|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vaše porođajna priča
8.1.2010 15:34:10   
Amrino
Secerlamice- misa ti tvoga sto me rasplaka! user posted image user posted image user posted image
Blago tebi i ostalima- kutarisale se...a valja meni opet...user posted image .

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 951
8.1.2010 16:08:03   
amela2208
Esmica: Draga moja cestitke na tolikoj hrabrosti i riziku jer svasta se moze desiti u toku porodjaja. Slazem se sa tobom da se covjek ne moze opustiti kad ima puno ljudi oko njega i da je taj osjecaj neopisiv. İ ja cu se uskoro poroditi ako Bog da insallah ali pored svega sto cu osjecati ja ne bih rizikovala da mi nesto  bebi hvali nedja boze pored toga sto mi je muz Dr.
Seçerka: znam ja da si jedna od najhrabrijih zena sto si i pokazalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Odlicno sto ste se oporavili oboje sad ocekujemo slicice od malenog juniora.

Sara&Mohammad

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 952
8.1.2010 17:14:03   
Schecherlemica
de de hvala ti.Poljubac Keni i tebi od nas dvoje...
Amrino, puno srece draga od srca ti zelim...Jos malo i eto tebi jos jednog bebaca,aBd...
Amelice hvala ti puno...Drzim ti fige,sad ce tvoja Sarica,aBd...
Ljubimo vas!

Aman, Sunce naseg Neba 21.12.2009.

(odgovor članu amela2208)
Neposredna veza do poruke: 953
8.1.2010 17:25:06   
nikita
IZVORNA PORUKA: de_de

Nikita mozda sam ti vec rekla, al divim se tvojoj otvorenosti i zrelosti koju vecina mladih zena tvojih godina nema. Da sam na tvome mjestu ne znam da li bi imala toliko snage kao ti da sve to preguram. Ljubimo vas Keno i ja.
Bambi i Esmice hvala sto ste svoje price podijelile s nama.

Draga moja hvala ti, nemas mi se sta diviti, te i sama si lezala citavu trudnocu ...
Sve sam doslovno napisala kako sam se osjecala jer zelim samo da trudnice imaju na umu da ih moze to zadesiti, ja nisam nikako razmisljala o PPD...
Ljubi Kenu za mene...
Šeceru prekrasna prica, hvala sto si me spomenula, drago mi je da sam ti pomogla...Pusa za Juniora

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 954
8.1.2010 18:39:55   
IvanaTz
Esmice, svaka cast na hrabrosti! Zanima me samo sta bi uradila da si popucala?
Ja bih se mozda porodila kod kuce ali uz prisustvo babice i doktora i uz mogucnost brzog odlaska u bolnicu u slucaju neceg nepredvidjenog, ipak svasta moze krivo krenuti, ovo govorim iz licnog iskustva, uuhh...

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 955
8.1.2010 19:50:08   
Eli83
Drage moje evo i ja sam našla malo vremena da vam napišem svoju porođajnu priču.
Nama je bio termin 15.12., cijela trudnoća je bila uredna, bez ikakvih problema hB, i ja sma uživala u svakoj sekundi. 01.12. sam imala termin kod privatnika sobzirom da sam trudnoću vodila kod dva doktora, uradio mi je ultrazvuk, sve uredu i kaže on meni da ne očekujem bebicu prije 15., nakon ultrazvuka trebao mi je uraditi vaginalni pregled, neugodno iskustvo ali mora se.
Prilikom pregleda on se pravo začudio jer vaginalni pregled i ultrazvuk pokazuju totalno različita stanja, naime ja sam bila otvorena već 3 prsta da ni jednu jedinu bol nisam osjetila, i već je grlić bio totalno zbrisan, znači porod bi trebao da krene u roku od par sati. Kaže on meni "hajde se ti sad spremi i idi u bolnicu da se porodiš jer po ovom stanju ti ćeš svoju bebicu da držiš za par sati u naručju". Odemo ja mm kući po torbu a ja sva rastresena, ne mogu da vjerujem da je krenulo, pa ima još 15 dana, mene ništa ne boli, ma iskreno rećeno nisam ja još spremna. Kada smo stigli kući kažem ja mm da ja nebi u bolnicu možda je bolje da sačekam dok me zaboli, ali on nije dao da uopšte pomišljam na to nego samo u bolnicu i ništa drugo.
U 14.15h smo stigli u bolnicu, doktor me pregleda, ja već 4 prsta otvorena, spremna da se porađam. MM me čekao vani, kažem ja njemu odoh se ja porađati a on jadan sav izgubljen pita mene a šta ću ja sad, kažem ja njemu idi plati kredit ( na koje gluposti čovjek misli, ma za ne povjerovati).
Kada su me primili na odjel pregleda me babica i obavi sve što je potrebno, i kaže ona meni to će za 2-3 sata biti gotovo. Do tada ja apsolutno nisam imala ni jednog jedinog bola, ništa osjećala nisam, ma nisam uopšte shvatila da je to već krenulo. Nisu mi odmah uključili drip nego prvo su me pustili da šetam, sve dok ne osjetim bolove, međutim i nakon 2 sata provedena šetajući mene ništa nije bolilo, a i dalje sam bila otvorena 4 prsta.
Babica je čekala do 18h da vidi da li će me početi boliti međutim ništa, niko od osoblja u bolnici nije mogao da vjeruje da se ja konstantno otvaram a da me unatoč tome ništa ne boli. U 18.30h uključe mi drip, i tek tada su počeli bolovi, na početku slabijeg intenziteta da bi se sve bili jači i jači. Oko 20h bolovi su bili najjači, ja sam se vrtila na onom groznom krevetu, tražila najbolji položaj i pokušavala da predišem bolove. U 21h prilikom pregleda pukne mi vodenjak i krene pravi porod. S obzirom da su bolovi bili podnošljivi nisam ni vrištala. Sve je bilo super dok nisam trebala da tiskam, iako sam pokušavala i davala sve od sebe nije mi nikako uspijevalo da tiskam dovoljno koliko je trebalo da rodim svoje pile. Doktor je počeo da viče na mene kako mi je više stalo do mog tijela nego do bebe, da se bojim da ću popucati i zbog toga ne tiskam dovoljno. Iako sam se nenormalno trudila više nije moglo, počelo mi je tijelo trniti, u jednom momentu nisam više osjećela ni noge ni ruke, počela sam da se gubim, babica mi je dala kisik, iako nisam imala strašne bolove tijelo nije više moglo. Kada je beba već bila između kostiju, znači u porođajnom kanalu doktor je pojačao pritisak na mene jer se plašio da bebici neće naškoditi da se dugo zadržava u porođajnom kanalu. U 21.15h ja sam skupila svu snagu, iskoristila napon i tiskala koliko sam mogla, sve sam dala od sebe samo da moja bebica ugleda svjetlost dana bez ikakvih posljedica, uz pomoć doktora i babice ( i jednog velikog reza ) moja princeza je izletila kao čep, nije bila ni krvava ni modra, ma prelijepo malo stvorenje. Prvo što sam pitala jeste da li plače, u cijeloj frci nisam ni čula da li je proplakala, ali moje sunce je plakalo, ma to je bila najljepša pjesma koju je mama ikad čula u životu. Kada su mi stavili na grudi plakala sam od sreće, gledala u najljepše okice na svijetu i užival u svakoj sekundi sa svojim piletom. Rođena je sa 3150gr i duga 56cm, tako je bila lijepa.
Prilikom izbacivanja posteljice puknuo je dio pupčane vrpce i doktor je morao posteljicu da vadi rukama, nije ni to bilo tako strašno, ušio me je, završio sve a ja sam lebdila, nisam više ništa osjećaja, samo su mi dvije najljepše zvjezdice bile u glavi, moj ponos moja curica.
Kasnije mi je babica rekla da je pupčana vrpca bila prekratka i da zbog toga ja nisam bila u stanju da tiskam i da mala ima udubljenje na glavi zato što je dugo bila između kostiju ali da će to proći za par sedmica.
Danas je mojoj princezi mjesec dana, hB zdrava je bebica, masallah napreduje već ima 4kg, sluša svoju mamu i uljepšava mi svaki dan mog života.

01.12. rodila se naša princezica Melisa...
Nema ljepšeg osjećaja na svijetu.
Ljubi je mama....

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 956
8.1.2010 20:34:50   
Anoniman
Evo, i nakon 9 mjeseci od rodjenja moje bebice, kad citam vase price prozivim svaki sekund onog dana kad sam ja bila na porodu, a ti seceru si me rasplakala k'o budaluuser posted image user posted image

(odgovor članu Eli83)
  Neposredna veza do poruke: 957
8.1.2010 21:54:36   
Anoniman
Seceru znala sam da si hrabra i jaka zenica, a tvoja prica mi je samo potvrdila utiske koje sam stekla o tebi kada sam te upoznala... Ljubi naseg druga Juniora, cuvaj ga i uzivaj i budi sretna jer zasluzujes to kao i sve ostale...

Eli sreco, cestitam i tebi jos jednom i svaka cast na izdrzljivosti... ljubi nam Melisu i budite sretne obje

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 958
8.1.2010 22:12:12   
bubuli
hajd da i ja ispisem svoju pricu osim ako nekrene dreka pa u akciju user posted image user posted image user posted image
trudnoca je bila kilava al kakvih ima opet dobra...svaku kontrolu su mi govorili nesto drugo tako da sam ludila...prvo je bilo da su dvojke pa nisu,imam miom pa nemam,otvarala se,bolovi,hoce serklazu pa nece,niskolezeca posteljica,kad se podigla posteljica spustila se beba i sve tako...popila sam lijekova sto nisam za citav zivot...od prvog dana na bolovanju i tako dogura i ja dan za danom...
termin je bio 10.12.a dva dana prije sad bila na kontroli...ctg ok,tlak,nalazi sve ok...otvorena 3 i cekamo...kaze doktor ako nebude nista do termina stavit ce mi gel i da se zavrsi il vaginalno ili na carski jer bio je vikend pred nama a nije htjeo da me ostavlja preko vikenda...i sam je bio u dilemi i stalno ponavljao krupna beba...
poslije kontrole ja u hajc sa drugaricama...popila sam litre kafe,ispusila 5 cigara a nisam pusila cijelu trudnocu,nahodale se haos a drma mene trema uhhh dan ko i svaki,imali navece goste legla u pola dva...
ujutro u 6h ustanem mokriti i prvi bol...reko ispraznila se besika nista to...dodje opet bol pa opet pa opet a ja na mob i pilji i Boga mi svakih 10min odma...
ustaje muz u 7h sprema se za posao pita sto nespavam reko pomalo boli,kaze ako bude sta zovi me i ode na posao...
ustanem ja odma i pratim bolovi na 8 min.al bezveze s obzirom kakve sam imala u trudnoci...
skuham ja kafu pa na net malo na FB malo na RR,popijem kafu i odem se kupati...to mi je pravo godilo i opustalo me a bolovi na 5 min.
kad sam se okupala nazovem mm reko kreni sad boli bas al reko vozi polako moram ja osusiti kosu...user posted image user posted image user posted image
zove me i prijateljica da joj dodjem na kafu reko hajd ti ovamo mene boli...tako na vrata dodjose skupa ona i muz mi...reko pijte vi kafu polako cu ja...
mazem se ja,lakiram nokte,susim kosu sve u pauzama a kad zaboli dize me od zemlje...oni me pozuruju a ja neka sve polako cu...
krenemo mi konacno i u liftu sam pustila glas bilo je bas uhh save 3 min bol...
u bolnici smo bili za nekih 5-10min.rekose mi moj doktor u sali na operaciji i da me primi bilo ko brzo ce on...
dodje doktorica mlada pogleda me kaze 8cm radjaona...meni nesto odma laknulo jer znam da nema jos puno...posto sam zdravstveni radnik znaju me svi i svi su odma oko mene bili...
iz prijema sam preletila u radjaonu muzu sam samo odmahnula rukom...
cim sam usla u radjaonu legla na sto,stavili mi ctg i lezala sam nekih 5 min na lijevom boku...prokinuse mi vodenjak...tijelo trne od bolova al da se trpiti jos...
tek ulazi u radjaonu moja doktorica koja mi vodila pola trudnoce i otisla na bolovanje tako da sam presla dr.doktoru...nju kad sam ugledala sunce me obasjalo...
ukljucise mi drip,dadose buskopan i kaze predisi 3 bola...ma kakva 3 jer dodje bol i nema mu kraja...mislila sam kida mi se sve i rekla sam nemogu ide samo kaze napni...zazmirila sam i napela iz sve snage,jedna babica mi je malo pogurala po stomaku i jos jednom i cujem plac...
nema ljepseg osjecaja i miline nista te neboli a beba je tu uhhh jezim se sva i sad dok pisem...
pitala sam jel normalna tu su mi se smijali kao nego sta...vidjela sam crnu kosicu i odnjeli su je oprati a ja sam ponavljala ko luda aaaa jest lijepo...
tako na svijet 9.12.tacno u 12h rodila sam djevojcicu tesku 4540 i dugu 54cm...tek kad sam cula kilazu uhvatio me strah nisam se nadala da ce tako krupna biti mada sam znala da je krupna jer 20 dana prije imala je 3830...
porodila se i posteljica,dali mi anesteziju i usili me i stvarno nije boljelo...
porod je bio super sto kazu skolski jer u 11h sam usla u prijem u 12h zavrslila sve...
prebacili me na kolica i donijeli mi bebu eeee tad sam se rasplakala ko kisna godina...toliko sam bila umorna od trudnoce i straha i kad sam je vidjela zivu,zdravu,normalnu,buckastu,crne kose nesto je puklo u meni...ljubila sam je milovala i plakala...
odnijeli su je da se odmorim a ja se dohvatila mobitela i hrane user posted image user posted image user posted image
cim su me dovezli u sobu ustala isla se tusirati,pila kafu,pusila,jela ma super sve....sutradan smo izasle kuci u 12,30 i tad pocinje jedna druga prica koja je bila ludilo al dobro je opet Bogu hvala...
ukratko ja sam radila sve oko bebe,nisam mirovala,rana mi se rasila eeeee to boli da oci ispadaju,hemroidi su mi skratili zivot,upaljene dojke su prica za sebe,beba pozutila,mlitava,nece da doji,mama mi se razbolila,mm nije imao nista slobodno,svekrva mi nerve pokidala uhh kad se sjetim...
neki 16 il 18 dan sam obukla gace i sjela prvi put...dva puta sam bila u bolnici zbog rane,nisam ja ni bitna koliko sam se sikirala za bebu...prihvatanje bebimila,sredjuj pupak koji je otpao 4 dan,cisti piodermiju koju je pokupila u bolnici,konjuktivitis,povracanje...tri puta bebu pedijatru jer nije dobijala na tezini al Bogu hvala sve bude i prodje i dobro smo...
sutra ako Bog da nam je mjesec i super smo masala....
porod je bio san snova al poslije ehhh
eto i moje price

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 959
8.1.2010 22:23:11   
neki
Nikita,Bambi i Schecherlemice,stvarno divne i tako dirljive price,svaka vam cast i zelim vam sve najljepse sa vasom dragom djecicomuser posted image user posted image user posted image
bubuli dushoooooo,napatila si se posle poroda,uuuuhuser posted image Ali kao sto kazes,sve prodje hB,sretno dragauser posted image

< Poruku je uredio neki -- 8.1.2010 22:28:05 >

(odgovor članu bubuli)
Neposredna veza do poruke: 960
8.1.2010 22:35:19   
Anoniman
bubuli,zao mi je te patnje poslije,ali eto hB sve si pregurala, uzivaj saduser posted image

(odgovor članu neki)
  Neposredna veza do poruke: 961
8.1.2010 23:21:41   
bubuli
hvala svima...
pregurala sam i pregurat cu jos toliko samo da mi beba bude dobro i napreduje...
iskreno umorna sam od strahova iz trudnoce pa se nastavilo dalje...umorna sam pravo al guram dalje...
dzabe svi bolovi gore mi je bilo kad mi je patronazna rekla da je dobila 50 gr za 7 dana a ja je hranim na 2h
isti dan mi trkom u bolnicu kad dobila masala pola kile...da mi ova stuha se slijedeci put izvinjavala kao nezna sta je to bilo...mislim halooo50 i 500 nije isto...ludaca...
mogu samo reci hvala mom muzu i mojoj mami i mojim prijateljicama sto su mi pomagali i trpili me...
juce sam vec prozore pralauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 962
9.1.2010 0:00:02   
megi
pozdrav svim mamama i onima koje ce to uskoro postati
jeste da je od mog poroda proslo sest mjeseci ali zeljela sam da podijelim ovu pricu sa vama, pogotovo sa onim trudnjacama pred kojima je prvi porod, jer su i meni vase price pomogle

--- termin mi je bio 7. jula, cijela trudnoca protekla hb u redu, prekdkraj malo od vrucina pritisak skocio, malo se oteklo i ledja pocela boljeti ali nista strasno, ja sam uzivala u svemu, nije bilo mucnina, radila skoro do kraja ma stvarno super
uglavnom 26. juna trebao biti jos jedan u nizu ctg-ova, a ja planirala poslije toga u kupovinu jos par stvarcica sto mi nedostaju, medjutim ujutro u 6 sati ja se probudim dok sam se okretala jer u 9 mjesecu ne ide bas okretanje u krevetu najbolje i osjetim kao upiskih se, onako bunovna ma reko nije to nista user posted image
medjutim krenu pravo uh reko jbm ti pa ovo meni puce vodenjak, skocim u wc kad fakat iz mene ko iz cesme lije, tu pomislim danas cu da upoznam svoju curu sa kojom sam toliko torokala, jupiiii
poroda me nije bilo strah reko mora nekako da izadje
uskocim u kadu, istusiram se, izdepiliram koliko sam mogla, a iz mene i dalje curi, medjutim nema nikakvih bolova, obucem se polako, krenem da spakujem stvari jer je vecina stvari bila tu, al nije bila u torbi, papuce su falile al su posluzile stare pokucnice , spremim ja tako sve do 7 sati i tek onda budim MM, reko ajde ustaj moramo u bolnicu il ti je zeni pukao vodenjak il se dobro upisala, a on olicenje treme kaze kud cemo ovako ranouser posted image
polako se spremili i put bolnice, mene jos uvijek nista ne boli, tek negdje na pola puta prvi bol preko ledja me presjece, pomislih bice veselo al nema veze stize micikauser posted image
dosli u Opcu oko 8 primio me dr. Miseljic pregleda me (uvali mi ruku njezno kao da popravlja auto) kaze otvorena 4 prsta ostajes, sreca pa sam taman upala u smjenu dr i kad sam skontala da dolazi dr. masic i toliko hvaljena sestra binasa mnogo mi je drago bilo
odem po torbu, pozdravim se sa MM i pravac soba
bolovi vec tada pocinju pravo cesto da se javljaju, dodjem ja u sobu, krenem kao da legnem u krevet kao poslusna pacijentica, ali nema sanse od bolova ne mogu da lezim
samo ostavim torbu u ormar, i krene setnja po sobi, bila u sobi vec cura sto se dva dana prije porodila ceka da je otpuste i gleda mene kako hukcem, a ja joj se izvinjavam ako joj smetam sto hodam, sto glasno disem i ne znam ni ja za sta vec
smijesno skroz kao da ona to vec nije prosla
predisala sam svaki bol, isplatile su se vjezbe mada nisam bila redovna ali ono sto sam bila dobro je doslo,
kontrakcije dolaze jedna za drugom nemam kad ni da udahnem a dr ili sestrice ni na mapi, ja nabijam kondiciju spartajuci po sobi i kontam kako su nas ucili na vjezbama prvo idu lagani bolovi pa jaci pa jaci i mislim ako su ovo pocetni kakvi li su tek ti najjaci jer ja vec sad jedva stojim na nogama, drzim se ya krevet ili zid kad naidje bol i pusem ko lokomotiva
u to se pojavi neka stazistkinja u sobi reko zovi nekog da me pregleda je vise ne mogu da izdrzim osjetim napone a znam da ne smijem gurati
dodje binasa pregleda kaze srce ti si za sale napni se koji put ovdje u krevetu eto nas po tebe
i ja se probam napeti kakao sam znala i umjela a kontrakcije imam osjecaj ne prestaju
u sobu sam dosla oko pola devet, bila do 11 sati, vecinu kontrakcija prohodala, predisala uz poneko glasno uhhhhh
u salu usla u 11 sati, kaze masic hajmo ovo sad brzinski odraditi ja na sto kaze on hajde napni se ja reko nema napona kaze on kako nema reko fino nema,taman da se malo odmorim, kad eto ga jedan napon, masic pogurao malo laktom, malo me recnuli i moja mrva od 2,5 kg izleti u 11.05
samo sam je ugledala onako krvavu sa crnom kosom kako se dreci i nisam mogla vjerovati da je moja, nikakvu bol vise nisam osjetila samo upitah i to je to
kaze dr pa ja, uh reko sta su meni svasta napricali,  ja sam mislila da cu sad na stolu biti satima napinjati se i slicno a ono micika izleti u trenu
posteljica izasla veoma brzo, od cijelog poroda jedino je sivenje boljelo jer su me recnuli i malo sam sama pukla,
u 11.30 vec bila u sobi u krevetu i posto nisam smjela da se micam 2 sata zvala sam sve redom i javljala da sam se porodila
posto niko nije znao da sam otisla u bolnicu pola ljudi mi nije vjerovalo, a ja sam bila iznenadjena kako je sve brzo i prilicno bezbolno proslo
sad kad se prisjetim svega ne mogu da vjerujem kako je sve brzo proslo, vidjela sam da se moze i bez tog famoznog dripa, bolovi jesu jaki ali nisu za neizdrzati i vazno je ne opteretiti se porodom kao nekom nemogucom misijom, kad bih znala da ce ovakav biti svaki porod ja bih ih mogla desetero roditi
malo sam oduzila ali eto nadam se da ne smeta
sretno svim buducim mamama

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu bubuli)
Neposredna veza do poruke: 963
9.1.2010 0:05:20   
Super dada
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za megi

Car mamin je stigao 13.8.2009.

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 964
9.1.2010 2:04:19   
Anoniman
Danima sam ulazila na ovu temu čekajući nikitinu priču user posted image i od silnih obaveza tek sam je večeras pročitala.....
nikita, bambi, secerlemica..... lijepo me glava zaboljela od plača..... svakako sam nekakva emotivna evo već više od godinu user posted image i sad pročitam ove priče..... svaka vam čast!!! Svaka priča nosi svoju "težinu" i svaka je svojstvena i puna emocija ali na svoj način. Ljubim ja vas, hrabre moje, drage user posted image
esma, svaka čast na hrabrosti, velika je to stvar - roditi kući. Skidam kapu!
amrino, ma ne brini, ti si i Hamzu relativno "lako" rodila, druga user posted image će aBd još lakše i brže user posted image Sretno mila!

Eh idem sad u krevet, ima da, nakon ovog plača zaspem k'o beba user posted image user posted image

(odgovor članu Super dada)
  Neposredna veza do poruke: 965
9.1.2010 8:44:49   
w.pooh
Priče su prelijepe, sve same hrabre mamice user posted image
Enisa_sara ti plakala kod kuće, a zamisli mene juče na poslu na šta je to ličilouser posted image Sva sreća direktor nije izlazio user posted image user posted image

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 966
9.1.2010 9:10:21   
niki83
ja sam zaista ostala bez teksta kad sam citala esmicinu pricu..Draga moja svaka ti cast!!! i da znas da se u potpunosti slazem s tobom kad si govorila o tom ometanju prilikom poroda..mene su toliko zbunili kad sam radjala..mislila sam da sam ja jedina glupaca na svijetu koja ne zna disati na porodu i zavrsila tako sto su mi kapilari popucali u ocima i na licu(bila sam strasna), a moja beba dobila dva kefal hematoma..
nikita draga tako mi je zao sto si morala proci kroz sve to, ali nisi jedina, i to cete iskustvo samo ojacati iako si ti vec dovoljno hrabra (trebalo je prelezati cijelu trudnocu..tu treba strpljenja i hrabrosti)
bubuli tvoju sam pricu cekala..user posted image super ti je bio porod kolika je cura masallah user posted image i zao mi je sto ti se poslije zakomplikovalo..eto vidis svaka prodje neko tesko razdoblje..da li trudnoca, porod ili postporodjajno stanje..ne daj se..posebno svekrvi user posted image

N&N

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 967
14.1.2010 12:03:43   
bubuli
hvala svima na podrsci...i Boga mi zelim svima porod ko sto sam ja imala a ono poslije nemojte me kopirati :)
smijem se kad mi padne na um da sam ujutro u 8h pisala po FB i RR kako sam kuci i nema nista a u 12h sam imala bebu hehe
mozda ce neke misliti da sam luda al u ovih par dana kako sam vam pisala puno toga se promjenilo...djevojcica fino slusa,ja i mm smo puno blizi,imali smo i odnos,super se osjecam i vec mi se vrzma po glavi kad bi drugo:)))
muz mi je dao rok do 2012god al bice to prijeeee ako Bog da...
sveki se napuhala nesto briga me al mi neulazi u glavu da prvo i jedino unuce moze da nevidi evo 16 dana...cudan je ovaj svijet i zivot...
ljubim vas sve

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 968
16.1.2010 22:08:02   
Azure
Nisam stigla procitati ostale porodjajne price. Zao mi je i suosjecam sa zenama koje su tesko prosle na porodu. Na ovoj stranici je i moja stara porodjajna prica, a evo sada pisem novu.

Na cuvanju trudnoce sam bila od cetvrte nedjelje. STROGO MIROVANJE. Vijest da nosim blizance jako nas je obradovala, a moju dr. nije bas usrecila. Borila sam se cijelo vrijeme za svoje bebice i nije bilo lako, ali uspjela sam. Tek u nekoj 31 ili 32 nedjelji moja dr. mi je priznala, da nije vjerovala da cu uspjeti. Tablete protiv krvarenja, pa protiv kontrakcija, pa za pritisak itd... Ogadile su mi se tablete. Moja dr. me pitala gdje cu se proditi Drzavna ili GAK?! Definitivno GAK, kao i prvi put. Gore sam tokom trudnoce lezala tri puta. Jednom zbog krvarenja, drugi put zbog serklaza i treci put zbog pritiska. Preporucila mi je tri dr. i ja sam pronasla jednog. Dr. Nikulina. Nisam se pokajala. Dr. Nikulin je prije svega covjek, pa doktor, jako human i strucan. On mi je zadnjih dva mjeseca pratio trudnocu na GAK. On je prvi i rekao da idemo na spontani porod, a od pocetka trudnoce mi je receno da cu na carski rez.

Sa dr. smo se dogovorili da se vidimo 5. januara. Termin mi je bio 2. februara. Dao nam je br. telefona ako se u medjuvremenu desi da krene porod da ga nazovemo ako ne bude u smjeni. Nisam mogla vjerovati. 29. septembra nije mi se spavalo citavu noc. Gledala sam neke glupe filmove i prevrtala po kanalima. Ujutro oko tri  posla sam u wc ali sam poslije osjetila da mi curka voda. Nisam bila sigurna je li vodenjak, jer su mi tokom prve trudnoce na porodjajnom stolu probusili vodenjak. Probudila sam muza i mamu pa smo sjedili i razmisljali je li vodenjak ili ne. Na kraju sam nazvala GAK i pitala kada radi dr.  Nikulin. Obradovali smo se kad su rekli da je on tu noc dezurni. Nekako nam je bilo glupo da ga zovemo nocu kod kuce. Ujutro oko pola 4 krenuli smo za GAK. Pozvali su dr. odmah je dosao. Skinuo serklaz i rekao da sam otvorena pet cm. Odmah sam isla u porodjajnu salu. Nakon sat i po pracenja kontrakcija dr. i ja smo se dogovorili da se necu poradjati tu noc. Da nece biti dripa i provociranja bolova. Rekao je da cemo sve pustiti da ide samo od sebe, da sve polako sazri. Rekao je da ce to trajati dan ili dva i da je i za bebe bolje da sacekamo. Slozila sam se. Medjutim njega su hitno zvali na porode. Tu noc je bilo jako puno poroda, i carskih rezova, plus dva teska poroda. Ostavio je upute babicama. Medjutim ujutro oko 8 je bila smjena babica i dosla je vizita od pet dr. Pogledali su me. Sacekali malo i onda sam cula dr. kako govori da mi ukljuce drip. Bila sam zatecena. Nisam se snasla. Mislila sam da je nesto krenulo nepredvidjeno i cekala sam da se vrati dr. Nikulin. Pet minuta nakon ukljucenja dripa, ja sam dobila jace bolove. Bebe su krenule a dr. nije bio tu. Neko je rekao gdje je dr. a ja sam vrisnula da zovu doktora. Kaze babica ma sta ce ti dr. ja te poradjam. Ja sam tada zavristala da zovu dr. Nikulina. Medjutim stigao je drugi dr. koji je rekao da mi ukljuce dr. Nisam se ni snasla jedna beba je bila vani. Medjutim bolovi su stali, a druga beba je bila u tibici. Onda su provocirali i gurali neki stapic i isprovodirali bolove. Nakon pet minuta izasla je druga beba. Sve je bilo gotovo za 15 min. Nista se nisam namucila. Svi su bili jako ljubazni, a ja sam cini mi se mogla sama ustati od stola i otici u boks. Ali...
Rekla sam im da i nakon prvo poroda cekali smo na posteljicu 20 min. Ovaj put je dr. cekao 30 minuta i nista. Zatim sam zacula kako povisenim tonom trazi da mu dovedu jos jednog dr. i anesteziologe. Rekli su da nemaju ni jednog slobodnog. Proderao se i rekao da ga ne interesuje da se za minut stvori dr. i dva anesteziologa. Vise se nije smjelo cekati. Pitala sam ga hocu li ustati sa stola. Rekao je da hocu. A onda kao u filmovima utrcava dr obucen za operaciju, kao i anesteziolozi koji me u zurbi uspavljuju. Pomislila sam na svoju djecu i muza. Pitala sam se hocu li se probuditi. Moja kolegica je umrla zato sto joj nisu dobro ocistili posteljicu i dobila je trovanje krvi.

Budim se i osjecam se kao da me tenk pregazio. Jedva otvaram oci, cujem svoj glas kako dozivam. Kad sam uspjela otvoriti oci vidim tri djevojke koje su na praksi kako me umivaju mokrim gazama. Kazu da su me dugo pokusavali dozvati svijesti. Plakala sam i pricala ne znam ni ja sta. Dosla sam sebi i onda sam prebacena u sobu gdje sam sama lezala. Uzasno me boljelo. Dozivala sam sestru ali me niko nije cuo. Imali su puno posla, a moj glas je bio tih. Zaspala sam u bolovima. Probudio me telefon. Moj suprug je zvao da vidi kako sam, i rekla sam mu da ne mogu dozvati sestru. Nazvao ih je i zaista nakon 2 min sestra je dosla. Svi su bili jako ljubazni. Prebacili su me u boks gdje su porodilje. Sutradan nisam mogla hodati niti disati. Kao da sam imala 80 godina i tesku astmu. Dva koraka i zadisem se i boli me u plucima. Pitala sam dr. Godinjaka sta se desava a on mi je rekao da je sve ok. U vizitu je dosao dr. Nikulin. Bio je sokiran. Nije mogao vjerovati da su me porodili, jer je ostavio upute. Nije bez razloga rekao da cekam dan dva na porod da sve samo spontano desi. Rekla sam mu da ne mogu disati. Odmah me poslao sa sestrom do interniste, gdje su trazili da mi se hitno vadi krv i salje na analizu. Mozda sam trebala dobiti krv. Medjutim, sreca sve je bilo uredu. Pustili su me taj dan kuci. I bebe su bile dobro.

Nakon sedam dana rana me puno vise boljela nego na pocetku. Nisam mogla niti sjediti, niti hodati, niti stajati. Uzas. Dobila sam blagu temperaturu. Po uputi svoje dr. koja mi je vodila trudnocu otisla sam na GAK kod dr. Nikulina. Pogledao me ultrazvucno i rekao da je sve dobro ocisceno i da ima malo ovojnice koja ce izaci. ekao je da se ne brinem. pogurao je preko stomaka tu ovojnicu. Rekao je da ce izaci sama kao komadici jetre ili zgrusane krvi. Nije htio da me gleda ginekoloski da me ne pati. Ali... hvala bogu predomislio se. Ipak me pogledao. Pokusa da izvadi to, ali je bilo previsoko, a moja rana... strasno. Bio je sokiran. Kaze da su toliko zatezali dok su sili i napravili velike cvorove. Bilo ih je jako puno. Konci nisu mogli sami izaci. Morao je da skida. Nakon sto je skinuo konce ja sam za sat mogla sjediti normalno i hodati. Bol je nestao. Rekao mi je da su mi usili dio grlica maternice. I to je sredio. Opet smo popricali on moj suprug i ja.  Kad me primio na kliniku pa sutradan ujutro dosao da vidi kako idu kontrakcije rekli su mi da su me porodili jucer ujutro. Kaze bio je sokiran. Kajao se sto me nije sklonio u neku sobu do slijedeceg jutra. Rekao je da bi ostao sam taj dan da me porodi da je trebalo da se porodim. Ali ostavio je upute koje izgleda niko nije slusao.

Sreca da je sve proslo dobro. Moje bebe i ja smo dobro. Kada bih opet zatrudnila isla bih kod istog dr. Samo ovaj put ne bih dala nikom da me takne dok on nedodje, iako se nisam napatila na porodu, iako je sve kratko trajalo, iako su svi bili ljubazni. Mozda sam mogla izbjeci cekanje izlaska posteljice pola sata i sve ostalo. A ta dva dana duze u tibici mojim bebama bi puno znacilo,  jer trebala sam za dva dana napuniti 35 nedjelja trudnoce.

Zahvaljujem dr. Slakovic, dr. Nikulinu i Bogu sto smo se izborili da sacuvamo bebice tokom trudnoce i da sve prodje dobro.

Eto malko sam se raspisala, nemojte mi zamjeriti.

Pozdrav za sve porodilje.

Nasa princeza je rodjena 3.9.2006, a mladja princeza i princ rodili su se 29.12.2009.

(odgovor članu bubuli)
Neposredna veza do poruke: 969
16.1.2010 22:13:38   
Amelaa RR
Draga moja...drago mi je sto je ipak na kraju sve dobro proslo..sto su bebice dobro..ali eto kao sto rece posteljica da izadje pola sata???? user posted image user posted image I samo kod nas se podredjeni prave pameniji od nadredjenih...kao sto su babice od doktora..Al kao sto rekoh najbitnije da si i ti i bebice dobro ...i saljem vam veliki poljubac..

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu Azure)
Neposredna veza do poruke: 970
17.1.2010 9:02:26   
reallove
Azure bas sam cekala tvoju porodjanu pricu..Zao mi je sto su te tako napatili,ali hB da se sve dobro zavrsilo..Bebice su preslatke..

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 971
18.1.2010 21:49:27   
leona81
meni je zao dr Nikulina koji mora da radi s takvim divljacima gore jer je divan covjek, bar je prema meni bio divan, isto mi je vodio trudnocu zadnja 2 mj...mozemo li pitati ko je uradio to tako nestrucno?

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 972
20.1.2010 11:56:41   
marinčii
joj azure baš me rasplaka s ovom pričom,drago mi je da je sve prošlo dobro,i meni je ostala posteljica ne cijela nego dio i nakon 7 dana dobijem temperaturu i završim u bolnici na čišćenju i to tri puta jer  prva dva puta nije bilo uspješno očišćeno,i sad kad ses jetim šta je moglo biti uhvati me strah i krenem plakati,

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 973
20.1.2010 14:17:17   
samedi
Ove price su stvarno prelijepe i dirljive,gotovo svaka me rasplace! Svaka vam cast svima na hrabrosti i strpljenju! Nadam se da cu i ja biti tako hrabra kad kucne pravi cas !

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 974
20.1.2010 17:45:21   
Azure
Oprostite sto se tek javljam. Ne mogu da stignem. Veliki pozdrav za sve vas. I hvala sto suosjecate samnom. Ipak kazem dobro sam prosla, ali mi je jako zao i krivo sto me dr. Nikulin nije porodio. Hvala bogu sve troje smo dobro. Dr. Nikulin je jedini znao zasto se ne trebam poroditi odmah nego za dva dana. Mene je porodio neki dr. Faruk ili tako nekako. Necete vjerovati dok sam lezala na stolu i cekala posteljice da izadju uzela sam njegovu akreditaciju i okrenula je da vidim ime, ali sam zaboravila. Bila sam zadnjih mjeseci 4 puta u bolnici ali njega nisam nikad vidjela. Bio je jako ljubazan i hrabriome. A ciscenje je uradio mladi crni dr. za kojeg kazu da je Albanac. Ne trebam vam reci da je prvo sto me dr. Nikulin pitao ko mi je cistio posteljicu?! Sivenje je, pretpostavljam, obavila jedna mlada djevojka koju sam prije poroda vidjela u prijemnoj ambulanti. Vidjela sam da je sila i trudnicu pored mene.

leona ja sam primjetila da dr. Nikulin gore obavlja poslove i vrlo malo ima vremena za tzv. mahalanja, caskanja i druzenja sa ostalim dr. Za razliku od drugih koji su kao kakve mahaluse prenosili price i ogovarali iza ledja. Nevjerovatno. Ono sto mi se dopada u odnosu dr. Nikulina i pacijentice to je sto pamti informacije. U toku je i nista ne prepusta slucaju. Posveti ti paznju i odgovori na svako pitanje, ohrabri i posavjetuje. Ja iskreno svim trudnicama i buducim trudnicama preporucujem dr. Slakovic ako ce privatnog dr. i dr. Nikulina ako ce GAK.

On uopce niti jednog trenutka nije jedva docekao da pljuje po kolegama iako su napravili gresku. On je rekao da nije trebalo tako i da je sokiran.

I ja se leona slazem sa tobom da je divan covjek i sreca pa ima neko gore zaista profesionalan.

reallove hvala ti puno. Ja bih svoje bebice porucala koliko su mi slatki.

hej zene, moram ici. Moj me momcic zove, mora rucati.

cmokic za sve

Nasa princeza je rodjena 3.9.2006, a mladja princeza i princ rodili su se 29.12.2009.

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *