|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
8.1.2010 11:21:20   
Bubana
IZVORNA PORUKA: sahara

IZVORNA PORUKA: Bubana

Za mame koje primaju samo o ovu mizeriju od kantona Jucer me kolegica zove i kaze mi da im je stigao dopis da ce nam poslodavac ispacivati razliku , tako da fakticki imamo punu platu user posted image user posted image user posted image

n
Je li ovo za drzavne institucije iliuser posted image , molim te ako sta znas javi, bas me zanima, hvala!

Sahara , mislim da se na to odnosi . Ja sam u prosvjeti , a do sad nismo imali nikakvih primanja osim ovo od Kantona. A buduci da mi je kolegica rekla da ce isplacivati retroaktivno porodiljama od 7.  mjeseca 2009. pretpostavljam da se odnosi na drzavne institucije.

IZVORNA PORUKA: RICI

Drage zenice zaposlene u institucijama bih uspjela sam naći na netu ovaj podatak sa sjednice predstavničkog doma pa ga kopiram u cjelini :
Ad. 16. Specijalni izvještaj ombudsmena za ljudska prava BiH u vezi sa žalbama žena radi prava na naknade plaća za vrijeme porodiljskog odsustva Nakon uvodnih napomena predsjedavajućeg, u raspravi su učestvovali: Bakir Izetbegović, Milorad Živković, Mirjana Malić, Sadik Ahmetović, Šefik Džaferović, Momčilo Novaković, Husein Nanić, a zatim se Domu obratila ombudsmen za ljudska prava BiH Jasminka Džumhur. Prilikom glasanja „za" je bilo 26 poslanika (iz Federacije BiH 24, iz Republike Srpske dva), „protiv" osam i dva „suzdržana". Zbog nedovoljne entitetske većine, predsjedavajući je odmah proveo usaglašavanje. Kolegij nije postigao saglasnost. U drugom krugu „za" je bilo 28 poslanika, „protiv" 10 (iz Republike Srpske), „suzdržanih" nije bilo. Predsjedavajući je konstatirao da Specijalni izvještaj ombudsmena za ljudska prava BiH u vezi sa žalbama žena radi prava na naknade plaća za vrijeme porodiljskog odsustva nije usvojen. Nakon izjašnjavanja o Izvještaju, Dom je, s 28 glasova „za" (iz Federacije BiH 17, iz Republike Srpske 11), bez glasova „protiv" i osam „suzdržanih", usvojio prijedlog zaključka koji je u raspravi iznio Milorad Živković. Zaključak glasi: „Zadužuje se Vijeće ministara BiH da u roku od 30 dana, u saradnji s Uredom ombudsmena za ljudska prava BiH, nađe pravni put, u skladu sa Ustavom BiH i relevantnim zakonskim rješenjima, a koji bi omogućio ostvarivanje prava na naknade plaća za vrijeme porodiljskog odsustva ženama zaposlenim u institucijama BiH." sjednica od 22.07.2009.godine
Ako ko zna nešto više neka se javi zajedno smo jače.
pozz

Mama sada ima dva mala mirisna cvijeta ... Asju i Dalal <3

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1401
8.1.2010 11:24:53   
mia27
IZVORNA PORUKA: MinaMM

IZVORNA PORUKA: RICI

Zadužuje se Vijeće ministara BiH da u roku od 30 dana, u saradnji s Uredom ombudsmena za ljudska prava BiH, nađe pravni put ...." sjednica od 22.07.2009.godine

tek sad vidim da je sjednica od 22.7...........................na to su donijeli Odluku VM da se kantonima gdje ZZO ništa ne uplaćuje , isplati onaj minimalac određen Općim kol.ugovorom.................pa vrijedne su bilo kakve informacije, ako tko šta sazna nek piše!!!

danas je 06.01.2010. pa logicno bi bilo pitati od kad oni racunaju da im je rok 30 dana

(odgovor članu MinaMM)
Neposredna veza do poruke: 1402
8.1.2010 11:33:00   
mamaajna
ja da spomenem svom gazdi ovo bacio bi se kroz prozor(nekad posjeca na Izeta iz serije)s prizemljauser posted image user posted image user posted image

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu mia27)
Neposredna veza do poruke: 1403
8.1.2010 11:35:01   
mamaajna
ja umal ne zaboravi:jutros oko 10h presrela sam postara,u N.gradu,penzija dosla

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 1404
8.1.2010 11:42:31   
micica
Bila i na Ilidzi user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 1405
8.1.2010 11:51:30   
dady
Bila i u Centru... 435 KM user posted image

DAWUD 20.06.2009.
Mrvica je postala mrvetina!!!
:)))))))))

ZEJD 07.11.2012.
Nova Mrvica :)))

(odgovor članu micica)
Neposredna veza do poruke: 1406
8.1.2010 12:11:02   
DM
Ja se borim sa strujom(dođe i nestane)a sve hoću da vas obradujem,kad na rr a one već objavile!
Bila u Pazariću(hadžići)

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu dady)
Neposredna veza do poruke: 1407
8.1.2010 12:14:28   
merjem
micica ti si za mustuluka.u kojem si naselju da napravim postaru ceku?

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 1408
8.1.2010 12:15:56   
Srecica_mala
Za mame koje primaju samo o ovu mizeriju od kantona Jucer me kolegica zove i kaze mi da im je stigao dopis da ce nam poslodavac ispacivati razliku , tako da fakticki imamo punu platu

Je li radite u državnoj instituciji? I mene ovo zanima a nikakvi informaciju o ovome nemam..

We proudly announce our gift from above, a little miracle to hold and love. S. we love you soooo much!!!

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 1409
8.1.2010 12:55:08   
micica
user posted image user posted image user posted image user posted image Pejton

(odgovor članu Srecica_mala)
Neposredna veza do poruke: 1410
8.1.2010 12:59:00   
Anoniman
C. Vila 435 KMuser posted image

(odgovor članu micica)
  Neposredna veza do poruke: 1411
8.1.2010 13:01:33   
bebana27
ima li sta za one mame koje nerade jer ja nemap ravo ni za onih 150 KM,ovaj kanton je najgori nije to usvojio

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu micica)
Neposredna veza do poruke: 1412
8.1.2010 13:01:51   
Mamica24
baš mi je drago zbog vas.... user posted image user posted image user posted image user posted image   eto para!!

Zar nije 120 za one koje ne rade????

< Poruku je uredio Mamica24 -- 8.1.2010 13:03:01 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1413
8.1.2010 13:03:17   
merjem
uh super hvala ti znaci i meni ce danasuser posted image user posted image

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 1414
8.1.2010 13:15:11   
MinaMM
bila i novi graduser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

16.11.2009. u 7:50 - nova sreca, nova ljubav

(odgovor članu merjem)
Neposredna veza do poruke: 1415
8.1.2010 13:15:40   
micica
Mamica24 u pravu si, za mame koje ne rade je 120 KM. Ja toliko dobijem user posted image

(odgovor članu merjem)
Neposredna veza do poruke: 1416
8.1.2010 15:09:13   
muby
micica i ja sam na pejtonu al jos nista. Ja trenutno nisam kuci al sam zvala mamu da provjerim. Kaze niko nije dolazio :(

HARIS, 9.8.2009.

(odgovor članu micica)
Neposredna veza do poruke: 1417
8.1.2010 15:11:30   
neki
Bio moj Emin 435KM,Stari Graduser posted image
I neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeema viseuser posted image

(odgovor članu muby)
Neposredna veza do poruke: 1418
8.1.2010 15:35:13   
merjem
muby da te utjesim sigurno ce doci meni stiglo prije 5 min.

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 1419
8.1.2010 15:59:29   
Bubana
Ima li neko broj na koji mogu dobiti informaciju sta mi je sa rjesenjem user posted image   . U pitanju je NG ...

Mama sada ima dva mala mirisna cvijeta ... Asju i Dalal <3

(odgovor članu merjem)
Neposredna veza do poruke: 1420
8.1.2010 15:59:36   
škorpija
435 Km, Novo Sarajevo

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu merjem)
Neposredna veza do poruke: 1421
8.1.2010 16:06:28   
merjem

IZVORNA PORUKA: Bubana

Ima li neko broj na koji mogu dobiti informaciju sta mi je sa rjesenjem user posted image   . U pitanju je NG ...

mislim da ti je danas kasno ali nazoves opstinu u kojoj si predala i trazi sluzbu za rad i socijalna pitanja.

(odgovor članu Bubana)
Neposredna veza do poruke: 1422
8.1.2010 16:09:16   
snijeg

IZVORNA PORUKA: škorpija

435 Km, Novo Sarajevo

Jel sveki sve potrošila ili si joj prstom zaprijetila "bude li fening falio dok ja dođem, jaooo se tebi" user posted image user posted image user posted image

"Počinje na svijetu da biva previše bučno i fabrično, premalo ima duhovnog spokojstva."

Dostojevski

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1423
8.1.2010 16:09:52   
teacher75
meni jos nije stiglo- novo sarajevo, grbavica:(

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu snijeg)
Neposredna veza do poruke: 1424
9.1.2010 11:48:21   
bebana27
IZVORNA PORUKA: micica

Mamica24 u pravu si, za mame koje ne rade je 120 KM. Ja toliko dobijem user posted image

ja nista nedobivam ovaj nas kanton nije to odobrio tako da sam ostala beze te naknadeuser posted image user posted image user posted image

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu micica)
Neposredna veza do poruke: 1425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *