Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.1.2010 10:58:30
iv@ncica
tako sam i ja marinci...u jedan obrok dnevnto..tj.rucak bi stavila malo ulja maslinovog..ili malo maslaca, ispocetka jako malo, pa danas po malu zlicicu.. ja vise ne znam sto bi ovom svom davala za veceru..voli hipove one kasice sto se prave s vodom, ali ih je tesko naci..pa onda zna jesti one iz teglice..nisam ni ja pobornik teglica, ali stvarno..to mi je jedino htio jesti jedno vrijeme pa smo se navukli, pred spavanje, cijeli mu dan nesto kuham i spremam ili njemu ili namam ili nekome, pa vise nemam volje, pa za veceru dobija hippa da se pocastimo se..a evo s ad smo uveli gluten pa mozemo provbati jos svasta nesto...sta vi dajete bebama za veceru
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.1.2010 11:02:15
iv@ncica
IZVORNA PORUKA: pocahontas
shejla obicno mlijeko ja necu ni pod razno davati bar do godine dana..jako tesko je varljivo za bebe i sadrzi jako puno mineralnih soli koji opterecuju bubrege..mladi sir i pavlaka su nesto sasvim drugo..radije uzmi kutiju aptamila i s tim muti ove hapice.. i mirna si ..i mi tako mutimo nestle riza kukuruz bez obzira sto dojimo..izdajanje mi je bas problem....
i nama pedi. rekla nista od mlijeka do godine.. a iako jos forsiramo dojenje, da su uredu ove hippove ili linove kasice koje se prave s vodom, a imaju mlijeka u sebi..meni je lakse tako..nego sad mu i jos ta mlijeka kupovati, kad ima ovih koji vec imaju mlijeka u sebi, samo onda vodu dodas..inace mi je rekla i sir i joguret sa 11-12 mjeseci tek..
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.1.2010 11:05:06
iv@ncica
IZVORNA PORUKA: sahara
Ma kakav smoki, ja ne bih nista sto ne smiju dok ne napune godinu, a i poslije oprezno, ima toliko zdravijih grickalica. Ja sam A dala neki dan da glodje koricu hljeba, a i ranije sam davala mrvice bezuspjesno, lijepi joj se pa se zakasljava, ona ima ujutru obrok od kuhanog voca ili gotovu kasicu sa jogurtom i vocem od Hippa koju pravo voli pa ne znam kad cu joj smjeti davati vocne jogurte za odrasle, popodne povrce ili meso ili jaje, a navecer griz za laku noc od Hippa, uzine su banane koje ja jedem i onda ona obavezno dodje da malo gricne , a i cijeli dan joj dajem da pije ili sok od kuhanog voca ili samo vodu + dojenje
ej evo..nasih dragih rođendanlija..pa su isti..i kod nas je isto...ma smoki i sve te prazne i nepotrebne kalorij pune soli ni pod razno, kad si ti pocela davati joj jaje...mi ga jos nismo probali, ja njemu sve malo kasnije probam davati, kako su nam odgodili gluten, tako ja malo sve pomakla
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.1.2010 11:06:16
noaa
ivancice imas u interexu dobru ponudu hippa imaju cak i onu za laku noc u kutijama,moram i ja otici ovih dana jer sam ispucala sve varijante nemam vise ideje sta joj davati
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.1.2010 11:09:13
DOR@
ja bebaču stavljam maslac od kada je poceo jesti kašastu hranu, a to za ulje nisam znala, sigurno da cu i to probati. a sad problem: bebec vec dvije noci pred spavanje obija ad. mlijeko i ne znam šta da mu dajem kao veceru, jer je do sada pio samo ad. mlijeko. kakve su te hipp nocne kašice?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.1.2010 11:23:16
Idina mama
IZVORNA PORUKA: iv@ncica
IZVORNA PORUKA: pocahontas
shejla obicno mlijeko ja necu ni pod razno davati bar do godine dana..jako tesko je varljivo za bebe i sadrzi jako puno mineralnih soli koji opterecuju bubrege..mladi sir i pavlaka su nesto sasvim drugo..radije uzmi kutiju aptamila i s tim muti ove hapice.. i mirna si ..i mi tako mutimo nestle riza kukuruz bez obzira sto dojimo..izdajanje mi je bas problem....
i nama pedi. rekla nista od mlijeka do godine.. a iako jos forsiramo dojenje, da su uredu ove hippove ili linove kasice koje se prave s vodom, a imaju mlijeka u sebi..meni je lakse tako..nego sad mu i jos ta mlijeka kupovati, kad ima ovih koji vec imaju mlijeka u sebi, samo onda vodu dodas..inace mi je rekla i sir i jogurt sa 11-12 mjeseci tek..
