|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Recapti,recepti
21.1.2010 17:04:35   
Dida79
Ustipci gotoviuser posted image user posted image user posted image user posted image
Djeca su odusevljenauser posted image
user posted image

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 51
   RE: Recapti,recepti
21.1.2010 17:58:34   
ivana st
Dida jesu ovo uštipci sa hrenovkama?

_____________________________

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 52
   RE: Recapti,recepti
21.1.2010 18:28:58   
Dida79
Jesu Ivana...

(odgovor članu ivana st)
Neposredna veza do poruke: 53
   RE: Recapti,recepti
21.1.2010 23:54:50   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: milenium

user posted image šta je mirođija


Mirođija je dobar, neškodljiv i lako dostupan začin. Seckano sveže lišće mirođije poboljšava ukus zelenoj salati, zatim salati od krastavaca i paradajza, a prikladna je i za salatu od krompira. Služi kao dodatak maslacu i majonezu. Sos od mirođije idealan je prilog za svežu jegulju, rakove i sva ostala jela od morskih i slatkovodnih riba. Može se upotrebljavati uz varivo od pasulja, krastavaca i krompira, zatim ovčetinu, dinstano povrće, uz svinjska rebarca i kotlete. Za kišeljenje krastavaca ne upotrebljavaju se samo nežni listići već i čitava stabljika. U narodnoj medicini mirođija je poznata kao sredstvo za bolji apetit i probavu, kod nadimanja, povraćanja i nesanice. U prodaji se mogu naći sušeni listići mirođije, u svežnjevima okačenim nadole ili zamrznuti.

Mislilsa sam i ja pravit ustipke ali mi se nesto ne da, umorna... Mozda sutra, usput pravila sam tunjevinu na Ivanin nacin, super jeuser posted image


(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 54
   RE: Recapti,recepti
21.1.2010 23:56:54   
milenium
opet ja to nebih nikad našla ni za 100godina.jel to slično lovorovom listu?
(dobar ti potpisuser posted image user posted image user posted image )

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 55
   RE: Recapti,recepti
22.1.2010 12:50:51   
Aiša
IZVORNA PORUKA: Mamica24

Ženeeee......

Sinoć sam gledala film u kojem jedu mesne kuglice sa špagetama... hajd dobro šragete se kuhaju

al one mesne kuglice jel se to pravi ko ćufte.....

Dajte mi recept za ćufte!!!




Stavljam ti link za ćuftete:

http://www.coolinarika.com/recept/cuftete-od-govedjeg-mesa

a evo ti ovaj recept sa foruma Sarajevo-x

evo ti recept od jednostavnih norveskih cufti

potrebno je:
1 kg mljevenog mesa
200 grama isjeckanog luka
3 umucenih jaja (vjeruj da ih ja nekad razmutim tek kad ih ubacim u zdjelu sa ostalim user posted image )
1-2 velike kasike praha od cilija ili paprike (mozes 1 kasiku paprike, 1 kasiku cilija... sve zavisi sta volis)
100 grama izmrvljenog hljeba
dodas soli, bibera i isjeckanog persuna

sve izmjesati zajedno, kad pravis loptice mozes na dlanove posipati malo brasna da se ne lijepi (a mozes i vodu). ja koristim i jednu i drugu metodu, zavisi sta mi je pri ruci. user posted image

u tavi stavis malo ulja (zaista nije potrebno puno), zagrijes na laganoj temperatu i stavis cuftete. przi/peci ih 20 minuta prije nego sto dodas paradajz sos.

recept za paradajz sos:
800 g isjeckanog i oguljenog paradajza (mozes kupiti i gotov isjeckan)
2 velike kasike isjeckanog bijelog luka
1 lovorov list
soli, bibera (i Vegete user posted image )
cirka 0,5 litara vode


(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 56
   RE: Recapti,recepti
22.1.2010 15:50:13   
milenium
ivana ili dida recite mi samo trebaju li se krenovke prije skuhati ili oko sirovih namakati tjesto???user posted image

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 57
   RE: Recapti,recepti
22.1.2010 15:51:36   
ivana st
IZVORNA PORUKA: milenium

ivana ili dida recite mi samo trebaju li se krenovke prije skuhati ili oko sirovih namakati tjesto???user posted image


hrenovke moraju biti sirove


_____________________________

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 58
   RE: Recapti,recepti
22.1.2010 15:52:30   
milenium
i kolko minuta da vriju u ulju?jeli u puno ulja treba usut u lonac?

(odgovor članu ivana st)
Neposredna veza do poruke: 59
   RE: Recapti,recepti
22.1.2010 16:07:03   
emma.L
Evo ću postaviti recept za Fantazija suhe mahunarke, jer se ogroman lonac već pojeo, a preksinoć je napravljen user posted image . Iskreno, ja ne bih poželjela ponovo to jesti, ali su se sve generacije davile (od Eme do nane), tako da mislim da je do mene.
Fantaziju obariti nekih 15 min u slanoj vodi sa malo kima, a istovremeno staviti pileće meso da se kuha u slanoj vodi.
Na propržen sjeckani luk, celer, mrkvu i suho meso sasuti procijeđenu Fantaziju i stalno podlijevati pilećim temeljcem da bude kao gusta čorba. Od začina sam stavila vegetu, sol, lovor, ružmarin, peršin, đumbir, bijeli luk i kad sam već odvojila Emi, nama dodala još papar i peperonćine. Eto, moji pitaju kad će opet. Taj dan ja idem na ćevape user posted image .


_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu ivana st)
Neposredna veza do poruke: 60
   RE: Recapti,recepti
22.1.2010 17:09:56   
milenium
ko te zeza ženo,ja ozbiljno pitala.prvi put pravim pa imala tremuuser posted image
tana na naaaaa:

user posted image

mali hot-dog oviuser posted image

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 61
   RE: Recapti,recepti
22.1.2010 17:39:55   
milenium
evo vam isto jedan brzi recept(slano jelo)
zapešeni makaroni sa sirom  čajnom:
makarone prokuhati,procjediti,jednu polovinu istresti u tepsiju,na to poredati kolutove čajne,na čajnu poredati šnite(ivana čitaj fete)sira,pa onda opet red makarona tj onaj drugi dio.na vrhu možete završiti sa još čajne i sira a možete samo sa sirom .i to je to.pecite.u slast.user posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 62
   RE: Recapti,recepti
22.1.2010 17:52:47   
aidicaa
Izvinite ali sta je to vrhanj za kuhanje? 

_____________________________

*** 11.01.2013. u 11:47h Rodilo se nase Sunasce ***
14.05.2016. pozitivan test***

(odgovor članu Ben 10)
Neposredna veza do poruke: 63
   RE: Recapti,recepti
22.1.2010 17:58:36   
Ben 10
Kod nas ima kupiti dukatovo vrhnje za kuhanje,poprilično je tečno i slično je pavlaci u tečnom stanju.Ala ti objasni ... Dođe u malome tetrapaku od 250 ml.

< Poruku je uredio Ben 10 -- 22.1.2010 17:59:58 >

(odgovor članu aidicaa)
Neposredna veza do poruke: 64
   RE: Recapti,recepti
23.1.2010 14:53:54   
veeseelaa
ja sam danas za ručak napravila teleću mućkalicu
 
isjeći jednu crnu, jednu crvenu glavicu luka
isjeći 500 grama telećeg buta (ne na komade nego uzdužno)
jedna crvena svježa paprika, jedna zelena i jedna žuta - isjeći kao i teletinu
dinstatiti na ulju, dodati vegetu, crvenu mljevenu papriku pola kašike obične, pola kašike ljute, nasuti vode da prekrije teletinu i ostaviti da se kuha na laganoj vatrici

< Poruku je uredio veeseelaa -- 23.1.2010 14:54:43 >


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu aidicaa)
Neposredna veza do poruke: 65
   RE: Recapti,recepti
23.1.2010 15:43:17   
SdZ
Posto je milenium trazila recept za sareni burek da napisem ovdje,evo ga:
Krompire napravis,odnosno isjeces na komadice kao za pitu krompirusu,glavicu crvenog luka i par cesmi bijelog luka isjeckas na sitno  sve to smijesas sa mljevenim(fasiranim) mesom i kao i svaku drugu pitu pravisuser posted image user posted image user posted image user posted image nadam se da ces uspjeti da me razumijesuser posted image user posted image


_____________________________

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

(odgovor članu aidicaa)
Neposredna veza do poruke: 66
   RE: Recapti,recepti
24.1.2010 0:23:35   
sporty mamaa
vi ustipci s hrenovkama nisu dobro ispaliuser posted image user posted image user posted image Moze jedno malo glupo pitanje: je li ustipke nabodete na vilicu ili ne, ja probala i jedno i drugo ali tijesto nikako da bude fino oko hrenovke...

(odgovor članu SdZ)
Neposredna veza do poruke: 67
   RE: Recapti,recepti
24.1.2010 0:47:56   
milenium
ma nabodeš hrenovku vilicom i to umočiš u tjesto ikoje je gusto pa će ostati oko hrenovke.i onda ubaciš u ulje.user posted image

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 68
   RE: Recapti,recepti
24.1.2010 0:54:42   
magnolija*
IZVORNA PORUKA: SelmydZanky

Posto je milenium trazila recept za sareni burek da napisem ovdje,evo ga:
Krompire napravis,odnosno isjeces na komadice kao za pitu krompirusu,glavicu crvenog luka i par cesmi bijelog luka isjeckas na sitno  sve to smijesas sa mljevenim(fasiranim) mesom i kao i svaku drugu pitu pravisuser posted image user posted image user posted image user posted image nadam se da ces uspjeti da me razumijesuser posted image user posted image



stvarno nisam znala da neko u sareni burek stavlja i bijeli luk user posted image


_____________________________

E. vole te mama i tata !!!

(odgovor članu SdZ)
Neposredna veza do poruke: 69
   RE: Recapti,recepti
24.1.2010 12:51:58   
ivana st
Evo jedan recept za sve one koji izbjegavaju kupovne namaze i salame.
NAMAZ OD SLANUTKA (humus)

20 dag slanutka
100 ml vode u kojoj se kuhao slanutak
2 žlice sezama
2 češnja češnjaka (bijeli luk)
malo limunova soka
1 žlica vegete
peršin, papr,sol

1. Slanutak se večer ranije potopi u toploj i slanoj vodi kao bi se brže skuhao.
2. Skuhani slanutak se procijedi i smiksa štapnim mikserom, te mu se doda 100 ml vode od slanutka.
3. Namazu se doda sitno sjeckani češnjak, vegeta, papar, limunov sok i po potrebi sol.Umjesto svježeg može se dodati i suhi češnjak kako njegov miris ne bi bio toliko intezivan.
4. Na malo ulja se isprži sezam i doda namazu.

user posted image


_____________________________

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

(odgovor članu magnolija*)
Neposredna veza do poruke: 70
   RE: Recapti,recepti
24.1.2010 14:53:48   
Aiša
slanutak = leblebije ?

Moram ovo probati, izgleda odlično user posted image

(odgovor članu ivana st)
Neposredna veza do poruke: 71
   RE: Recapti,recepti
24.1.2010 15:06:37   
milenium
slanutak je grah.

(odgovor članu Aiša)
Neposredna veza do poruke: 72
   RE: Recapti,recepti
24.1.2010 15:11:14   
magnolija*
IZVORNA PORUKA: milenium

slanutak je grah.


zar nije slanutak bob ili leblebija ?


_____________________________

E. vole te mama i tata !!!

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 73
   RE: Recapti,recepti
24.1.2010 15:14:33   
milenium
nemam pojmauser posted image mi grah zovemo slanutak,a bob i nlebija ni ne znam šta je. a ni vi ne znate šta je žbun tralalalalalalauser posted image

(odgovor članu magnolija*)
Neposredna veza do poruke: 74
   RE: Recapti,recepti
24.1.2010 15:18:17   
magnolija*
IZVORNA PORUKA: milenium

nemam pojmauser posted image mi grah zovemo slanutak,a bob i nlebija ni ne znam šta je. a ni vi ne znate šta je žbun tralalalalalalauser posted image


hahaha nikad cula za zbun do rr user posted image
al se ne sjecam sta je user posted image

a bob je ovo

[URL=http://img39.imageshack.us/i/leblebija.jpg/]user posted image [/URL]

ja ga licno ne koristim, al sam probala humus i nije lose, lagan namaz


_____________________________

E. vole te mama i tata !!!

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *