|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  104 105 [106] 107 108   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
15.1.2010 10:48:49   
marinčii
hvala vam na odgovorima,počet ćemo s maslinovim uljem pa ćemo za mjesec dva i maslac oprobati

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Idina mama)
Neposredna veza do poruke: 2626
15.1.2010 10:58:30   
iv@ncica
tako  sam  i ja  marinci...u jedan  obrok dnevnto..tj.rucak  bi  stavila  malo  ulja  maslinovog..ili  malo  maslaca,  ispocetka  jako  malo,  pa  danas po  malu  zlicicu.. ja  vise  ne znam  sto  bi  ovom  svom  davala  za  veceru..voli  hipove  one  kasice  sto  se  prave  s  vodom, ali  ih  je  tesko naci..pa  onda  zna jesti  one  iz  teglice..nisam  ni  ja  pobornik  teglica,  ali  stvarno..to  mi  je  jedino   htio  jesti  jedno  vrijeme  pa  smo  se  navukli,  pred  spavanje, cijeli  mu  dan  nesto  kuham  i  spremam  ili  njemu  ili  namam  ili  nekome,  pa  vise  nemam  volje,  pa  za  veceru  dobija hippa  da se   pocastimo  se..a  evo s ad  smo  uveli  gluten  pa  mozemo  provbati  jos  svasta  nesto...sta  vi  dajete  bebama  za  veceru

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 2627
15.1.2010 11:02:15   
iv@ncica
IZVORNA PORUKA: pocahontas

shejla obicno mlijeko ja necu ni pod razno davati bar do godine dana..jako tesko je varljivo za bebe i sadrzi jako puno mineralnih soli koji opterecuju bubrege..mladi sir i pavlaka su nesto sasvim drugo..radije uzmi kutiju aptamila i s tim muti ove hapice.. i mirna si ..i mi tako mutimo nestle riza kukuruz bez obzira sto dojimo..izdajanje mi je bas problem....

i  nama  pedi.  rekla  nista  od  mlijeka  do  godine..  a  iako  jos  forsiramo  dojenje,  da  su  uredu  ove  hippove  ili linove  kasice  koje  se prave  s  vodom,  a  imaju  mlijeka  u  sebi..meni  je  lakse  tako..nego  sad  mu  i  jos  ta  mlijeka  kupovati,  kad  ima  ovih  koji  vec  imaju  mlijeka  u  sebi,  samo onda  vodu  dodas..inace  mi  je  rekla i  sir i  joguret  sa 11-12 mjeseci  tek.. 

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 2628
15.1.2010 11:05:06   
iv@ncica
IZVORNA PORUKA: sahara

Ma kakav smoki, ja ne bih nista sto ne smiju dok ne napune godinu, a i poslije oprezno, ima toliko zdravijih grickalica.
Ja sam A dala neki dan da glodje koricu hljeba, a i ranije sam davala mrvice bezuspjesno, lijepi joj se pa se zakasljava, ona ima ujutru obrok od kuhanog voca ili gotovu kasicu sa jogurtom i vocem od Hippa koju pravo  voli pa ne znam kad cu joj smjeti davati vocne jogurte za odrasle, popodne povrce ili meso ili jaje, a navecer griz za laku noc od Hippa, uzine su banane koje ja jedem i onda ona obavezno dodje da malo gricneuser posted image , a i cijeli dan joj dajem da pije ili sok od kuhanog voca ili samo vodu + dojenjeuser posted image

ej  evo..nasih  dragih  rođendanlija..pa su  isti..i  kod  nas  je  isto...ma  smoki  i  sve  te  prazne  i  nepotrebne  kalorij  pune  soli ni  pod razno,  kad  si  ti  pocela  davati  joj  jaje...mi  ga  jos  nismo  probali,  ja  njemu  sve  malo  kasnije  probam  davati,  kako  su  nam  odgodili  gluten,  tako  ja  malo  sve  pomakla

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2629
15.1.2010 11:06:16   
noaa
ivancice imas u interexu dobru ponudu hippa imaju cak i onu za laku noc u kutijama,moram i ja otici ovih dana jer sam ispucala sve varijante nemam vise ideje sta joj davatiuser posted image

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 2630
15.1.2010 11:09:13   
DOR@
ja bebaču stavljam maslac od kada je poceo jesti kašastu hranu, a to za ulje nisam znala, sigurno da cu i to probati. a sad problem: bebec vec dvije noci pred spavanje obija ad. mlijeko i ne znam šta da mu dajem kao veceru, jer je do sada pio samo ad. mlijeko. kakve su te hipp nocne kašice?

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 2631
15.1.2010 11:11:52   
noaa
dor@ imas ih cini mi se 3 vrste,ja mojoj dajem onu sa keksom,druge nisam probala.

(odgovor članu DOR@)
Neposredna veza do poruke: 2632
15.1.2010 11:19:07   
marinčii
ja svom dala onu baby first milk pap i on sve povratio.ad mlijeko mu nikako ne paše,pa neznam kako da mu pravim rižolino i te ostale kašice

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu noaa)
Neposredna veza do poruke: 2633
15.1.2010 11:20:51   
noaa
marincii probaj s vodom u kojoj si kuhala neko voce.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 2634
15.1.2010 11:21:59   
marinčii
IZVORNA PORUKA: noaa

marincii probaj s vodom u kojoj si kuhala neko voce.
thnx probat ću

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu noaa)
Neposredna veza do poruke: 2635
15.1.2010 11:23:16   
Idina mama
IZVORNA PORUKA: iv@ncica

IZVORNA PORUKA: pocahontas

shejla obicno mlijeko ja necu ni pod razno davati bar do godine dana..jako tesko je varljivo za bebe i sadrzi jako puno mineralnih soli koji opterecuju bubrege..mladi sir i pavlaka su nesto sasvim drugo..radije uzmi kutiju aptamila i s tim muti ove hapice.. i mirna si ..i mi tako mutimo nestle riza kukuruz bez obzira sto dojimo..izdajanje mi je bas problem....

i  nama  pedi.  rekla  nista  od  mlijeka  do  godine..  a  iako  jos  forsiramo  dojenje,  da  su  uredu  ove  hippove  ili linove  kasice  koje  se prave  s  vodom,  a  imaju  mlijeka  u  sebi..meni  je  lakse  tako..nego  sad  mu  i  jos  ta  mlijeka  kupovati,  kad  ima  ovih  koji  vec  imaju  mlijeka  u  sebi,  samo onda  vodu  dodas..inace  mi  je  rekla i  sir i  jogurt  sa 11-12 mjeseci  tek.. 

Ja ne kontam sto povlaka i sir mogu, a mlijeko ne. Od cega se prave povlaka i sir?
Evo kako ces praviti veceru bez mlijeka. Kupi rizine pahuljice, zobene, prosene. Najobicnije. Bez ikakvih dodataka. Instant su. Integralne. Organske. Npr. Hipp proizvodi takve pahuljice. Napravis pahuljice s vodom ako neces s mlijekom (a moze i s kravljim mlijekom ko hoce).
Ima uputstvo na kutiji. Prokuhas oko 100 ml vode. Umijesas pahuljice 2-3-4-5 kasika ili oko 20 gr, zavisno kakvu gustocu hoces. Probaj. Ostavis da se ohladi. U to mijesas malo voca radi ukusa. Moze svjeze, npr. izgnjecis bananu, krusku,... Moze i dinstano ako je svjeze voce "tesko" navece. I meni je mrsko posljednjih dana kuhati, pa sam otvorila galoncic cistog voca od Alete, jabuka + borovnica, pa onda to umijesam u zitarice. Ja jos dodam malo jogurta. Na kraju dodaj ulje ili maslac. Ako se pravi sa punomasnim mlijekom ne mora se dodavati masnoca.
Vrijeme pripreme 5-10 min.

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 2636
15.1.2010 11:23:27   
škorpija
marinči ta kašica koju koristiš kao što i sama znaš sadrži su sebi AD, najbolje da kupšiš onu baby rice ona je bez AD mlijeka, možeš je praviti s vodom ili sa svojim mlijekom i onda dodati neku voćnu kašicu unutra ili voćku

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu noaa)
Neposredna veza do poruke: 2637
15.1.2010 11:26:09   
iv@ncica
imate  dosta  hippa  za  laku  noc i  sve  su  vocno  mlijecne  ili  keks,  griza-   one  u  teglicama   su  dobre  i  fino  bebu  drze;  imate  ;
jabuka-kruska
banana,
keks, 
griz ,-nismo  jos  probali
cokolada + vanilija-burbon..mi  ih  nismo probali
a  imaju  i  one  u  kutijam  a  prave  se  s  vodom..plava  kutija  ..s  jabukom  za laku  noc,  isto  super,  i ima  ssad  neka  od  8 mjeseci  nisam  probala  kad  nađem  javim  vam,  bilo  je  u  dm-kupiti.
i  imaju  roze  kitije,  moze  se  davati  ujutro  ili  navecer  tipa  su  onih  baby  pfirst  milk  pap,  s  jabukom,  banano  i  breskvom..ali  naci  ijednu  od  ovih  u  kutiji  ti  je  premija...ja  znam  ovu  baby first  milk  pap  (  da  se  cesce  naci)  napraviti  i  umjesati  neko  voce  za  dorucak !  ako  negdje  vidi ove  hrane  nek  nam javi..jer  su  fine  i  zgodne  za   veceru..i  ja  vise  nemam  ideja..
Noa-pa  i  nama  su rođendani  ublizu ehhehe
mi  smo  tek nedavno  uveli gluten..pa  smo jeli  ove bezglutenske

< Poruku je uredio iv@ncica -- 15.1.2010 11:33:00 >

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

(odgovor članu noaa)
Neposredna veza do poruke: 2638
15.1.2010 11:26:13   
škorpija
ni ja ne planiram davati obično mlijeko do godine, jogurt, sir i pavlaka su drugo, to su fermentirani proizvodi i probavljiviji su od kravljeg mlijeka.
doduše sestra i ja smo othranjenje na kravljem mlijeku i nije nam ništa bilo, ali ja ga davati neću.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2639
15.1.2010 11:26:36   
Anoniman
skorpija,da te neganjam po forumu vidim da si zu pa da te upitam,jer znam da si pisla na kojoj temi nesecam se ali i ja sam neki dan kupila bebimil 2.i skroz je drugaciji od predhodnog mjerice drugacije totalno pa sta si ti radila??
Ja sam davala po starim mjericama od predhodne kutije.Recimo na onoj prvoj kutiji pise 5mjerica 180ml.ide a na ovoj 6mjerica 220ml.i hajd sad budi pametan.
Sta si ti radila
sorry,sto sam masila temu nadam se da oprastate

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 2640
15.1.2010 11:29:32   
škorpija
felix odgovorim ti na pp

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2641
15.1.2010 11:31:40   
Idina mama
IZVORNA PORUKA: škorpija

ni ja ne planiram davati obično mlijeko do godine, jogurt, sir i pavlaka su drugo, to su fermentirani proizvodi i probavljiviji su od kravljeg mlijeka.
doduše sestra i ja smo othranjenje na kravljem mlijeku i nije nam ništa bilo, ali ja ga davati neću.

Skorpija, ja znam da fermentirano znaci da su baje preradile laktozu, koja uopce nije problem za bebe koje ne pate od nepodnosljivosti laktoze. Ali jesi li sigurna da su baje preradile i bjelancevine i mineralne tvari?

< Poruku je uredio Idina mama -- 15.1.2010 11:32:16 >

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2642
15.1.2010 11:31:46   
iv@ncica
marinci  -ja  andreju  dodam  malo  banane  ili  kruske..ili  jabuke  svjeze  unutra  pa  mi fino  pojede..ali tvoje  dobi  smo  jeli  hipp  baby  rizu  s  vodom  i  dodavali  voce  ili  vocne  kasice...tek smo  mi  poslije  presli  na  ove...ti  jos   dosta  dojis  pa  ne  moras,  ako  ti  nece..ili  probaj,  ali  moj  A.  sad  manje  puno  doji  pa  me  strah  da  mu  ne  fali  mlijka  zato  smo  presli  na  ove  hrane..i  znas  da   smo  bili do sad  bez  glutena pa  smo  jeli  sve  ovo  hippovo  bezglutensko-tesko  brate  naci

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 2643
15.1.2010 11:33:56   
Idina mama
Ma, dojila si i mogla si - trebala- poceti sa glutenom od 4. do 6. mjeseca, al' hajd' sad je kasno user posted image Zato si tesko i nalazila bezglutensko....

< Poruku je uredio Idina mama -- 15.1.2010 11:34:30 >

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 2644
15.1.2010 11:38:49   
iv@ncica
eee   a  sta ces,  cim  im je  pokazao  simptome  alergije  odgodili  namm  sve,  a  i  meni  nije  bilo  svejedno,  pa  kontam  bolje  sad  pricekati..nego  se  muciti  cijeli  zivot...i  ova  su  mi  3 mjeseca  bila  muka,  ali dobro  ako  treba  nije mi krivo  sta  cu  sad!  toliko  sam  sad navikla  da  i  sad  stalno  spontano  pazim  i  trazim   onu  bezglut.oznaku  grozno..ali  nadolazimo,  samo  se  jos  nisam  snasla  u  svemu  hehhehe

< Poruku je uredio iv@ncica -- 15.1.2010 11:40:24 >

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Neposredna veza do poruke: 2645
15.1.2010 11:39:51   
škorpija

Skorpija, ja znam da fermentirano znaci da su baje preradile laktozu, koja uopce nije problem za bebe koje ne pate od nepodnosljivosti laktoze. Ali jesi li sigurna da su baje preradile i bjelancevine i mineralne tvari?

Vjeorvatno da to ostaje u istom obliku, nisam stručnjak,  i kao što rekoh ne smatram da bebe ne smiju piti kravlje mlijeko, ali ja ga neću davati jer ne moram.

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 2646
15.1.2010 11:40:04   
Idina mama
Je li pokazao alergiju na gluten ili sta? 

< Poruku je uredio Idina mama -- 15.1.2010 11:41:56 >

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 2647
15.1.2010 11:41:42   
Idina mama

Vjeorvatno da to ostaje u istom obliku, nisam stručnjak,  i kao što rekoh ne smatram da bebe ne smiju piti kravlje mlijeko, ali ja ga neću davati jer ne moram.

Ok, hvala na odgovoru. Postujem tvoju odluku. Samo me stvarno zanima je li baje prerade bjelancevine i mineralne tvari. Ako neko zna nek' se prijavi...

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2648
15.1.2010 11:43:31   
iv@ncica
ma  u obitelji  ima  dosta  alergija,  ali  nema  celijak...a  bebac  ima  malo AD.  pa  kazu  da je  mu je  genetska sklonost,  i  s  tim da  nije  bitno koja  je  alergija,  nasljedne  su i mogu  se  pokazati  i  kroz  netoleranciju,  mlijeka,  glutena,  jajaj..ma  nemam pojma..on  se   ospe  po  licu  od  necega..vise  ni  ja  neznam  od  cega..nekad  ga  pogledam  on  se  zacrveni  hahahahhauser posted image user posted image ,  ali  eto  nekad  nije  smijesno..vec  pripazis

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Neposredna veza do poruke: 2649
15.1.2010 12:49:52   
gvendolina
danas je A napokon pojeo puru user posted image smiksala sam mu sa jabukom

od mlijecnih proizvoda samo smo jednom probali pavlaku ali je bilouser posted image
nadam se da je samo prva reakcija i da ce htjeti jesti mlijecene prizvodeuser posted image

imam i jedno pitanjce,dajete li vi bebama zaledjeno povrceuser posted image
ja sam mu kuhala samo mrkvu,krompir,bindevu,spinat...i sad vise nemam ideja a ni izbora,sta daljeuser posted image

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 2650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  104 105 [106] 107 108   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  104 105 [106] 107 108   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *