Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 27.12.2009 19:02:23
teacher75
salmy, moja beba ima 2 i po mjeseca i za sad vjezbamo po kuci nosenje u slingu, sutra imamo dogovor sa "maminom curom" koja je expert u slingu i mei-tai pa da nam pokaze jel pravilno nosimo i da nam da par savjeta. dogovor je sutra u merkatoru u 11 ujutro, pa ako si slobodna mozes i ti doci sa bebicom da vidis sve fino na licu mjesta
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 27.12.2009 20:04:13
aamra
Ja se dvoumim za sling, da li kupiti ili ne s obzirom da se bebi ne moze nositi u skafanderu. Nama bi bas trebao za ovaj zimski period jer imamo mei tai, a jos je rano da se u njemu nosimo...ne znam sta da radim...
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 27.12.2009 21:08:02
mamina cura
IZVORNA PORUKA: aamra
Ja se dvoumim za sling, da li kupiti ili ne s obzirom da se bebi ne moze nositi u skafanderu. Nama bi bas trebao za ovaj zimski period jer imamo mei tai, a jos je rano da se u njemu nosimo...ne znam sta da radim...
Sling i skafander su nemoguca misija a samo zbog materijala od kojeg prave skafander - pa prirodno klizi. Ako je beba premala za mei tai ( treba biti starija od 4-5,5mj) ja bih preporucila marame. Lijepo ih svezete oko sebe pa onda ubacite bebaca. Bebacu nogice mogu biti vani i unutra, podpora mu je marama i ne moze da klizi. Moze se montirati i preko i ispod jakne (ako imate dovoljno siroku jaknu da se zakopcate). Ja cu sutra ponijeti sva tri tipa nosiljki pa cu sve pokazati i demonstrirati na malim i velikim bebacima. Ja cu biti kod Lumpi igraone - tamo uvijek ima dosta prostora - i vodim Henu sa sobom. Valjda cemo se nekako prepoznati :))))
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 27.12.2009 22:00:17
muby
Nadam se da cemo i mi moci doci. Ne znam gdje je ta igraonica al valjda cu naci. A imam pitanje: Kako cete vi doci i u cemu cete donijeti bebe? Posto je radni dan muz autom ide na posao pa sam ja kontala taksijem al ne znam kako cu bez AS. Nisam do sada nigdje isla bez auta pa ne znam sta da radim u ovakvoj situaciji.
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 27.12.2009 22:07:36
muby
Ma ne mogu ja nositi AS. Beba ima 8,5 kg. Ne mogu nositi i njega i AS. Bebu cu donijeti u MT al ne znam kako cu ga drzati u taksiju. Jos taksisti obicno prebrzo voze.
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 27.12.2009 22:16:49
taze_mlada
IZVORNA PORUKA: muby
Ma ne mogu ja nositi AS. Beba ima 8,5 kg. Ne mogu nositi i njega i AS. Bebu cu donijeti u MT al ne znam kako cu ga drzati u taksiju. Jos taksisti obicno prebrzo voze.
slobodno sjedi na zadnje sjediste, sa malcem u MT a fino taksistu zamolis da sporije vozi i dok vozi ti pridrzavaj bebi vrat...bar sam ja tako kad sam ulazila u kola sa bebacem u MT
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 27.12.2009 22:30:43
škorpija
ma sorry muby ja to onako kontam sama u sebi za mei tai, nisam ga još ni kupila pa kontam boliće me leđica . a gdje živiš, možeš li pješice ili sa kolicima do mercatora
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 27.12.2009 22:34:42
muby
Zivim na ilidzi tako da moram naci neki prevoz.
A MT ti je super za nosanje, jako je udoban i zbog sirine i polozaja kaiseva ledja uopste ne bole. Mene inace cesto bole ledja od nosanja bebaca u rukama po kuci, a u MT-u sam ga nosala i na duze staze bez ikakvog opterecenja.
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 28.12.2009 9:23:20
salmy
Obzirom da je MM na poslu a sama necu moci sa bebijem imam prijedlog ako se slazete da se organizujemo neki drugi dan "poslije podne ili predvece"tada bih sigurno mogla doci!!!!!!!! Imala bih zelju da sve lijepo vidim i odlucim se za neku nosiljku
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 28.12.2009 15:51:59
Noor
Bilo je super, mi odmah danas vjezbali. Isli smo u setnju i do pijace, sve je Cak sam je uspjela fino obuci pa nam nije bilo ni pretoplo, a ni hladno. Vidimo se ponovo odmah iza NG, da polazemo ispit! Uz naravno!
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 28.12.2009 15:59:05
Noor
Onu bundicu sto je imala danas, ona nije predebela, a ispod tanju majicu. Stavila joj kapicu, a ja sam obukla tanju jaknu i nju stavila preko. Ti mozes Lani obuci neki malo deblji dzemperak dok malo naraste za jaknicu. I nama su jaknice jos velike.