Ja ne kontam sto povlaka i sir mogu, a mlijeko ne. Od cega se prave povlaka i sir? Evo kako ces praviti veceru bez mlijeka. Kupi rizine pahuljice, zobene, prosene. Najobicnije. Bez ikakvih dodataka. Instant su. Integralne. Organske. Npr. Hipp proizvodi takve pahuljice. Napravis pahuljice s vodom ako neces s mlijekom (a moze i s kravljim mlijekom ko hoce). Ima uputstvo na kutiji. Prokuhas oko 100 ml vode. Umijesas pahuljice 2-3-4-5 kasika ili oko 20 gr, zavisno kakvu gustocu hoces. Probaj. Ostavis da se ohladi. U to mijesas malo voca radi ukusa. Moze svjeze, npr. izgnjecis bananu, krusku,... Moze i dinstano ako je svjeze voce "tesko" navece. I meni je mrsko posljednjih dana kuhati, pa sam otvorila galoncic cistog voca od Alete, jabuka + borovnica, pa onda to umijesam u zitarice. Ja jos dodam malo jogurta. Na kraju dodaj ulje ili maslac. Ako se pravi sa punomasnim mlijekom ne mora se dodavati masnoca. Vrijeme pripreme 5-10 min.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.1.2010 11:23:27
škorpija
marinči ta kašica koju koristiš kao što i sama znaš sadrži su sebi AD, najbolje da kupšiš onu baby rice ona je bez AD mlijeka, možeš je praviti s vodom ili sa svojim mlijekom i onda dodati neku voćnu kašicu unutra ili voćku
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.1.2010 11:26:09
iv@ncica
imate dosta hippa za laku noc i sve su vocno mlijecne ili keks, griza- one u teglicama su dobre i fino bebu drze; imate ; jabuka-kruska banana, keks, griz ,-nismo jos probali cokolada + vanilija-burbon..mi ih nismo probali a imaju i one u kutijam a prave se s vodom..plava kutija ..s jabukom za laku noc, isto super, i ima ssad neka od 8 mjeseci nisam probala kad nađem javim vam, bilo je u dm-kupiti. i imaju roze kitije, moze se davati ujutro ili navecer tipa su onih baby pfirst milk pap, s jabukom, banano i breskvom..ali naci ijednu od ovih u kutiji ti je premija...ja znam ovu baby first milk pap ( da se cesce naci) napraviti i umjesati neko voce za dorucak ! ako negdje vidi ove hrane nek nam javi..jer su fine i zgodne za veceru..i ja vise nemam ideja.. Noa-pa i nama su rođendani ublizu ehhehe mi smo tek nedavno uveli gluten..pa smo jeli ove bezglutenske
< Poruku je uredio iv@ncica -- 15.1.2010 11:33:00 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.1.2010 11:26:13
škorpija
ni ja ne planiram davati obično mlijeko do godine, jogurt, sir i pavlaka su drugo, to su fermentirani proizvodi i probavljiviji su od kravljeg mlijeka. doduše sestra i ja smo othranjenje na kravljem mlijeku i nije nam ništa bilo, ali ja ga davati neću.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.1.2010 11:26:36
Anoniman
skorpija,da te neganjam po forumu vidim da si zu pa da te upitam,jer znam da si pisla na kojoj temi nesecam se ali i ja sam neki dan kupila bebimil 2.i skroz je drugaciji od predhodnog mjerice drugacije totalno pa sta si ti radila?? Ja sam davala po starim mjericama od predhodne kutije.Recimo na onoj prvoj kutiji pise 5mjerica 180ml.ide a na ovoj 6mjerica 220ml.i hajd sad budi pametan. Sta si ti radila sorry,sto sam masila temu nadam se da oprastate
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.1.2010 11:31:40
Idina mama
IZVORNA PORUKA: škorpija
ni ja ne planiram davati obično mlijeko do godine, jogurt, sir i pavlaka su drugo, to su fermentirani proizvodi i probavljiviji su od kravljeg mlijeka. doduše sestra i ja smo othranjenje na kravljem mlijeku i nije nam ništa bilo, ali ja ga davati neću.
Skorpija, ja znam da fermentirano znaci da su baje preradile laktozu, koja uopce nije problem za bebe koje ne pate od nepodnosljivosti laktoze. Ali jesi li sigurna da su baje preradile i bjelancevine i mineralne tvari?
< Poruku je uredio Idina mama -- 15.1.2010 11:32:16 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.1.2010 11:31:46
iv@ncica
marinci -ja andreju dodam malo banane ili kruske..ili jabuke svjeze unutra pa mi fino pojede..ali tvoje dobi smo jeli hipp baby rizu s vodom i dodavali voce ili vocne kasice...tek smo mi poslije presli na ove...ti jos dosta dojis pa ne moras, ako ti nece..ili probaj, ali moj A. sad manje puno doji pa me strah da mu ne fali mlijka zato smo presli na ove hrane..i znas da smo bili do sad bez glutena pa smo jeli sve ovo hippovo bezglutensko-tesko brate naci
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.1.2010 11:38:49
iv@ncica
eee a sta ces, cim im je pokazao simptome alergije odgodili namm sve, a i meni nije bilo svejedno, pa kontam bolje sad pricekati..nego se muciti cijeli zivot...i ova su mi 3 mjeseca bila muka, ali dobro ako treba nije mi krivo sta cu sad! toliko sam sad navikla da i sad stalno spontano pazim i trazim onu bezglut.oznaku grozno..ali nadolazimo, samo se jos nisam snasla u svemu hehhehe
< Poruku je uredio iv@ncica -- 15.1.2010 11:40:24 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.1.2010 11:39:51
škorpija
Skorpija, ja znam da fermentirano znaci da su baje preradile laktozu, koja uopce nije problem za bebe koje ne pate od nepodnosljivosti laktoze. Ali jesi li sigurna da su baje preradile i bjelancevine i mineralne tvari?
Vjeorvatno da to ostaje u istom obliku, nisam stručnjak, i kao što rekoh ne smatram da bebe ne smiju piti kravlje mlijeko, ali ja ga neću davati jer ne moram.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.1.2010 11:41:42
Idina mama
Vjeorvatno da to ostaje u istom obliku, nisam stručnjak, i kao što rekoh ne smatram da bebe ne smiju piti kravlje mlijeko, ali ja ga neću davati jer ne moram.
Ok, hvala na odgovoru. Postujem tvoju odluku. Samo me stvarno zanima je li baje prerade bjelancevine i mineralne tvari. Ako neko zna nek' se prijavi...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.1.2010 11:43:31
iv@ncica
ma u obitelji ima dosta alergija, ali nema celijak...a bebac ima malo AD. pa kazu da je mu je genetska sklonost, i s tim da nije bitno koja je alergija, nasljedne su i mogu se pokazati i kroz netoleranciju, mlijeka, glutena, jajaj..ma nemam pojma..on se ospe po licu od necega..vise ni ja neznam od cega..nekad ga pogledam on se zacrveni hahahahha , ali eto nekad nije smijesno..vec pripazis
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.1.2010 12:49:52
gvendolina
danas je A napokon pojeo puru smiksala sam mu sa jabukom
od mlijecnih proizvoda samo smo jednom probali pavlaku ali je bilo nadam se da je samo prva reakcija i da ce htjeti jesti mlijecene prizvode
imam i jedno pitanjce,dajete li vi bebama zaledjeno povrce ja sam mu kuhala samo mrkvu,krompir,bindevu,spinat...i sad vise nemam ideja a ni izbora,sta dalje