:41:20   
malamacamaca
cao djevojke,
vratila sam se doma nakon uspjesno uradjene laparoskopije kod doktora Godinjaka.Ja za tog prvo covjeka, a onda sve ostalo nemam rijeci, odlican covjek,strucnajk i doktor,zao mi je jedino sto uskoro ide u penziju i sto ne moze jos dugo godina pomagati djevojkama i zenama da putem ove operacije rijese probleme koje imaju sa reproduktivnim organima.
Operacija je prosla dobro po njegovim rijecima,skinuo je endometriozne ciste sa minimalnim ostecenjima jajnika i nadam se da ce sve biti okuser posted image .
Ja se osjecam jako dobro i interesuje me jeli normalno da imam (ja mislim da jeste) malo sukrvavog i iscjetka i bolno praznjenje crijeva??????
Hvala svima koji mogu da mi odgovore.
Zelim puno srece svima i preprucujem doktora Godinjaka kao izbor vaseg ginekologa.....user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 581
24.1.2010 18:08:59   
misica
Drage moje ja sam prvi put na ovom forumu uopste. Prije tacno sedam godina sam imala vanmatericnu i bas me je operisao dr. GODIJAK takodje sve pohvale za njega jer su mi nakon poeracije ustanivili hiperprolaktonemiju i rekli da su male sanse da ostanem trudna. uz pomoc dr.Nidjare koja je tad radila sa njim nakon pet mjeseci sam ostala trudna. Puno srece!

(odgovor članu malamacamaca)
Neposredna veza do poruke: 582
24.1.2010 19:32:02   
misica
MOLIM AKO ZNATE DA LI DR.GODINJAK RADI PRIVATNO I KAKO UPSTE DOCI DO NJEGA?HVALA!!!

(odgovor članu misica)
Neposredna veza do poruke: 583
24.1.2010 20:22:02   
prva
IZVORNA PORUKA: misica

MOLIM AKO ZNATE DA LI DR.GODINJAK RADI PRIVATNO I KAKO UPSTE DOCI DO NJEGA?HVALA!!!

Radi, Terme na Ilidži, a broj ide na PP ;-)

(odgovor članu misica)
Neposredna veza do poruke: 584
24.1.2010 20:34:19   
misica
Hvala puno,puno!

(odgovor članu prva)
Neposredna veza do poruke: 585
25.1.2010 13:52:44   
malamacamaca
Drzi se Godinjaka,meni su bukvalno rekli "ne idi od njega,u dobrim i sigurnim si rukama",
radi svakog cetvrtka privatno u ljecilistu pored terme hotela.Kada sam nazvala jako brzo su mi nasli termin,mislim da je je bio za 7 dana od dana poziva....drzim fige za oporavak sta god da je....user posted image .Ja sam prije par dana kod njega ciste operisala,i imam samo rijeci hvale...

(odgovor članu misica)
Neposredna veza do poruke: 586
25.1.2010 15:35:46   
Anoniman
E vidiš mila moja ja sam jedva došla do njega,a tako lako sam otišla...
Ne kažem da nije stručnjak i da nije dobar dr.ali meni ništa nije pomogao i ja sam od njega otišla drugom dr.,a znam još djevojaka koje su prošle kao ja kod njega i napustile ga.

Ali ko bi narodu ugodio,svi smo mi različiti,nekom pomogne a nekom ne.

Neposredna veza do poruke: 587
25.1.2010 16:33:32   
malamacamaca
Slazem se,naravno da smo razliciti,al eto on me najvise smirio od svih i stavrno sam cula do sada sve najbolje o njemu, a i  ja sam tek saznala za ove probleme i kao potpuni laik se nasala u njima.Al cula sam takodjer da su i ti iz Drzavne super...pa eto...ko zna... nedaj Boze da mi vise iko ikada zatreba...
Sada samo naprijed i borba za bebicu koja nadam se uskoro dolazi i tebi i meni i svim trudilicama......

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 588
25.1.2010 17:12:30   
misica
Ja sam bila kod njega radio mi je laparaskopiju kada sam imala vanmatericnu. Tamo na sterilitetu sam i ostala trudna a, sad kad hocu drugo nista ocigledno opet problem. Vjeruj da vise od silnih dr ne znam kome da odem on mi je sad jedini za kojeg znam tako da bi pokusala u svakom slucaju hvala vam. pussa

Neposredna veza do poruke: 589
26.1.2010 7:46:00   
Anoniman
malamacamaca u pravu si samo da je nama do naših bebica a ostalo nije ni važno

Neposredna veza do poruke: 590
26.1.2010 13:53:54   
yasemin
možeš li mi molim te poslati broj dr godinjak na pp i adresu gdje radi privatno jer nisam iz SA?
mislim da bi s s njim trebala konsultirati jer imam desni jajovod začepljen  a muž ima leukospermiu......
pusa i hvala

yasemin

(odgovor članu prva)
Neposredna veza do poruke: 591
27.1.2010 1:37:35   
Ceza
Zdravo svima! Nova sam, ali sam procitala sve postove u jednom dahu. Trebala bih zakazati laparoskopiju cokoladnih cisti oba jajnika. Zanima me koliko dugo se ceka na termin u Drzavnoj bolnici?Da li je na Kosevu isto? Kada sam dr pitala ko obicno izvodi te operacije,rekla je dr Nakas (predpostavljam junior). Da li je neko bio kod njega, da li je strucan kao dr Godinjak, Masic i dr.? Hvala!

< Poruku je uredio Visnja RR -- 31.1.2010 12:08:47 >

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 592
27.1.2010 2:04:27   
misica
Nisam za ove ostale sigurna ali. znam da je laparaskopiju naj dr. Godijak u svakom slicaju za koga se odlucis sretno. Pozz

(odgovor članu Ceza)
Neposredna veza do poruke: 593
27.1.2010 7:50:33   
Anoniman
Za Laparoskopiju čekaš otprilike 3-4 sedmice,jer ideš na komisiju pa ti oni odrede termin.
Dr.Nakaš (Junior) je pravi profesionalac,jer je sa mnom ležala žena koju je radio Nakaš i ona je pre,pre zadovoljna,kaže sutra opet da treba nešto tražila bi njega.
Mene je prije moj ginekolog uputio kod dr. Mašića i on mi je radio Laparoskopiju ali propuhivanje jajovoda i bušenje jajnika,ja mislim da oni svi znaju raditi svaku vrstu Laparoskopije.
Ti možeš da izabereš dr.kojeg hoćeš.Spremiš se i u V.Bolnicu i tražiš dr.kojeg hoćeš,kažeš ja sam čula za Vas da Vi to radite i željela bih se konsultovati s Vama,onda će te on uputiti šta trebaš od nalaza donijeti i kad ćeš na komisiju.
Kad dođeš na komisiju kažeš mene će raditi taj i taj dr. i onda ti Gutićka pošto je ona glavna u komisiji odredi termin,kad na prijem i kad na program.
Ja sam Laparo radila 07.01. i super sam prošla sa dr. Mašićem,divan je a u vizitu mi je par puta dolazio Nakaš i on je super.Osoblje u V.Bolnicu je fantastično,disciplina je za 10.Ja sam ležala 5 dana i prema meni su se ponašali fenomenalno,a još uopšte ni jedne mrve nisam imala štele,prema svim pacijentima ponašaju isto.
Za Koševo ne znam koja je procedura,samo sam čula od para žena koje su gore radile Laparo da su super prošle sa Godinjakom,ali da te odmah sutra puste kući,po meni to nije normalno,mene da su pustili sutradan kući ja bih se opet vratila u bolnicu jer treći dan se nisam baš najbolje osjećala,oni su bili tu da riješe problem za 5min.
U aprilu prošle godine sam ja jedva došla do Godinjaka,ganjali smo se 10mj.,il je na godišnjem il je u sali pa bezveze ti prođe dan čekajući,kad ga uganjaš uvijek mu fali nešto od nalaza pa opet idi vadi nalaze pa kad sve prikupiš on te skine s dnevnog reda.Bar sam ja tako prošla sa Godinjakom i ovo je moje iskustvo a ima žena i kojih se fale sa njim.Meni iskreno ništa nije pomogao i ja sam prestala ići kod njega,otišla sam drugom ginekologu kod kojeg sam prezadovoljna.
Uh svašta ti ja napisah,pročitaj i druga iskustva,ja sam ti samo htjela reći kako sam ja prošla.
U svakom slučaju sretno.

(odgovor članu Ceza)
  Neposredna veza do poruke: 594
27.1.2010 12:02:19   
Ceza
Zahvaljujem se Misici i Neutjesnoj very very much!
Nazalost, dr ... me je pravo zbunila. Bila sam kod nje prosle sedmice na ginekoloskom pregledu, ultrazvuk je pokazao cokoladne ciste, a papatest da imam upalu,ali da je sve ok,da mi ne treba terapija. Dok me je pregledala ultrazvucno rekla je da ona zene sa ovim cistama salje odmah na operativni zahavat. Jutros sam joj navratila u bolnicu da je pitam sta sad, jer papa mi je ok,ali zbog endometrioze jajnika da li cu ici na operaciju.Pitala je da li citolog napisao u terapiji da treba operacija,rekla sam da nije,da imam uplau,nego da se ponovi papa za 6 mjeseci.Rekla je da onda ne treba operacija, nego da se uradi papa za pola god. Imam bolove cesto, bolne sex. odnose ,cak mi se javi i malo krvi, tek sad mi nije jasno gdje sam...Dr ... je ok zena, ali nekako sva je busy, a ja sam platila 200 KM njen pregled u Medicusu, a sad imam osjecaj da cu morati ganjati Godinjaka. Ima li i on privatnu ordinaciju?

< Poruku je uredio Visnja RR -- 31.1.2010 12:09:27 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 595
27.1.2010 12:05:52   
misica
Vala te u potpunosti razumijem otim dr. samo lutamo od jednog do drugog . Super da nemoras na operaciju i da ako Bog da tako ostane i uspijes na terapijama. Pozz sretno!!!!

(odgovor članu Ceza)
Neposredna veza do poruke: 596
27.1.2010 12:37:28   
Anoniman
Mila moj ti je savjet spremi se i pravac u V.bolnicu,traži dr.Mašića,Puzića,Nakaša bilo kojeg osim Bećiragića (puno ružnog sam čula o njemu dok sam bila u bolnici) i reci imam taj i taj problem šta mi vi predlažete.
Dr.Gutić je veliki stručnjak ali je malo drska i gruba,kod nje ti je sve ne znam ni kako bih rekla s brda s dola,meni je bila svako jutro u viziti jer je šefica,kad uđe na vrata toliko nas zbuni da mi jadne žene ne znamo ni šta nas pita,a ni šta odgovaramo.Nemoj misliti da te nešto odvraćam od Godinjaka,ali velika je procedura doći do njega (mislim meni bila),jer te čokoladne ciste koliko ja znam trebaju se otkloniti,bar je najmanje 5 žena ležalo u Vojnoj dok sam ja bila zbog tih čokoladnih cisti.
Ili ako ti je još lakše odeš u ambulantu kod svog ginekologa i zahtjevaj uputnicu da ti daju za Vojnu bolnicu,jer hoćeš mišljenje i drugih dr.Onda te oni gore moraju primiti,pregledati i reći šta dalje.
Sretno

(odgovor članu Ceza)
  Neposredna veza do poruke: 597
27.1.2010 12:45:34   
kovrdjava
Meni je laparaskopiju radio dr.Godinjak i mogu reći da je dobar stručnjak,ja sam legla u bolnicu navečer,a uitru oko 6:00h me operisao...

Koja ostane,zlata vrijedi...

(odgovor članu Ceza)
Neposredna veza do poruke: 598
27.1.2010 14:00:13   
Makica29
Ceza, u najmanju ruku, malo je cudno sto ti je dr.Gutic rekla tako nesto. Ja se isto spremam na laparo endo ciste ubrzo kod Godinjaka i vjeruj mi da sam sve zivo procitala ne bih li nasla neki alternativni lijek, ali cokoladne tj endo ciste ne nestaju same. Ne postoji druga terapija sem operativne na zalost.
Cijenim misljenje Neutjesne, no to je njeno iskustvo, a evo ja cu ti reci svoje.
Ja sam kod Godinjaka prosle godine vec radila laparo i histero dijagnoisticki i istina je da se sljedeceg dana nakon op ide kuci ali zato jer je to samo dijagnosticka op, a prilikom skidanja ciste se ostaje u bolnici 5 dana kako mi je rekla jedna forumasica koja je radila kod Godinjaka laparoskopiju endo ciste.
Dakle, prvi dio prijema u bolnicu je isti kao sto si procitala na prethodnim stranicama ali ovaj put se iz narkoze budis sa drenom (kojeg nema pri dijagnostickoj laparo) koji ti skidaju tek drugi dan od op, a kuci ides peti dan od op ako je sve u redu.
Sto se tice uslova na klinici stvarno nisu sjajni, ali to se odnosi na starost zgrade i inventara. Sto se tice osoblja na klinici sve sestre redom, anesteziologica, Godinjak .. bili su super ljubazni prema meni ( bez ikakve stele i bez ikakvog mita).
Godinjaka mozes naci dva puta sedmicno u lijecilistu Terme na Ilidzi, bocni ulaz. Pregled mozes zakazati na ovaj broj  772 002 Ako nazoves ove sedmice vec sljedece ti daju termin. To je najbrzi nacin kako doci do njega. Nakon pregleda on ce ti reci sta predlaze s tim cistama. Ako smatra da je potrebna op napisat ce ti odmah koje nalaze trebas izvaditi za op i kad povadis nalaze opet ces mu doci da ti zakaze termin. Obicno to bude u roku od 7-14 dana.
Evo morala sam napisati i drugu stranu price, a na kraju je na tebi da odlucis kod koga zelis ici.
U svakom slucaju, sretno ti!

(odgovor članu kovrdjava)
Neposredna veza do poruke: 599
27.1.2010 15:35:11   
malamacamaca
Draga moja,
Endometrioza je bolest koja izgleda nema pravila.....ja ispadam iz svih okvira te bolesti,ali ipak sam je dobila...no to sada nije bitno...uglavnom sa njom se nije zezati,sa njom je sve i moguce i nemoguce i nije kraj svijeta ako je imas,samo je treba pratiti.

Moj savjet mila moja jeste taj da poslusas i cujes savjet ginekologa koji ima klinickog i hiruskog iskustva.Koji je sad to.......tvoja odluka, da li dr.Masic da li dr.Godinjak iskustva su individualna ali otidji i vidi sta ce ti reci.
Ginekolozi samo  privatne prakse nazalost nemaju klinickog iskustva i vrlo cesto govore da nesto sto bi trebalo operisati i nije za operaciju.Meni je licno Sabina Cengic za koju sam i provjerila i znam da je dobar ginekolog rekla da nije za operacije dok je Godinjak odmah preporucio laparoskopsku operaciju i skidanje cisti.
Operacija nije strasna i sretno....zelim ti brz oporavak...user posted image . A Makica29 ti je dobre upute dala, ai ja sam svjedok da do Godinjaka nije tesko doci i kod mene je sve bilo rijeseno za mjesec dana i dijagnoza i operacija i opravak....user posted image

(odgovor članu Ceza)
Neposredna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *